Strona 85 z 415 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Dzięki za gratulacje. I najważniejsze, za to, że dzięki Waszym wpisom zdecydowałem się kupić ten aparat Na razie się z nim nie rozstaje, narzeczona jest trochę zazdrosna, ale jak jej pstryknę parę fotek, to jest ok:P

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    No ja w sumie jestem zdecydowany już.
    Muszę tylko szanowną małżonkę przekonać do zakupu.
    To musisz z nią o tym sprzęcie rozmawiać. Ot, przejść w markecie na stoisko z aparatami, pokazać że fajny sprzęt, dać pomacać. W trakcie serfowania po sieci pokazać zdjęcia lub jakieś porównanie albo recenzję aparatu. I tak przez jakiś czas, tylko broń Boże nie mów nic o kupowaniu. W końcu temat aparatu będzie tak normalny, jakby ten aparat był już Wasz (słowo "Wasz" jest tu bardzo istotne), w tym momencie nie pozostaje nic innego jak przynieść do domu aparat, bo jak zbyt długo będziesz o nim gadał, to małżonka zacznie się wkurzać. Najistotniejsze to wyczaić ten moment, gdy jeszcze wykazuje zainteresowanie tematem, a jeszcze nie jest znudzona Twoją monotematycznością.
    A kwiatki i wino też dobry pomysł, tylko nie od razu przy zakupie aparatu, bo pomyśli, że to z powodu zakupu nowej zabawki. To trzeba tak dużo wcześniej lub jakiś czas po zakupie, jak gdyby nigdy nic, ot, chciałeś dać.
    Się rozpisałem, ale w końcu to forum fotograficzne i trzeba się dzielić radami.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    To musisz z nią o tym sprzęcie rozmawiać. Ot, przejść w markecie na stoisko z aparatami, pokazać że fajny sprzęt, dać pomacać. W trakcie serfowania po sieci pokazać zdjęcia lub jakieś porównanie albo recenzję aparatu. I tak przez jakiś czas, tylko broń Boże nie mów nic o kupowaniu. W końcu temat aparatu będzie tak normalny, jakby ten aparat był już Wasz (słowo "Wasz" jest tu bardzo istotne), w tym momencie nie pozostaje nic innego jak przynieść do domu aparat, bo jak zbyt długo będziesz o nim gadał, to małżonka zacznie się wkurzać. Najistotniejsze to wyczaić ten moment, gdy jeszcze wykazuje zainteresowanie tematem, a jeszcze nie jest znudzona Twoją monotematycznością.
    A kwiatki i wino też dobry pomysł, tylko nie od razu przy zakupie aparatu, bo pomyśli, że to z powodu zakupu nowej zabawki. To trzeba tak dużo wcześniej lub jakiś czas po zakupie, jak gdyby nigdy nic, ot, chciałeś dać.
    Się rozpisałem, ale w końcu to forum fotograficzne i trzeba się dzielić radami.
    Ja dostałem w prezencie od swojej ukochanej, oczywiście wiedziałem co to za prezent Tak się kombinuje

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

No jakiś sposób myślę że znajdę na przekonanie małżonki. Ten kompakcik bardzo mi się podoba. I myślę że byłby w sam raz dla mnie. W sobotę podjadę z żonką do sklepu, to przypadkiem podejdę do działu foto aby jeszcze bardziej przypadkowo rzucić okiem na wspomniany sprzęt.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Ja dostałem w prezencie od swojej ukochanej, oczywiście wiedziałem co to za prezent Tak się kombinuje
    Ja tam wolę od ukochanej inne prezenty dostawać

No jakiś sposób myślę że znajdę na przekonanie małżonki. Ten kompakcik bardzo mi się podoba. I myślę że byłby w sam raz dla mnie. W sobotę podjadę z żonką do sklepu, to przypadkiem podejdę do działu foto aby jeszcze bardziej przypadkowo rzucić okiem na wspomniany sprzęt.
    Postaraj się ją zainteresować aparatem. U mnie zadziałało

---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post był o 22:55 ----------

Oż w mordę, zapomniałem, że moja połowica też ma konto na forum

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

W razie czego dzwon do mnie, ja ja przekonam

pozdroofka

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:09 ----------

Postaraj się ją zainteresować aparatem. U mnie zadziałało

---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post był o 22:55 ----------

Oż w mordę, zapomniałem, że moja połowica też ma konto na forum
    ahutka,
    ty pierdolo

wiem, ze sie nie obrazisz
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    ahutka,
    ty pierdolo

wiem, ze sie nie obrazisz
    Jeśli to przeczyta, to mi będzie wszystko jedno

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Pytanie jak często dostajesz "takie" prezenty
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 25.03.14 o 00:03 Powód: poprawienie cytowania

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Pytanie jak często dostajesz "takie" prezenty
    Nie narzekam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Dzięki za gratulacje. I najważniejsze, za to, że dzięki Waszym wpisom zdecydowałem się kupić ten aparat Na razie się z nim nie rozstaje, narzeczona jest trochę zazdrosna, ale jak jej pstryknę parę fotek, to jest ok:P
    Zdradzę ci pewien sekret odnośnie robienia portretów tym aparatem.
    Ustaw filtr szumów wyłączony, pomiar światła centralnie ważony (nie punktowy, nie matrycowy). Zrób zdjęcie na max zoomie. Kompresja: Super LF.
    Możesz to zrobić spokojnie w trybie P, automatyka XZ-2 ustawi przesłonę, tak aby wyciągnąć maximum z obiektywu (zazwyczaj f/3,5 - f/4).
    Powinno Ci wyjść zdjęcie, które jakością nie ustąpi lustrzankom.

---------- Post dodany o 09:24 ---------- Poprzedni post był o 09:23 ----------

... jeszcze gradacja normalna (nie auto).

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów