Strona 87 z 415 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Patrzyłem na fotoenergię, i na chwilę obecną nie ma tam akumulatorkow do xz-2. Pewnie chodliwy towar

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

a ja dałem plusika
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Dobrze wiedzieć. Dałbym Ci plusa, ale musisz jeszcze poczekać.

---------- Post dodany o 17:17 ---------- Poprzedni post był o 17:14 ----------

też rozsądne i tylko prawie 1/3 ceny oryginalnego aku

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Ja zastąpiłem to powerbankiem M-Life 0457 (ten mniejszy w ofercie) i kablem oryginalnym do ładowania. W podróży jest ok, daje się naładować 2x aparat, potem 4h ładowania powerbanku w domu.

http://www.telix.pl/artykul/power-ba...7-3,56135.html

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    a ja dałem plusika

---------- Post dodany o 17:17 ---------- Poprzedni post był o 17:14 ----------

też rozsądne i tylko prawie 1/3 ceny oryginalnego aku
    Daje radę, pomysł podsunął mi Norbert Gajlewicz z DFV. On podobnego sprzętu używał przy teście XZ-2. Jak można ładować z USb to można wszystkim tym, co ładuje smartfony
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Daje radę, pomysł podsunął mi Norbert Gajlewicz z DFV. On podobnego sprzętu używał przy teście XZ-2. Jak można ładować z USb to można wszystkim tym, co ładuje smartfony
    A tak zapytam. Jeśli się zdarzy że podczas robienia zdjęć, takiego zwykłego pstrykania powiedzmy na mieście, czy gdzieś podczas zwiedzania wyczerpie się akumulator w aparacie to da się szybko podładować ten akumulator przez ten powerbank ? Zdarzyło cię się to kiedyś ? Tak mnie to ciekawi.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    A tak zapytam. Jeśli się zdarzy że podczas robienia zdjęć, takiego zwykłego pstrykania powiedzmy na mieście, czy gdzieś podczas zwiedzania wyczerpie się akumulator w aparacie to da się szybko podładować ten akumulator przez ten powerbank ? Zdarzyło cię się to kiedyś ? Tak mnie to ciekawi.
    Można używać z założoną ładowarką. Nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie, ale się da. Z powerbanku (przynajmniej w moim odczuciu) ładuje szybciej niż przez USB.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Czy można jakoś ustawić w aparacie, by każdy dzień to był osobny folder z datą, bo teraz mi wrzuca do jednego wara wszystko. Dzięki!
    Po przesiadce z sony też irytowało mnie ładowanie tysięcy zdjęć do jednego wora. Odkryłem jednak pewien sposób, poprzez komputer możemy utworzyć nowy folder na karcie. Zastosowałem nazwę : 101OLYMP , wtedy aparat zapisuje w nim zdjęcia. Zapewne następnie można (z powodzeniem) zastosować 102OLYMP itd.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Uzywam takiego kombo-lombo:

tanie jak barszcz i dobre, jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo, nawet pod woda

kupuje tu (tanio i dobrze nie jestem powiazany z tym sklepem)

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

jak się wyłącza filtr szumów w JPG ? i jakie są plusy i minusy tego ? pozdro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Menu -> trybiki -> Opcja E -> Redukcja szumu i Filtr szumów
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

dzięki, czy opcje z menu działają we wszystkich trybach? zarówno Auto i np. P ? Jeszcze czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak najlepiej używać Redukcja szumu i Filtr szumów ? Kiedy z tego korzystać a kiedy nie?

---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post był o 13:23 ----------

znalazłem wypowiedź kolegi z tutejszego forum:

Redukcja szumu (noise reduction) stosowana jest podczas długiego czasu naświetlenia - ze statywu, w zdjęciach wieczornych/nocnych/ciemnych lokalizacjach. Inaczej powychodzą ci czerwono/różne pojedyncze piksele na zdjęciu i będziesz się zastanawiał nad oddaniem sprzętu do serwisu Ta opcja nie powoduje raczej pogorszenia jakości zdjęcia pod względem ostrości szczegółów (i tak jest ciemno ).

Natomiast filtr szumu, w zależności od siły i algorytmu jego działania ma wpływ na kontury i jakość zdjęcia. Czy lepszy jest filtr w aparacie, czy w zewnętrznym oprogramowaniu graficznym? Stawiam na zewnętrzny soft - czasem zdjęcia trzeba odszumić, a w programie masz nad tym pełniejszą kontrolę i bardziej zaawansowane opcje do wyboru.

Czy można to jeszcze bardziej rozwinąć? Bo to tylko daje ogólny pogląd na całość.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów