Dzięki za gratulacje. I najważniejsze, za to, że dzięki Waszym wpisom zdecydowałem się kupić ten aparatNa razie się z nim nie rozstaje, narzeczona jest trochę zazdrosna, ale jak jej pstryknę parę fotek, to jest ok:P
Dzięki za gratulacje. I najważniejsze, za to, że dzięki Waszym wpisom zdecydowałem się kupić ten aparatNa razie się z nim nie rozstaje, narzeczona jest trochę zazdrosna, ale jak jej pstryknę parę fotek, to jest ok:P
To musisz z nią o tym sprzęcie rozmawiać. Ot, przejść w markecie na stoisko z aparatami, pokazać że fajny sprzęt, dać pomacać. W trakcie serfowania po sieci pokazać zdjęcia lub jakieś porównanie albo recenzję aparatu. I tak przez jakiś czas, tylko broń Boże nie mów nic o kupowaniu. W końcu temat aparatu będzie tak normalny, jakby ten aparat był już Wasz (słowo "Wasz" jest tu bardzo istotne), w tym momencie nie pozostaje nic innego jak przynieść do domu aparat, bo jak zbyt długo będziesz o nim gadał, to małżonka zacznie się wkurzać. Najistotniejsze to wyczaić ten moment, gdy jeszcze wykazuje zainteresowanie tematem, a jeszcze nie jest znudzona Twoją monotematycznością.
A kwiatki i wino też dobry pomysł, tylko nie od razu przy zakupie aparatu, bo pomyśli, że to z powodu zakupu nowej zabawki. To trzeba tak dużo wcześniej lub jakiś czas po zakupie, jak gdyby nigdy nic, ot, chciałeś dać.
Się rozpisałem, ale w końcu to forum fotograficzne i trzeba się dzielić radami.
The question is, who cares?
No jakiś sposób myślę że znajdę na przekonanie małżonki. Ten kompakcik bardzo mi się podoba. I myślę że byłby w sam raz dla mnie. W sobotę podjadę z żonką do sklepu, to przypadkiem podejdę do działu foto aby jeszcze bardziej przypadkowo rzucić okiem na wspomniany sprzęt.![]()
Ja tam wolę od ukochanej inne prezenty dostawać![]()
Postaraj się ją zainteresować aparatem. U mnie zadziałało![]()
---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post był o 22:55 ----------
Oż w mordę, zapomniałem, że moja połowica też ma konto na forum![]()
The question is, who cares?
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Zdradzę ci pewien sekret odnośnie robienia portretów tym aparatem.
Ustaw filtr szumów wyłączony, pomiar światła centralnie ważony (nie punktowy, nie matrycowy). Zrób zdjęcie na max zoomie. Kompresja: Super LF.
Możesz to zrobić spokojnie w trybie P, automatyka XZ-2 ustawi przesłonę, tak aby wyciągnąć maximum z obiektywu (zazwyczaj f/3,5 - f/4).
Powinno Ci wyjść zdjęcie, które jakością nie ustąpi lustrzankom.
---------- Post dodany o 09:24 ---------- Poprzedni post był o 09:23 ----------
... jeszcze gradacja normalna (nie auto).