Zobacz pełną wersję : ABIR - zdjęcia wszelakie
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
prędzej zostanę królewną niż TAKIE słabe zdjęcia będę robił :D
czuję się doceniony za włożony wysiłek w spie*****enie zdjęcia:mrgreen:
Współczuję, że musisz się wysilać w spie*****enie zdjęcia. Mi to jakoś samo wychodzi :roll:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
czuję się doceniony za włożony wysiłek w spie*****enie zdjęcia:mrgreen:
Polecam się na przyszłość ;) :grin:
ale Was mamy dobrze wychowały:)
myślałem, że wytkniecie mi, że zdjęcie pod górkę, że tło nieciekawe, że gdzieś tam jakiś przepał, że perspektywa, że ptaszek fajny ale zdjęcie takie jakieś nudne
no dobra, będę jeszcze próbował:wink:
Próbuj, do odważnych świat należy. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
eee jak już seryjke orła z Wisły jak się patrzy trzasnąłeś to trzeba było przynajmniej pozostawić perspektywę tą samą
a tu o ile w 448 i 447 są podobne to po wyjściu z progu prezentujesz inaczej - ogarnij się :mrgreen:
generalnie perspektywa pełnej gałęzi tfuuuu toż to belka ;) w kadrze bardziej mi się widzi
no ale cóż - pojedyncze zdjęcie by się nie obroniło ale jako seria - niestety fajnie ;) :)
No tak, gałęzie jakieś takie krzywe, za bardzo centralnie model w kadrze, światło jakieś takie słabe...w ogóle po cholerę było te foty robić... ;) :)
E-M10 :) Tylko nie wiem, czy znajdę cierpliwość aby czaić się godzinami na ptaki :-P
To niestety jest podstawowy warunek powodzenia w tej profesji lub hobby.:)
Pozdrawiam
wychodząc na przeciw, wielokrotnie artykułowanym w tym wątku, oczekiwaniom słabych zdjęć - takowe zamieszczam.
bielik z tego roku. nie muszę nadmieniać, że czatowałem na zupełnie coś innego:mrgreen:
możecie sobie poużywać:|
447. Małysz na belce
148504
448. Małysz rozbieg
148503
449. leć Adam lleeeeeeć......
148505
Szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego zmarnowane, raczej brak pomysłu na kadrowanie....
troszkę cicho się tu zrobiło.
zdjęcia z początku maja, gdy perkozy uwiły gniazdo i zaczęły około 28 dniowy żmudny proces związany z jajczeniem jaj
450.
149121
451.
149122
proces ulepszania gniazda trwa praktycznie do samego końca, czyli opuszczenia go wraz z młodymi. w ulepszaniu udział biorą oboje rodziców
452.
149123
453.
149124
454
149125
Perkoziki świetne, już powinny być młode :grin:
454 miażdży ale cała wrzuta to majstersztyk :) widzę, że nawet mgiełka była (super to wygląda) pozdr
Jako namietny podgladacz ptakow na zdjecia....:!:
Szczęka na ziemi. Cudo :)
lisiajamka1
4.06.15, 21:31
Perkozy jak ta lala :grin:
Jak zwykle niesamowite foty! :)
bardzo Wam dziękuję
Perkoziki świetne, już powinny być młode :grin:
masz rację. są młode. jednak chciałbym zachować jakąś chronologię wydarzeń i nie zamęczyć Was samymi perkozami
...ta rodzinka będzie w moim wątku pojawiać się dość często.
może nie uwierzycie, ale spędziłem z nimi bardzo dużo czasu przez ten miesiąc. ostatnie 7 dni co dziennie całe popołudnia do zmierzchu
454 miażdży ale cała wrzuta to majstersztyk :) widzę, że nawet mgiełka była (super to wygląda) pozdr
o mgiełkę o brzasku nie trudno. gorzej wytrzymać w wodzie o tej porze dnia, albo jeszcze nocy:mrgreen::roll:
No jak mówisz że małysza skopałeś to kłócić się z Tobą nie będę, wiesz lepiej :mrgreen:.
Za to perkozy cudne.
może nie uwierzycie, ale spędziłem z nimi bardzo dużo czasu przez ten miesiąc.
Wierzę, intryguje mnie tylko czy jajka wysiadywałeś :roll:
Raczej wymaczałeś. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ble, ble, ble, foty świetne. :mrgreen:
dla mnie też 454 the Best z ostatniej ;) piękności
Raczej wymaczałeś. :shock:
Ciekawe czy foty pokaże :shock::mrgreen:
Przepiekne te perkozy w twoim wykonaniu. Podziwiam i zazdraszczam, bo ja na pewno nigdy mojego ptaka nie pokaze :mrgreen:
Przepiekne te perkozy w twoim wykonaniu. Podziwiam i zazdraszczam, bo ja na pewno nigdy mojego ptaka nie pokaze :mrgreen:
To Ty masz ptaka ??? :shock::shock::shock::mrgreen:
To Ty masz ptaka ??? :shock::shock::shock::mrgreen:
No wlasnie nie mam to i nie pokaze :-P
Zapowiada się bardzo interesująca opowieść. O tym, że świetnie pokazana juz nie wspomnę. Cieszą oczy takie zdjęcia.
nie, z tym perkozy musiały poradzić sobie same:wink:
choć przez brak czujności kilka razy prawie straciły lęg
Raczej wymaczałeś. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
to bardziej do mnie pasuje:mrgreen:
---------- Post dodany o 07:20 ---------- Poprzedni post był o 07:18 ----------
Ciekawe czy foty pokaże :shock::mrgreen:
raczej nie, nie będę zaniżał estetyki :roll:
kto wie, medycyna nie zna granic:)
Świetne foty perkozów. Świetna perspektywa, kolory, GO. Super wrzuta.
łabędzie z młodymi.
te brzydkie kaczątka są całkiem ładne łabądki:)
455.
149313
456.
149315
457.
149316
458.
149317
459.
149314
Świetne, ale niektóre z maleństw to nygusy, lokują się na pokładzie w pierwszej klasie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
lisiajamka1
6.06.15, 18:59
Czysta przyjemność z oglądania zdjęć w Twoim wątku. Gratulacje.
Piotr Grześ
6.06.15, 20:56
Oj pięknie tu o Ciebie. Podziwiam i pozdrawiam :)
Aż Marysię zawołałem, bomba zdjęcia :)
łabędzie z młodymi. te brzydkie kaczątka są całkiem ładne łabądki:)
Jakie to urocze. Po prostu słów brak. Dzięki za duchową ucztę.
Pozdrawiam
też mi wyglądają na taką uroczą rodzinkę.
ale za blisko nie mogłem podchodzić, bo szef tej zgrai mógł być dla mnie nieprzyjemny.
Trudno sie zdycydowac na jedna fote z ostatniej wrzutki. Wszystkie mi sie podobaja.:grin:
Bardzo ładne serie z perkozami i łabędziami, kapitalne kadry.
Pozdrawiam
łabędzie pięknie zapozowały. 457 moim zdaniem najpiękniejsze :)
fajnie że zaglądacie do mnie
dziś powrót do perkoza. jaja wysiadują oboje rodziców. zmieniają się kilka razy w ciągu dnia na gnieździe. przez cały okres wygląda to mniej więcej jak na zdjęciach. jeden schodzi do wody, a dopiero po chwili drugi gramoli się do gniazda, układa po swojemu te wodorosty i zasiada dumnie na jajach:mrgreen:
jednak w ostatnich dniach wysiadywania zachowanie tych ptaków zmienia się całkowicie. Zrobiły się bardziej czujne, perkoz na wodzie nie oddalał się zbytnio od gniazda, a zamiana w gnieździe odbywała się tak, by jaja były cały czas okryte. Gdy jeden z perkozów schodził do wody to drugi czekał już obok by nakryć jaja. to te dwa ostatnie zdjęcia
przy następnej wrzutce z perkozami będzie pępkowe:mrgreen::mrgreen:
460.
149719
461.
149720
462.
149723
463.
149721
464.
149722
465.
149724
466.
149725
piękne kadry! już nie mogę się doczekać tych szkrabów. piękne ubarwienie mają. podziwiam cierpliwość i determinacje :) pozdr
Przepiękne. Uwielbiam Twoje zdjęcia:) Dobrze, że nie tracisz zapału.
Maluchy mam nadzieję, też pokażesz ? :)
Ogladam czesto i namietnie.
Zaglądamy, oglądamy i podziwiamy :grin:
Świetne :mrgreen:. Kto stawia pępkowe ??? :-P:mrgreen:
piękne kadry! już nie mogę się doczekać tych szkrabów...
Maluchy mam nadzieję, też pokażesz ? :)
oczywiście, że będą. pisałem, że będzie pępkowe:mrgreen:
Przepiękne. Uwielbiam Twoje zdjęcia:) Dobrze, że nie tracisz zapału.
dziękuję uprzejmie. z tym zapałem było różnie. przyznam, że dawno nie poświęciłem tyle czasu jednemu gatunkowi
bardzo chciałem być świadkiem narodzin młodych. termin ten można mniej więcej obliczyć. jedynym sposobem było codzienne czatowanie i czekanie. po 6 dniach stania w wodzie po pachy zacząłem mieć dosyć (nie wspomnę o mojej żonie:evil:). ostatecznie się udało. byłem świadkiem narodzin 2 szkrabów. było jeszcze trzecie jajo. jednak musiałem odpuścić ze względu na frustrację rodziny. a w realizacji mam jeszcze inne gatunki ptaków, które wymagają długich przygotowań
---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post był o 21:53 ----------
Świetne :mrgreen:. Kto stawia pępkowe ??? :-P:mrgreen:
mogę ja. przecież to moje perkozy.
na najbliższym zlocie, na który pojadę:grin:
Nie chce cie zachecac do czestszego narazania sie zonie, ale dla takiego wydarzenia jak ta asystencia przy narodzinach perkozow to jednak warto :-P:mrgreen:
Piekne foty!
Zaiste, cudowne światło i cudowni modele, maluchów doczekać się nie mogę ;)
małe perkozy muszą chwilkę poczekać.
nikt mi nie przypomniał, że w tym roku nie było jeszcze czapli. w tym sezonie słabo u mnie z tym gatunkiem, więc kadry może nie najwyższych lotów, ale mnie cieszy każde spotkanie z nimi
467.
149951
568.
149952
469.
149954
470.
149953
471.
149955
Miałeś wredne białe tło, ale ostatnie jest genialne :)
lisiajamka1
14.06.15, 20:17
Zapuściłem żurawia do wątku... a tu czaple i jakie ładne :grin:
Miało być coś do skrytykowania, a tu znowu .... , trzeba chwalić. :mrgreen:
... słabo u mnie z tym gatunkiem, więc kadry może nie najwyższych lotów...
Dałbym plusa za tą słabiznę ale nie pozwalają :twisted:
dzięki chłopaki
Miałeś wredne białe tło, ale ostatnie jest genialne :)
no właśnie. ostre światło z góry przechodzące w kontrę, ale tę nieprzyjemną
a ostatnie robione bardzo wcześnie. iso 5000 i 1/15s. ale tez mi się podoba
Ptaszki "prima sort", tradycyjnie :)
467 i 471 podobają mi się.
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty abir. :( :(
Abir - po prostu brakuje mi słów a nie lubię się powtarzać. Chylę czoła.
Pozdrawiam
ostatni to także mój faworyt - świetny kadr - przyczajony tygrys ;)
ostatni to także mój faworyt - świetny kadr - przyczajony tygrys ;)
Ja to raczej pomyślałem, że pokurcz :mrgreen: Ale pięknie z odbiciem wyszedł :)
Bardzo ladne wstawki i te z perkozami i z czaplami :)
Gratuluje.
pozdro
Ostatnia fantastyczna, taka mina niczym zbir :mrgreen:
troszkę mi ulżyło. bo myślałem że zdjęcia nie przyjmą się ze względu na nieciekawe światło. dzięki
Ja to raczej pomyślałem, że pokurcz :mrgreen: Ale pięknie z odbiciem wyszedł :)
pokurcz - fajny wyraz:mrgreen:
471. genialne!
Jako, żem człek starej daty, to ptaszysko z 417. przypomina mi kolesia z gierki "Spy vs Spy"... kto wapniak będzie wiedział o co biega... :mrgreen:
myślałem że zdjęcia nie przyjmą się ze względu na nieciekawe światło.
Trzeba było jakiś parasol nad ptaszkiem, z boku blendy, parę lamp błyskowych z rozpraszaczami i światełko super by było :mrgreen:
chyba dam sobie wypchać jakąś czaplę już z parasolem nad głową i blendą pod brzuchem:mrgreen:
no dobra. znalazłem w końcu chwilkę żeby pogrzebać w zdjęciach.
pierwszy perkoz wykluł się na początku czerwca. w tym momencie w gnieździe są jeszcze 2 jaja. rodzice byli bardzo ożywieni. pierwszym posiłkiem oseska są m.in. delikatne pióra rodziców. jak widać na ostatnim zdjęciu małe piórko jest dużym wyzwaniem dla malca, niejedno zdmuchnął mu wiatr z dzióbka.
472.
150195
473.
150196
474.
150194
475.
150193
476.
150192
477.
150191
Świetne !!! :mrgreen: znowu się powtarzam. :mrgreen:
Jako, żem człek starej daty, to ptaszysko z 417. przypomina mi kolesia z gierki "Spy vs Spy"... kto wapniak będzie wiedział o co biega... :mrgreen:To ja w takim razie prehistoria. Paleocen a może kreda? :roll:
Co to jest "Spy vs Spy"
edit
Ach, zapomniałbym!
Perkoz(ica?) świetna. Cała relacja super!
Świetna wrzutka. Gratuluję cierpliwości i miejsca.
Maluch przecudny i cała seria przeurocza! Czekam na kolejne maleństwa. Jak daleko byłeś od nich?
Świetne !!! :mrgreen: znowu się powtarzam. :mrgreen:
Żeby się nie powtarzać to napiszę padlina, popelina, cienizna, beztalencie i w ogóle jedna wielka kupa :mrgreen:, tylko plusa ciągle system nie pozwala :evil:
Zieeeew ;)
Ooooo, Lolita już śpi. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ooooo, Lolita już śpi. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ja to jak niedzwiedzie. Jak zimno to zapadam w sen ;)
tak, cierpliwość wystawiła mnie na dużą próbę z tym ptakiem. ale udało się.
jeśli chodzi o miejsce to miałem w tym roku szczęście, że perkozy uwiły gniazdo w miejscu dostępnym z pływadełka, oraz w miarę dobrze było ze słońcem
żeby nie było nudno, zieeewów i zasypiania to następny będzie inny ptaszek:-P
...Jak daleko byłeś od nich?
ciężko ocenić. myślę że odległość wahała się w okolicach 15 m. mogłem podejść pewnie bliżej bo ptaki nie płoszyły się, nie denerwowały. nie chciałem jednak nigdy ryzykować spłoszenia perkozów. błotniaki stawowe krążyły nad ich gniazdem kilka razy w ciągu dnia.
zdjęcia są robione tamronem 150-600. amatorom fotografii przyrodniczej polecam ten obiektyw
---------- Post dodany o 07:31 ---------- Poprzedni post był o 07:30 ----------
Zieeeew ;)
Ooooo, Lolita już śpi. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
wiesz, że kobiety perfekcyjnie udają sen:mrgreen:
Żeby się nie powtarzać to napiszę padlina, popelina, cienizna, beztalencie i w ogóle jedna wielka kupa :mrgreen:, tylko plusa ciągle system nie pozwala :evil:
Wyręczyłem. Nie, nie wyręczyłem - sam to zrobisz. Ale dałem. Aktualnie pół biura siedzi i patrzy :mrgreen: Coś pięknego :)
Perkozy cud miód - podziwiam zapał i wytrwałość - dla takich efektów warto.
lisiajamka1
18.06.15, 10:37
Piórka rodziców pierwszym pokarmem oseska - pierwsze słyszę... i widzę :shock:
Zdjęcia jak zwykle :grin:
wiesz, że kobiety perfekcyjnie udają sen:mrgreen:Nie wiem czy to miał być komplement :roll:
no Panie Abirze PIĘKNIE z tymi perkozami i tym młodzianem jak zeberka. tylko teraz program musi dać mi pozwolenie na dodanie (+) ale na pewno będzie :) pozdrawiam
dziękuje wam wszystkim za odwiedziny
Nie wiem czy to miał być komplement :roll:
ogólne spostrzeżenie:-P
ogólne spostrzeżenie:-PYhyyyy, a minuska kcesz :-P
Yhyyyy, a minuska kcesz :-P
że sparafrazuję klasyka i powiem:
minus od Ciebie to jak plus:mrgreen:
zorbę naumiałaś się tańczyć na tym kretowisku:?:
minus od Ciebie to jak plus:mrgreen::
Lizus :mrgreen:
zorbę naumiałaś się tańczyć na tym kretowisku:?:Phi, nie musiałam jechać na kretowisko. Ja zorbę mam we krwi ;)
Phi, nie musiałam jechać na kretowisko. Ja zorbę mam we krwi ;)
Phi, kręcą się w kółeczku i trykają :-P
Że tak powiem - tango co go Grześ nie umie i ja też :oops: to jest coś :mrgreen:
...Phi, nie musiałam jechać na kretowisko. Ja zorbę mam we krwi ;)
ja we krwi mam kadarkę rosenthaler:cool:
---------- Post dodany o 21:16 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
...Że tak powiem - tango co go Grześ nie umie i ja też :oops: to jest coś :mrgreen:
mi najlepiej wychodzą tańce których nie umiem. nie muszę skupiać się na krokach:mrgreen:
no dobra. znalazłem w końcu chwilkę żeby pogrzebać w zdjęciach.
pierwszy perkoz wykluł się na początku czerwca. w tym momencie w gnieździe są jeszcze 2 jaja. rodzice byli bardzo ożywieni. pierwszym posiłkiem oseska są m.in. delikatne pióra rodziców. jak widać na ostatnim zdjęciu małe piórko jest dużym wyzwaniem dla malca, niejedno zdmuchnął mu wiatr z dzióbka.
Poszedł plusior za pierwszą część reportażu, tu mogę tylko: chwalić, chwalić i chwalić, aż do znudzenia. :-D
dziś powrót do perkoza. jaja wysiadują oboje rodziców. zmieniają się kilka razy w ciągu dnia na gnieździe. przez cały okres wygląda to mniej więcej jak na zdjęciach. jeden schodzi do wody, a dopiero po chwili drugi gramoli się do gniazda, układa po swojemu te wodorosty i zasiada dumnie na jajach:mrgreen:
jednak w ostatnich dniach wysiadywania zachowanie tych ptaków zmienia się całkowicie. Zrobiły się bardziej czujne, perkoz na wodzie nie oddalał się zbytnio od gniazda, a zamiana w gnieździe odbywała się tak, by jaja były cały czas okryte. Gdy jeden z perkozów schodził do wody to drugi czekał już obok by nakryć jaja. to te dwa ostatnie zdjęcia
przy następnej wrzutce z perkozami będzie pępkowe:mrgreen::mrgreen:
460.
149719
461.
149720
462.
149723
463.
149721
464.
149722
465.
149724
466.
149725
Znakomite foto.
Gratuluję i pozdrawiam.
Te "ostatnie" też - oczywizna :)
Nie obraź się, ale znowu bardzo mi się wrzutka podoba. Chyba przestane pisać w Twoim wątku bo i po co? :-P :-D
Nie obraź się, ale znowu bardzo mi się wrzutka podoba. Chyba przestane pisać w Twoim wątku bo i po co? :-P :-D
zgadzam się , nie ma co zaśmiecać Abirowi wątku :grin:
Fajnie, że z tak daleka obserwujesz wysiadywanie. Nie wiem jak teraz, ale do niedawna już samo pokazywanie zdjęć gniazd było kontrowersyjne na portalach. Zdjęcia bardzo ciekawe, rzadko jest okazja oglądać coś takiego.
Czapelka cieszy oko mimo niefajnego światła.
tak, cierpliwość wystawiła mnie na dużą próbę z tym ptakiem. ale udało się.
jeśli chodzi o miejsce to miałem w tym roku szczęście, że perkozy uwiły gniazdo w miejscu dostępnym z pływadełka, oraz w miarę dobrze było ze słońcem
żeby nie było nudno, zieeewów i zasypiania to następny będzie inny ptaszek:-P
ciężko ocenić. myślę że odległość wahała się w okolicach 15 m. mogłem podejść pewnie bliżej bo ptaki nie płoszyły się, nie denerwowały. nie chciałem jednak nigdy ryzykować spłoszenia perkozów. błotniaki stawowe krążyły nad ich gniazdem kilka razy w ciągu dnia.
zdjęcia są robione tamronem 150-600. amatorom fotografii przyrodniczej polecam ten obiektyw
wiesz, że kobiety perfekcyjnie udają sen:mrgreen:
I nie tylko sen. Stare żydowskie przysłowie mówi: nie wierz w 3 rzeczy- Żyda który się modli, psa który śpi i kobietę która płacze" :)
PS. Groźbę zrealizowałem - sprzedałem cały sprzęt, nie będę robił zdjęć, to nie ma sensu przy Twoim geniuszu ! :)
gratuluję spotkania... Perkozy piękne
PS. Groźbę zrealizowałem - sprzedałem cały sprzęt, nie będę robił zdjęć, to nie ma sensu przy Twoim geniuszu ! :)
Nie łam się, fotografuj gołe baby, tego jeszcze Abir nie robi a publika na pewno się znajdzie :lol:
Nie łam się, fotografuj gołe baby, tego jeszcze Abir nie robi a publika na pewno się znajdzie :lol:
skąd wiesz - może tylko się nimi jeszcze nie chwalił :-P
a publika na pewno się znajdzie..
Abir - Perkozy przepiękne !!!
całość cudowna ale chyba 475 mi się najbardziej podoba :)
skąd wiesz - może tylko się nimi jeszcze nie chwalił :-P
Powołałem się na jego małżonkę, która twierdzi, że tylko wywołuje zdjęcia ptaków i pisze na forum. No chyba, że się myli :)
Fajnie, że z tak daleka obserwujesz wysiadywanie. Nie wiem jak teraz, ale do niedawna już samo pokazywanie zdjęć gniazd było kontrowersyjne na portalach....
to prawda. wchodzenia z aparatem do gniazda nie rozumiem. samokontrola nad własną "chciwością" zrobienia tego niepowtarzalnego zdjęcia za wszelką cenę jest najlepszym hamulcem aby nie przekroczyć granic głupoty.
z perkozami spędziłem ponad 3 tygodnie. szczęśliwie ptaki doczekały się potomstwa i dziś już pływają samodzielnie. myślę, że udało mi się nie naruszyć miru domowego świata ptaków
I nie tylko sen. Stare żydowskie przysłowie mówi: nie wierz w 3 rzeczy- Żyda który się modli, psa który śpi i kobietę która płacze" :)
PS. Groźbę zrealizowałem - sprzedałem cały sprzęt, nie będę robił zdjęć,
przysłowie godne zapamiętania
liczę, że zdjęcia jednak będziesz prezentował. to nasze hobby, takie "pudełko nicości"
zgadzam się , nie ma co zaśmiecać Abirowi wątku :grin:
ja się obrażam bardzo rzadko. do pisania zachęcam, niekoniecznie o zdjęciach
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:20 ----------
jakoś nie mam śmiałości
skąd wiesz - może tylko się nimi jeszcze nie chwalił :-P ...
no nie mam portfolio aby się pochwalić
dziś dość chaotyczne, zabałaganione zdjęcia w swej scenerii.
makolągwa jednak lubi takie łąkowe miejsca, jedząc np. mleczyk
478.
150429
479.
150427
480.
150428
Ble, ble, ble, cóż więcej pisać, znów to samo. :cry:
Spsuj, będzie o czym pisać. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ble, ble, ble, cóż więcej pisać, znów to samo. :cry:
Spsuj, będzie o czym pisać. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Przecież to zepsute, ptok ogona nie ma :mrgreen:
mam takie same spostrzeżenia jak Henry One... Nuda!!!! :roll:
W tym Tczewie to same ptoki latajom....
wracam do perkozów
drugi malec wykluł się następnego dnia. instynktownie wiedział, że najbezpieczniej jest pod skrzydłami rodzica. jeden z dwójki małych perkozów był bardziej ciekawski i odważny. próbował już własnych krótkich spacerów, myślę że to starszy brat (jednak pewności nie mam).
w karmieniu malców udział bierze oboje rodziców. ten pływający przynosi dzieciom małe rybki, piórka i jakieś jarskie żarcie
481.
150520
482.
150521
483.
150518
484.
150517
485.
150516
486.
150519
Z mila checia zagladam do tego watku, i zawsze czekam na nowe wrzuty, nie wszystkie mi leza, ale ogolnie bardzo pozytywny watek :)
pozdro
Napiszę, że znowu świetnie, państwo perkozowie z dziećmi ekstra. :mrgreen:
Makolągwa - git, ale perkozy - znakomite !!!
Pozdrawiam.
Perkozy rzondzom...... Ale to u nas wyświechtane.....:wink:
Ciekawe foto-opowieści, perkozy super :)
Perkoziątka przecudne. Masz zdrowie do siedzenia w tej wodzie, ale warto było.To już cała rodzinka w komplecie?
Może jakiś konkurs na imiona dla maluchów? Niedawno był konkurs na imiona dla małych sokolików wędrownych, które mieszkają na najwyższym, 150-metrowym kominie gdańskiej rafinerii. Taka ciekawostka: ich życie można oglądać dzięki umieszczonej w gnieździe kamerze. Nie da się perkozom zamontować gdzieś kamerki? Ale by było..:)
Kurde, niegdy nie widziałam makolągwy :( Skąd ją masz?
Perkozy ładnie wyrysowane tym obiektywem. Jako zywe :)
Perkoziątka przecudne. Masz zdrowie do siedzenia w tej wodzie, ale warto było.To już cała rodzinka w komplecie?
Nie da się perkozom zamontować gdzieś kamerki? Ale by było..:)
nie, jeszcze w drodze był 1 malec. jednak nie było mi dane go sfotografować
myślę, jak założą gniazdo to można na kiju zamontować jakiś sprzęt nagrywający. jednak w kinematografii jestem słaby
Kurde, niegdy nie widziałam makolągwy :( Skąd ją masz?
Perkozy ładnie wyrysowane tym obiektywem. Jako zywe :)
na Rokitkach ją spotkałem czekając jak zawsze na coś innego. w zeszłym roku widziałem ją na polach Małżewka
Perkozy świetne, mnie najbardziej 473 podchodzi, ale wszystkie są super :)
Ehhh, Abirze. No nie wiem co już pisać! Świetne, znakomite, rewelacyjne... Brakło mi słownictwa :roll:
lisiajamka1
22.06.15, 18:12
Rewelacyjne zdjęcia, makolągwa też bardzo fajna.
Makolągwa czy jak to tam się zwie wygląda jakby krwawiła, tez w życiu nie słyszałam o takim gatunku.
Rodzinka przepiękna 486 urocze
gratuluję
Makolągwa czy jak to tam się zwie wygląda jakby krwawiła, tez w życiu nie słyszałam o takim gatunku.
Czasem bywają hodowane/łapane (choć są pod ścisłą ochroną) na krzyżówki z kanarkiem, głównie dla ładnego śpiewu :grin:
485, 486 dla mnie super. Cała seria z perkozami jest extra :grin:
wracam do perkozów
drugi malec wykluł się następnego dnia. instynktownie wiedział, że najbezpieczniej jest pod skrzydłami rodzica. jeden z dwójki małych perkozów był bardziej ciekawski i odważny. próbował już własnych krótkich spacerów, myślę że to starszy brat (jednak pewności nie mam).
w karmieniu malców udział bierze oboje rodziców. ten pływający przynosi dzieciom małe rybki, piórka i jakieś jarskie żarcie
z przyjemnością obejrzałem zdjęcia i historię doczytałem.
Brawo.
kiedyś przylatywały do mnie dwie Makolągwy ale jeszcze nie korzystałem z aparatu :) Twoja fajnie pozowała :) a Perkozowe ? muszę przyznać, że poziom bardzo wysoki pod każdym względem :) pozdr
No to sobie pooglądałem. Kilka wrzutek mnie było ominęło. Cała seria z perkozami jest po prostu świetna. O szkiełka dużo czytałem i ma bardzo dobre opinie. Będzie zapewne dużo fajnych fot do pooglądania nim zrobionych :)
Farensbach
28.06.15, 08:11
Makolągwa ładna, ale seria z perkozem świetna :-)
oderwanie od perkozów.
natchnęła mnie Ola Olga portretem mewy przez szybę
487.
151411
488.
151412
To z rybą zarombiste , szkoda że zawsze exify wycinasz.
oderwanie od perkozów. natchnęła mnie Ola Olga portretem mewy przez szybę
Jak Ty to robisz ? Umiesz widzieć - nie mylić z parzeniem . Co wrzutka to perełki .
Pozdrawiam
Exifów brak, żal ach żal. Człowiek niczego nie może się nauczyć.
Abir nie znosi konkurencji :mrgreen:
natchnęła mnie Ola Olga portretem mewy przez szybę
Cieszę się, chociaż moja mewa cienka przy Twoich - 487 kapitalny moment! Gratuluję, pozdrawiam:)
487: iso - 1250, f5,6 1/1600 329mm
488: iso - 800, f6,3 1/2500 483mm
mówisz - masz. oba zdjęcia priorytet przesłony, obiektyw tamron 150-600mm
tylko po co zaśmiecać sobie głowę cyferkami:grin:
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------
Exifów brak, żal ach żal. Człowiek niczego nie może się nauczyć.
Abir nie znosi konkurencji :mrgreen:
przyzwyczaiłem się w ps zapisywać funkcją "zapisz do internetu" i tam zostają exify obcięte
im więcej dobrych zdjęć przyrodniczych na forum tym lepiej.
487: iso - 1250, f5,6 1/1600 329mm
488: iso - 800, f6,3 1/2500 483mm
mówisz - masz. oba zdjęcia priorytet przesłony, obiektyw tamron 150-600mm
tylko po co zaśmiecać sobie głowę cyferkami:grin:
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------
przyzwyczaiłem się w ps zapisywać funkcją "zapisz do internetu" i tam zostają exify obcięte
im więcej dobrych zdjęć przyrodniczych na forum tym lepiej.
Exifymajombyć !! Wielkie dzięki :)
lisiajamka1
30.06.15, 21:30
Sama przyjemność oglądać Twoje zdjęcia :)
Jak Ty to robisz ? Umiesz widzieć - nie mylić z parzeniem . Co wrzutka to perełki .
Pozdrawiam
dzięki Heniu, to miłe. jednak pinia lekko przesadzona. zrzucam to na kark Twojego dobrego wychowania.:grin:
Dzięki, spróbuję ustawić i będę strzelał aż ustrzelę :mrgreen::mrgreen:
Kolejne udane kadry, potrafisz łapać interesujące chwile i to mi się bardzo podoba.
Pozdrawiam
Był dziś zwinkożerca, a tu mamy rybożercę. Super :D
co miszcz to miszcz :) Świetne foty. Szkiełko jak widać świetne. Czekam na kolejną porcję obrazków.
Mistrz, fakt niezaprzeczalny :) . Ta pierwsza mewa w fajnym momencie ujęta :)
Coraz bliżej albatrosów :wink:, wprawdzie jeszcze nie one ale też zajebiste :mrgreen:
---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post był o 22:56 ----------
Był dziś zwinkożerca, a tu mamy rybożercę. Super :D
Szarakożercę też już mamy i ptakożerca by się znalazł, ciekawe czy będzie ludożerca :roll:
Muszcz i miszcz. On jest miszczem w czymś innym ale nie powiwem w czym ;) Trza na zlot przyjechać by zobacztć jak grzanie chodzi :roll:
Beznadzieja........... a tu taki upał...
;-)
Beznadzieja........... a tu taki upał...
;-)
na upał i beznadzieję rybołów
aha, SOMEXIFY:!::!::grin:
489.
151588
490.
151586
491.
151587
Pierwsze dwa pikne, ostatnie ruszone wiec troche odstaje :)
pozdro
Kolejna super wrzutka i świetnie złapany moment polowania. No tak, ale 4:41.. poświęcenie przynosi efekty.
I pewnie dalej mnie nie posłuchasz. Eh.
na upał i beznadzieję rybołów
aha, SOMEXIFY:!::!::grin:489.490.491.
Polował czy schodził do wodowania? :) Pierwsze i trzecie mi się podoba :)
Na pierwszym i trzecim ładnie odbicie drapola wyszło. Zwłaszcza na trzecim - ładne, całe.
Ale Marysia jak to kobita, zamiast ochać i achać to pyta co to to żółto-pomarańczowe w wodzie ? :mrgreen:
Kolejna super wrzutka i świetnie złapany moment polowania. No tak, ale 4:41.. poświęcenie przynosi efekty.
I pewnie dalej mnie nie posłuchasz. Eh.
jak pamiętam, od 4 nad wodą. rybołów robił w ciągu kilku porannych godzin od 1 do 3 nalotów. potem można było iść na piwo
eh, na razie nie posłucham. jednak mam w pamięci i się kołacze po pustej czaszce. to naprawdę już coś:)
Polował czy schodził do wodowania? :) Pierwsze i trzecie mi się podoba :)
polował. za jakiś czas wrzucę coś z rybkami w szponach.
Na pierwszym i trzecim ładnie odbicie drapola wyszło. Zwłaszcza na trzecim - ładne, całe.
Ale Marysia jak to kobita, zamiast ochać i achać to pyta co to to żółto-pomarańczowe w wodzie ? :mrgreen:
ja też nie wiem co to jest. chyba jakieś skumulowane odbicie grążeli, a może jaki kosmita. nie mam pojęcia
oprócz tego czegoś pomarańczowego Marysia może dostrzec rybkę z brzuszkiem do góry. uspokajam - skażenia nie było. rybka jest świeża, lecz tylko lekko martwa
No, no uchwycony moment piękny, ach! te szpony (pewnie to samica :mrgreen:) :grin:
Chyba grążel żółta - tak jak Rafał pisał.
jednak mam w pamięci i się kołacze po pustej czaszce. to naprawdę już coś:)
Małymi kroczkami do przodu :wink:
fajnie,
ciekawe czy u mnie kolo bloku w stawie upolowałbym rybitwę w ten sposób, pewnie nie ale abir złapały ją:mrgreen:
489 cudeńko - czasami żałuję niepełnego odbicia o którym wspomniał Bodzio - ale moment i fota -cudooo
No, panie kolego karmisz nas przednimi obrazkami. Świetne foty. Bardzo środkowe mi się podoba. Niecierpliwie na te kolejne zdjęcia czekam.
lisiajamka1
5.07.15, 10:36
Piękne, dynamiczne ujęcia.
489 i 491 to jest to! Super :-)
ostatnia wrzutka przed urlopem. wścibsko podglądałem czyjś domek.
para bocianów z młodymi w tym gnieździe była 3 lata temu. jak zobaczyłem aktywność w tym roku ucieszyłem się. z nieznanych mi powodów para nie doczekała się potomstwa. może w przyszłym roku, jednak bocianów jest z roku na rok coraz mniej
492.
151738
493.
151739
494.
151740
Seria z rybołowem świetna, ładnie uchwycona akcja, gratulacje.
Pierwsze z boćkiem najbardziej mi podchodzi, bardzo ładne tło.
Pozdrawiam
Pierwsze rządzi :grin:
ostatnia wrzutka przed urlopem.
No to czekam na urlopowe ptaszki, chyba nie będziesz tam próżnował :grin:
równiez wybieram boćka namber łan :)
i znowu to samo......:| Ty to nawet nie potrafisz foty spartolić.......:neutral::neutral:..:mrgreen:
Tyle razy prosiłem, aby coś spindolił, a On nic, ciągle to samo. :evil:
Też chciałbym umieć, tak jak ten bociek, spojrzeć do tyłu. :shock::mrgreen:
toż widać że ma łeb ukęcony
toż widać że ma łeb ukęcony
Znowu wypchane fotografował, i pewnie podpórka łba popuściła. :cry:
Znowu wypchane fotografował, i pewnie podpórka łba popuściła. :cry:
bez kitu - masz rację
na 494 to samo tylko w inną stronę łeb upadł był :D
jak kropelka nie trzyma to przerzuć się na poxipol :D
pewnie tak, na pierwszym już przeginał a na trzecim przegiął :???:
Ula, Jacek, oplułem przez Was monitor. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ja to bym chciał widzieć, jak się abir tłumaczy :mrgreen: ... yyy aaaa bo tego no :mrgreen:
yyy aaaa bo tego no..... wydało się:mrgreen:
to wszystko przez tę wysokość. co ustawiłem wypchańca w fajnej pozie, zszedłem na dół, wlazłem na strych to wiatr już go pokiereszował.
muszę pomyśleć nad jakimś zdalnym sterowaniem:mrgreen:
ubawiłem się po pachy. dzięki:grin:
abirze... jaki ponownie komentarz mogę pod wrzutkami pozostawić... :grin: zaskocz nas czymś... :wink: :mrgreen:
abirze... jaki ponownie komentarz mogę pod wrzutkami pozostawić... :grin: zaskocz nas czymś... :wink: :mrgreen:
Następny to pewnie będzie ciećwierz tfu, cietrzew, chyba tak się zwie. :shock:
Ma krótszą szyję to mu łeb nie opadnie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
abirze... zaskocz nas czymś... :wink: :mrgreen:
np. saletrę w d... wypchańcowi i będzie bociek rakietowy :mrgreen: a fory super, hiper, mód, malina :mrgreen:
np. saletrę w d... wypchańcowi i będzie bociek rakietowy :mrgreen: a fory super, hiper, mód, malina :mrgreen:
Z dodatkiem siarki i węgla drzewnego - szybciej leci, lepiej dymi. :mrgreen:
PS.
Niedługo Abir nas wypcha słomą, za te jaja co tutaj produkujemy. :cry:
I nas będzie ustawiał w plenerze jako modele. :shock::mrgreen:
ta, wysmaruje smołą i obsypie pierzem...
Abirze, jest promocja na jelenie w tym sklepie w Łęgowie. Może jakieś ptaszory też, widziałam przejazdem więc dokładnie nie wiem. Jelenie na bank bo widać plakietki z samochodu.
P.S. Grążele ładnie urozmaicają kadr - i te z drapolem, i z mewą.
Bociania joga fajoska.
dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny. czytam i płaczę ze śmiechu jednocześnie:mrgreen:
nie mam śmiałości, ale pomyślę:)
...Niedługo Abir nas wypcha słomą, za te jaja co tutaj produkujemy. :cry: ...
chciałbym aby zawsze tak wesoło było w wątku. ludzie z poczuciem humoru żyją dłużej
zdjęcia niech są tylko pretekstem do odwiedzin
Abirze, jest promocja na jelenie w tym sklepie w Łęgowie. Może jakieś ptaszory też, widziałam przejazdem więc dokładnie nie wiem. Jelenie na bank bo widać plakietki z samochodu....
jak Rokitki całkowicie zurbanizują będę zmuszony do zakupów w tym sklepie:)
Abirze, ty masz jakiś kontrakt z tymi ptaszorami? Ich agenci dzwonią do ciebie i umawiają "ustawki"?
Kapitalne zdjęcia.
No i kiedys pisałeś, ile pracy i poświęcenia wymaga zrobienie takiego zdjęcia.
A u nas siarką to czasem barany wypychają.... :???:
Teraz w Krakowie baranów nie ma (poza pewnymi urzędami) to i nie ma co wypychać...
Melduje się po urlopie. 487 jest przepiękne a 491 genialne - ideał.
Boćki fajowe :-) Gdzieś Ty wlazł żeby je zespotować? :-P
Boćki fajowe :-) Gdzieś Ty wlazł żeby je zespotować? :-P
widzę już ten słup po drugiej stronie drogi z analogicznym gniazdem w którym urzęduje abir ze swoimi słoikami ;)
tylko trzeba do boćków zagadać żeby też strzeliły fotę abirowi - bo widok mógłby być przedni ;)
letnia zabawa - kto szybszy. mój palec czy sójka. już wiem, że muszę zaopatrzyć się w jakiegoś węża spustowego. będę miał wtedy większe szanse
495.
154245
496.
154246
Gdzie się włóczysz ? :mrgreen:
Cudne :)
letnia zabawa - kto szybszy. mój palec czy sójka. już wiem, że muszę zaopatrzyć się w jakiegoś węża spustowego. będę miał wtedy większe szanse
495.
154245
496.
154246
Sójka ekstra. :mrgreen:
Popróbuj węża ogrodowego, jest długi i giętki. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Gdzie się włóczysz ? :mrgreen:
Cudne :)
są wakacje. więc dzielę cały czas między pracę a przyjemności rodzinne (morze, kaszuby, spływy, wyjazdy rodzinne).
brakuje czasu na wołanie zdjęć, nie wspomnę już o wypadzie na zdjęcia:|
...Popróbuj węża ogrodowego, jest długi i giętki. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
nie mam przejściówki z ogrodowej szybkozłączki na wejście do aparatu:mrgreen:
sójka z pierwszej foty zaje... pilot jakiś sobie spraw
Abir vs Sójka: 1:0 :) Gratulacje.
Kapitalne (jak zwykle) :grin:
lisiajamka1
9.08.15, 19:38
Piękne dynamiczne zdjęcia, masz szybki palec :grin:
Do czego mu ten szybki palec sie pytam? :roll:
Do czego mu ten szybki palec sie pytam? :roll:
By zwolnić migawkę? Szybko... :-)
szybki palec przydaje się do różnych rzeczy:roll:
trzciniaczek. mniejszy kuzyn trzciniaka.
może zdjęcia małych ptaków nie są widowiskowe, ale wypatrywanie ich w trzcinach i patrzenie jak reagują na dźwięki daje dużą satysfakcję
rozśpiewane kadry
497.
154408
498.
154409
499.
154410
Miło poznać trzciniaczka, bo zobaczyć chyba trudniej niż usłyszeć :) Poprzednie w locie też fajoskie.
jakie tam mało widowiskowe, Ja tam takie widowiska mogę oglądać cały czas, cieszę się że w końcu foty wrzucasz:)
lisiajamka1
9.08.15, 20:06
Właśnie pokazałeś małego ptaka w widowiskowy sposób :) Super!
Abir ma szybki palec...
---------- Post dodany o 20:12 ---------- Poprzedni post był o 20:11 ----------
... i małego ptaka...
---------- Post dodany o 20:13 ---------- Poprzedni post był o 20:12 ----------
Tylko powiązałem fakty :-) :-) :-D
Miło poznać trzciniaczka, bo zobaczyć chyba trudniej niż usłyszeć...
zdecydowanie. śpiewa bardzo przyjemnie.
Trzciniaka łatwiej wypatrzeć, gdyż śpiewa siedząc na wierzchołkach trzcin. ten malec woli niższe partie trzcinowiska
zdarzało mi się, że śpiew ptaka synchronizował się z dźwiękami z magnetofonu i nie zdawałem sobie sprawy z tego, że trzciniaczek jest w pobliżu
---------- Post dodany o 20:15 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------
jakie tam mało widowiskowe, Ja tam takie widowiska mogę oglądać cały czas, cieszę się że w końcu foty wrzucasz:)
Abir ma szybki palec...
---------- Post dodany o 20:12 ---------- Poprzedni post był o 20:11 ----------
... i małego ptaka...
---------- Post dodany o 20:13 ---------- Poprzedni post był o 20:12 ----------
cieszą mnie Wasze odwiedziny
No i znowu nie zepsuł foty. :cry:
Ptaszek śliczny.:mrgreen:
Małe sprostowanie - ptaszek nazywa się trzcinniczek. A zdjęcia świetne.
Lubie to :)
Obie serie, te z Sojka i Trzcinniczkiem smakowite :)
pozdro
Cudne te małe mordki po prostu :D
podziękował za miłe słowo
masz rację. bardzo dziękuję za sprostowanie
nie wiem czemu, od zawsze nazywałem go trzciniaczkiem. chyba było mi tak łatwiej. większy to trzciniak, mniejszy to trzciniaczek:)
barmichal76
10.08.15, 07:40
Przyziemiająca sójka robi wrażenie.
A jak widać: małe ptaki - żaden wstyd :mrgreen:
Abir ma szybki palec...
... i małego ptaka...
Grzesiek jest "miszcz" wytrącił wszystkim broń z ręki, a kontrpost w obronie abira spotka się z ... posądzeniem obu :mrgreen:
Przyziemiająca sójka robi wrażenie.
A jak widać: małe ptaki - żaden wstyd :mrgreen:
Ha, Michał jednak dał radę :mrgreen:
Tak, Michał dał radę. teraz obaj będziemy zmagać się z tą "łatką" małego ptaka:mrgreen:
teraz, jak jest gorąco, to wrzucamy na forum zdjęcia zimowe dla ochłody lub ludzi bawiących się w wodzie
parafrazując pewne powiedzenie - ja też pójdę tą drogą:!:. ptaki "tańczą" z radości na widok niewielkiego deszczu.
w tym oczku wodnym nie bardzo miały już gdzie moczyć nogi
na ostatniej fotce tancerz podszedł za blisko i nie zmieścił się w aparacie. nie prostowałem coby go bardziej nie poobcinać. możecie sobie poużywać:grin:
500.
154755
501.
154754
502.
154756
503.
154757
Spoko wrzuta, nawet bardzo, szkoda faktycznie tylko tego ostatniego pocietego
pozdro
/.../ ptaki "tańczą" z radości na widok niewielkiego deszczu.
Piękne, jak balet.
Na 500 się zaraz wypierdzieli :mrgreen:
Pysk mi się śmieje jak takie foty oglądam :D
Pysk mi się śmieje jak takie foty oglądam :Dpo 5ciu 100kach przy takiej pogodzie, każdy się wypier....li
lisiajamka1
13.08.15, 18:30
Piękny popis taneczny :)
Jeśli ptaszor pił to samo co Ty, to nie dziw, że kręci takie piruety. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A zdjęć znowu nie spsułeś, ech... :cry:
No dobra, żeby nie było, że nie zaglądam. Zaglądam, oglądam, końtempluję i już wiem jak Ty te fotki robisz. Te wszystkie ptoki som wysztopówane i bez to Ci to tak gryfnie idzie ;) :mrgreen: Tu Cie mom :mrgreen:
Co to być wysztupowane ? Znaczy się schlane ??
Co to być wysztupowane ?
Nie wiesz? Serio?
Co to być wysztupowane ? Znaczy się schlane ??
Wysztopowane - wypchane
Od dawna wiadomo, że foci kukiełki. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czaple poi Rycerzem... i nosi ze sobą sprzęt grający, nic dziwnego że tańczą jak im zagra :)
mistrzoske foty panie, mistrzowskie...
Wypchańce znowu super hiper, tego mi brakowało :grin:
Abirze, brakuje mi już słów. Będę oryginalny. Zdjęcia baletowe żurawi są świetne ale mogło by być lepiej. Popracuj nad kadrami oraz obróbką. Na telewizorze 67 cali gubi się szczegół...
;-) :-D
...Pysk mi się śmieje jak takie foty oglądam :D
mnie też
po 5ciu 100kach przy takiej pogodzie, każdy się wypier....li
Jeśli ptaszor pił to samo co Ty, to nie dziw, że kręci takie piruety. :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ...
:mrgreen::mrgreen:
No dobra, żeby nie było, że nie zaglądam. Zaglądam, oglądam, końtempluję i już wiem jak Ty te fotki robisz. Te wszystkie ptoki som wysztopówane i bez to Ci to tak gryfnie idzie ;) :mrgreen: Tu Cie mom :mrgreen:
jo:mrgreen:
---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post był o 22:12 ----------
Czaple poi Rycerzem... i nosi ze sobą sprzęt grający, nic dziwnego że tańczą jak im zagra :)...
:mrgreen:
Wypchańce znowu super hiper, tego mi brakowało :grin:
dzieki
Abirze, brakuje mi już słów. Będę oryginalny. Zdjęcia baletowe żurawi są świetne ale mogło by być lepiej. Popracuj nad kadrami oraz obróbką. Na telewizorze 67 cali gubi się szczegół...
zmotywowałeś mnie do dalszej pracy. :mrgreen:
Kupiłeś nowy telewizor????? :shock:
I nic nie powiedziałeś!!!!! :evil:
Kupiłeś nowy telewizor????? :shock:
I nic nie powiedziałeś!!!!! :evil:
Zmienił IMAGe to i TV też . Zaszalał.
napisałem to by było widać , że to ja Krakman tu byłem.
Zdjęcia jak zawsze spitolone. Ale zaglądam
Farensbach
14.08.15, 13:25
Faktycznie czapla wygląda jakby tańczyła. Ciekawe, nie statyczne, zdjecia :-)
......... :D
Zdjęcia jak i komentarz cudowne :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Powiem tak. Ciężko którąś fotkę wyróżnić bo wszystkie świetne ale 495 i 500 są cudowne. Gratuluje.
Nadrobiłem zaległości i w końcu poznałem sekret twoich fotek, wysztopowujesz..... no, no no ;)
Trzciniaczek i baletmistrz doskonale.
witajcie po dłuższej przerwie. dużo się dzieje u mnie, więc jeszcze przez jakiś czas będę bardziej nieobecny jak obecny.
bardzo miło wspominam spotkanie z rybołowem. Więc wracam do tego tematu, tym razem kadry z udanych nalotów
504.
156582
505.
156583
506.
156584
Cudowne ujęcia :). Gratuluję
506 jest boskie. Gratuluje.
Ale seria, klękajcie narody :)
hurrrra, abir znowu nadaje :mrgreen:
Pińcet sześć rzondzi :mrgreen:
Brakowało mi Twoich zdjęć. Mocne wejście po przerwie. Piękne po prostu.
O niech mnie... Szczęka mi opadła... GRATULUJĘ!!!
Rok temu na Mazurach "polowałem" z czatowni na rybołowa, ale ten złośliwie nie chciał współpracować :-D
A to na pewno żywy rybołów a nie jakiś przebrany dron? :-D ;-)
Jakże się cieszę że nie zapomniałeś o nas, piękne kadry. Niecierpliwie na kolejne czekam.
Zbieram szczękę z podłogi. Znakomite.
dooobra seria
Baaardzo Dobra :wink:
dziękuje Wam za miłe słowa
O niech mnie... Szczęka mi opadła... GRATULUJĘ!!!
Rok temu na Mazurach "polowałem" z czatowni na rybołowa, ale ten złośliwie nie chciał współpracować :-D
A to na pewno żywy rybołów a nie jakiś przebrany dron? :-D ;-)
tak to jest z tymi ptakami, widzisz go, wiesz że tam gdzieś jest ale on nie ma ochoty podlecieć
z tym dronem idziesz w dobrą stronę. na razie bazuję na statycznych wypchańcach. może kiedyś pójdę w drony:grin:
Jakże się cieszę że nie zapomniałeś o nas, piękne kadry. Niecierpliwie na kolejne czekam.
oczywiście, że nie zapomniałem. moja nieobecność spowodowana jest wieloma sprawami które dzieją się teraz umnie
... moja nieobecność spowodowana jest wieloma sprawami które dzieją się teraz umnie
Wiemy, wiemy w Chinach kryzys, opóźniają się z dostawami wypchańców i jeszcze wybraki robią, mi dmuchane kozy :mrgreen: bez rogów dostarczyli.
A foty, co tu pisać... jak zwykle... system nie pozwala :)
witajcie po dłuższej przerwie. bardzo miło wspominam spotkanie z rybołowem. , tym razem kadry z udanych nalotów
Cóż można napisać? Zachwycające, klasa sama w sobie. Wyrazy uznania.
Serdecznie pozdrawiam
lisiajamka1
7.09.15, 10:29
Sama przyjemność oglądać tak wspaniałe zdjęcia :)