@bodzip na tych stolach to jadlo, wino i piwo...![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Reszel c.d.
Z wieży w zamku w Reszlu widać było usytuowany obok kościół. Piękny gotyk. Jak widzę te stropy ... piękna, doskonała technicznie robota architektów. Czasem nachodzi mnie na porównanie z prymitywizmem cerkiewek Beskidu. A one też swój urok mają.
Po kościele oprowadził nas mężczyzna głuchoniemy. Z racji tego nie usłyszeliśmy hmmm nicale człowiek pokazał najciekawsze miejsca. W ogóle to bardzo zaangażowany był.
Żałuję że na wieżę nie mogliśmy wejść - jakiś remont robili. A z wieży cudowna panorama podobno jest.
Dzsiaj cz. pierwsza.
419.
420.
421.
422.
423.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładny kościół. Ładnie pokazałeś. Ładne zdjęcia. Pierwsze bardzo mi się podoba. Ładnie wygląda ten kościół. A te organy z 422pewnie ładnie brzmią.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki.
Z zewnątrz nie mam. Jak się cofniesz w wątku to przez okienko w wieży zamkowej jest cały widoczny.
Nie mam dltaego, że wąskie uliczki i ostro pod słońce, a z drugiej strony to prywatne, zamkniete podwórka. Szkoda.
Zresztą z tym ostrym słońcem to widać i na zdjęciach wnętrza. Niejednokrotnie musiałem ratować plamy przepału, bo by zdjęcie trafiło do gniotowego wątku![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Piękne " Wędrówki z Bodzipem po kraju "![]()
Obserwujem i oczekujem C.D.N.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Pięknie Bodzio.
Pozdrawiam.
ogólnie nie przepadam za wnętrzami kościołów na fotografiach, wolę ich konstrukcje z zewnątrz, a jeszcze bardziej wolę cmentarze na Twych fotach![]()
ale i tak przyjemnie się tu wraca![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22