Ciąg dalszy wycieczki
12
13
14
![]()
Ciąg dalszy wycieczki
12
13
14
![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
Tym razem wrzutka dotyczy niemieckich pojazdów biorących udział w II Wojnie Światowej. Zdjęcie nr 12 - na pierwszym planie widać lekki czołg Panzerkampfwagen II Ausf. F (Sd.Kfz.121), zaraz za nim stoi niszczyciel czołgów Marder II (Sd.Kfz.131). Nr 13 (drugi plan) jest półgąsienicowym ciągnikiem artyleryjskim Sd.Kfz.8, a nr 14 ukazuje Sd.Kfz.7 - maszynę o tym samym przeznaczeniu co poprzednik. Nie wiedzieć czemu bez gąsienic, czy może jednej gąsienicy?
Kubinka muzeum czołgów ciąg dalszy
15
16
17
![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
Bardzo ciekawy watek, czyli nalezy zagladac![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Malutkie prywatne muzeum w Nazca (Peru). Właściciel szamana zarazem kustosz pokazuje zebrane w okolicy eksponaty. Potrafi określić aurę, energię człowieka.
To małe lisiątko jest śliczne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kolejne niemieckie pojazdy biorące udział w II Wojnie Światowej. Nr 15 w środku opisywany w moim poprzednim poście PzKpfw II, za nim lekki czołg Panzer I Ausf. B (PzKpfw I). Nr 16 to haubica samobieżna Wespe (Sd.Kfz. 124). Nr 17 w kolejności od lewej : widoczny tylko w połowie NSU Kettenkrad (Sd.Kfz. 2), półgąsienicowy transporter opancerzony Sd.Kfz. 250/1 Ausf. C, półgąsienicowy opancerzony transporter rozpoznawczy Sd.Kfz. 250/9 Ausf. D, półgąsienicowy pojazd wsparcia ogniowego Sd.Kfz. 251/9 Ausf. D Stummel, a piąty w szeregu jest ciężki nosiciel ładunków wybuchowych Borgward B IV (Sd.Kfz. 301).
Jacek
www.jackowlew.pl