No to akurat tajemnica nie jest. Nawet w tym wątku ktoś wrzucał wymiarowanie.
No to akurat tajemnica nie jest. Nawet w tym wątku ktoś wrzucał wymiarowanie.
The question is, who cares?
I tu masz rację zanim doszedł do mnie automatyczny dekiel to ten dołączony do aparatu kilka razy zaliczył upadek.
Ja swój zamówiłem w cyfrowe.pl i doszedł błyskawicznie. koszt to ok 108 zł z przesyłką.
Fakt nie jest to mały koszt ale warto bo aparat zyskał dodatkowy atut i jeszcze efektownie wygląda![]()
Bez przesady - przecież taki dekiel kosztuje 8$, w tym wysyłka do PLhttp://tnij.org/bzrkvpk
Osłona LC-63A ma średnicę zewnętrzną 56 mm , wewnętrzną niecałe 55 mm natomiast średnica gwintu to 46 mm. Pierścień z gwintem do wkręcania w obiektyw jest wewnątrz osłony. Chyba skok gwintu jest inny niż np w filtrach. Próbowałem wkręcić delikatnie filtr 46 mm i niby sie wkręca ale nie wyczuwa sie oporu czyli można wkręcać w nieskończoność.
A wogóle to niektórzy przesadzają. Chcieliby chyba za darmo. Jeżeli nie stać ich na dekielek za 100 zł to niech uzywają tego dodawanego do aparatu. Ma on i tak przewage w stosunku do dekielków dodawanych do obiektywów bo ma uszko i sznureczek i można go przytroczyc do aparatu.
Ja kupiłem XZ-2 w lipcu 2013 za 1.800 zł to według takiej teorii powinienem popełnic sepuku. Ale nie narzekam bo aparat wart jest swojej ceny, a że teraz sprzedawany za pół darmo to tylko sie cieszyć a nie znów biadolić.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 28.05.14 o 10:56