Zobacz pełną wersję : ABIR - zdjęcia wszelakie
Strony :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Ale jaja . Tropiki.
U mnie za Wisłą to Stare miasto i Wawel jest a nawet Kazimierz...
Choć... jak pomyśleć, po mojej stronie (Wisły) to jest i Meksyk...:grin: za Nową Hutą..
Bo nad złą Wisłą mieszkasz.
Dawać następne, strojne koguty !
kur już nie będzie (przynajmnie na razie), bo to taki krótki epizod był w obcowaniu z tym zwierzakiem. na ten czas brodziec
109.
100285
110.
100286
111.
100287
Farensbach
17.09.13, 22:03
Piękne. 110 naj...
Dałbym plusa, ale nie mogę.
Podobnie jak faresbach 110 uważam za najfajniejsze,. Reszta toże super :)
Dla mnie 110 i 109, też dałbym plusa ale też nie mogę :grin:
kapitalne te moczynóżki ;)
rewelacyjne łowy - za każdym razem jest co oglądać i nad czym się zachwycać
dbasz o detal z pięknym światłem - to lubię :)
Wstyd, ale dopiero się dokopałam do ten sympatyczny wątek :oops: Koguty rzondzom, zwłaszcza #99 :mrgreen:
Wstyd, ale dopiero się dokopałam do ten sympatyczny wątek :oops: Koguty rzondzom, zwłaszcza #99 :mrgreen:
jaki tam wstyd, nikt nie jest w stanie śledzić wszystkich wątków, dzięki za odwiedziny, przyjemność po, po, po ..... mojej stronie:wink:
lisiajamka1
18.09.13, 23:22
Fajne ptasie zdjęcia.
dzięki za Wasze wizyty. cieszę się, że moje fotki podobają się
zmienię teraz zwierzątko. pomęczę Was kszykiem, ale krzyczał nie będę:grin:
112.
100569
113.
100570
114.
100571
115.
100572
Ale ma długi dziobal :D
Twój wątek, wątek o ptakach, Kasprzyka, fotołowy - to z przyrodniczych pozycje obowiązkowe.
Twój wątek, wątek o ptakach, Kasprzyka, fotołowy - to z przyrodniczych pozycje obowiązkowe.
Z tymi :-P pozycjami to bym nie przesadzał :-) .
Jeden reportaż z pozycjami już był - koguci :-) .
Jak Ciebie posłucha to będziemy mieli ptasia kamasutrę. :-D
A ptaszory ciekawe na fotkach.
112 i 114 to jest to :)
pozdro
Znakomicie się ogląda takie fotki. 114 super :grin:
pozdro
Ooo widzisz, zapomniałem o robalach nynego - przepraszam :)
wojtek1234
21.09.13, 22:12
Bardzo przyjemną fotografię prezentujesz. Z przyjemnością oglądam. Imponująca GO choć czy nie zbyt płytka ?
Widzę, że nie próżnowałeś w ostatnich miesiącach. Obejrzałem cały Twój wątek i jestem pod wrażeniem.
Upolowałeś piękne gatunki, gratulacje.
ptaki niedługo się skończą i pojawią się inne zdjęcia.
nie wiem czy słusznie (zasłużenie dla mnie) postąpiłeś wrzucając mój wątek do jednego worka z kasprzykiem i nynym, jest to wielka nobilitacja
---------- Post dodany o 22:28 ---------- Poprzedni post był o 22:26 ----------
Z tymi :-P pozycjami to bym nie przesadzał :-) .
Jeden reportaż z pozycjami już był - koguci :-) .
Jak Ciebie posłucha to będziemy mieli ptasia kamasutrę. :-D
A ptaszory ciekawe na fotkach.
żeby było po ptasiemu powiem tak, nie kracz bo wykszyczysz:mrgreen:
---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:28 ----------
pozdro
zauważyłem, że nyny jest ostatnio dość miły i łagodny w opiniach. to fajne zważywszy że to osobnik wymagający:grin:
---------- Post dodany o 22:32 ---------- Poprzedni post był o 22:30 ----------
Bardzo przyjemną fotografię prezentujesz. Z przyjemnością oglądam. Imponująca GO choć czy nie zbyt płytka ?
przy niewielkiej ilości światła bardzo często jeszcze przed świtem lub przy szybko przemieszczającym się obiekcie nie ma wyjścia
ptaki niedługo się skończą i pojawią się inne zdjęcia.
nie wiem czy słusznie (zasłużenie dla mnie) postąpiłeś wrzucając mój wątek do jednego worka z kasprzykiem i nynym, jest to wielka nobilitacja
---------- Post dodany o 22:28 ---------- Poprzedni post był o 22:26 ----------
żeby było po ptasiemu powiem tak, nie kracz bo wykszyczysz:mrgreen:
---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:28 ----------
zauważyłem, że nyny jest ostatnio dość miły i łagodny w opiniach. to fajne zważywszy że to osobnik wymagający:grin:
Kupił sobie Olka, a to ma jakiś zbawienny wpływ na jego nastrój. :-D
Widzę, że nie próżnowałeś w ostatnich miesiącach. Obejrzałem cały Twój wątek i jestem pod wrażeniem.
Upolowałeś piękne gatunki, gratulacje.
cześć Marcin, fajnie że masz czas wpaść na forum
złapałem bakcyla na całego dzięki m.in. Twoim wskazówkom. jednak wiem, że dużo nauki przede mną, ćwiczeń. przecież to początek mojej przygody z przyrodą. ale powiem nieskromnie że jestem zadowolony z mojego pierwszego sezonu.
---------- Post dodany o 22:54 ---------- Poprzedni post był o 22:38 ----------
Kupił sobie Olka, a to ma jakiś zbawienny wpływ na jego nastrój. :-D
no tak, że od razu nie skojarzyłem:grin:
żeby ten olek się nie zepsuł nynemu:mrgreen:
Widać postępy w tym co robisz. Super, że się w to wciągnąłeś.
Mam nadzieję, że dojedziesz na "zlot" do Chełmna?
Widać postępy w tym co robisz. Super, że się w to wciągnąłeś.
Mam nadzieję, że dojedziesz na "zlot" do Chełmna?
planuję przyjechać na sobotę, na dłużej nie dam rady. adam ma napisać mi sobotnio poranne miejsce zbiórki
W takim razie do zobaczenia i kolejnych udanych fotołowów!
Gratulacje - naprawdę świetne zdjęcia.
Szkoda że będziesz tylko w sobotę.
pomęczę Was kszykiem, ale krzyczał nie będę:grin:
Męczę się z przyjemnością :grin:
dzieki za odwiedziny. kszyki mi dopisały więc dam drugą serię z tym ptakiem
116.
100594
117.
100595
118.
100596
119.
100597
Fajna wrzutka! Nie umiem się zdecydowac, czy prym w niej wiedzie 117, czy 118 :-). Gratulacje Abir
Druga wrzutka rowniez swietna.
Z sesji na sesję coraz lepsze zdjęcia przynosisz.
Świetna seria, fajne te długie dzioby, przypominają mi kolibra :grin:
Kszyki bradzo fajne, obie serie. Pozdr
Farensbach
22.09.13, 19:08
112 i 114 świetne, a z ostatniej serii 117.
przedostatnia chyba ze względu na światło bardziej ujęła mnie za serducho
ale rozbrykałeś się że hoho
piekne strzały które fajnie się ogląda
Cieszą mnie Twoje ostatnie posty abirze :D
bardzo cieszą mnie Wasze pozytywne opinie, dają siłę do zwalenia się z łóżka w środku nocy i szukania szczęścia w terenie:grin:
Dołączam się do poprzedników - ptactwo super. Najlepsze jest to, że dla mnie ptak to ptak i dopiero jak pooglądam takie zdjęcia, to chce mi się poszperać i poczytać o konkretnym gatunku. Jednym słowem rozbudzasz ciekawość swoimi zdjęciami :D
Z kszyków to mbsz - 117, ale za to brdzce - wszystkie trzy kadry super. Oczywiście mbsz :)
Pozdrawiam i gratuluję cierpliwości.
jakiś czas temu puściłem jeden kadr czapli białej w innym wątku. przyszedł czas na szersze podjęcie tematu. zacznę jednak od czapli siwej. w planie mam zaprezentować 3 może 4 wrzutki dwóch gatunków tych ptaków. liczę, że z tych wszystkich niektóre przypadną Wam do gustu.
przed świtem:
120.
101163
121.
101164
122.
101165
123.
101166
Swietna wrzutka, prawdziwy ptasiarz z Ciebie:grin:
Piękna wrzutka z czapelkami. Pierwsze zdjęcie najbardziej.
Abir świetna wrzutka. 121 najbardziej mi się podoba.
(Mam tylko wrażenie, że pierwsze trzy ciut lecą w prawo ?).
jakiś czas temu puściłem jeden kadr czapli białej w innym wątku. przyszedł czas na szersze podjęcie tematu. zacznę jednak od czapli siwej. w planie mam zaprezentować 3 może 4 wrzutki dwóch gatunków tych ptaków. liczę, że z tych wszystkich niektóre przypadną Wam do gustu.
przed świtem:
120. 121. 122. 123.
Piękne ptaszory Panie abir!
Fajna wrzuta, moze jakosciowo jeszcze nie tip top ale wstydu tez nie ma ;)
pozdro
Abir świetna wrzutka. 121 najbardziej mi się podoba.
(Mam tylko wrażenie, że pierwsze trzy ciut lecą w prawo ?).
pierwsze rzeczywiście, reszta myślę że nie, a powodem wrażenia są nierówne linie zarośli. dzięki za czujność. od tej wódy to mi się poziom pochrzanił:wink:
---------- Post dodany o 20:56 ---------- Poprzedni post był o 20:52 ----------
Fajna wrzuta, moze jakosciowo jeszcze nie tip top ale wstydu tez nie ma ;)
pozdro
dobrze zauważyłeś nyny, zdaję sobie z tego sprawę
nie jest, bo i światła zero, + konwerter, + iso, ale jak piszesz wstydu nie ma - więc palcami wytykać mnie nie będą chyba:wink:
Czaple cudowne - serducho mi szybciej zabiło przy 120 i 122. :D Po prostu cud, miód i orzeszki. :D
Pierwsze i czwarte najbardziej mi podchodzi, mgiełka super.
Ładnie, bardzo ładnie, a 120 miodzik.
Cześć Rafał ;) Czaple eleganckie takie :grin: Mnie najbardziej 122, fajne to, rytmiczne rzekła bym.
liczę, że z tych wszystkich niektóre przypadną Wam do gustu.
Mi wszystkie. Śliczne, cudne, piękne, super! Brawo.
dziękuję Wam za wizyty i miłe słowa. dziś kadry z polowania czapli siwej
124.
101249
125.
101250
126.
101251
127.
101252
Wszystkie ciekawe, ze wskazaniem na pierwsze. Na drugim przydałoby się troszkę więcej przestrzeni przed ptakiem.
Gratuluję i pozdrawiam.
Wszystkie fajne a pierwsze najlepsze :)
Wrzutki z czaplami super :D
Przepięknie pokazałeś te czaple gratuluję.
Świetna seria. Piękne zdjecia.
Kolejna wrzutka z czaplami swietna.
Wszystkie ciekawe, ze wskazaniem na pierwsze. Na drugim przydałoby się troszkę więcej przestrzeni przed ptakiem.
Gratuluję i pozdrawiam.
dziękuję za uwagę muminku, muszę pamiętać o takich rzeczach przy kadrowaniu
fajnie że Wam się podoba:)
świetne czaple -czapki z głów.
trzecią część siwej historii jaką chciałbym pokazać mogę nazwać "w locie"
128.
101326
129.
101325
130.
101324
131.
101327
Trzecia część czaplej opowieści i znowu znakomite zdjęcia. Bardzo ładnie,moim zdaniem załatwiłeś temat Czapli,:) gratuluję.
Bardzo ładnie, start na pierwszym i lądowanie na trzecim najbardziej mi podchodzi. Gratki
Hariery podchodzą do lądowania. :-) Extra !
Wspaniałe zdjęcia. Gratuluję :grin:
trzecią część siwej historii jaką chciałbym pokazać mogę nazwać "w locie"
128 i 130 boskie! Gratuluję strzałów,
Świetne zdjęcia. Obejrzałem sesje z czaplą siwą i w locie - rewelacja. Wypracowałeś sobie dobrą miejscówkę. Pozdrawiam
Oj wyszły Ci te czaple niesamowicie.
Napatrzałem się ... super!!!!
I jak tu nie chwalić ? - doskonałe :)
Seria w locie - to ostatnie - się dzieje. Czapla na drugim planie wyraźnie coś pokazuje tej na pierwszym. Fajnie plany zagrały.
cieszą duszę takie posty. :grin:
na czaple chodziłem dość często (to ta miejscówka którą się chwaliłem, co to ją własnymi ręcami wyciąłem w zaroślach:grin:). bardzo przypadł mi do gustu ten ptak. jednak jest czujny. nie zawsze się udawało. raz wylądował w innym zakolu stawu i za chiny nie chciał wejść w zasięg kadru, raz w ogóle nic nie przyleciało, innym razem prognozy pogody się nie sprawdziły. ale były też chwile zadowolenia - jednak długo musiałem na nie czekać pod siatką.
---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------
Trzecia część czaplej opowieści i znowu znakomite zdjęcia. Bardzo ładnie,moim zdaniem załatwiłeś temat Czapli,:) gratuluję.
mam nadzieję, że jeszcze przełkniecie kilka zdjęć tej drugiej:wink: - jaśniejszej. niedługo postaram się w jakiś płynny sposób przejść do drugiego gatunku
mam nadzieję, że jeszcze przełkniecie kilka zdjęć tej drugiej:wink: - jaśniejszej. niedługo postaram się w jakiś płynny sposób przejść do drugiego gatunku
Próbuj.... Obaczym...:roll:
Świetne zdjęcia. 131 i 130 szczególnie mi się podobają.
Fantastyczne ujęcia, gratuluję :grin:
---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------[/SIZE]
[/COLOR]
Oczywiście dawaj jak najwięcej z przyjemnością popatrzę:)
Uwielbiam czaple, jest ich sporo jednak są bardzo płochę i niełatwo jest je podejść. Dobrych zdjęć czapli widziałem niewiele. Ostatnio naprawdę dobre zdjęcie czapli jakie widziałem to pierwsze z ostatniej serii :)
pozdrawiam
A które ptaszydła łatwiej podejść, czaple czy zurawie ?
Zależy od szczęścia, w obu przypadkach najważniejsza jest cierpliwość, recepta jest prosta, im więcej pracujesz tj. obserwujesz, przygotowujesz plener itd, częściej ruszasz na fotograficzne zasiadki to jest duża szansa, że zrobisz zdjęcie marzeń. Abir niech się wypowie ja jeszcze ani czapli ani żurawia nie mam świetnie sfotografowanego.
A które ptaszydła łatwiej podejść, czaple czy zurawie ?
zapytałbym, które trudniej podejść?? myślę, że oba są bardzo wymagające ze względu na swoją płochliwość. ich "dystans ucieczki" jest duży, i nie da się zrobić dobrego zdjęcia z przypadku
moja recepta to:
1. znalezienie miejscówki, takiej gdzie dość często bywają ptaki,
2. jeśli ma to być maskowanie przenośne (namiot), kilka dni wczesniej przygotować sobie konkretne mjiejsce, przygotowanie gałęzi czy liści na maskowanie aby jak w nocy będziesz się rozstawiał mieć wszystko pod ręką. nie pokazywać się wtedy w tym miejscu
3. jeśli miejscówka ma być stała, również przygotowanie jej - mi to zajęło około tygodnia, po pierwszej zasiadce (całkowicie nieudanej) musiałem wprowadzić poprawki, które trwały 3 dni = razem około 10 dni. ale miałem trudny teren
4. byc na miejscu przed ptakami. jeszcze jak jest ciemno. o świcie jest za późno. latem bociany zlatywały się przed 4, żurawie między 4 a 4.30 rano.więc aby zasiąść o 3 w namiocie, na miejscu trzeba być te 30 min wcześniej. póxniej lepiej było mi wyjechać wieczorem z domu i przespać się w namiocie.
czaple fociłem gdy wschód był później około 6, a one zlatywały się już jak było szaro, gdzieś po 5. więc ja byłem gotowy już o 4 i mała drzemka
5. pierwszą zasiadkę robiłem jakoś na czuja, dopiero po niej wiedziałem o której zlatują, mniej więcej gdzie lądują, czy dobrze się ustawiłem w stosunku do światła. zawsze musiałem wprowadzać jakieś poprawki, bo coś nie pasowało. i te pierwsze razy były z reguły nieudane, ale za to wiele się dowiedziałem
6. na koniec wszystkie informacje zebrać do kupy, jechać w nocy, maskować się, być cicho i czekać, może się uda, może przyleci.....albo nie:shock:.
ja mam tę trudność, że muszę starać ssie podchodzić naprawde blisko, ze względu na tylko 280mm ogniskowej. ale gdy zaopatrze się w coś dłuższego będzie trochę łatwiej
ale to co pisze kowal73 jest najważniejsze, trzeba być, być, byc i jeszcze raz być w terenie i próbować. jest to bardzo trudne chcąc pogodzić hobby z pracą i czasem dla rodziny.
na koniec powiem, że czasem jak rodzina chciała w sobotę czy w niedzielę gdzieś jechać potrafiłem pojechać nad staw nawet na 2 godziny efektywnego focenia (gdy jasność świtu już pozwalała), a na miejscu byłem jak już pisałem przed 4. potem szybko do domu i w trase z rodziną.
ale najlepiej było gdy miałem komfort czasu i mogłem poleżeć na materacu praktycznie do południa lub dłużej.
wracając do pytania Jacku, mój poziom zaangażowania sił i środków w oba ptaki był tak samo duży. postawiłbym znak równości
---------- Post dodany o 11:04 ---------- Poprzedni post był o 11:02 ----------
Uwielbiam czaple, jest ich sporo jednak są bardzo płochę i niełatwo jest je podejść. Dobrych zdjęć czapli widziałem niewiele. Ostatnio naprawdę dobre zdjęcie czapli jakie widziałem to pierwsze z ostatniej serii :)
pozdrawiam
odpowiedź może być tylko w Twoim stylu:
jakie to miłe i fantastyczne:mrgreen:
bardzo Wam dziękuję za przychylność w opiniach, zawsze zapraszam do wątku
czas pomału przejść do czapli białej. najpierw zdjęcia wspólne
132.
101537
przy okazji jestem ciekaw Waszej opinii. Czy przy takich ujęciach jak poniżej ustawianie ostrości na obiekt z tyłu psuje ujęcie czy nadaje mu pewnej inności, może oryginalności
133.
101535
a może jednak ostry ma być pierwszy plan
134.
101536
Super zdjęcia. Ładne te czaple. Mi nie przeszkadza to na fotce 133 nie jest ostry pierwszy plan. Raczej przeszkadza to, że pierwszy plan zasłania drugi. Na tym bym się skupił. A na zdjęciu 134 czapla stoi na jednej nodze . Fajnie ją uchwyciłeś .:mrgreen:
Genialne, Abirze. chapeau bas - szczególnie uwzględniając to co napisałeś o nakładzie pracy i czasu potrzebnym do wykonania takiego zdjęcia.
Dzięki za wyjaśnienia w kwestii problemów, trudności fotograficznych.
Co do ostatniej serii bardziej pasuje mi pierwszy plan ostry.
I znowu znakomite foty. Pierwsze z mgiełkami byłoby jeszcze lepsze , gdybyś mógł to ujęcie zrobić z większej wysokości włącznie z odbiciem w wodzie.
Chyba jednak wolę, gdy ostrość jest ustawiona na główny obiekt :)
Poza tym baaaardzo fajnie :)
132 bardzo dobre. Z kolejnej dwójki wolę jednak tradycyjnie, czyli ostry pierwszy plan.
koronax - rzeczywiście zasłonięcie ostrego obiektu nie wygląda ok.
dzięki za wszystkie Wasze uwagi do zdjęć.
yac - właśnie, człowiek robi wszystko żeby obniżyć perspektywę, a czasem lepiej by było trochę wyżej:)
Oba dobre. A w takim wypadku jak masz możliwość należy prezentować oba zdjęcia razem.
Radość dla oczu oglądać takie zdjęcia :)
nie będę się rozpisywał, świetne foty mi się wszystkie z czaplami podobają
moje naprawdę szczere gratulacje
Cieszy mnie, że znalazłeś swoje miejsce na ziemi (dosłownie :mrgreen:) i z takimi fajnymi efektami.
134 dla mnie ostrość na pierwszy plan. Resztę już napisali, ja mogę się tylko powtarzać - świetne fotki, gratulacje.
przyszedł czas na zmianę koloru ptactwa. pomęczę Wasze źrenice białą czaplą, która też nie zawsze zaszczycała miejscówkę swoją obecnością
135.
101788
136.
101789
137.
101790
138.
101791
139. (fotka z galerii)
101792
Jasny gwint - 136 i 137 do galerii pędzikiem :D
Jestem pełen podziwu, wielki szacun :grin:
Przepięknie ci ta biała paradowała przed obiektywem.pozy nie do podrobienia.Gratki.
czaple pięknie pokazane.
szacun:grin:
Na 137 miała niezły ubaw z Ciebie. :-D
Na 136 przygotowanie do startu ??? :-)
Świetne foty.
Jasny gwint - 136 i 137 do galerii pędzikiem :D
jedno poszło
bardzo Wam dziękuję
136 - ależ zapozowała :D Biel bieli powala.
136 - ależ zapozowała :D Biel bieli powala.
Pewnie zaopatrywała się u Hajzera :D
Bardzo przyjemne kadry. Gratulacje
na 137 cos trzeba z tym kamieniem zrobić.
Rewelacja! Gratuluję spotkania :grin:
Super, no ekstra ta 136 .
A na 137 widać jak strasznie długie nogi ma :mrgreen:
A na 137 widać jak strasznie długie nogi ma :mrgreen:Prawie jak moje :-P:mrgreen:
Prawie jak moje :-P:mrgreen:
Chętnie bym obejrzał. :-)
Świetne czaple, gratulacje.
Jasny gwint - 136 i 137 do galerii pędzikiem :DSię przychylę, więcej ocenkę dodam...
Ja też. To może nawet porównamy :mrgreen:
ode mnie 136 już ocenkę dostała.
henry1 - bez dobrej czatowni się nie obejdzie. odważnie domniemam, że nieprzespana nocka na materacu jest warta tego widoku:mrgreen:
---------- Post dodany o 19:15 ---------- Poprzedni post był o 19:14 ----------
na 137 cos trzeba z tym kamieniem zrobić.
tak, słuszna uwaga,
w przyszłym roku jak mół pozwoli tam wejść to go z pewnością usunę
---------- Post dodany o 19:17 ---------- Poprzedni post był o 19:15 ----------
Prawie jak moje :-P:mrgreen:
to wielki skarb kobiecy:wink:
henry1 - bez dobrej czatowni się nie obejdzie. odważnie domniemam, że nieprzespana nocka na materacu jest warta tego widoku:mrgreen:[COLOR="Silver"]
Nie mam wyjścia, zbuduję czatownię obok materaca. :-D :-P :-P
Farensbach
10.10.13, 22:06
Ostatnia seria też pierwszej klasy.
Stanowczo 136 i 139. Świetnie uchwycone.
nadrobiłam kilka stron wątku zaległości i zbieram szczękę z podłogi
są zjawiskowo piękne :)
te w locie i te stacjonarne zarówno w pojedynkę jak i parami - cudowne !!
gratulacje i czekam na c.d.
dziewczyny i chłopaki - wszystkim dziękuję za odwiedziny i wyrażanie opinii
dziś przedostatnia wrzutka. ta będzie mniej dynamiczna, taka spokojna, mglista
140.
101969
141.
101970
142.
101971
143.
101972
Nawet ciekawie ocieplone.
Cudowna ta mglistość! :D
Co nie? Chyba mu dam minusa z zazdrości ;) :D
Jakie przedostatnie. :-(
Jak ptaszory odleciały na południe, to podążaj za nimi, a jak się Tobie nie chce, to leć do zoo i tam foty rób. :-D
Ta mgiełka taka fajna jest. Fajne te zdjęcia :)
dziś przedostatnia wrzutka.
Martwisz mnie :cry:. Trudno, pozostanie czekać do przyszłego roku na kolejne piękne czaple.
tak, na ten czas zwinąłem materac i namiot, siatkę wyczyściłem z traw i robaków, odpiąłem konwerter. jak czas pozwoli to pobiegam trochę z szerszym obiektywem nad rzeczkami. przez zimę poczytam książki o ptaszkach co to zanabyłem, może dokupię coś ambitniejszego do trzymania w ręku, a na wiosnę w teren.
tak, na ten czas zwinąłem materac i namiot, siatkę wyczyściłem z traw i robaków, odpiąłem konwerter. jak czas pozwoli to pobiegam trochę z szerszym obiektywem nad rzeczkami. przez zimę poczytam książki o ptaszkach co to zanabyłem, może dokupię coś ambitniejszego do trzymania w ręku, a na wiosnę w teren.
Może na drapole zapolujesz ?
na pewno chciałbym być w tych miejscach co to w tym roku sobie znalazłem, ale błotniakiem stawowym chciałbym się więcej zająć, oby czasu w soboty i niedziele starczyło
Bardzo ładne ostatnie czaple, mgła i ten kolor światła dodają uroku. Z niecierpliwością czekam na kolejne fotołowy w Twoim wykonaniu.
Pozdrawiam
Kolejne czaple tez fajne...
Minus z zazdrości to dobry pomysł :D 140. i 141 są tego warte.
w końcu ostatnia seria. można złączyć ją w jeden tytuł - w ruchu
A na 137 widać jak strasznie długie nogi ma :mrgreen:
lolita:
Prawie jak moje :razz:
konkurencja w tej kategorii jest duża (patrz nr 140):mrgreen:
140.
102080
141.
102081
142.
102082
143.
102083
141 super! Jakby miał/miała szpiki i tańczył/a na wodzie :D
Wspaniale ptaki i wspaniale zdjęcia.
Sent from my GT-P7320 using Tapatalk 4
Piękne te Twoje czapelkowe kadry.
Gratuluję cierpliwości i refleksu.
Pozdrawiam.
Świetnie ogląda się takie zdjęcia. No a jest na co popatrzeć. Ładne zdjęcia.
Jak taniec. Kapitalne. :)
A nogi ? - no cóż, jak każdemu samcowi długie nogi mi się podobają. Te czaplowe są długie i piękne, ale Lolita ma ładniejsze :mrgreen:
Abir jesteś " Czapelmistrz " :-)
---------- Post dodany o 19:18 ---------- Poprzedni post był o 19:17 ----------
Jak taniec. Kapitalne. :)
A nogi ? - no cóż, jak każdemu samcowi długie nogi mi się podobają. Te czaplowe są długie i piękne, ale Lolita ma ładniejsze :mrgreen:
Pisałem, żeby pokazała, ale cisza. :-(
Pisałem, żeby pokazała, ale cisza. :-(
po to ta prowokacja z tym nr 140.:mrgreen:
Podobaja sie Czaple, zwlaszcza te w powietrznych akrobacjach.
Gratulacje :)
pozdro
Czaple w locie śliczne, a ktoś ostatnio pisał, że Olkiem nie da się robić przyrodniczych fotek ;)
Ruch bardzo ładnie złapany, 140. podoba się najbardziej. Gratulacje
dziękuję Wam za odwiedziny
Czaple w locie śliczne, a ktoś ostatnio pisał, że Olkiem nie da się robić przyrodniczych fotek ;)
a kto to pisał?? zabiorę go ze sobą na fotołowy i pokażę jak E-500 robi się zdjęcia, bez stabilizacji, bez 7 czy 8 klatek na sek., bez dobrego wysokiego ISO, bez 40 pkt krzyżowego autofocusa, itd, itd, itd....:mrgreen:
A proszę Cię bardzo, lektura do poduszki https://forum.olympusclub.pl/threads/88689-ZD-70-300-przej%C5%9Bcie-na-innym-system?p=1014943&viewfull=1#post1014943
a kto to pisał?? zabiorę go ze sobą na fotołowy i pokażę jak E-500 robi się zdjęcia, bez stabilizacji, bez 7 czy 8 klatek na sek., bez dobrego wysokiego ISO, bez 40 pkt krzyżowego autofocusa, itd, itd, itd....:mrgreen:
Nie deprecjonuj tak technikali :p
Przyjda zapewne jeszcze czasy i tematy, gdzie niestety sprzet ten powie dosc, wtedy sobie tylko bedziesz mogl siarczyscie poklnac pod nosem ;)
pozdro
Nie deprecjonuj tak technikali :p
Przyjda zapewne jeszcze czasy i tematy, gdzie niestety sprzet ten powie dosc, wtedy sobie tylko bedziesz mogl siarczyscie poklnac pod nosem ;)
pozdro
ależ absolutnie nie chciałem tego. gdzieś juz pisałem że zamierzam dokupić coś innego, sam wiesz że mam jakieś zakusy. ale jak to mówią na bezrybiu i rak ryba, więc się da zrobić starym olkiem zdjęcie. trzeba wziąć kilka poprawek na sprzęt i jest.
---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post był o 20:51 ----------
A proszę Cię bardzo, lektura do poduszki https://forum.olympusclub.pl/threads/88689-ZD-70-300-przejście-na-innym-system?p=1014943&viewfull=1#post1014943
nie ogarniam wszystkich tematów na tym "umarłym" klepisku
Będe pewnie orginalny, ale jak dla mnie 141 i 143 są najlepsze.
W 140 jak dla mnie jest za dużo nieba.
Starym olkiem da się zrobić wiele fajnych zdjęć. Tylko w E500 jednak ISO nie to (max 400/800) i AF jakiś taki ...
Ale pewnie, że się da. Najwyżej będziesz miał większy procent wyrzuconych zdjęć no i może kilka tematów ci ucieknie.
Mam 10-dniowe zaległości na forum, ale Twój wątek przejrzałam. Niesamowite, jakie robisz postępy. Twoje zdjęcia ogląda się z dużą przyjemnością, a ostatnie czaple (140 - 143) to już mistrzostwo. I tylko Ty wiesz ile wysiłku wymaga zrobienie takich zdjęć (nocne wstawanie, zimno, mokro itd..) Ale chyba warto było trochę pocierpieć, efekt rewelacyjny. Gratulacje!
Brawo Abir. Pięknie je uchwyciłeś, tak z zimną krwią, prawie jak chirurg :wink: Gratuluję.
czapki z głów. cały secik wyśmienity.
Mi najbardziej 141 się podoba. Cała wrzuta jest bardzo udana. Pozdr
lolita:
konkurencja w tej kategorii jest duża (patrz nr 140):mrgreen: Phi :wink:
Te czaplowe są długie i piękne, ale Lolita ma ładniejsze :mrgreen: Oj Bodziu :oops: Ileż ja tych szarlotek będę musiała na następny zlot upiec :mrgreen:
Pisałem, żeby pokazała, ale cisza. :-( Nie żartuj! Nie będę ludzi straszyć
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/09/th_girl_haha-1.gif
źródło (http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif)
po to ta prowokacja z tym nr 140.:mrgreen:Mnie nie tak łatwo podpuścić :-P
140. bardzo sexy :DNo i Aga pozamiatała :lol:
Odrabiam zaległości.... brak słów aby wyrazić podziw :)
bardzo mi sie podoba 136 i 140
a 140 z postu #388.... fenomenalne!!
dla zmyłki, teraz całkowita zmiana otoczenia
Dokopałem się w końcu do zdjęć z wakacji. Odpoczywając w ojczyźnie kebabów odwiedziłem kilka interesujących miejsc. Pierwszym z nich jest kanion Göynük. Zaletą tego miejsca jest mała ilość turystów, którzy decydują się na pokonanie kanionu. Aby dotrzeć do niego, po opłaceniu biletu trzeba pokonać taką wijącą się stromo ku górze kamienistą drogę o dł. ponad 1 km.
144
104449
Chcąc przeprawiać się przez kanion trzeba obowiązkowo wypożyczyć kask, piankę, buty i kamizelkę ratunkową. Już teraz mogę napisać, że bez tego stroju (głównie pianki i butów) nie dałoby się pokonać rzeki płynącej w kanionie. Odcinek rzeki przeznaczony do zwiedzania jest krótki i ma może około 150 m, ale nie jest monotonny. Kończy się fajnym wodospadem. Pierwsza wrzutka
145
104450
146
104451
147
104452
148
104453
Ciekawe i malownicze miejsce. :-)
Fajne foty. :-)
Ale z kebabów to lubię golonkę. :-P :-D :-D
Na przedostatnim bardzo ciekawe skalne "twory" że tak napiszę. Bardzo fajnie tak płynąć sobie pomiędzy takimi skałami . :mrgreen:
Czekaj, piszesz o piance... a co z aparatem jak nie zmoczyłeś ? :D
Ja tam kebaba lubię. Kanion prezentuje się ślicznie. Ja sobie cały czas pluję w brodę, że jak byłem w Turcji, to jeszcze taki głupi byłem, że na każdej fotce mam datownik nabity :evil: A wyjazd dżipami w góry Taurus - niezapomniany :)
Na tym 147104461to ryba??? Kółkiem zaznaczyłem,żeby nie odpłynęła.
Czekaj, piszesz o piance... a co z aparatem jak nie zmoczyłeś ? :D
rzeczywiście zapomniałem o sprzęcie.
ten kanion był przeze mnie zaplanowany przed wyjazdem na urlop i kupiłem sobie taki worek nieprzemakalny z plandeki, który się zakręca od góry i zapina na sprzączkę. myślę, że używają go kajakarze. do worka musiał zmieścić się plecak i statyw. płynąc rzeką trzymałem worek w ręku. pracochłonne było jego rozpakowywanie i pakowanie co kilka minut
Na tym 147104461to ryba??? Kółkiem zaznaczyłem,żeby nie odpłynęła.
Tak płynie tylko kebab. :-D :-D :-D
Ja tam kebaba lubię. Kanion prezentuje się ślicznie. Ja sobie cały czas pluję w brodę, że jak byłem w Turcji, to jeszcze taki głupi byłem, że na każdej fotce mam datownik nabity :evil: A wyjazd dżipami w góry Taurus - niezapomniany :)
nie byłem, może następną razą. czytałem o tym, może być ciekawie:)
---------- Post dodany o 18:25 ---------- Poprzedni post był o 18:21 ----------
Na tym 147to ryba??? Kółkiem zaznaczyłem,żeby nie odpłynęła.
Mirku, nie mam pojęcia co to. ryba z pewnością to nie jest. raczej jakiś plastik, turyści mają aparaty kompaktowe w woreczkach popakowane, dokumenty czy kasę. może to coś w stylu śmiecia. jednak muszę przyznać, że jest to bardzo czyste miejsce.
---------- Post dodany o 18:27 ---------- Poprzedni post był o 18:25 ----------
cały czas w dobrej formie:mrgreen:
Mnie kiedyś na basenie w Wiśle taki "kebab" w kształcie cygara gonił. Im dalej chciałem odpłynąć, tym szybciej on za mną podążał, ale się wtedy wkurzałem :mrgreen:
Mnie kiedyś na basenie w Wiśle taki "kebab" w kształcie cygara gonił. Im dalej chciałem odpłynąć, tym szybciej on za mną podążał, ale się wtedy wkurzałem :mrgreen:
Nie były to Twoje gatki ? :shock:
Stringi raczej do cygara nie podobne,chociaz:roll:
Nie, ktoś narobił do basenu i sobie takie cygaro pływało :|
Ale trzeba przyznać, że cholernie szybkie było :mrgreen:
Ja mam podobną traumę z wczesnego dzieciństwa. Było to jednak w wannie podczas wspólnej kąpieli z siostrą :twisted:
A miejsce malownicze i inspirujące (nie wanna lecz abirowe widoczki oczywiście).
Ja mam podobną traumę z wczesnego dzieciństwa. Było to jednak w wannie podczas wspólnej kąpieli z siostrą :twisted:
Pozostaje Ci liczyć, że nikt z forum osobiście Twej siostry nie pozna :mrgreen:
Farensbach
11.11.13, 20:25
Piękne miejsce i niecodzienny sposób zwiedzania ;-) Czekam na następną wrzutkę.
Miejsce ciekawe, będę czekał na kolejne wrzutki.
Btw, mi więcej kontrastu potrzeba, coś jak w podbiciu u Mirka54.
pozdrawiam
Byłem na tych dżipach w górach Taurus, w roku 2007.
Landrower przed nami wywrócił się na burtę- cud że nikt nie zginał, organizator który jechał za nami wysiadł, popatrzał i zemdlał nam na masce samochodu.
Widoki świetne, ale trzeba mieć marynarski żołądek :)
Byłem na tych dżipach w górach Taurus, w roku 2007.
Landrower przed nami wywrócił się na burtę- cud że nikt nie zginał, organizator który jechał za nami wysiadł, popatrzał i zemdlał nam na masce samochodu.
Widoki świetne, ale trzeba mieć marynarski żołądek :)
:mrgreen:
Myśmy jechali takimi mocno zużytymi suzukami. Wbicie trójki graniczyło z cudem :D
Ale "strat w ludziach" nie było, wszyscy dojechali cali i zdrowi.
cieszę się, że "u mnie" dopisują Wam humory:mrgreen:
druga wrzutka. nie chcąc pozostawić zdjęć bez jakiegokolwiek opisu coś napiszę
Pianka i buty są konieczne do pokonania różnych przełomów, małych wodospadów. Przyznam, że trzeba się natrudzić żeby je pokonać, np. stojąc po pas w wodzie. Śliskie skały, silny prąd rzeki bardzo utrudniają wspinanie się. Dla mnie największym kłopotem były śliskie skały, jedynym dobrym zabezpieczeniem jest właśnie pianka i buty do nurkowania.
149
104560
150
104561
151
104562
152
104563
Woda w wąwozie jest bardzo czysta, co doprowadza do pomyłek w ocenie głębokości. Wąwóz składa się z głębokich oczek wodnych, które trzeba przepłynąć wpław i kamienistych wysepek, gdzie można rozłożyć aparat i porobić zdjęcia. Na pierwszym zdjęciu wodospad kończący wyprawę. Kąpiel pod nim jest orzeźwiająca.
153
104742
154
104743
155
104744
Ciekawie wyglądają kolorowe rośliny rosnące na skałach, po których spływa górska woda – przepyszna w smaku
156
104745
Po powrocie można odpocząć w takiej loży i przekąsić co nieco
157
104746
Fajne zdjęcia Abir . A ja nie chciałem nigdy do Turcji jeździć i do tej smażalni jeździły tylko kobitki. Musiałbym inną wycieczkę wykupić, nie dałbym rady wkopać się w piasek na tydzień .
Świetne kadry z ojczyzny kebabów :grin:, największe wrażenie zrobiły 147, 152, 153
ech i zamarzyły mi się wakacje :)
Bardzo urokliwe miejsce, lubię takie klimaty.
Ciekawe kadry, najbardziej podoba mi się 152.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 23:54 ---------- Poprzedni post był o 23:53 ----------
ech i zamarzyły mi się wakacje :)
Nie tylko Tobie:-P
Ciekawe widoki z krainy kwitnącego kebaba. :-)
Ekstra przekaz, fajnie się czyta i jest na czym oko zawiesić
Pozdrawiam
dzięki wszystkim za odwiedziny. polecam ten wąwóz właśnie dla osób aktywnych, chcących urozmaicić sobie pobyt na wakacjach
Fajne zdjęcia Abir . A ja nie chciałem nigdy do Turcji jeździć i do tej smażalni jeździły tylko kobitki. Musiałbym inną wycieczkę wykupić, nie dałbym rady wkopać się w piasek na tydzień .
z tego samego powodu już wcześniej zaplanowałem sobie samotne wypady w kilka miejsc.
Byłem na raftingu , z tych bardziej hardkorowych - żadnych dzieci, 18 lat plus. Przez za duża !! kamizelkę omc się nie utopilem, ale było super.
drugim miejscem dywanowego kraju, gdzie wybrałem się z aparatem był szczyt Tahtali Dagi - 2365 m n.p.m. niby nic szczególnego. jednak na szczyt prowadzi najdłuższa i najnowocześniejsza w Europie kolejka linowa. Różnica wzniesień to ponad 1600m, a długość przejazdu to ponad 4 km, czas ponad 10 min. dla tych co lubią widoczki - warto odwiedzić to miejsce. najpiękniej jest tam pewnie o wschodzie i zachodzie, no ale.. ja byłem w ciągu dnia
jedzie się na szczyt takimi nowoczesnymi, klimatyzowanymi, z telewizorami w środku wagonikami
158.
105084
z jednej strony jest widok na morze i krajobrazy porośnięte lasem
159
105085
można też coś zjeść i wypić pod parasolem słonecznym. dla żądnych wrażeń jest lądowisko gdzie można z instruktorem uprawiać paralotniarstwo
160.
105087
161.
105088
z drugiej za to strony krajobraz raczej surowy, może nawet księżycowy
162.
105086
163.
105089
polecam jako ciekawostkę i dla tych co lubią na wszystko patrzeć z góry:grin:
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
Fajnie, podoba mi się. Tam nie byłem, więc z przyjemnością oglądam :)
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
byłem tam tylko 1 godzinę bo taki jest harmonogram. ale gdyby odwiedzić to miejsce w różnych porach dnia możnaby zrobić kilka świetnych zdjęć
Ostatnie 2 wrzuty bardzo dobre. Mnie naj bardziej spodobało się 153. Super :)
Wziąwszy pod uwagę to, co się dzieje za oknem wpadłam się tu pogrzać :)
Fajnie tu i ciepło ;)
dziękuję wszystkim za odwiedziny. trzecim miejscem, które odwiedziłem z aparatem był wodospad kursunlu.
Jadąc na urlop do krainy skórzanych kurtek przeczytałem gdzieś, że jest tam dużo wodospadów. i rzeczywiście, tam gdzie ja pociłem się na leżaku i wlewałem w siebie drinki najbliżej miałem do zespołu wodospadów o nazwie kursunlu. Jest to zagospodarowany park wokół rzeki i wodospadów. jak ktoś lubi inhalacje rodem z Ciechocinka, Inowrocławia lub trochę nowsze z Konstancina:mrgreen: to jest miejsce dla niego. Świeża bryza mgiełki czystej wody jest wszechobecna. to miejsce polecam też jako możliwość odspawania się od drink baru przy basenie. mi to pomogło:mrgreen:
164.
105516
165.
105517
166.
105518
167.
105519
ładnie wodę rozmyłeś a jak sądzę światła było aż nadto. Używałeś filtrów szarych? możesz coś polecić? ja próbowałem kiedyś z jakimiś tanimi ale dawały brzydki niebieskawy zafarb.
tak, spowolnić migawkę w świetle było trudno, choć z pomocą przyszła sama natura - mam na myśli w miarę szybki nurt rzeki. używałem niedrogiego marumi light control-8. na moje potrzeby wystarcza
Ładnie wygląda ta rozmyta woda. :grin:
Świetne widoczki z wodą.:grin:
Fotki z wodospadu Kursunlu świetne, cóż kiedy system zepsuty więc plus tylko w pamięci ;)
na koniec jeszcze 4 kadry z tego samego miejsca
168.
105554
169.
105555
170.
105556
171.
105557
Bardzo ładne. Bardzo mi się podoba ta rozmyta woda. A miejsce też widzę że ładne jest. :)
Obie wrzutki z wodospadami świetne :grin:
Woda kapitalnie wyszła. Bardzo fajnie :D
Patrzę na tę wodę, i gdybym tam był, to niechybnie wlazłbym w nią, po samą szyję, głębiej nie, oddychać trzeba.:-P :mrgreen: :mrgreen:
Odważny jesteś. Moja teściowa wchodzi po kolana i mówi, że ją woda dusi :mrgreen:
Dobrze, ze nie parzy, musiał byś egzorcystę zatrudnić, a to kosztowne jest. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A to mnie nie stać, niech parzy :mrgreen:
Seria wodospadowa przecudna. I ten kolor wody... Coś pięknego! Hmmmm... Też bym się zanurzyła :roll:
Rzekłbym "Przecudnej urody"
Rzekłbym "Przecudnej urody"
168 i 170 zwłaszcza.
Seria wodospadowa przecudna. I ten kolor wody... Coś pięknego! Hmmmm... Też bym się zanurzyła :roll: Oooo ! Będę miał towarzystwo. :-P :mrgreen:
dzięki za pozytywne wpisy
fajnie że jest wesoło
Oooo ! Będę miał towarzystwo. :-P :mrgreen:
nobilitacja pełną gębą, zaszczycunek:mrgreen:
znów całkowita zmiana tematu
kilka fotek z sobotniego wyjazdu do Władysławowa. Chciałem zobaczyć resztki Ksawerego. co prawda wiatr ucichał lecz w strefie przybrzeżnej nadal było około 8 Bft. moc fal była ok ale zawiódł kierunek wiatru. Północno - zachodni wiatr nie sprzyjał we Władku spektakularnym zjawiskom
172.
105975
173.
105976
174.
105977
175.
105974
dla porównania inny kierunek wiatru i już lepiej, choć siła troszkę większa
176.
105982
No tak, jak się nie ma w domu prysznica, to trzeba jeździć nad morze. :mrgreen: Fajne fotki. :grin:
Fotki super, ale szkoda, że bez exifów.
A do czego Ci tu exif potrzebny??
No tak, jak się nie ma w domu prysznica, to trzeba jeździć nad morze. :mrgreen: Fajne fotki. :grin:
to było kilka lat temu, ale pamiętam jak dziś - te chłopaki w przerwie między falami weszli na podstawę latarni, zaraz przyszła fala co zakryła całą latarnię. zeszli na dół, przechodzili obok mnie, wszystko co mieli na sobie było przemoczone, woda ciekła z nich jak z prysznica:mrgreen:. nawet ich to cieszyło. na pewno było niebezpiecznie i mogło skończyć się tragedią
---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:39 ----------
tam gdzie daję fotki do zmniejszenia standardowo wycinają. jak cię coś interesuje pisz na pw
Ależ, w wodospadowych była woda i tu jest woda. Wszystko w temacie, tylko tam się lało z góry, a tu wali z dołu. A fotki fajne, na Sopockim molo fajnie jest jak takie fale są i się próbuje przejść tymi dolnymi "pomostami" ;)
Nie opowiadaj, w exifie stoi jak byk:
Data wykonania: 2013-12-07
Opis: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nie opowiadaj, w exifie stoi jak byk:
Data wykonania: 2013-12-07
Opis: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O to Stoi jeszcze ze sRgb i ze W peesie na aspirynie grzebane:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ponieważ jestem zupełnie zielony w robieniu zdjęć ze świadomością :wink: to ciekawią mnie parametry wykonania zdjęcia, rodzaj obiektywu itp.
Fajne mokre zdjęcia :) eeech, u mnie Xawery trochę dmuchał, ale to był pryszcz w stosunku do północnej Polski
Z przyjemnością nadrobiłem zaległości w twoim wątku abirze. Widoki z Turcji zwłaszcza wodospady wspaniałe. Ksawery nieźle pokazany. Rozumiem, że kąpiel była raczej nie wskazana :)
Farensbach
17.12.13, 20:26
Nadrobiłem zaległości i powiem, ze piękny ten wąwóz ze zdjęć 149-155. Serie 164-167 i 168-171 też bardzo fajne.
No, ale na 176 to jednak ten żywioł widać.
dziękuję za wpisy.
właśnie przeglądam swoje zdjęcia i trafiłem na takie jesienne spokojne, i nie w kolorze - co często się nie zdarza, co by odpocząć od wody i wiatru:roll:
można by powiedzieć, grzybobranie łączy pokolenia
177.
106374
Cześć Abir,
Wodospady miłe w odbiorze, ładne to to.
Władysławowo dokumentacyjnie OK.
Grzybobranie - niby jesienne, ale nie czuć, niby grzybobranie ale tylko z nazwy, niby łączy pokolenia - ale równie dobrze to mogą być dziadkowie z wnuczkiem, bez etapu pośredniego... ale na pewno zdjęcie ma dla Ciebie wartość sentymentalną i do tej szuflady można je wrzucić.
pozdrawiam,
kilka fotek z sobotniego wyjazdu do Władysławowa. Chciałem zobaczyć resztki Ksawerego. co prawda wiatr ucichał lecz w strefie przybrzeżnej nadal było około 8 Bft. moc fal była ok ale zawiódł kierunek wiatru. Północno - zachodni wiatr nie sprzyjał we Władku spektakularnym zjawiskom
172.
105975
173.
105976
174.
105977
175.
105974
dla porównania inny kierunek wiatru i już lepiej, choć siła troszkę większa
176.
105982
Wladyslawowo jak tak wieje z N do E to jest ciezko na wejsciu i wyjsciu, port jest zamkniety.
Rozgwiazdy na falochronie tylko czekaja na nierozwaznych....
dziękuję wszystkim za odwiedziny i uwagi na temat zdjęć.
ten sezon zimowy na foto łowy generalnie odpuściłem (z małymi skromnymi planami) i odwiesiłem aparat na wieszaczek. jednak ciągnie mnie do ptaków. chodzę więc nad Wisłę i pstrykam co by palca ćwiczyć. Wiem już na pewno że w przyszłym roku nie wytrzymam, będę musiał jakąś miejscówkę na zimę znaleźć i zbudować. Ale to za jakiś czas. Dziś kila zdjęć mew z nad tczewskiej Wisły. Wiem że gatunek dość pospolity, ale co tam - przecież to mój wątek, więc mi wolno:mrgreen::mrgreen:
178.
107615
179.
107616
180.
107617
181.
107618
Widać, że palec masz w formie;-) 178 jak dla mnie:grin:
Może i gatunek pospolity ale ładnie pokazany :grin:
chodzę więc nad Wisłę i pstrykam co by palca ćwiczyć.
Jesteś w formie, spokojnie:wink:
Mewy śliczne.
lisiajamka1
7.01.14, 22:33
Pięknie pokazane sekwencje lotu i lądowania :grin:
Pięknie pokazane sekwencje lotu i lądowania :grin:
i na dokładkę "frustart" Cię nie opanował :D
Kapitalne :mrgreen:
Palec w należytym porządku :-)
Bardzo ładnie ją przyłapałeś na 181.
każdy kadr dobry i ciekawie pokazany ten ptaszor ;)
ostatnie najdziwniejsze dlatego chyba ku niemu sie skłaniam :)
Fajna wrzutka, oko masz...:-)
Taka zima to raczej do duszy na zasiadkę. Mam nadzieje że nie będzie powtórki z zeszłej wiosny gdzie trzymała do maja i wszelkie ptactwo ominęło Wielkopolskę udając się do mekki czyli nad Biebrzę
dziękuję wszystkim za odwiedziny i uwagi na temat zdjęć.
ten sezon zimowy na foto łowy generalnie odpuściłem (z małymi skromnymi planami) i odwiesiłem aparat na wieszaczek. jednak ciągnie mnie do ptaków. chodzę więc nad Wisłę i pstrykam co by palca ćwiczyć. Wiem już na pewno że w przyszłym roku nie wytrzymam, będę musiał jakąś miejscówkę na zimę znaleźć i zbudować. Ale to za jakiś czas. Dziś kila zdjęć mew z nad tczewskiej Wisły. Wiem że gatunek dość pospolity, ale co tam - przecież to mój wątek, więc mi wolno:mrgreen::mrgreen:
178.179.180.181.
181 świetna poza/moment.
Farensbach
18.01.14, 00:37
Moment na 181 faktycznie świetnie uchwycony. 180 też mi sie bardzo podoba.
dziękuję za odwiedziny, tym bardziej że na okres zimowy wątek trochę podupadł. zostawmy na razie Wisłę i przekupne mewy i kaczki. Dziś coś z lasu. Dzięcioł duży
182.
108537
183.
108538
Dzięcioł fajny :-). Aż mój kot się oblizuje ;-) Pozdrawiam!
Dzięcioła do galerii. Piękny jest :)
Kurde :twisted:
Moim olkiem - 1600 ISO ?! i jakim 400mm?
Piękne te kadry i fotki. Brawo.
Pozdrawiam.
Dzięcioła do galerii. Piękny jest :)
rzadko korzystam, ale pójdzie:)
---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post był o 20:26 ----------
Kurde :twisted:
Moim olkiem - 1600 ISO ?! i jakim 400mm?
Piękne te kadry i fotki. Brawo.
Pozdrawiam.
pogoda była pod psem, miałem ze sobą e3. ale na te warunki pogodowe była za słaba:|
---------- Post dodany o 20:28 ---------- Poprzedni post był o 20:27 ----------
Dzięcioł fajny :-). Aż mój kot się oblizuje ;-) Pozdrawiam!
co by monitora nie podrapał:)