w temacie
Rozmienianie na drobne... moim zdaniem FM to FM - i tak powinno zostać bez względu na katagorie.
Wiem, ze trudno się dogadać, każdy człowiek ma swój gust - ale nikt nigdy nie obiecywał, ze konkurs będzie obiektywny
Jakkolwiek finalna decyzja w głosowaniu może być dla mnie nieodpowiednia, to szanuje szacowne jury i gusta, a jeśli dzielicie się dodatkowo swoimi spostrzeżeniami, ocenami - to ja sporo się z tego uczę, nawet, jeśli oceny odbiegają od moich.
Pamiętajmy też, że równolegle powstał konkurs FM nagroda klubowiczów - jako uzupełnienie, jako vox populi.
Dużo zdjęć, fakt, ale wiele z nich nawet jednego komentarza się nie odczekało, mimo, że obserwujących również wielu.
Podobnie przy głosie ludu: ~10 pozycji nie dostało nawet jednego głosu, ~20 nie wiecej niż jeden. czy to o czymś świadczy? Moim zdaniem o niczymjak tylko o rożnych gustach.
Kategorie - ci, którzy przeglądają forum wiedzą, że na forum dominują zdjęcia widoczków i oraz przyrodnicze jak choćby w danym momentcie w ostatnich wrzuconych - na stronie z 63 zdjęć 38 to wspomniane przyrodniczo - widoczkowe.
Czynnik ten - w momencie kiedy pojawia się zdjęcie 'spoza' kategorii j/w - sprawia że chętniej nagradzam te inne zdjęcia. Po prostu kategoria j/w mi się ilościowo opatrzyła. Zdjęcia skądinąd bardzo dobre, ale ilościowo ich dużo, to i skupić uwagę trudniej.
Mimo to, patrząc na oceny ze wszystkich FMow - to zdjęcia takie są nagradzane, nie ma z tym problemuZa to w moich ulubionych kategoriach - jakby mniej nagród
ale też i zdjęcia nie wybijają się aż tak wyraźnie.
FM to FM - wybierać coraz trudniej, może przyjdzie się poddać w danym momencie - tym bardziej, jeśli nie będę mógł oddać głosu zgodnie z własnym sumieniem.
pozdrawiam,