Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Ziemia Święta 2012

Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    86
    Moja galeria

Odp: Ziemia Święta 2012

W Kanie jest (nowy) kosciół czy klasztor (na scianach wiszą zdjęcia z wizyty naszego papieża JPII).
    Nie zapominajmy że 2 tys lat robi swoje. Generalnie te historyczne miejsca to kilka kamieni i tabliczka, że to miejsce to była kiedyś ... i tu wpisz dowolne miejsce
    Szczyt wszystkiego to kościół pobudowany na miejscu warsztatu św Józefa w Nazarecie (można taką grotę zobaczyć w podziemiach tego kościoła) - betonowy kolos - ściany grube na metr jak w schronie przeciwatomowym. To samo miejsce chrztu - Jordan. Ja byłem w innym miejscu niż ty masz na zdjęciach. Betonowe schody aż do wody. Marudzę tutaj, ale to tylko takie wyjątki, generalnie byłem zachwycony, szczególnie Jerozolimą i atmosferą tam panującą. I zdziwiony Izraelem jakiego się nie spodziewałem - np nowoczesną metropolią - Tel-Avivem. Byłem tam 20 dni (kraj jest malutki - jak nasze województwo), zjechałem go cały i codziennie byłem zadziwiony i zachwycony. Wiele razy każdego dnia. Naprawdę polecam to miejsce. W dodatku bardzo ciekawe jest tam zycie, inne od naszego. Kultura, zwyczaje. No i kuchnia (nie mam na mysli koszerności potraw ).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Fajne zdjęcia. Też bylem niedawno w Ziemi Świętej ale nie udało mi się przywieźć tylu ciekawych fotograficznie pamiątek. Moje gratulacje.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar Hom_er
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

dzięki, lecimy dalej

70
    do ....

71.
    I wnętrze, do samej komory grobowej jeszcze schodkami w dół.
    Z przyczyn oczywistych Łazarza nie widziałem

72
    "Zajezdnia" arabskich busiarzy - ta czystsza część

p.s.

czy ktoś wie jak załadować kilkanaście zdjęć do ImageShack?
    Kiedyś wystarczyło zaznaczyć ile się chciało i ładowało bez problemu, a teraz nie mogę normalnie nawet pojedynczego pliku przesłać przez przycisk "Prześlij" Teraz muszę się mordować z Can't Upload? Try This

Chyba, że polecicie jakiś fajny serwer, który nie będzie miał praw do powszechnego wykorzystania moich fotek (bez mojej zgody) - co jest nagminne?
    Fiu fiu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Może na forum jako załączniki wrzucaj...
    Pozwoliłem sobie Twoje zdjęcie wrzucić jako forumowy załącznik.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	neke.jpg
Wyświetleń:	129
Rozmiar:	249,1 KB
ID:	102387
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Z Imageshack to zdjęcia się ostatnio jak krew z nosa ładują. Dawaj jako załączniki do posta.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Hom_er
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Może na forum jako załączniki wrzucaj...
    zrobiłem to metodą z https://forum.olympusclub.pl/threads...ia-w-postach.?

i wyszło, jak widać poniżej

ale nadal nie umiem wsadzić wielu zdjęć na raz ;(
    a upierdliwe strasznie jest ładowanie po jednym
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	241 IMG_1033.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	228,4 KB
ID:	102388  
    Fiu fiu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Jak pisałem poprzedni post, to cała strona już dawno była a fotki z Imageshacka się ładowały, teraz tak piszę kolejnego, bo dalej fotek nie widzę. Coś ostatnio nie mam szczęścia na zdjęcia do nich linkowane

---------- Post dodany o 22:24 ---------- Poprzedni post był o 22:21 ----------

Klikasz w dodawanie załączników, potem wybierz pliki i zaznaczasz te do załadowania (max 15 na post). Gdy zatwierdzisz wybór, to klikasz załaduj albo wgraj pliki, a potem dodaj w linii. Jak chcesz żeby były większe w poście. To klikasz 2x na wstawionej miniaturce i zaznaczasz Large.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

Świetne zdjęcia, fajna relacja i egzotyczna podróż.
    Moje gratulacje.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Bardzo fajna fotorelacja, sam byłem tam w 2010 i naprawdę z ogromną ochotą pojechałbym tam jeszcze nie jeden raz.
    Ze względów praktycznych, lepiej niż samodzielnie, jest wybrać się z pielgrzymką z jakiejś parafii. Nie ma tylu kontroli, można udać się do wielu miejsc, bo do niektórych miejsc (np. tereny pod zarządem Palestyńczyków - Betlejem, Jerycho) indywidualnie praktycznie nie ma mowy. Wiem, wiem pielgrzymka narzuca pewne rygory, ale ja akurat byłem z doskonałym księdzem ... a poza tym, w tamtej okolicy człowiek się zmienia ....

Co do relacji to kilka uwag:

- Zamieszczasz fotki dzieci i piszesz "dzieci ortodoksów", to naprawdę nie są dzieci ortodoksów, dzielnica żydowska w obrębie murów jerozolimskich nie jest ortodoksyjna, to najzwyklejsza dzielnica żydów kultywujących tradycyjne życie ... Dzielnica prawdziwych ortodoksów, Chasydów, jest w innej części Jerozolimy, a poznać ją łatwo po tym, że nie pozwolą Ci tam zrobić żadnej fotki, jedynie z potajemnie i z biodra - cicha migawka obowiązkowa. Nawet wejście do tej dzielnicy naraża Cię na bluzgi (chyba? nie znam języka). Czasami nawet obcego wyrzucają poza obręb dzielnicy. Nawet "normalni" Żydzi tam się nie pojawiają, ani ichnia policja ... Mam kilka fotek z tamtąd to wrzucę.

- O ogrodzie oliwnym pisz Getsemani - Ogrójec to typowo polskie określenie - jak ktoś tam pojedzie i zapyta Getsemani to każdy mu pokaże kierunek.

- Ten kościół (cerkiew właściwie) w podziemiach - niedaleko Getsemani - to symboliczny grób Matki Boskiej

- Właściwe miejsce chrztu Jezusa jest po Jordańskiej stronie, kilkaset metrów w głąb pustyni, teraz tam Jordan nie płynie, bo od czasów Chrystusa zmienił nurt.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Wklejanie zdjęć na forum. Tak sobie pomyślałem, że Ci się przyda

https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1016904
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||