Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Łaj Oly, łaj? Boziu chcę ci dać Oly moją kasę, ale po GH2@VK takie coś nie daje się oglądać (w Europie).
No nic czekam do jesieni na aktualizację wideo w M1, jak się nie doczekam to niestety (bardzo bardzo chciałbym mieć M1*) GH4.
* - czy może ktoś popełnić podobny filmik E-M1? DR5000 - pomożecie?
Dałam za nas obu.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Najbardziej wyraźny problem na tym filmiku to - jak ujął to Janko - dudnienie. Ja, nie gramotny z elektro nazywam to migotaniem. Nie chodzi mi o niezdecydowany AF, nawet nie o artefakty kompresji zwane błotem (stąd prośba do DR500) czy pomijanie linii (mała rozdzielczość).
Były kiedyś na 43R filmiki testowe GH4 z polskiego portalu video dslr czy coś takiego. W jednym z nich była prezentacja trybu obrazka Cine-D plus dodatkowo zdjęte nasycenie. Dla mnie te parę sekund zdecydowało, że i tak kupię GH4, ale wolałbym zapłacić za nie $999 (za 24 miesiące max). Teraz używki M1 Za Wodą trafiają się regularnie, w stanie dobrym lub b. dobrym w normalnej cenie - $999.
Gdzie w Krak była nagrywana ta scenka?
Jeszcze jednoW Olkach jest S-krzywa, trzeba było pyknąć +/-3
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29.04.14 o 10:50
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Fontanna na Placu Matejki.
Kołysanie wynika z tego, że się oddalałem do tyłu.
Jak ma się czas migawki do filmowania? Wybaczcie pytanie laika. Migawka pracuje jakoś w trybie filmowym?
Pracuje elektroniczna. Film to "zdjęcia" rejestrowane np. 30 razy na sekundę. Jest taka zasada, żeby się trzymać pewnych parametrów. Dla 25 klatek na sekundę, migawka 1/50s. Oczywiście można ją "łamać" dla uzyskania interesujących nas efektów, tak jak w fotografii.