Zobacz pełną wersję : ABIR - zdjęcia wszelakie
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
Ty podglądacz jesteś! :D
Właśnie też tak myślę.... Ale żeby raniutko wstawać tylko po to.......... :roll:
powrót do żurawia. wczesnym rankiem zachciało im się na amory. 1/80 sek przy iso 5000. lepszych kadrów nie udało mi się wycisnąć o tej porze...
Te kadry mają w sobie to coś..., a wszystko to zasługa właśnie tej pory, poranna mgiełka, miękkie światło i ta sytuacja, brawo!
Abirze, czy długo leżałeś pod siatką , jak daleko były te żurawie i jaką ogniskową strzelałes.
Dzięcioły zajefajne, gratki . Żurawie super, cieszą oczy te Twoje foty. :)
wizyta przed obiektywem trwała około 2 min, miłość około 30 sek - więc podobnie jak u nas :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: taki żarcik wiosenny:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ty to już jak coś powiesz :lol::lol::mrgreen:
Wrzuta miłosno-kudłata przednia :grin:
dzieki za odwiedziny:grin:
Ty podglądacz jesteś! :D
rzeczywiście, trochę podglądam - bez pozwolenia:)
Cóż mam powiedzieć - wszystko robione "na oko" :mrgreen:
...
...ale ja zboczony jestem :roll:
:mrgreen:
---------- Post dodany o 13:02 ---------- Poprzedni post był o 12:55 ----------
Abirze, czy długo leżałeś pod siatką , jak daleko były te żurawie i jaką ogniskową strzelałes.
ogólnie cały dzień, okres kiedy żurawie ciekawie pozują, tańczą godowo jest krótki, potem znikają aby pilnować gniazd z jajami. więc musiałem wykorzystać wolny dzień w całości. W ciągu dnia miałem 4 przyloty, z czego jeden erotyczny, pozostałe to tańce i zaloty:roll:
odległość oceniam na 25-30m. Ogniskowa 600mm, czasem lekko krócej. zdjęcia lekko kadrowane
Ty to już jak coś powiesz :lol::lol::mrgreen:
Wrzuta miłosno-kudłata przednia :grin:
mało mówię, więc nie mam doświadczenia. choć czasem powiem za dużo:mrgreen:
Fajne, ptasi sex w locie, ładnie to tak podglądać najbliższych żyjących krewniaków dinozaurów?
Amory niesamowite... :shock: Scenka w połączeniu z lekką mgłą, miękkością - niemal harlequin ;)
Dziecioly przednie, tak samo jak amory. Gratuluje :)
pozdro
może na razie dość żurawia i miłości, choć ten największy nasz ptak jeszcze powróci w krótkiej scence tanecznej
dziś temat : czyż by czyżyk
560,
171035
561,
171037
562,
171036
Fajne :)
Ale czemu jeden ma szary brzuch a dwa pozostałe żółte?
Fajne :)
ten niewybarwiony to małolat - chyba
Marcina tu trzeba :)
Piękne są
Co tam będę się rozpisywał, super, pięknie, mistrz jesteś :)
Pozdrawiam serdecznie i niecierpliwie czekam na kolejne.
ten niewybarwiony to małolat - chyba
Przypomniałeś mi zdjęcia zrobione Sony A58 z obiektywem Sony 70-400. Przez Ciebie znowu się męczę :) Ciekawe czy Ktoś zna ten obiektyw i może mi potwierdzić jego zacność?
Czyżyki z podchodu czy z szałasów ?
piękna ta żółciutka kuleczka :)
poprzedni muszkieterowie jak i amory też dobre do popodglądania :-P
Czy małe czy też duże ptaszki - wszystkie piękne :grin:
jak zawsze jesteście b. mili.
chyba chcecie żebym jakieś piwko na zlot Wam przywiózł:mrgreen:
...Czyżyki z podchodu czy z szałasów ?
z zasiadki. myślę, że z podchodu nie da rady. nie podejdziesz na 3 m żeby nie spłoszyć
Sam Czyzyk OK, natomiast troche go badyl przytlacza.
p.s.Kiedys zapodawalem gdzies Czyze z podchodu.
pozdro
I żurawie ,i czyżyki - świetne. Piękne kadry.
Gratuluję i pozdrawiam.
może na razie dość żurawia i miłości, choć ten największy nasz ptak jeszcze powróci w krótkiej scence tanecznej
560, 561, 62,
Doskonale strzaly.
Rafał! Weź chłopie wrzuć jakiegoś gniota! Bo mi achy i ochy śkończyły :roll::lol::mrgreen:
lisiajamka1
11.04.16, 19:10
Rafał! Weź chłopie wrzuć jakiegoś gniota! Bo mi achy i ochy śkończyły :roll::lol::mrgreen:
A ja ciągle jeszcze mogę tak och, och, och i och :mrgreen:
Ja to robię z hukiem - szczęka wali o podłogę :mrgreen:
Nawet seksu nie trzeba, wystarczą foty Abira :mrgreen:, tam dmuchane laleczki tu kukiełki, wsio rawno :lol: a Bodzip widzę robi to nawet z hukiem :shock:
...dziś temat : czyż by czyżyk
Bardzo przyjemne kadry, najbardziej mi podchodzi trzeci. Czyże to piękne ptaszki, zresztą jak większość:wink:, z mojego ogrodu właśnie się wyniosły, najadły się do syta i poszły w las:grin:.
Fajne :smile:
Marcina tu trzeba :smile:
Nie uważam się za specjalistę w tej dziedzinie, coś tam wiem, ale nie wszystko:wink:. Tak jak pisał abir, młodsze osobniki są słabiej wybarwione, a zwłaszcza samice, które widać na zdjęciach. Obserwując te ptaki widzę, że nawet dorosłe samice mają mniej lub więcej żółtawego koloru.
...p.s.Kiedys zapodawalem gdzies Czyze z podchodu.
pozdro
Ale chyba byłeś ubrany w Ghillie Suit...:mrgreen:
z przyjemnością zawitałem tu po raz kolejny i znów się nie zawiodłem. Żurawie super, czyż tyż :)
Maluchy mają chyba więcej uroku niż ogromne ptaki drapieżne, ale jak wszystko co małe jest urocze (no może prawie wszystko..).
Cudne jak zawsze, dawaj więcej.
Ale chyba byłeś ubrany w Ghillie Suit...:mrgreen:
Tez :)
pozdro
560,
171035
561,
171037
562,
171036
bardzo ładnie Ci pozował :) foty jak zwykle perfekcyjne :)
Nawet seksu nie trzeba, wystarczą foty Abira :mrgreen:, tam dmuchane laleczki tu kukiełki, wsio rawno :lol: a Bodzip widzę robi to nawet z hukiem :shock:Aaaaaajjjj, ale dałesz czadu :mrgreen:
Cześć,
Wpadam często tu, oglądam.
Fajne te mgliste, miłosne żurawie.
pozdrawiam,
widzę, że małe ptaszki się przyjęły - dziękuje:grin: to dziś może inny mały
forum dzwoni od kilku dni z dwóch powodów, no to pokarzę dzwońca
563,
172145
564,
172146
565,
172147
fajny dzwoniec, tylko za co chcesz go karać? :)
Pierwszy Dzwonek najlepsiejszy :)
pozdro
Pierwszy naj... ale wszystkie trzy się podobają bardzo.
Sam Czyzyk OK, natomiast troche go badyl przytlacza.
p.s.Kiedys zapodawalem gdzies Czyze z podchodu.
pozdro
Takie też i jest moje wrażenie ptaszek świetny zwłaszcza ten z ziarenkiem w dziobie (561), ale otoczenie do pozowania wybrał sobie potężne.
Jak poprzednicy postawię na pierwszego dzwońca, choć pozostałe też się podobają :)
A mi wszystkue czy. Ale ja stronnicza jestem, bo mam słabość do dziadka abira :mrgreen:
A mnie to się nawet oglądać już tego nie chce.... Tak piękne są.:grin:
I jak ktoś napisał: "wrzuć jakiegoś gniota..." cobyśmy sobie mogli ulżyć w krytykowaniu.
Wszystkie dzwońce są OK! (ładniutkie)
I jak ktoś napisał: "wrzuć jakiegoś gniota..." cobyśmy sobie mogli ulżyć w krytykowaniu.
hehe, jestem za a nawet przeciw.
... no to pokarzę dzwońcaTaki ładny, za co chcesz go karać? :-P
fajny dzwoniec, tylko za co chcesz go karać? :)
Taki ładny, za co chcesz go karać? :-P
macie rację, straszny błąd. przepraszam
oczywiście nie mam zamiaru karać tego ptaka za nic, chciałem go tylko pokazać:grin:
macie rację, straszny błąd. przepraszam
oczywiście nie mam zamiaru karać tego ptaka za nic, chciałem go tylko pokazać:grin:
Pokazywanie to też czasem może być kara. Zwłaszcza dla .... małego ptaszka.:wink:
Pokazywanie to też czasem może być kara. Zwłaszcza dla .... małego ptaszka.:wink:
Świntuch :roll:
Pokazywanie to też czasem może być kara. Zwłaszcza dla .... małego ptaszka.:wink:Musisz rozdać bla, bla :mrgreen:
OK. następną wrzutką pokażę jakieeeeeego mam ptaka:mrgreen:
---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post był o 19:16 ----------
Musisz rozdać bla, bla :mrgreen:
nie mogę pomóc:|
OK. następną wrzutką pokażę jakieeeeeego mam ptaka:mrgreen:
---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post był o 19:16 ----------
nie mogę pomóc:|
Podwórkowego pawia?
PS. Pomogłem...
OK. następną wrzutką pokażę jakieeeeeego mam ptaka:mrgreen:|Nie strasz :-P Jakieś makro :mrgreen::lol::?:
Podwórkowego pawia?...
dobre, dobre
Nie strasz :-P Jakieś makro :mrgreen::lol::?:
przejechałaś mnie walcem - nie mam argumentów na obronę:mrgreen::mrgreen:
Farensbach
23.04.16, 21:43
Czyżyk i dzwoniec - bardzo przyjemne dla oka zdjecia :-)
z przyjemnością wracam do żurawia. ile ten musi się natańczyć przed panną aby go polubiła. Agustin by się nie powstydził:mrgreen:
566,
173895
567,
173897
568,
173896
Nareszcie, dałeś czadu :) Zarąbiste zdjęcia, mi najbardziej podoba się środkowe.
Zajefajne...z serii wybieram 567
I tu widać, ile facet musi się nagimnastykować, aby babę zafascynować. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
I tu widać, ile facet musi się nagimnastykować, aby babę zafascynować. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Phi, wystarczy pokazać że się ma pełną klatkę :)
Rewelka, pewnie się dowiedział że ma zostać ojcem :mrgreen:
lisiajamka1
7.05.16, 21:07
Super!
dobry humor w wątku to podstawa:grin:
ciężka robota, jak w "tańcu z papudrakami":mrgreen:
Rewelka, pewnie się dowiedział że ma zostać ojcem :mrgreen:
:mrgreen:nie każdy tak podskakuje jak się dowie:mrgreen: - człowiek
Ale czad :)
Pierwsze spaprane - ogon obcięty :mrgreen:
Ale czad :)
Pierwsze spaprane - ogon obcięty :mrgreen:
od razu ogon......tylko 2 piórka:mrgreen:
Zaloty przednie :)
pozdro
Żurawie zaloty się mi podobają....
jak Wam się podoba to mnie też. dzięki:grin:
dziś temat wodny. pomału można myśleć o wejściu do wody bez większych konsekwencji:mrgreen: - perkozy
569,
174108
570,
174110
571,
174109
trzy razy tak, świetne :)
piękne, jakim obiektywem robione?
piękne, jakim obiektywem robione?
środkowe 400mm canon
krańcowe 150-600mm tamron
---------- Post dodany o 18:21 ---------- Poprzedni post był o 18:20 ----------
a podziękował, szerokości na szlakach i w trawie:grin:
Wyjąłeś mi to z ust :)
...........
krańcowe 150-600mm tamron
Mierzyłem się z tym tamronem z c80d i n7200d u jokera i nie powiem , podobało mi się.
A perkozy standard, czyli ekstra.
Mierzyłem się z tym tamronem z c80d i n7200d u jokera i nie powiem , podobało mi się....
biorąc pod uwagę ogniskową, myślę że to co byłoby lepsze od tego Tamrona i Sigmy to oryginały które kosztują już 25 tyś lub 50 tyś pln:roll::mrgreen:
obiektyw polecam nie tylko ze względu na przystępną cenę:)
z przyjemnością wracam do żurawia. ile ten musi się natańczyć przed panną aby go polubiła. Agustin by się nie powstydził:mrgreen:
566, 567, 568
Doskonale....
Perkozy świetne, ale... żurawie zamiatają wszystkie inne kadry pod dywan. ;)
Gratuluję! Doskonałe!
zalotne tańce wygibańce idealne jako tryptyk - w zdjęciach solo też drugie się podoba
jak ta kobieta spuszcza głowę niczym zasłonę milczenia nad tymi wygłupami
perkoz cudowny - dla mnie najlepszy ostatni obrazek 571 :)
choć 569 też się baaardzo podoba
Farensbach
14.05.16, 22:32
Piękne, zwłaszcza ostatnie super.
Ja to już to w ogóle nie zaglądam.. Tyle dobrych i ciekawych zdjęć. Mam dość!.. A do tego jak wspomniał Bodzip - z ust wyjmują...:shock:
mały ale szatan,
przedzierając się przez błotniste zarośla może nieźle przestraszyć jak wylatuje z kryjówki i krzyyyczy:grin:
kszyk
572.
174670
573.
174668
574.
174669
566, 567, 568,
Piękny "tok szoł" :-D
P.S.
wnerwiasz mnie. :evil:
Yes! Yes! Yes! Doczekałem! Nareszcie! Zawaliłeś! Wszystko co po wrzutce z żurawiami jest do kitu. ;) :mrgreen:
Yes! Yes! Yes! Doczekałem! Nareszcie! Zawaliłeś! Wszystko co po wrzutce z żurawiami jest do kitu. ;) :mrgreen:
Jak pisał klasyk:
"zaliż prawda to, że nad Abira wątkiem jak sępy
głodne jego porażki OlyTalibów krążą zastępy?"
Klasyk nieprecyzyjny... OlyTalibów brakło.
Klasyk nieprecyzyjny... OlyTalibów brakło.
Już. :cool:
---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------
mały ale szatan,
przedzierając się przez błotniste zarośla może nieźle przestraszyć jak wylatuje z kryjówki i krzyyyczy:grin:
kszyk
572. 573. 574.
572. co się paczysz "kaloryferku"? :mrgreen:
Bardzo sympatyczna ptaszyna:grin:
mały ale szatan...
Kapitalne kadry, bardzo lubię podglądać ten gatunek:grin:.
trochę krytyki zawsze wzmacnia rozsądnego człowieka:mrgreen:
warto czekać:wink:
Jak pisał klasyk:
ehh Ty wierszkleto. ja przywołam innego klasyka:
niektórzy wbijają mi szpilki. to nie ludzie - to wilki!!!
to mówiłem ja - abirek:grin:
Bardzo sympatyczna ptaszyna:grin:
Kapitalne kadry, bardzo lubię podglądać ten gatunek:grin:.
chociaż ktoś tu docenia trud i wysiłek:grin:
No paczę na te zdjęcia.... :shock: No fotki, ptoki jakoweś... Długodziube.. Wielkie mecyje... Też tak umiem ... Tylko mi sie nie chce.:wink:
Jak pisał klasyk:
A tak w ogóle to pisze się "azaliż" :roll: Zalizać to se możesz, wiesz kogo :mrgreen:
O, proszę w końcu coś innego niż robale... :) Od razu zmęczoni oblechami forumowicze rzucają się do oglądania i komentowania. Ptak piękny, lubię oglądać foty z nim. Podoba mi się pierwsze naj. Ale wsie tri są świetne. Liczę, że jeszcze cos dorzucisz. Nawet mniej udane. W końcu ;) pewnie więcej zdjęć zrobiłeś niż te trzy... :)
No paczę na te zdjęcia.... :shock: No fotki, ptoki jakoweś... Długodziube.. Wielkie mecyje... Też tak umiem ... Tylko mi sie nie chce.:wink:
wiem, wiem, wiem. myślisz, że to moje zdjęcia? komu by się chciało:roll: obrabiam kumplowi rawy i coś tam sobie zostawię zawsze:mrgreen:
O, proszę w końcu coś innego niż robale... :) Od razu zmęczoni oblechami forumowicze rzucają się do oglądania i komentowania. Ptak piękny, lubię oglądać foty z nim. Podoba mi się pierwsze naj. Ale wsie tri są świetne. Liczę, że jeszcze cos dorzucisz. Nawet mniej udane. W końcu ;) pewnie więcej zdjęć zrobiłeś niż te trzy... :)
mnie też kszyki się podobają. ten dziób dodaje im estymy (znam kilka mądrych słów - jak się okazuje:mrgreen:)
kilka zdjęć jeszcze mam. ale żeby nie zanudzić jednym gatunkiem pozwolę sobie umieścić je w niedalekiej przyszłości
Mi się nie nudzą tak fajne zdjęcia
A tak w ogóle to pisze się "azaliż" :roll: Zalizać to se możesz, wiesz kogo :mrgreen:
Nie prawda! "Zali" synonim "i czyż"
I nie mędrkuj. :-P
http://sjp.pwn.pl/slowniki/azali%C5%BC.html
.... a czyż to ptok :mrgreen:
moja mojszość jest mojsza :lol:
http://sjp.pwn.pl/slowniki/azaliż.html
Abirze. Ucisz tych polyglotuf
Saboora to można obrzucić robalami, azaliż Bodzipa - ładnym widoczkiem :roll:
Uwaga do Bogdana:
Następnym razem jak ci ktoś zanieczyści monitor to jest sposób na to....:
A zaliż to. I tyle.
Cześć,
wszystkie fajne, ale ta scenka (https://forum.olympusclub.pl/threads/87196-ABIR-zdj%C4%99cia-wszelakie?p=1264792&viewfull=1#post1264792) wybitna :)
pozdrawiam,
http://sjp.pwn.pl/slowniki/azaliż.html
Abirze. Ucisz tych polyglotuf....
proszę o ciszę Panowie:grin:
Pan Krakman już Was postraszył:shock:
---------- Post dodany o 18:43 ---------- Poprzedni post był o 18:42 ----------
Cześć,
wszystkie fajne, ale ta scenka (https://forum.olympusclub.pl/threads/87196-ABIR-zdjęcia-wszelakie?p=1264792&viewfull=1#post1264792) wybitna :)
pozdrawiam,
a dziękuję, trafiło się
rzeczywiście się uspokoiło. gdyby moja pierwsza połowa tak mnie słuchała:shock:
no dobra, do brzegu jak to mówią.
dziś taki kolorowy ptaszek. nie mały, nie duży lecz w sam raz. jak kto ma szczęście to i w miejskim parku go spotka, albo w domowym karmniku. grubodziób
575,
175012
576,
175013
577,
175015
Grubodziób jak malowany :wink: Brawo piękny okaz. To jeszcze z zimy czy aktualny?
Kolejne re-we-la-cyj-ne! Nie spotkałam tego ptaszka ani w 3M, ani nad stawami. Ale karmnika nie mam, a o szczęściu lepiej nie mówić:wink:
Farensbach
22.05.16, 18:58
Grubodziób jak malowany :-)
Z poprzednich 573. kszykowe super.
...To jeszcze z zimy czy aktualny?
aktualny. znaczy końcówka marca, ale to już wiosna była
Kolejne re-we-la-cyj-ne! Nie spotkałam tego ptaszka ani w 3M, ani nad stawami. Ale karmnika nie mam, a o szczęściu lepiej nie mówić:wink:
prędzej czy później, ale spotkasz go
---------- Post dodany o 19:13 ---------- Poprzedni post był o 19:12 ----------
Grubodziób jak malowany :-)
Z poprzednich 573. kszykowe super.
mam dobre farbki:)
Dziób faktycznie ma masywny. Fajnie zapozował na foto 577.
Plusa, plusa, plusa dać nie mogę. Wrrrrrr :evil:
Osamotniony w swej złości nie jesteś. ;)
jak kto ma szczęście to i w miejskim parku go spotka, albo w domowym karmniku. grubodziób
Ja nie mam szczęścia, musisz mnie uszczęśliwić fotami, jak na razie Ci się udaje :)
---------- Post dodany o 22:48 ---------- Poprzedni post był o 22:47 ----------
nie Ty jeden :evil:
Osamotniony w swej złości nie jesteś. ;)
..........nie Ty jeden :evil:
Nie martwcie się , ja mu przywalę :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-----
też nie mogę..:???:
Grubodziób jak malowany :wink:
to niesamowite - bo nie patrząc na komentarze i oglądając grubodzioba - dokładnie powiedziałam - "No jak malowany ;) "
przepiękny :)
na ostatnim światło najbardziej mi się podoba - ale troche mnie wkurza prawy dolny róg ;) (ewentualnie lewy - że ciachnąłeś gałązkę ;) )
to niesamowite - bo nie patrząc na komentarze i oglądając grubodzioba - dokładnie powiedziałam - "No jak malowany :wink: "
przepiękny :smile:
na ostatnim światło najbardziej mi się podoba - ale troche mnie wkurza prawy dolny róg :wink: (ewentualnie lewy - że ciachnąłeś gałązkę :wink: )
no nie zwróciłem uwagi na gałązkę w tej płaszczyźnie. może da się ją przykleić, muszę zerknąć
No nie mów, że grubodziób z "mojego" parku! W życiu takiego nie widziałam :( Piknie wyszedł był.
lisiajamka1
23.05.16, 10:46
Grubodziób na pierwszym zdjęciu na twardziela wygląda, super fotki :)
No nie mów, że grubodziób z "mojego" parku! W życiu takiego nie widziałam :( Piknie wyszedł był.
nie, to raczej zamiejscowy egzemplarz
były mniejsze ptaki, teraz większe.
łabędź krzykliwy. różnica od tego najbardziej znanego (niemego) taka, że ma dziób żółto-czarny i krzyczy, a nie charczy. krzyczy troszkę podobnie do żurawia.
często krzyczą w takim tańcu synchronicznym. znajdują się naprzeciw siebie i pochylając w tym samym tempie szyje do przodu krzyczą. o co im chodzi nie mam pojęcia, ale mądrego to zawsze dobrze posłuchać:mrgreen:
578,
175671
579, plastico romantico na tle sunrise
175670
580, a to sam nie wiem. po prostu płyną sobie jak ślepy we mgle
175669
Świetne. Dla mnie 579 the best.
Ostatnia seria kapitalna. Każda fotka ma coś w sobie, a w całym secie świetnie się to ogląda.
Proszę mnie tu nie brać za jakiegoś terrorystę, ale rozkładam dywanik i biję pokłony :mrgreen:
Acha, system mnie grzecznie poinformował, że muszę rozdać. Co ? się pytam ? Filantrop jaki cy cóś ? :shock:
Proszę mnie tu nie brać za jakiegoś terrorystę, ale rozkładam dywanik i biję pokłony :mrgreen:
Acha, system mnie grzecznie poinformował, że muszę rozdać. Co ? się pytam ? Filantrop jaki cy cóś ? :shock:
Jeśli nie masz turbanu to wszystko w porządku. :mrgreen:
A foty świetne. :mrgreen:
Ciekawe kiedy coś spartoli, nie mogę się doczekać. :mrgreen:
szalejesz i czarujesz światełkiem i kadrami
środkowe przecudnej urody
Piękne fotki, światło miodzio.
dzięki za miły odbiór
:grin:
Super, super, prze super! 579 kapitalne!
Ciekawe kiedy coś spartoli, nie mogę się doczekać. :mrgreen:Hyhy, ja też ;)
...Ciekawe kiedy coś spartoli, nie mogę się doczekać. :mrgreen:
...Hyhy, ja też ;)
przerzucę się na alkohol gorszy gatunkowo, może wtedy:mrgreen:
przerzucę się na alkohol gorszy gatunkowo, może wtedy:mrgreen:
tylko na lepszy gatunkowo... będziesz wtedy rozsmakowany w dobrym trunku i zapomnisz jak wykonuje się dobre foty :mrgreen:
lisiajamka1
2.06.16, 11:08
Takie romantyczne sceny, piękne światło... a Ty abirze z zimną krwią trzaskasz, co tu dużo mówić - kapitalne zdjęcia :grin:
przerzucę się na alkohol gorszy gatunkowo, może wtedy:mrgreen:Weź... Jeszcze się zatrujesz i pawie w lesie będziesz straszył :mrgreen:
Dziś bezalkoholowo:mrgreen:
Potrzos
popularny ptaszek lubiący trzciny
581,
175896
582,
175898
583,
175897
Dziś bezalkoholowo:mrgreen:]Ty to czy pijesz czy nie i tak rewelacyjne te Twoje ptaki. Może zacznij jarać :mrgreen:
Ty to czy pijesz czy nie i tak rewelacyjne te Twoje ptaki. Może zacznij jarać :mrgreen:
Tyż prawda, cała prawda i znowu nie spsuł. :cry:
579 bardzo ładny obrazek , ten popularny fajny choć magiczne mgliste poprzednie o wiele bardziej mi się podobają.
...Może zacznij jarać :mrgreen:
Tyż prawda, cała prawda...
to hobby nie dla mnie. zostanę przy świadomym piciu:mrgreen:
579 bardzo ładny obrazek , ten popularny fajny choć magiczne mgliste poprzednie o wiele bardziej mi się podobają.
dzięki. popieprzyłem kierunki świata i położyłem się w kontrze do światła. i udało się jakoś
seria z łabędziami the best! :) potrzos też całkiem ładna ptaszyna.
dwuczuby z szuflady.
w tym roku jedno fajne gniazdo zniszczyła burza, a do innych nie miałem bezpiecznego dostępu. ale młode na wybiegu pewnie trafię:grin:
284,
176131
285,
176130
286
176129
I znowu nie spsuł. :cry:
Trzeba znowu użyć wazeliny. :cry:
Abir świetne. :mrgreen:
I znowu nie spsuł. :cry:
Jak nie? jak tak - kukiełki mu się pozostały i ptakom kilka głów z pleców wyrasta :shock:
dwuczuby z szuflady.
w tym roku jedno fajne gniazdo zniszczyła burza, a do innych nie miałem bezpiecznego dostępu. ale młode na wybiegu pewnie trafię:grin:
Dzięki Twoim fotom perkozów mogłam ostatnio zabłysnąć ;) rozpoznając gatunek
A tak serio to sama mi się gęba śmiała jak będąc na krakowskich bagrach widziałam rodzinkę perkozów z 4ką małych, ale te małr już chyba i tak za duże były na pływanie na gapę na grzbiecie rodziców.. Ale widzialam jak tata perkoz dostatczał jednemu z latoroślo rybkę - fajnie się obserwowało :)
Urocze maluchy na zdjęciach i jak zwykle piękne światełko
super Potrzos i Łabedzie ale opisy do zdjeć krzykliwych mnie rozwaliły :) pozdr
Perkozy z szuflady superowe, bardzo lubię te ptaki.Jak mam chwilę to siedzę nad jednym ze stawów na Żabich Dołach i obserwuję je. Czasem żal, że nie ma czym foty zrobić...
Dzięki Twoim fotom perkozów mogłam ostatnio zabłysnąć ;) rozpoznając gatunek...
do usług
...opisy do zdjeć krzykliwych mnie rozwaliły :) pozdr
musi być wesoło:grin:
...Jak mam chwilę to siedzę nad jednym ze stawów na Żabich Dołach i obserwuję je....
rzeczywiście fajne dziobaki, można się zapatrzeć na ich zwyczaje
dziś niespodzianka - ptaka nie budiet
przypadkowe zdjęcia w oczekiwaniu....
584. waga ciężka
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176437&d=1465835999
585. waga średnia
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176438&d=1465836000
586. waga kogucia
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176439&d=1465836001
nie mam zielonego pojęcia o co chodzi teraz ze wstawianiem zdjęć:roll:
albo widać same linki (bezsens), albo muszę kombinować 15 minut żeby wstawić widzialne 3 obrazki:evil:
powiem szczerze, że to jest bardzo zachęcające do aktywności forumowej.
jest jeszcze jedna możliwość, że jest jakaś nowa dobra zmiana w wstawianiu fot, o której nic mi nie wiadomo
Brak zająca w wadze papierowej :mrgreen:
Muszę rozdać niestety...
Te "przypadkowe" fajnie wyszły:). Dobrze czasem oderwać się od wagi piórkowej:):wink:
Ja mogłem dać plusa, com uczynił.
Brak zająca w wadze papierowej :mrgreen:
Muszę rozdać niestety...
Jak musisz rozdać to bardzo proszę.... :mrgreen:
no ja niestety też nie mogę dać:evil: choć już od dawna rozdaję na prawo i lewo:shock: a za te trzy wagi należy się dać musowo...:)
dobra zmiana wagowa, świetne foty :)
ja sobie póki co do galerii będę tylko wstawiał, nie mam ochoty się męczyć w wątku.
Ptak , nie ptak i tak super jest :)
Muszę rozdać niestety...
ja też :roll:
Mam wrażenie, że tym sierściuchom pokazywałeś środkowy palec, bo tak jakoś dziwnie patrzą w ten obiektyw ;) :)
Mam wrażenie, że tym sierściuchom pokazywałeś środkowy palec, bo tak jakoś dziwnie patrzą w ten obiektyw ;) :)
Przecież znowu wystawił kukiełki słomą wypchane. :roll::mrgreen:
A środkowy palec ma na stałe zainstalowany na aparacie w miejscu na lampę błyskową. :roll::mrgreen:
Przecież znowu wystawił kukiełki słomą wypchane. :roll::mrgreen:
Albo świnię pastą wysmarował jak Pawlak z Kargulem :mrgreen:
A środkowy palec ma na stałe zainstalowany na aparacie w miejscu na lampę błyskową. :roll::mrgreen:
Byle tylko zeza nie dostał przez ten palec, patrząc co jest przed aparatem. O KURDE "cycate" zaczęły na serwie działać :)
Brak zająca w wadze papierowej :mrgreen:...
rzeczywiście, zając pasuje jak ulał. może znajdę i dorzucę
...ja sobie póki co do galerii będę tylko wstawiał, nie mam ochoty się męczyć w wątku.
jest to jakieś rozwiązanie. rzeczywiście jest to męczące
to bardziej one wyczuwały mnie zmysłami:roll:
Przecież znowu wystawił kukiełki słomą wypchane. :roll::mrgreen: ...
a tak starałem się ukryć słomę. nie udało się:cry:
Albo świnię pastą wysmarował jak Pawlak z Kargulem :mrgreen:
lisiajamka1
14.06.16, 08:39
Niespodzianka super, lisek najlepszy :)
luzaczek82
14.06.16, 10:07
Ostatnia wrzutka świetna,lisek naj:grin:
Niespodzianka super, lisek najlepszy :)
zaiste - podpisuję się po tym
całe trio wag wszelakich bardzo udane z największym plusem w stronę rudzielca :)
dla Bodzipa
waga papierowa:grin:
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176490&d=1465934377
176490
dla Bodzipa
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176490&d=1465934377
176490
Ładny pasztet. :roll::mrgreen:
Ciekawe czym nafaszerowany. :mrgreen:
Abir, mimo, że to kukiełki to foty ekstra. :mrgreen:
:mrgreen:Genialne. Dałby kto plusa. A Ty lisa i szaraka do galerii marsz :mrgreen:
Sam chciałem, ale wiadomo co głupi system wyświetla. :cry:
dla Bodzipa
serio - tak na zawołanie :-P
mega fajny :)
serio - tak na zawołanie :-P ...
pewnie,
przecież dla tego Pana wszyscy zrobimy wszystko:grin:
pewnie,
przecież dla tego Pana wszyscy zrobimy wszystko:grin:
Czuję się zaszczycony :)
... nie wszyscy - forum nie chcą naprawić :roll:
No to teraz jeszcze jakaś waga bibułkowa - może mysz? ;) :)
:mrgreen:Genialne. Dałby kto plusa....
Zgodnie z prośba plus poleciał :lol:
Zgodnie z prośba plus poleciał :lol:
Bardzo dziękuję. Jak będę mógł, to się odwdzięczę :mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez CzaRmaX https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/buttons/viewpost-right.png (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=1272700#post1272700)
No to teraz jeszcze jakaś waga bibułkowa - może mysz? :wink: :smile:
tu mnie przycisnąłeś do muru, myszki nie mam. ale mam coś jej wielkości - żabka.
waga piórkowa:smile:
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=176506&d=1466003017
Śliczna kukiełka i do tego wodoodporna. :mrgreen:
Kermit ekstra. :mrgreen:
Twojego wontka to już strach oglądać.. Same ochy i achy. A Twoja żaba Ci się nie udała, wygląda jak odlana ze spiżu...I waga piórkowa to nie będzie :roll: .
Wolała bym jaszczurkę. Mi ni odmówisz chyba :roll:
Twojego wontka to już strach oglądać.. Same ochy i achy.No nie? Zieeeew :mrgreen:
:mrgreen:Genialne. Dałby kto plusa. A Ty lisa i szaraka do galerii marsz :mrgreen:
A ja mogłem i dałem...odsie :mrgreen:
Zaraz zacznie wstawiać bakterie...
...oby nie wirusy :mrgreen:
Piękna żabka.
Nic tylko całować i całować :mrgreen:
lisiajamka1
15.06.16, 22:07
Żabka śliczna jest :)
Wolała bym jaszczurkę. Mi ni odmówisz chyba :roll:...
mam taką wyrośniętą:roll:
176733
Zaraz zacznie wstawiać bakterie...
...oby nie wirusy :mrgreen:
bez obaw, koniec tej zabawy. wracam do ptaków:grin:
perkozy po opuszczeniu gniazda.
młode ptaki jeszcze są za małe na rybki, więc dostają piórka rodzica lub małe trawki
587,
176734
588,
176736
589,
176735
"Rodzinna sielanka" Najlepsze dla mnie 588. A system nadal Cię nie lubi :(
uwielbiam Twoje perkozy :) :) :)
to tak wdzięczne stworzenia - że gęba sama się śmieje jak się to ogląda
dziękuję !!!
całe trio piękne ale środek 588 faktycznie naj!
Nie mów, że te wagi ciężkie też ustrzeliłeś w Lubiszewie :mrgreen:
Perkozia rodzinka - słodka sielanka.
dzięki za odwiedziny
uwielbiam Twoje perkozy :) :) :)
to tak wdzięczne stworzenia - że gęba sama się śmieje jak się to ogląda
dziękuję !!!
całe trio piękne ale środek 588 faktycznie naj!
szczęśliwie udało się. pisałem gdzieś wcześniej, że w tym roku z dostępem do gniazd był problem. a złapać na otwartym akwenie rodzinkę kłopotliwe.
tym bardziej te zdjęcia cieszą również mnie:grin:
Nie mów, że te wagi ciężkie też ustrzeliłeś w Lubiszewie :mrgreen:....
to byłby strzał roku. żubr w Lubiszewie. :mrgreen: chyba szybciej trafić tego z monopolowego z trawką:mrgreen:
miejsce jak najbardziej przewidywalne - Białowieża
Zaróno wagi (lis zdecydowanie mnie urzekł) jak i rodzina perkozów- bardzo fajne, nic tylko gratulować oka i umiejętności.
Farensbach
25.06.16, 12:43
Rozpracowałeś te perkozy znakomicie. Zdjecie żabki też fajne, wprawdzie pokazane w jakimś innym kontekście, co do którego nie wnikam, ale jest miłe dla oka.
żuber dzik i lis extra. żabka bardzo fajna a Perkozy klasa sama w sobie. 588 cudo. program jaki był uparty taki został :( pozdr
chyba ostatnia wizyta z pływadełkiem w tym roku, ptaki rozlazły się po wodzie i jest kłopot
perkozy dorastają
590,
177774
591,177775
592,177776
chyba ostatnia wizyta z pływadełkiem w tym roku, ptaki rozlazły się po wodzie i jest kłopot
perkozy dorastają
590,
177774
591,177775
592,177776
Piękne te ptaszęta, cieszą me oczy i przypominają dawne letnie coroczne wakacje na Mazurach, wtedy ze Smieną i czarną białą taśmą....
lisiajamka1
6.07.16, 11:02
perkozy dorastają
590,
177774
591,177775
592,177776
Nic to abir, nic to... za rok wrócisz z pływadełkiem i znowu będziemy mogli podziwić przepiękne zdjęcia perkozów :)
Jesień idzie, bo abir kończy z pływadełkiem ;)
Perkozy piekne, bardzo podoba mi się 592
Piękne te ptaszęta, cieszą me oczy i przypominają dawne letnie coroczne wakacje na Mazurach, wtedy ze Smieną i czarną białą taśmą....
pewnie piękne wspomnienia
Nic to abir, nic to... za rok wrócisz z pływadełkiem i znowu będziemy mogli podziwić przepiękne zdjęcia perkozów :)
też na to liczę:)
Jesień idzie, bo abir kończy z pływadełkiem ;)
kończy bo ma dość intensywne wakacje i do września prawdopodobnie nie zrobię żadnego zdjęcia (oprócz wakacyjnego bikini:-P)
Perkozy piekne, bardzo podoba mi się 592
miło:)
No cudo po prostu. Tak by się chciało pogłaskać :)
pewnie piękne wspomnienia
też na to liczę:)
kończy bo ma dość intensywne wakacje i do września prawdopodobnie nie zrobię żadnego zdjęcia (oprócz wakacyjnego bikini:-P)
miło:)
Wreszcie dobra wiadomość, moja zazdrość odpocznie...
Piękne te ptaszęta, cieszą me oczy i przypominają dawne letnie coroczne wakacje na Mazurach[...].
oj tak :D
mi od ostatniego tygodnia perkozy poza Abirem kojarzyć się będą z Suwalszczyzną :)
ile ich tam widzieliśmy to szok :)
cieszyły me oczy i uszy :) niestety tele nie miałam - a podpłynąć do tych gamoni nie szło bo dawały nura ;)
No cudo po prostu. Tak by się chciało pogłaskać :)
taaa - jak Ci się to uda - to wielki respekt ;)
toż to nura daje jak się zbliżysz na mniej niż 5m ;)
uwielbiam perkozie rodzinki - z ostatnich 592 mi najbliższe i rozczulające :)
foty ładne a wiadomości już mniej, brakuje ostatnio dobrych zdjęć na forum
podglądam sobie od jakiegoś czasu wątek OliOlgi z relacją z pięknych stawów milickich.
no i przypomniałem sobie, że też mam coś z tamtych terenów. potwierdzam, że ilość ptactwa jesienią jest tam imponująca.
czaple białe, tak żeby pasowały do zdjęć OliOlgi
593,180765
594,180764
595,180763
podglądam sobie od jakiegoś czasu wątek OliOlgi z relacją z pięknych stawów milickich.
no i przypomniałem sobie, że też mam coś z tamtych terenów. potwierdzam, że ilość ptactwa jesienią jest tam imponująca.
...może poszukaj jeszcze !! te są super ! :grin:
No dobra. To ja już nic nie wstawię. :wink:
Ale ja nie siedziałam tyłkiem w trzcinach, kurczę..
Cudne jak zawsze. Pozdrawiam.
jestem za :)
fajne, zgadzam się z Krzyśkiem, szukaj dalej bo jest na co popatrzeć
No dobra. To ja już nic nie wstawię. :wink: ...
to by było niewskazane,
chciałem raczej potwierdzić Twoje wrażenia i obserwacje
---------- Post dodany o 07:51 ---------- Poprzedni post był o 07:49 ----------
fajne, zgadzam się z Krzyśkiem, szukaj dalej bo jest na co popatrzeć
na razie zostaje tylko sięganie do archiwum, nic nie focę przez całe wakacje
ale plany na jesień i zimę mam, i nie zawaham się ich zrealizować:)
lisiajamka1
19.08.16, 11:37
Ileż gracji i wdzięku na zdjęciu 594. Pięknie :)
594 Mistrzostwo. !!!!!!!!
594 piękna baletnica :roll: Pod czas tygodniowego rejsu jachtem na Mazurach w ubiegłym tygodniu miałam przyjemność obserwować białe czaple. Piękne, pełne wdzięku ptaki. Niestety nie miałam odpowiedniego sprzętu by je uwiecznić :???:
I znowu te ptoki...... :wink:
I znowu te ptoki...... :wink:
... i nieskromne. Widziałeś u któregoś majtki ?? :shock: Żeby tak z gołymi dupskami ... skandal :evil:
... i nieskromne. Widziałeś u któregoś majtki ?? :shock: Żeby tak z gołymi dupskami ... skandal :evil:
Abir popiera zboki, znaczy ekshibicjonistów :roll:
...Ptak też człowiek! Majtki dla każdego ptaka!
Niech nie sieją nam zgorszenia każdego lata...
Abir popiera zboki, znaczy ekshibicjonistów :roll:
...Ptak też człowiek! Majtki dla każdego ptaka!
Niech nie sieją nam zgorszenia każdego lata...
Zaintrygowałeś mnie, muszę się bardziej przypatrzeć temu misiu , znaczy zdjęciom :)
Farensbach
21.08.16, 12:29
591, 594 i 595 piękne.
Abir! Nie leń się... czekamy na następne. :D
Naprodukował tych kukiełek i to coraz bardziej realistycznych, niektóre pewnie zdalnie sterowane. :roll::mrgreen:
Brawo Abir, tak trzymać ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez petreq https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/buttons/viewpost-right.png (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=1286487#post1286487)
Abir! Nie leń się... czekamy na następne. :grin:
jakoś nie mam weny, ani czasu nie wystarcza.
pociągnę jeszcze raz czaple białe.
dla henregopierwszego - te w locie to sterowane, ostatnia kukiełka jest stacjonarna:mrgreen:
596.
181789
597.
181790
598.
181788
Na 596 ten spadający żółty listek - kapitalne. I oczywiście cała trójka perfekcja. Nic nowego.
Wiesz, kupuję wodery. Nie myśl sobie.:wink:
Pozdrawiam.
Panie Abir, anteny im trochę zwisają, ale cała reszta super. :mrgreen:
Z ciekawości, gdzie wkładasz im bateryjki aby leciały ? :roll::shock:
Ty sobie kol. Abir jaja z nas robisz...? Przecież TAKICH zdjęć sie nie da robić!
To fizycznie nie mozliwe choćby te ptoki na zasilanie atomowe były i codziennie pióra prane miały by były tak białe...
Ty sobie kol. Abir jaja z nas robisz...? Przecież TAKICH zdjęć sie nie da robić!
To fizycznie nie mozliwe choćby te ptoki na zasilanie atomowe były i codziennie pióra prane miały by były tak białe...
Vizir, Panie, Vizir ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
598 przyjmuję, natomiast 597 to ewidentnie marionetka, wystarczy wyostrzyć monitor :mrgreen:
ale sprytnie te linki wymazuje ze zdjęć, nic nie widać, że kukiełki zawieszone do zdjęć :)
abir otwieraj szufladę i pokaż jakie jeszcze skarby tam chowasz! :)
bardzo Wam dziękuję
...Wiesz, kupuję wodery. Nie myśl sobie.:wink:
Pozdrawiam.
dobry wybór, uważaj na muliste dna:)
a listek też mi się podoba
Panie Abir, anteny im trochę zwisają, ale cała reszta super. :mrgreen:
Z ciekawości, gdzie wkładasz im bateryjki aby leciały ? :roll::shock:
anteny muszą być
bateryjki są pod pachami:mrgreen:
...codziennie pióra prane miały by były tak białe...
ptaki dużo czasu poświęcają na toaletę, więc ta czysta biel to ich zasługa
...natomiast 597 to ewidentnie marionetka, wystarczy wyostrzyć monitor :mrgreen:
wiedziałem, że przedobrzyłem. szlak jasny by to trafił:grin:
ale sprytnie te linki wymazuje ze zdjęć, nic nie widać, że kukiełki zawieszone do zdjęć :)
abir otwieraj szufladę i pokaż jakie jeszcze skarby tam chowasz! :)
tak oczywiście będą zdjęcia. tylko nie chce mi się tych rawów wołać. i czasu brak.
fajnie że otwarcie przyznajesz się do kukiełek - niejeden by się wybierał do końca :-P
tak oczywiście będą zdjęcia. tylko nie chce mi się tych rawów wołać. i czasu brak.
skądś to znam :)
życzę weny w takim razie i trochę czasu wolnego na fotki :)
pozdrawiam
czaple oczywiście pierwsza klasa
To ich nie wołaj tylko zajmij się obróbką i na forum! :grin:
przefantastyczne te czaple!
Fajna kolorystyka na 597 :)
Czaple białe wyjątkowo piękne, zwłaszcza dwa pierwsze kadry. Świetny moment złapałeś, gratulacje!
Farensbach
11.09.16, 10:12
Piękne czaple. Podobnie jak Muminkowi dwie pierwsze fotki najbardziej mi sie podobają.
zarąbiste panie, zarąbiste, dawaj następne, nie daj się prosić...:)
dzięki za wpisy pod czaplami - przekażę koleżankom ja je spotkam:grin:
nieśmiałe portreciki
te sztuki są nie do końca wybarwione bo to juniory
599.
184053
600.
184055
601.
184054
lisiajamka1
26.10.16, 18:31
Pozdrów też juniory , pięknie się zaprezentowały, szczególnie ten na drugim zdjęciu z sesji :)
600 w deszczu (?) piękna :) :) :)
Piękne kadry, środkowy w deszczu świetny, brawo!
Uhm... Racja! 600 super: "I see you.."(w tym pogańskim języku)
dzięki ludziska
w deszczu, w deszczu - od 3 tygodni nic innego nie ma jak deszcz. warunki do focenia powyżej 1/1500 sek fatalne. do tych statycznych zdjęć wystarczy i 1/200. ale to nie jest to co tygryski lubią najbardziej:mrgreen:
600 podoba się pewnie najlepiej bo i perspektywa jest inna. bawiłem się trochę i na statywie i z groudpodem.
pięknie miszczu, ech te twoje kukiełki...jak żywe
Abir, ptaszor junior świetny. :mrgreen:
PS.
Mam nadzieję, że prawdziwy. :mrgreen:
pięknie miszczu, ech te twoje kukiełki...jak żywe
...Mam nadzieję, że prawdziwy. :mrgreen:
kukiełka prawdziwa, :grin:. niedługo pokażę jakieś bardziej ożywione - na dowód
kukiełka prawdziwa, :grin:. niedługo pokażę jakieś bardziej ożywione - na dowód
Chylę czoła, ja takich robić nie umiem.... kukiełek. Super foty. Już nęcisz?
Trzy dobre kadry. Jakościowo bez zarzutu, jedynie balans bieli bym zmienił. U mnie fotki wpadają w fiolet.
Chylę czoła, ja takich robić nie umiem.... kukiełek. Super foty. Już nęcisz?
e tam, jak przyleci to każdy pstryknie:) coś trzeba robić. całe lato puszka na wieszaku, więc czas przestrzelać lufę. choć jesienią to już wiele nie porobię. Liście spadają w zawrotnym tempie, sceneria zrobi się pogrzebowa
Trzy dobre kadry. Jakościowo bez zarzutu, jedynie balans bieli bym zmienił. U mnie fotki wpadają w fiolet.
dzięki lucas. u mnie wygląda OK. choć możesz mieć rację. balansu nie ruszałem, a warunki słabe, wysokie ISO - więc może być że trąci fioletem
Juniory świetne :), pierwszemu bym dofotoszopowal trochę przestrzeni nad głową.
kukiełka prawdziwa, :grin:. uhm... wiatrem podszyta.
niedługo pokażę jakieś bardziej ożywione - na dowód
...osobisty.:lol:
Farensbach
31.10.16, 09:16
Wow, 600 z deszczykiem jest super.
dzięki za odwiedziny.
teraz dzika kura:-P znaczy bażancica - bieliki nie gardzą taką świeżynką
602,
184343
603,
184342
604,
184341
Nie dziwię się bielikom.
W całej krasie , przycupnięta i wsłuchana, można z tego zrobić fajny tryptyk...
Bardzo fajne, szkoda troszkę tej trawki na 602 przed kurką, troszkę rozprasza, ale i tak pięknie wygląda :-)
Nie dziwię się bielikom.
W całej krasie , przycupnięta i wsłuchana, można z tego zrobić fajny tryptyk...
I znowu pięknie jest.
fajnie, że się podoba
...szkoda troszkę tej trawki na 602 przed kurką, troszkę rozprasza, .... :-)
Tak Maćku, pełna racja.
zastanawiałem się czy cudownie jej nie usunąć. no i zostawiłem - to był błąd jak widać
Fajowe 'kury'
602 w nieco innej tonacji wiec nie wiem czy tryptyk by sie sprawdzil, trawa faktycznie ciut zawadza
Fajowe 'kury'
602 w nieco innej tonacji wiec nie wiem czy tryptyk by sie sprawdzil, trawa faktycznie ciut zawadza
Trudno oczekiwać od abir-a, by przycinał trawnik przed zasiadką i pewnie wtedy żadna kurka by tam nie przysiadła. Ech te dylematy fotografa żywej przyrody...