Strona 179 z 415 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.781 do 1.790 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez wulisu Zobacz posta
    Product warranty

+ 24 months standard warranty

Total warranty valid until: 20/05/2016
    A dlaczego do maja? Tak to wypada standard. Ja mam do listopada 2016 po dodaniu tej gratisowej.

Ja również dziękuję za info Jaskier

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaskier1969 Zobacz posta
    Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że nie będziesz musiał z niej korzystać

Ps. Zazdroszczę miejsca zamieszkania, piękne stare Szkockie miasto. Tematów na świetne zdjęcia cała masa
    Miałeś pecha z tym cłem a raczej VAT-em. Mój przyszedł do Irlandii EMS-em i nie zapłaciłem VAT-u
    Też mam taką nadzieję Niestety z tym vatem tak jest raz się udaje raz nie, ostatecznie tak nie straciłem.
    Kilka zdjęć dla ciebie niekoniecznie ze starego miasta
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kula.jpg
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	1,01 MB
ID:	118527   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	brzeg.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	1,09 MB
ID:	118526   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fotel.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	949,4 KB
ID:	118528  

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Nie ma problemu @hasos, cieszę się że mogłem pomóc bo przecież od tego tutaj jesteśmy
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulisu Zobacz posta
    PILNE .
    Przyszedł aparat niestety doszło cło ostatecznie zapłaciłem 995 zł tak więc deal życia to nie jest ale co tam cieszę się że mam ten aparat już się ładuje.
    Inna rzecz mnie interesuje czy jak kupowaliście pudełko było zaklejone, ktoś pamięta ?
    Właśnie wziąłem nowy karton. Pudełko nie jest zaklejone, ale nie ma też wątpliwości czy ktoś tam grzebał czy nie. Ciekawostką może być fakt, że obiektyw nie ma dekielka - jest w tym ciemnym woreczku nieosłonięty, natomiast dekielek jest w osobnym woreczku, podobnie jak sznureczek do niego. Pomyślałem wstępnie, że w moim zestawie brakuje dekielka.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Ciekawostką może być fakt, że obiektyw nie ma dekielka - jest w tym ciemnym woreczku nieosłonięty, natomiast dekielek jest w osobnym woreczku, podobnie jak sznureczek do niego. Pomyślałem wstępnie, że w moim zestawie brakuje dekielka.
    Też tak pomyślałem i od dekielka zacząłem

---------- Post dodany o 18:00 ---------- Poprzedni post był o 17:56 ----------

Aparat ładuje już baterię ponad 3 godziny wrrr... nie mogę się za niego zabrać.
    Tak na szybko czy żeby dotykowy wyświetlacz działał to trzeba dodatkowo coś włączyć czy poruszanie się po menu to tylko kółko strzałki menu i ok albo ja czegoś jeszcze nie włączyłem ? Dodam że mam włacząne ustawienie ekranu dotykowego. Czy to tylko działa jak się robi zdjęcia i w trybie ładowania nie będzie to działać i trzeba czekac ?

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Czy to tylko działa jak się robi zdjęcia i w trybie ładowania nie będzie to działać i trzeba czekac ?
    Opcje dotyku w XZ-2 działają tylko częściowo tzn. podczas robienia zdjęć możesz jedynie wskazać palcem punkt ostrości i wykonać zdjęcie automatycznie. W lewym dolnym rogu ekranu masz taką zielonkawą ikonkę którą zmieniasz ustawienia działania dotyku podczas robienia zdjęć:
    - bez dotyku
    - tylko wskazanie punktu ostrości
    - wskazanie punktu ostrości i automatyczne wykonanie zdjęcia
    Dotyk działa też podczas przeglądania zdjęć. W tym trybie możesz powiększać lub zmniejszać zdjęcie lub palcem (tak jak w smartfonach) przewijać zdjęcia. W innych przypadkach dotyk nie działa.
    Podczas ładowania baterii w aparacie nie powinieneś robić nim zdjęć.
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaskier1969 Zobacz posta
    Opcje dotyku w XZ-2 działają tylko częściowo tzn. podczas robienia zdjęć możesz jedynie wskazać palcem punkt ostrości i wykonać zdjęcie automatycznie. W lewym dolnym rogu ekranu masz taką zielonkawą ikonkę którą zmieniasz ustawienia działania dotyku podczas robienia zdjęć:
    - bez dotyku
    - tylko wskazanie punktu ostrości
    - wskazanie punktu ostrości i automatyczne wykonanie zdjęcia
    Dotyk działa też podczas przeglądania zdjęć. W tym trybie możesz powiększać lub zmniejszać zdjęcie lub palcem (tak jak w smartfonach) przewijać zdjęcia. W innych przypadkach dotyk nie działa.
    Podczas ładowania baterii w aparacie nie powinieneś robić nim zdjęć.
    Dzięki za szybką odpowiedź, tak też myślałem że dotyk będzie tylko podczas robienia-oglądania zdjęć dostępny.
    Chcę kupić łądowarkę czy ta będzie dobra http://www.amazon.co.uk/TradeMarket-...us+xz2+charger

Galipette
    Gość

U mnie jest po zarejestrowaniu "+24 miesiące standardowa gwarancja". Gdzie znajdę info że mam dodatkową gwarancję? Swoją drogą to przy zakupie ubezpieczyłem aparat na kolejny rok więc teoretycznie mam gwarancję 3 letnią ale trzeba dmuchać na zimne. Mam niemiłe doświadczenia po fuji s200EXr który 2 tygodnie po zakończeniu gwarancji się popsuł i naprawa trochę kosztowała.

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Czy może lepiej taką ? http://www.amazon.co.uk/dp/B008I2UH9...I25QV2A8RZBAOI

---------- Post dodany o 18:53 ---------- Poprzedni post był o 18:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    U mnie jest po zarejestrowaniu "+24 miesiące standardowa gwarancja". Gdzie znajdę info że mam dodatkową gwarancję?
    U po zarejsstrowaniu pokazało się okno że dostałem dodatkowo 6 miesięcy i miałem opcje czy zakończyć rejestrację czy chcę rozszerzyć gwarancję. I po zakończeniu jak wchodzę w swój aparat to tam widzę do kiedy jest gwarancja ale nie ma żadnej dodatkowej informacji ja myślę że oni mają to już w systemie i jak się skończy ta standardowa to wtedy będzie aktywne te kolejne 6 miesięcy tak sobie to tłumaczę.

Galipette
    Gość

Dzięki wulisu za odpowiedź, kurcze nie pamiętam czy mi wyskoczyło takie okienko dodatkowe Czy można to gdzieś sprawdzić dodatkowo??

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów