zadbany i ładny. lubię te piszczałki na górze
zadbany i ładny. lubię te piszczałki na górze
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Bodzip ładne zdjęcia. Miło się je przegląda.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Piwnice zamku Reszel fajnie pokazałeśJest klimat, tylko rycerzy brakuje
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
@bodzip jestes olkowym kustoszem zabytkow i znawca sztuki sakralnej![]()
Fajnie jest tu zagladac.
Ostatnio edytowane przez waruga ; 10.02.14 o 12:20
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
To tak jak Heniu napisał. Te budowle mają klimat. Czasem wchodzisz na zaplecze takiej cerkiewki i widzisz ikonę z 1664 roku, ukrytą gdzieś w kącie i przykrytą kawałkiem płótna. Czujesz ten nawis lat, a równocześnie widzisz jak ona jest pięknie zrobiona, i ząb czasu jej nie ruszył.
Czasem dowiadujesz się ciekawostki - jak to cały ikonostas schowano w ścianie między deskami, aby nie zniszczył go żołnierski but w czasie akcji "Wisła". Albo jak rozmawiam ze starszym panem, który opowiada jak przy jego domu - i miejsce mi pokazuje żołnierze polscy i rosyjscy pospołu zastrzelili łemkowskiego księdza i na siłę do wsi wprowadzono prawosławnego.
Dużo było krzywd, a historia i kultura malowana ludzką opowieścią uczy nas szacunku dla drugiego człowieka.
A z drugiej strony - gdy oglądam zamki krzyżackie... dla mnie, ponieważ nie mieszkam na tych terenach to historia z książek i filmów. Więc jak widzę tę potęgę budowli gotyckich, te przemyślenia architektoniczne - ot, centralne ogrzewanie w zamkach - to jestem pełen podziwu tak dla monumentu jak i dla prymitywizmu.
a tak nie cierpiałem historii w szkole![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||