Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 202

Wątek: E-M5 vs. E-M10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Odp: E-M5 vs. E-M10

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Rewelacja! Tego mi brakowało! Zainstalowałem już appka ale niestety w moim S1 padł wyświetlacz i nie mogę odczytać kodu WiFi, który jest potrzebny by połączyć laptopa z aparatem. Ale cieszę się już bardzo z wiedzy, która przekazałeś, zwłaszcza z tego linka, który mi otworzył oczy - http://www.ffsf.de/showthread.php?t=16420 Plusika kolejnego niestety jeszcze nie mogę Ci przesłać.
    Kod też masz na wyświetlaczu em10 i można go sobie zmienić w menu (ta zakładka, gdzie ustawia się datę). Nie trzeba skanować kodu QR.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Łaj Oly, łaj? Boziu chcę ci dać Oly moją kasę, ale po GH2@VK takie coś nie daje się oglądać (w Europie).
    No nic czekam do jesieni na aktualizację wideo w M1, jak się nie doczekam to niestety (bardzo bardzo chciałbym mieć M1*) GH4.

* - czy może ktoś popełnić podobny filmik E-M1? DR5000 - pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Rewelacja! Plusika kolejnego niestety jeszcze nie mogę Ci przesłać.
    Dałam za nas obu.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Łaj Oly, łaj? Boziu chcę ci dać Oly moją kasę, ale po GH2@VK takie coś nie daje się oglądać (w Europie).
    No nic czekam do jesieni na aktualizację wideo w M1, jak się nie doczekam to niestety (bardzo bardzo chciałbym mieć M1*) GH4.

* - czy może ktoś popełnić podobny filmik E-M1? DR5000 - pomożecie?

Dałam za nas obu.
    Wytłumacz mi laikowi o co chodzi z tymi 30 i 25 klatkami i dlaczego w EU nie da się tego oglądać? Na filmowaniu kompletnie się nie znam....

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Wytłumacz mi laikowi o co chodzi z tymi 30 i 25 klatkami i dlaczego w EU nie da się tego oglądać? Na filmowaniu kompletnie się nie znam....
    Najbardziej wyraźny problem na tym filmiku to - jak ujął to Janko - dudnienie. Ja, nie gramotny z elektro nazywam to migotaniem. Nie chodzi mi o niezdecydowany AF, nawet nie o artefakty kompresji zwane błotem (stąd prośba do DR500) czy pomijanie linii (mała rozdzielczość).

Były kiedyś na 43R filmiki testowe GH4 z polskiego portalu video dslr czy coś takiego. W jednym z nich była prezentacja trybu obrazka Cine-D plus dodatkowo zdjęte nasycenie. Dla mnie te parę sekund zdecydowało, że i tak kupię GH4, ale wolałbym zapłacić za nie $999 (za 24 miesiące max). Teraz używki M1 Za Wodą trafiają się regularnie, w stanie dobrym lub b. dobrym w normalnej cenie - $999.

Gdzie w Krak była nagrywana ta scenka?
    Jeszcze jedno W Olkach jest S-krzywa, trzeba było pyknąć +/-3
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29.04.14 o 10:50
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar bobdylan
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

A skąd to kołysanie na boki na początku filmiku? Chciałeś sprawdzić granice możliwości stabilizacji?

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Fontanna na Placu Matejki.

Kołysanie wynika z tego, że się oddalałem do tyłu.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale przecież wystarczy filmować na manualu z ustawionym czasem otwarcia migawki pomiędzy 1/30 a 1/50s, żeby takie kwiatki jak "falowanie/migotanie" światła nie pojawiły się nawet w aparacie, który nie ma trybu 25p

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Jak ma się czas migawki do filmowania? Wybaczcie pytanie laika. Migawka pracuje jakoś w trybie filmowym?

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Pracuje elektroniczna. Film to "zdjęcia" rejestrowane np. 30 razy na sekundę. Jest taka zasada, żeby się trzymać pewnych parametrów. Dla 25 klatek na sekundę, migawka 1/50s. Oczywiście można ją "łamać" dla uzyskania interesujących nas efektów, tak jak w fotografii.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Jest taka zasada, żeby się trzymać pewnych parametrów. Dla 25 klatek na sekundę, migawka 1/50s.
    I dla trybu 50p będzie to odpowiednio 1/100s.
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów