http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Podziwiam. Ja przez wiele lat miałem wytrwałości na tyle, coby kury na wsi czasem ułapać*w kadr. A tu tkwi kwintesencja w tych kadrach. Czegokolwiek.
No fajnie, że w końcu zdecydowałeś się na taki wątek
Trzciniaki bardzo fajnie pokazane. 2, 5 i 6 najbardziej wpadły mi w oko.
A ja tam czekam na kolejne zdjęcia.
The question is, who cares?
Dziękuję za dobre słowo.
Też nad tym myślę od kilku lat, pomysł jest. Z roślinkami pracuję zawodowo od dziecka, czasem mam ich już dość, ale chyba lubię tę pracę. Do tej pory zgromadziłem w kolekcji conajmniej 1600 gatunków i odmian krzewów i drzew, liściastych i iglastych. Wrzosowatych, bylin i jednorocznych nawet nie liczę, byłoby co pokazać, ale czasu mi nie starcza.
Pewnie coś będzie, mam trochę upolowanych czworonogów. Niestyty z tych ostatnich bobersów nie jestem zbytnio zadowolony, zabrakło tego jednego dnia ze słoneczkiem, ale nic straconego, pojedziemy jeszcze raz. Taktykę mamy już opracowaną.
To ja od razu poddaję się walkowerem.
Oto kilka kolejnych zdjęć.
Mazurek, często mylony z wróblem. Mazurek jest troszkę mniejszy i ma charakterystyczną czarną plamkę na policzku. Bardzo lubię te ptaki, lęgną się w moim ogrodzie od wielu lat.
Zdjęcie zrobiłem z niewielkiej odległości, siedząc w czatowni.
8. Mazurek, samiec i samica wyglądają identycznie.
A to właśnie wróbel, ten gatunek też ma się u mnie dobrze. Z roku na rok jest ich coraz więcej.
9. Wróbel-samiec.
Czasem udaje mi się upolować coś większego.
10. Bażant- samica
I licznie występujący rudzik, na naszym terenie coraz częściej zostaje na zimowanie. Często możemy go spotkać w starych ogrodach, do mnie zalatuje regularnie.
11. Rudzik
Pozdrawiam
I znowu piękne zdjęciaAle bażantów nie lubię... Samców znaczy się... Spać nie dają
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
No i długo nie musiałem czekać. Ładnie![]()
The question is, who cares?