-
Odp: E-M5 vs. E-M10
Dla mnie cała sprawa rozstrzygnie i zakończy się zakupem w najbliższy wtorek. Co oczywiście cieszy. Po przeczytaniu Waszych opinii i przeglądaniu co tam kto w sieci napisał, doszedłem do wniosku, że czy e-m5 czy e-m10 będę zadowolony. M-m 5 miałem okazje robić już zdjęcia więc wiem co i jak. Jakość zdjęć jest wg tego co widziałem identyczna, wiec tu różnic nie, ma. Jedyne o pozostaje do pewne drugorzędne różnice w funkcjonalności, gdzie przewagę ma moim zdaniem e-m10, choć przypuszczam że skończę z e-m5
Trochę szkoda rozstać się z Pentaxem, ale cóż to co oferuje MFT bardziej odpowiada moim potrzebom, a sprzęt ma pasować do mnie.
-
- Siła reputacji
- 0
Odp: E-M5 vs. E-M10
Po prześledzeniu wątku wybrałem .. EM10- idę w miniaturyzację / przede wszystkim wyjazdy/. Na wakacjach używałem Nikona D7100 - do dziś bolą mnie plecy od noszenia plecaka z body i obiektywami. Po zrobieniu kilku zdjęć Olkiem miłe zaskoczenie ... obraz brzytwa, szumy przy ISO1600 przyjemne - szybkość AF .. do przyjęcia.
Jedno pewne: systemy bezlusterkowców i lustrzanek uzupełniają się ze sobą ... każdy z nich ma wady i zalety.
Uprawnienia umieszczania postów