Zobacz pełną wersję : ABIR - zdjęcia wszelakie
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
dziś męska odsłona dzikiego drobiu
605.
184936
606.
184937
607.
184938
O, fajny, ma trochę dziwny wyraz twarzy. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Piękności! 607 Naj! (ze względu na śnieżek i cały ogon:grin:)
dzięki Panowie
Piękności! 607 Naj! (ze względu na śnieżek i cały ogon:grin:)
z tym ogonem to bażant wkurzał mnie cały czas. ogon dłuższy od samego koguta i ciągle ustawiał się równolegle do mnie. miałem podpięte stałe 400mm a on grzebał dość blisko, więc ogon wypadał z kadru. jakiś złośliwiec.
...ale na "usprawiedliwienie" dodam, że na końcu jego ogona i tak nie ma nic ciekawego:mrgreen:
racja jest, że ten ogon powinien być
Mógłbyś zrobić sklejkę ;)
Farensbach
17.11.16, 23:28
Dla mnie też 607 wygrywa.
z tym ogonem to bażant wkurzał mnie cały czas. ogon dłuższy od samego koguta i ciągle ustawiał się równolegle do mnie.
racja jest, że ten ogon powinien być
Mógłbyś zrobić sklejkę ;)
albo walnąć pędzlem na końcu bażanta i skrócić mu ogon ;)
pewnie nikt by się nie pokapował ;)
niemniej foty pikne :)
Pięknieś go trafił. Fajne światło. Szkoda ogona, ale prawdziwy artysta zawsze czuje niedosyt :) Zapisałem sobie na dysku jako wzorzec bażanciego samca :)
Pięknie to upolowałeś. A ogona rzeczywiste trochę szkoda.
Pozdrawiam
Bardzo ładny bażanci samiec :) fajnie ubarwiony okaz jak i kolorystyka zdjęć :)
Nareszcie beznadziejne zdjęcie. Bażantom bez ogona mówimy stanowcze NIE :)
Nareszcie beznadziejne zdjęcie. Bażantom bez ogona mówimy stanowcze NIE :)
No właśnie.
Kogut bez ogona to jak... kościół bez wieży albo żaglowiec bez żagli ;-)
dobrze, już dobrze.... zrozumiałem. Zasłużoną krytykę przyjmuję oczywiście z honorem:)
dobrze, już dobrze.... zrozumiałem. Zasłużoną krytykę przyjmuję oczywiście z honorem:)
Oczywiście, teraz pokaż ten super ogon bez tego dziwnego zakończenia.?
Nie przesadzaj z tę samokrytyką, przecież to zwierże, się rusza, a publika gdyby nie Twoje zdjęcia mogłaby co najwyżej tego ptaka z zaroślach lub na kartoflach czy w malinach sobie posłuchać...
Nie przesadzaj z tę samokrytyką, przecież to zwierże, się rusza, a publika gdyby nie Twoje zdjęcia mogłaby co najwyżej tego ptaka z zaroślach lub na kartoflach czy w malinach sobie posłuchać...
To zło okrutne, gdyby ktoś z maluczkich opublikował tak obcięte kadry spotkałby się z krytyką o sile większej niż bomba atomowa. Abir pokazał że nie potrafi robić zdjęć - i wszystkie zastępy potępionych, zakompleksionych, nieudolnych , mają dziś swój dzień chwały :) Po kilku fotografiach Abira, jak zapewne pamiętasz, załamałem się nerwowo i sprzedałem wszystko co miałem. Teraz nastało światełko w tunelu i oby to nie był pendolino :)
Pięknie ustrzelone kuraki :), 604. i 605. najbardziej mi podchodzą.
Pozdrawiam
bardzo dziękuję za wasze opinie
rozsądna tolerancyjność, dzięki
To zło okrutne, gdyby ktoś z maluczkich opublikował tak obcięte kadry spotkałby się z krytyką o sile większej niż bomba atomowa. Abir pokazał że nie potrafi robić zdjęć - i wszystkie zastępy potępionych, zakompleksionych, nieudolnych , mają dziś swój dzień chwały ....
aż taki wielki to ja nie jestem:grin:. myślę, że tak wielkiej krytyki by nie było, tu forumowicze wg mnie należą do kulturalnych i chętnych do pomocy.
Co do moich umiejętności - to mam ogromny dystans. Umiem śmiać się sam z siebie, a krytykę i celne uwagi traktuję pozytywnie. moje ego jest na właściwym poziomie:-P. więc można dużo w moim wątku - niekoniecznie pozytywnie
Na marginesie, wydaje mi się, że zdjęcia nie zawsze muszą być idealnie książkowe. Chcąc pokazać jakiś szczegół u duuuużego ptaka, atak w bójce, zderzenie pazurów, dziobów - część skrzydeł musi wypaść z kadru. Ale za to mamy energię i widoczne emocje na "twarzach" zawodników.
Abir nic nie wstawia pewnikiem eksponaty do zdjęć szykuje ( znaczy się wypycha :wink: )
cześć Jacek,
coś tam zimą wypchałem i zdążyłem postawić przed odwilżą. same duże kukły bo silny wiater :grin: speszali for ju
...ale bardzo nie lubię obróbki zdjęć......., nie chce mi się, nie znam się, zarobiony jestem..... żeby to się samo robiło:roll:
608.
188466
609.
188467
610.
188468
Doskonałe kadry, pierwszy najbardziej mi się podoba, brawo!
608 genialny kadr, gratuluję :-)
ale najbardziej podoba mi się 609
.... żeby to się samo robiło:roll:
I chyba się zrobiło bo zdjęcia doskonałe. Akcja na 608 - gratuluję refleksu, rewelacja. Portret na 609 - dumny i piękny.
Jak zawsze klasa.
Wszystkie piękne, ale 608 wybija się ze względu na świetnie uchwyconą akcję w kadrze.
Farensbach
27.02.17, 23:39
Super!
Dzięks Abirze, fajnie że wywołałem Cie do tablicy boś się dobrze przygotował masz się czym pochwalić ;)
Przejdź na Fuji, tam się ponoć same obrabiają i gotowce w jpg wylatują z puszki...
akcja na 608 przednia
ale model na 609 też niczego sobie :)
pogratulował wypychania i polowania :)
jak zawsze dziękuję za słowa otuchy i wsparcia:)
....świetnie uchwyconą akcję w kadrze.
właśnie największe kłopoty są z tym uchwyceniem w kadrze. często brakuje skrzydła w takich akcjach:cry:
Pieknie sie oglada, piekne kadry i piekne ptaszory!
pozdroofka
właśnie największe kłopoty są z tym uchwyceniem w kadrze. często brakuje skrzydła w takich akcjach:cry:
Robię sporo zdjęć akcji (tyle, ze nie ptaków a owadów i pająków) i z własnego doświadczenia wiem, że robienie dobrych zdjęć dynamicznych scen jest dużo trudniejsze od fotografowania statycznych motywów. Dlatego właśnie takie zdjęcia cenię najbardziej.
Bieliki świetnie uchwycone. Gratulacje
wiosna jest to słychać też klangor
611
189152
612
189154
613
189153
Mi bardziej 612 i 613 się podobają:)
Edit.
@abir (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=10986) , jeśli przy wstawianiu zaznaczysz full size, a nie large to nie trzeba klikać aby powiększyć zdjęcie (o rozmiarze 1200pix na monitorze FHD).
Przy opcji large jest skalowane do 1024pix. To oczywiście Twój wybór jak wolisz.
lisiajamka1
26.03.17, 19:34
Wiosnę słychać widać i czuć - jak zwykle zdjęcia super :)
a dla mnie wszystkie trzy na równym, wysokim poziomie :)
Dopiszę odnośnie 611. Jakoś ten dół mi nie bardzo pasuje, może gdyby było go nieco więcej...
611 - piękna klasyka, ale podobnie jak Andtor2 dałbym nieco więcej dołu. Natomiast 612 i 613 pokazują ciekawe sceny z życia żurawi.
Piękne żurawie, wszystkie 3 zdjęcia na 6. Z czatowni robiłeś ?
Seria z żurawiami świetna.
dziekuję wszystkim za miłe słowo
...ale podobnie jak Andtor2 dałbym nieco więcej dołu...
tak, to oczywiste, macie oboje koledzy rację. jednak zaskoczył mnie podchodząc dość blisko. aby złapać całą górę musiałem poświęcić dół.
...Z czatowni robiłeś ?
tak czatownia
ten sezon dla mnie to porażka. mało wychodzę z aparatem, a jak wyjdę to kicha, a i pogoda słabo dopisywała wczesną wiosną
dla zdmuchnięcia kurzu - trzcinniczek
614
190994
615
190995
616
190996
Piękny ptaszek, pięknie w tym świetle wygląda. I tak patrzy w obiektyw że aż gęba się uśmiecha ( 614).
Fajne, dobrze naświetlone zdjęcia.
dzięki,
pozdrawiam olytalibów:grin:
Farensbach
22.05.17, 20:19
Super.
jak ja nie lubię obrabiać tych zdjęć.:cry:
perkoz - na wózku, potem podstawówka
617,
193107
618,
193108
A co myślisz że za Ciebie będziemy obrabiać ? - my jesteśmy tu widownią, pracuj nie marudź
Bardzo fajne..;)
Szczególnie ten 'na wózku'
Dzięki.
Jacku masz rację, nikt za mnie tego nie zrobi
Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka
Świetne.
DAwaj nawet bez obróbki, tylko więcej!:grin:
pospolita łyska, jeszcze w okresie przedlęgowym, wiosna znaczy się:)
619.
193118
620.
193120
621.
193119
Tam zaraz: "Łyska" - owłosione inaczej! Ano wiosna p.sierżancie...
No ładnie, jesień niemal za pasem a abir nam wiosnę robi ;) fajnie, że w końcu nadajesz...:)
Każdemu będzie dane podług wiary jego... Abir cwany jest, ludzie z upału zdychają, a u niego wiosna.
w duecie
622.
194207
623.
194206
624.
194208
Wszystkie piękne, 624 suuuper :wink:
Ładna parka, ostatnie najlepsze.
Świetne. Odwiedzić Twój wątek - wymagane, zawsze kapitalne zdjęcia. Pozdrawiam
oj dawno mnie tu nie było - wszystkie serie piękne
od 624 zaczynając poprzez śliczne światełko na 621 po przepiękne perkozy z 617 :mrgreen:
Łał, orły świetne. Gdzie to było zrobione?
Jak gdzie?, przecież widać - w lesie [emoji2]
Na poważnie, w lasach mazowieckiego woj.
Perkoz w wózku piękny, orły zacne
Piękna scenka! Za nimi z tyłu chyba trzeci bielik?
Cudoooo jakich mało. .. fajnie że nadajesz :) brakowało mi tych Twoich kukiełek :)
Kapitalny kadr, czym Ty pasiesz te ptaszory, o co tak walczą ?
Masz więcej "takich" bielików to prosze...
dzięki serdeczne za pamięć mimo że nie jestem zbyt aktywny
Piękna scenka! Za nimi z tyłu chyba trzeci bielik?
tak, wpakował mi się w kadr. trochę nie teges
Cudoooo jakich mało. .. fajnie że nadajesz :) brakowało mi tych Twoich kukiełek :)
z tym nadawaniem jest problem, i to się raczej nie zmieni na razie. jednak znajomych z forum mam żywo w pamięci:grin:
Kapitalny kadr, czym Ty pasiesz te ptaszory, o co tak walczą ?
raczej nie nie o żarcie. tego pełno w kilku dziurach. myślę, że to takie przepychanki między młodymi i starszymi
Masz więcej "takich" bielików to prosze...
postaram się ...
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Piękna akcja ... brawo! U nas coś nie chcą przed czatownię zalatywać, może jutro któryś zdecyduje się przylecieć, bo śniegu w końcu dosypało :)
Pozdrawiam
Kukiełki wyremontowane pięknie się prezentują ! :shock::mrgreen:
Ekstra Fota !
Który to bielik ? :mrgreen:
Który to bielik ? :mrgreen:
Obstawiam że oba - mimo różnych kolorów dzioba.
Systkie to bieliki. W różnym wieku
Piękna akcja ... brawo! U nas coś nie chcą przed czatownię zalatywać, może jutro któryś zdecyduje się przylecieć, bo śniegu w końcu dosypało :)
PozdrawiamHej muminku, życzę udanych zasiadek [emoji3]
z tym nadawaniem jest problem, i to się raczej nie zmieni na razie. jednak znajomych z forum mam żywo w pamięci
Doskonale to rozumiem, sama ostatnio mam problem z regularnością, niemniej nawet od czasu do czasu fajnie zobaczyć odkurzony wątek starych znajomych z jakimiś nowymi zdjęciami ;)
Jakiś taki sentyment chyba zawsze pozostanie ;)
wiem, dużo tych bielików, wytrzymajcie..... jak się da to następne będą żurawie - już się kręcą pomału - ale nie wiem kiedy się z nimi umówię:-P
z ukrycia
626
198630
wiem, dużo tych bielików, wytrzymajcie.....
Dla mnie nigdy nie jest za dużo Twoich zdjęć. Kolejne piękne:)
Znudzenie bielikami nie zagraża - na takie bieliki zawsze chętnie patrzę:-)
dziękuję,
to mnie uspokoiliście:)
Bielików nigdy dość. Świetnie uchwycone oko.
Mam techniczne pytanie, bo zauważyłem ostre cienie. To ostatnie zdjęcie było doświetlane, czy to słońce tu jakoś zagrało?
Tylko słoneczko,
Mimo wszystko umawiaj się z nimi jak najczęściej... Ciekawie było.
kolega widze z formy nie wychodzi - GOOD :)
a ptaszory się nie znudzą - spokojna Twoja rozczochrana ;)
Ptok, ptokowi, nie jednaki...
Dawaj Abirze ile wlezia, abo i więcej!
Świetnie uchwycony moment z okiem pomiędzy lotkami! Podoba się!
Hej, "Ptaszniku z Kaszeb" nie ociągaj się, bo wyślemy zespół motywujący. :evil:
Dawaj foty ptaszorów, mogą być kukiełki, tylko otrzep je z kurzu i trochę uczesz, aby dobrze się prezentowały. :mrgreen:
dziękuję za miłe słowo:)
zespół motywujący??? - brzmi ciekawie:roll: ....a jak to smakuje bimberkiem:?::wink:
dziękuję za miłe słowo:)
zespół motywujący??? - brzmi ciekawie:roll: ....a jak to smakuje bimberkiem:?::wink:
Raczej nie, najpierw jest "masaż" ogólny, a potem konieczne okłady, mogą być z bimberku. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
hej wszystkim,
ale tu kurz....:roll:, ktoś z sanepidu by się przydał - znacie kogoś kompetentnego???:mrgreen::mrgreen:
lekkie odświeżenie. druga fotka na duuuużym iso, więc jest po japońsku - jako tako
627,
215047
628,
215048
Dwa świetnie uchwycone momenty.
Brawo.
Abir kukiełki otrzepał z kurzu. :shock:
O kurczę. Mocne wejście ! (tanecznym krokiem :-P ) No to odkurzaj, aby często!. Stęskiniliśmy się za Twoimi ptaszorami.
To wysokie ISO w ogóle mi nie przeszkadza i tak lepsze niż moje na niskim :)
Matko jedyna, ale się trzeba było naczekać... :wink: Piękne, czekam jak wszyscy na więcej, tylko nie wiem czy potem odważę się jeszcze coś wrzucić, eh.
Warto było czekać :)
To cytat z pewnej piosenki, chyba Pietrzaka. :mrgreen:
bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre słowo.
cieszę się również, że mnie nie zapomnieliście:wink:
no w końcu ktoś wpadł z miotłą :-P
fajnie że nadajesz i odświeżyłeś kukiełki
chciałabym jako tako foty mieć w swoim archiwum ;)
pozdrawiam cieplutko ;)
Oba kadry bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam :)
hej wszystkim,
ale tu kurz....:roll:, ktoś z sanepidu by się przydał - znacie kogoś kompetentnego???:mrgreen::mrgreen:
Ktoś o mnie wspominał ? :mrgreen: Cześć chłopaku, super że jesteś :D
petreq, gulasz, Muminek, Bodzip - dziękuję
nie wiem czy wpadłem na dłużej czy tylko z tęsknoty do Waszego towarzystwa forumowego:grin:. to się okaże
lisiajamka1
25.09.19, 20:47
Wdzięcznym krokiem czapelki wpadłeś na dłużej mam nadzieję :) Twoje zdjęcia są zawsze mile widziane.
Tadeusz Jankowski
25.09.19, 21:43
627. Elegancja-Francja. Co za chód, a jaka skrzydlatość, jaki dziób, jaka szyja i nogi. Maszeruje elegancja, ciapciaki, z drogi.
628. Ten już nie wypuści zdobyczy z dzioba.
Podobają mi się zdjęcia oba.
Pzdr, TJ
ptasie dostojne piękności :) dawaj następne, nadrabiaj zaległości
świeże spotkanie - jastrząb
629.
215351
630
215352
Piękny ptak, zdjęcia jak zwykle high level:)
jastrząb pierwsza klasa :)
Tadeusz Jankowski
10.10.19, 21:24
Moim zdaniem fotki im większe, tym ładniejsze. Ptaszysko zapozowało ze zrozumieniem, na fotografa życzenie pokazało spojrzenie i w złożeniu upierzenie, a fotograf ma do ptaków zapał, wziął i w takiej pozie bestyjkę złapał. Bardzo ładne.
Pzdr, TJ
podziękował serdecznie, rzeczywiście piękny ptak. gdy oderwać oko od wizjera i popatrzeć na niego tak "natural" pięknie się prezentuje Ola_Olga - światło całkowicie mnie rozczarowało, dużo kombinacji z ustawieniami podczas czatowania. było trudno. nie wiem czy haj lewel, ale na zastane warunki jestem zadowolony. może inną razą......
Tadeuszu, dziękuję za "rymy, wierszyki". masz niezłą zajawkę na poetyckie opinie:grin:
Piękny ptak i to jego spojrzenie...
Farensbach
11.10.19, 04:50
Bardzo ładne.
Zdjęcie nie wskazuje, że miałeś ciężkie warunki :). Jeżeli takie były to bardzo dobrze sobie poradziłeś bo zdjęcia "żyleta" :) - wyszły super!
Abir ptak super, ale masz już konkurencję. :mrgreen:
abir - jastrząb robi wrażenie - świetne zdjęcia.
@Ola_Olga (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=14526) - światło całkowicie mnie rozczarowało, dużo kombinacji z ustawieniami podczas czatowania. było trudno.
Poradziłeś sobie świetnie, chyba do głowy nikomu by nie przyszło, że były trudne warunki, gdybyś sam tego nie napisał. Ostatnie Twoje czaple - też narzekałeś na wysokie ISO a zdjęcia wyszły pięknie.
dzięki Wam wszystkim za wpisy, i dobry humor, który czuć:grin:. tak trzymać.
krytykę zniosę z honorem. dużo zapomniałem przez kilka lat wycofania:roll: henry1 ja mam konkurencję??, łyżka na to niemożliwe:grin: jak przywiezie na jakiś zlot więcej piwa ode mnie to będzie dopiero zdrowa konkurencja:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
dziś Haliaeetus .... coś tam dalej - taka mądra nazwa. tzn zwykły bielik:cool:
631
215473
632
215476
633
215474
634
215475
Bielik świetny w towarzystwie czarnych. :roll: :mrgreen:
Mimo lat wycofania trzymasz poziom. :mrgreen:
Super, kadry i model pierwsza klasa :)
633 zamyślony, bardzo się zastanawia nad czymś
631 - dumny
632 - ciekawy
633 - bardzo ciekawy
634 - wdupie je mam
:mrgreen:
Bieliki rewelacja, super, bajka.
631 - dumny
632 - ciekawy
633 - bardzo ciekawy
634 - wdupie je mam
:mrgreen:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
633 zamyślony, bardzo się zastanawia nad czymś
myśli jak tu go koledzy z mięsa oskubali:mrgreen:
634 - wdupie je mam
bardzo podoba mi się Twój tok myślenia:mrgreen:
Bieliki rewelacja, super, bajka.
:oops:
Mimo lat wycofania trzymasz poziom. :mrgreen:
ufffff:grin:
Super, kadry i model pierwsza klasa :)
dziękuję Muminku:wink:
Bielik super - szczególnie ten w obstawie tajniaków... :)
Gratki, bardzo dobre fotografie.
dziękuję:oops:
jesiennie - krogulec
635.
215608
Jak zwykle - klasa. Świetne foto.
sękju
od d..y strony
636.
215694
Piękne ptak pięknie pokazany. Zazdroszczę spotkania i takich zdjęć w portfolio!
Wprawdzie od rufy, ale dziób we właściwą stronę odwrócił:-)
szukam szczęki. Gdzieś musi leżeć. Kurczę !.
dajcie spokój, każdy z Was robi wspanialsze zdjęcia.
czatownia, piersiówka, wspaniała natura - nawet bez zdjęć byłoby świetnie:mrgreen:
dzięki temu, że się odwrócił uratował sytuację. a myślałem, że scena będzie do kosza
Świetne zdjęcia, tylko podziwiać.
wrzutki super !! Bieliki Mierzeja Wiślana ?
Dzięki.
Wisła, ale centralna Polska
Krogulec z **** strony świetny, Bielik z kumplami wymiata
Krogulec z **** strony świetny, Bielik z kumplami wymiata
czołem Poznanioku. :grin:
dzięki, wiesz - szczęście po alkoholu sprzyja:wink:
dzięki temu, że się odwrócił uratował sytuację.
wspomniałeś o piersiówce, może to do niej się odwrócił :mrgreen:
ps. zdjęcie pierwsza klasa.
wspomniałeś o piersiówce, może to do niej się odwrócił :mrgreen:....
wiesz, czasem przechodzi mi przez myśl że one też by chciały posmakować czegoś innego niż tylko woda:wink:
wiesz, czasem przechodzi mi przez myśl że one też by chciały posmakować czegoś innego niż tylko woda:wink:
O! to może być sposób na bliższe podejście do ptaszyny :lol:
Fajowy krogulec. Śliczny jaszczomb :-)
zięba
637.
216069
638.
216070
639.
216071
zięba
Jak miło oglądać Twoje piękne zdjęcia ptaków :smile: Perfekcja szczegółów, piękne kadry, cudne. Zdecydowanie Twoje ptasie the best na forumie.
zięba na gałązce pierwsza klasa :)
Podziękował,
Ola, nie pomyliłaś wątku Muminka? [emoji4]
Marcin jest wg mnie naszym naj,.... potem jesteśmy my.... , cała reszta
Ola, nie pomyliłaś wątku Muminka? [emoji4]
Marcin jest wg mnie naszym naj,.... potem jesteśmy my.... , cała reszta
Nie pomyliłam i nie zapomniałam Muminkowych pięknych zdjęć, ale ostatnio coś mało wstawia :-(
Po Was długo, długo nic...:)
dzięcioł z czerwonym kapturkiem:wink:
640.
216263
641.
216264
Świetne zięby. Jest tak, jak ma być :)
Abir, Twoje kukiełki po renowacji są świetne. :roll: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jak zwykle - klasa :shock:
podziękował, sękju:)
kukły rzeczywiście odkurzone, unowocześnione.
dostały pióra z mega fajnego silikonu, oczy od sfarofskiego, a do scenerii zatrudniłem znanych scenografóf:mrgreen:
jak zwykle pięknie się wraca do tego wątku :)
graulację wytrwałości w fotografowaniu ptaszorków :)
i liczę na więcej :)
zięba...
Pięknie się komponuje z tą gałązką, świetna seria.
dzięcioł z czerwonym kapturkiem:wink:...
Kapitalny, tego jeszcze nie udało mi się "ustrzelić" :)
dzięki za dobre słowo koleżanki i koledzy
przez ten dziób to można się tylko wyp....:mrgreen::mrgreen:
642.
216482
643.
216483
Pinokio kuca przy nim. I jak z takim stanąć twarzą w twarz .:mrgreen:
No właśnie, oczy wykole, a co gorsza obiektyw porysuje [emoji16]
No właśnie, oczy wykole, a co gorsza obiektyw porysuje [emoji16]
Oczy oczami , ale ten obiektyw w cenie nerki :)
Oczy oczami , ale ten obiektyw w cenie nerki :)
no dokladnie - strach się bać
podziwiam za odwagę Abir :)
Podziękował
A ostatnio do klamotów wpadło takie coś z wbudowanym takim czymś. I nie jest to ten olek z przyszłego roku[emoji16]216604
A ostatnio do klamotów wpadło takie coś
Co prawda nie mam pojęcia co to, ale jeżeli to kawałek jakiejś nowej armaty, to już się cieszę na nowe zdjęcia:)
Wbudowany konwerter 1.4 w słoiczku 200-400 mm
Muszę się trochę nauczyć tego szkła zanim pójdę z nim do lasu
Ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz.
Jak się będziesz dużo uczył to zdobędziesz dużo kluczy.
I zostaniesz portierem. :mrgreen:
Ps.
To tylko żart, nie obraź się. :cry:
Bym zapomniał, czekam na foty z tej armaty. :wink:
...To tylko żart, nie obraź się. :cry: ...
no weź, jakbym Cię nie znał. ja mam taki dystans do siebie, że 500mm będzie za mało:mrgreen:
To będziesz miał teraz tak dużą "ogniskową", że będzziesz mógł foty robić z domu, przez okno, z ulubionego fotela :) .
taki bałagan
644,
216646
645,
216647
646
216648
Świetnie, to z nowej rury ? :mrgreen:
Walka gigantów pierwsza klasa :grin:
Świetnie, to z nowej rury ? :mrgreen:
podejrzewam, że jeszcze nie
Super, jak zawsze. A z nowej armaty pewnie zwalą nas z nóg:)
nie z lufy. to jeszcze z "małej" 400mm
nowe szkło wyjdzie do lasu dopiero zimą. grudzień/styczeń. potem luty/marzec żurawie
Tadeusz Jankowski
23.11.19, 19:23
Nr 645 jest świetne, symetryczne i dwutorowe - walka i neutralni czarni obserwatorzy. Pozostałe fotki też są niczego sobie.
Pzdr, TJ
dziękuję Tadeuszu za, jak zawsze celne i merytoryczne, komentarze w wątku
jestem zaszczycony
Świetny (piekny) bałagan. Zazdrość bierze na taki "nieporządek.!
Ostastnia w tym secie mz najlepsza .... czym Ty je karmisz ,że tak dla Ciebie tańczą .... albo poisz. :)
Ostastnia w tym secie mz najlepsza .... czym Ty je karmisz ,że tak dla Ciebie tańczą .... albo poisz. :)
Nie poi, sam wychlał. W wątku Uli z Kolumbii się przyznał :mrgreen:
Świetnie pokazana walka...
Mistrzostwo świata to 645. Gratuluję :-)
dziękuję wszystkim za odwiedziny i świetny humor.
Nie poi, sam wychlał. W wątku Uli z Kolumbii się przyznał :mrgreen:
:mrgreen: no co, mam słabość do płynów z zawartością alkoholu powyżej 38%*:mrgreen:
*nie dotyczy mieszanin chemicznych nie przeznaczonych do spożycia /chemia budowlana, przemysłowa, samochodowa, itp/
Nie wstyd Ci takie zajebiste foty wstawiać :mrgreen:?
Jak masz teraz taką długą lufę to oddaj na giełdzie wypchane kukiełki , a przynajmniej jakiś % za % ...
Koledzy... podkablują, ochrzanią.. takich To ze świecą szukać :mrgreen:
zdjęcia ptaszorów jak zwykle - klasa!!
...Jak masz teraz taką długą lufę to oddaj na giełdzie wypchane kukiełki ...
:grin:
Jacek, zabrałem ją w łykend na zawody sportowe syna na salę gimnastyczną. średnio jasno, światło trochę żółte, trochę białe żarowe /zależy jakie żarówki wsadzili w oprawki/, łatwo nie było.
zdjęcia z ręki ze stabilizacją trzepałem. szczena mi opadła jak wywołałem rawy. pomyśleć co by było gdybym miał lepszą puchę:roll:
Koledzy... podkablują, ochrzanią.. takich To ze świecą szukać :mrgreen:
zdjęcia ptaszorów jak zwykle - klasa!!
dziękuję Pani podróżniczko:grin:
zebrałem z archiwum
647
217123
648
217124
649
217125
Tadeusz Jankowski
8.12.19, 16:46
Fajna seryjka. Ostatnie podoba mi się najbardziej, z powodu dynamicznej postaci ptaszka, pióra w linię, plama na policzku, postawa, uważne spojrzenie i to wszystko zestawione z akuratnie rozmieszczoną w kadrze grzędą z ciekawą siatką spękań.
Pzdr, TJ
z uwagi, że wstawianie zdjęć jest nadal niemożliwe /przynajmniej dla mnie/ to sobie popiszę trochę, coś jak na forum poetyckim a nie fotograficznym:roll:
fajny dzień dziś miałem, pierwszy dzień pracy po urlopie świąteczno - noworocznym. im więcej pracowałem tym więcej spraw do załatwienia się zbierało. zastanawiam się, czy lepiej by nie było zostać w domu i olać tę robotę:mrgreen:
.
.
.
.
w sprawie zdjęć nadal bez zmian, więc...
.
.
.
.
nuda, nic się nie dzieje.... jak droga na Ostrołękę:mrgreen:
z uwagi, że wstawianie zdjęć jest nadal niemożliwe /przynajmniej dla mnie/ to sobie popiszę trochę, coś jak na forum poetyckim a nie fotograficznym:roll:
fajny dzień dziś miałem, pierwszy dzień pracy po urlopie świąteczno - noworocznym. im więcej pracowałem tym więcej spraw do załatwienia się zbierało. zastanawiam się, czy lepiej by nie było zostać w domu i olać tę robotę:mrgreen:
.
.
.
.
.
.
.
.
Fakt, nuda :)
Przylazłem dzisiaj do roboty po długim łykendzie i zajob od rana. Nie skończyłem jednego, doszło dziesięć innych spraw.
Cytując Ciebie :-P Za dziesięć dni nabywam prawa emerytalne i zastanawiam się czy nie piz***ąć tego wszystkiego 217840
ps. mogę wgrywać fotki, wolno bo wolno ale jeszcze mi to wychodzi :)
.
.
.
.
.
.
.
.
Podpisuję się pod powyższym....
Z tą różnicą, że Ostrołękę zamieniam na Santiago de Compostela :).
Fakt, nuda :)
Przylazłem dzisiaj do roboty po długim łykendzie i zajob od rana. Nie skończyłem jednego, doszło dziesięć innych spraw.
Cytując Ciebie :-P Za dziesięć dni nabywam prawa emerytalne i zastanawiam się czy nie piz***ąć tego wszystkiego 217840
ps. mogę wgrywać fotki, wolno bo wolno ale jeszcze mi to wychodzi :)
Masz duży dylemat..... nie zazdroszczę :)
Co do wstawiania fotek.... mi to coraz częściej wychodzi..... bokiem :mrgreen:
Abir, skoro nie możesz wstawić fotek, to napisz jakie ptaszki są na tych fotkach.
A my zamkniemy oczy i spróbujemy zobaczyć je oczami wyobraźni. :mrgreen:
taka kukła w kształcie ptaka lub tym podobna, może przypominająca coś ze skrzydłami. te sztuczne skrzydła wygięte do tyłu, doczepione woskiem do korpusu. Łapki, znaczy kurze łapki przyczepione chemicznie do tego czegoś skulone, przygotowane do lądowania na patyku. całość tej dziwnej materii pomalowana w kolorze żółto/zielonym. tło dziwne, rozmyte, nieokreślone
kukiełka zawieszona na cienkiej żyłce i bujająca się aby osiągnąć efekt dynamiczny (żyłki wycięte w postprodukcji)
to miał być lądujący dzwoniec na patyku:mrgreen::mrgreen:
może uda mi się go pokazać:roll:
prozaik ze mnie taki sam jak kosmonauta/astronauta:-P
mam nadzieję, że jak zamkniesz oczy i sobie wyobrazisz to nie wyjdzie Ci obraz teściowej :wink:
Dawaj tą swoją kukiełkę, mi się udało wstawić, może Tobie też. No bo ciekawa jestem..
nic z tego, porażka. nie chcę tapatalkiem bo niszczy zdjęcie. poczekam cierpliwie na usunięcie awarii
taka kukła w kształcie ptaka lub tym podobna, może przypominająca coś ze skrzydłami. te sztuczne skrzydła wygięte do tyłu, doczepione woskiem do korpusu. Łapki, znaczy kurze łapki przyczepione chemicznie do tego czegoś skulone, przygotowane do lądowania na patyku. całość tej dziwnej materii pomalowana w kolorze żółto/zielonym. tło dziwne, rozmyte, nieokreślone
kukiełka zawieszona na cienkiej żyłce i bujająca się aby osiągnąć efekt dynamiczny (żyłki wycięte w postprodukcji)
to miał być lądujący dzwoniec na patyku:mrgreen::mrgreen:
może uda mi się go pokazać:roll:
prozaik ze mnie taki sam jak kosmonauta/astronauta:-P
mam nadzieję, że jak zamkniesz oczy i sobie wyobrazisz to nie wyjdzie Ci obraz teściowej :wink:
Spróbuj może liryki. :wink:
Np. :
Sfrunęła na gałąź pierzasta istota,
Zerkając okiem na gacha.
Uniosła swe skrzydła w promieniach słońca,
Trafiła go strzałą Amora.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ja wstawiłam z XPeka .. nic gorszego (= starszego) chyba nie masz:wink:
Ja wstawiłam z XPeka .. nic gorszego (= starszego) chyba nie masz:wink:
To może z Win 95 ? mam płytę instalacyjną i licencję :)
oj łączę się w bólu - też problemy sprzętowe mnie dopadły (jakieś pół roku temu :roll: )
ale może kiedyś się skończą ;)
a w Nowym Roku nadal wyczekuję zlotu naszego ;) Bodzip mam nadzieję że przeczyta ( bo ja niestety nieczasowa totalnie jestem by się kopnąć w tyłek i coś ogarnąć)
tęskni mi się za Waszymi pyskami :)
pozdrawiam krakowsko - w tej najbrzydszy dzień tego roku.. (oby takich szaroburych dni jak najmniej)
gulasz - już działam. Szkoda mi jesieni bo kolory cudne były, ale trudno. Może wiosna wystrzeli :)
Ja wstawiłam z XPeka .. nic gorszego (= starszego) chyba nie masz:wink:Do dziś na jednym kompie pracuję na XP. Nie ma nic lepszego. Nie pozbywaj się go[emoji4]
Spróbuj może liryki. :wink:
Np. :
Sfrunęła na gałąź pierzasta istota,
Zerkając okiem na gacha.
Uniosła swe skrzydła w promieniach słońca,
Trafiła go strzałą Amora.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji108]
Do dziś na jednym kompie pracuję na XP. Nie ma nic lepszego. Nie pozbywaj się go[emoji4]
Nie zamierzam. Dziesiątka jest wkurzająca, jak tylko mogę uciekam od niej.
o jejku, poszło jedno zdjęcie:mrgreen:
650.
217868
A widzisz, widzisz, można:smile:
Po Twoim opisie dokładnie tak sobie wyobrażałam to zdjęcie. Super złapany moment.:)
A widzisz, widzisz, można:smile:
Po Twoim opisie dokładnie tak sobie wyobrażałam to zdjęcie. Super złapany moment.:)
Zwłaszcza te kurze łapki :mrgreen:
pięknie ustrzelony :lol:
A jednak uniosła.... :mrgreen:
Śliczny ptaszek. :mrgreen:
dziękuję:grin:
dzwońce to zadziory. chyba dlatego na lekko niegrzeczne dzieci mówi się, "Ty dzwońcu mały":mrgreen:
Jedno ale za to jakie!
Tadeusz Jankowski
10.01.20, 14:46
650 - fantastico. Oprócz doskonale pokazanej postawy przyjętej przez ptaszka przed siadem na gałązce, spięcia, precyzji, skupienia, mnie zachwyciły te łapki, pazurki przygotowane do zaciśnięcia się na gałązce, a gałązka czeka.
Pzdr, TJ
650.
Jak byś dorobił mu małą aureolkę, to miałbyś aniołka w kolekcji :mrgreen:
co dziennie walę głową w mur. sądzę, że nabawiłem się albo nieodwracalnych zmian w mózgu /żona twierdzi to mam je już od dawna/, albo przynajmniej jakiegoś krwotoku. :evil:
chyba mi się znudziło proszenie monitora aby wstawił zdjęcie w wątku.
mam do Was prośbę. jeśli coś zatrybi w temacie wstawiania zdjęć, napiszcie cokolwiek tu, w moim śmietnisku. dostanę powiadomienie, a do tego czasu robię "wyloguj"
Tylko już nie wal, proszę:)
Fakt, że problem wstawiania a ściślej braku możliwości wstawiania zdjęć jest już lekko wkurzający.
Tylko już nie wal, proszę:)
Fakt, że problem wstawiania a ściślej braku możliwości wstawiania zdjęć jest już lekko wkurzający.
Pięknie i dyplomatycznie to ujęłaś .... Jak tylko kobieta to potrafi :)
Ja przed chwilą wstawiłem i nawet nieco szybciej niż w ostatnich dniach (ale nadal wolniej niż normalnie) poszło.
...
Prawie koliber... Fajne lądowanie.
...mam do Was prośbę. jeśli coś zatrybi w temacie wstawiania zdjęć, napiszcie cokolwiek tu, w moim śmietnisku. dostanę powiadomienie, a do tego czasu robię "wyloguj"
Oby zatrybiło jak najszybciej...
Pięknie uchwyciłeś tego dzwońca, brawo! :)
wszystko gra w tym zdjęciu - super!
dzięki, dzięki. sękju:oops:
jeśli chodzi o zdjęcia, to mogę tylko wstawić numerek
651.....:evil:
Też ładny, tylko czemu nie ma skrzydełek ??? :cry:
To bardzo dobry pomysł.
Wstawiajmy numerki zdjęć, róbmy opisy. Chwalmy lub gańmy zdjęcia u koleżanek i kolegów. Niech coś się dzieje :mrgreen:
Też ładny, tylko czemu nie ma skrzydełek ??? :cry:
skończył mi się chyba abonament na play station +:mrgreen:
To bardzo dobry pomysł.
Wstawiajmy numerki zdjęć, róbmy opisy. Chwalmy lub gańmy zdjęcia u koleżanek i kolegów. Niech coś się dzieje :mrgreen:
dokładnie....:-P
Abir,... twoje ostatnie zdjęcie "651" jest najlepsze w wątku. bardzo uniwersalne i wzbogaca nasze FOTOGRAFICZNE forum. Nadaje się do każdego wątku w każdym dziale. Najlepiej pasuje do działu "Lornetki". może dzięki nim znajdziemy jakieś zdjęcia:mrgreen::mrgreen:
PS. powiem wam, że od pewnego czasu mniej mnie wkurza TVP INFO niż nasze forum.:?:
PS. powiem wam, że od pewnego czasu mniej mnie wkurza TVP INFO niż nasze forum.:?:
Nawet Ci plusa za to dać nie mogę. To forum schodzi na psy. (wyłączając Jagnę)
skończył mi się chyba abonament na play station +:mrgreen:
dokładnie....:-P
Abir,... twoje ostatnie zdjęcie "651" jest najlepsze w wątku. bardzo uniwersalne i wzbogaca nasze FOTOGRAFICZNE forum. Nadaje się do każdego wątku w każdym dziale. Najlepiej pasuje do działu "Lornetki". może dzięki nim znajdziemy jakieś zdjęcia:mrgreen::mrgreen:
I Może brać udział w każdym konkursie na forum. A co najważniejsze nikt nie będzie w stanie zauważyć najmniejszego feleru.... :mrgreen: murowany zwycięzca.
abir wrzucaj zdjęcia - póki można:)
ale śmiga, no nie wierzę. teraz można wgrać nawet fototapetę.
taka szybkość wgrywania zdjęć zaraz będzie abonamentowana:roll:
dobra, pełzacz, który siedzi mi na pulpicie chyba ze 3 tygodnie już...
trochę mi podnosił ciśnienie, bo widziałem go na drzewku często, ale nie chciał zapozować. w końcu trafiony zatopiony
651
218063
652
218064
653
218065
Łgałeś, opis się nie zgadza ze zdjęciami. Nóżki ma czyste :mrgreen:
Łgałeś, opis się nie zgadza ze zdjęciami. Nóżki ma czyste :mrgreen:
przepraszam:oops:
Bodziu, jak bardzo chciałbym pożartować z Tobą na lajfie. Do wszystkich innych Wariatów ze zlotów też mi tęskno. :mrgreen:
To teraz na poważnie - chodzę za tym. Na jesieni nie wyszło, wszystkie miejsca pozajmowane. Może wiosna wystrzeli, choć jesień piękniejsza.
jeśli coś dopniesz, to modlę się aby mi termin spasował. Mogę z piwkiem jechać nawet do Opola:lol:
jeśli otwarły nam się wrota forum to jeszcze jedno. gość troszkę większy od pełzacza:wink:
654.
218078
jeśli coś dopniesz, to modlę się aby mi termin spasował. Mogę z piwkiem jechać nawet do Opola:lol:
Wiesz, że mi nie wolno 218079, ale zapraszam na owsiankę na mleku 0,5% :mrgreen:
Wiesz, że mi nie wolno 218079, ale zapraszam na owsiankę na mleku 0,5% :mrgreen:
akurat lekarz weterynarii zabronił mi owsianki. ale jak dolejesz do niej tego oleju od Oli i jakieś 40% uczucia to dam radę
...ale dreptam nogami żeby zrobić z Tobą i petrqiem i muminkami i gulaszową i dzejPi i ......wszystkimi których znam niedżwiedzia powitalnego.
i liczę na poznanie juzerów których nie znam osobiście
ale śmiga, no nie wierzę. teraz można wgrać nawet fototapetę.
taka szybkość wgrywania zdjęć zaraz będzie abonamentowana:roll:
dobra, pełzacz, który siedzi mi na pulpicie chyba ze 3 tygodnie już...
trochę mi podnosił ciśnienie, bo widziałem go na drzewku często, ale nie chciał zapozować. w końcu trafiony zatopiony
Pełzacz śliczny .... tylko kto Ci pulpit teraz bidoku posprząta? .... Trzy tygodnie, powiadasz....no no ....:mrgreen:
Pełzacz śliczny .... tylko kto Ci pulpit teraz bidoku posprząta? .... Trzy tygodnie, powiadasz....no no ....:mrgreen:
Zarobi. Ptasie guano jest cenne i poszukiwane :mrgreen:
Zarobi. Ptasie guano jest cenne i poszukiwane :mrgreen:
Słyszałem że guano "netoperków" jest w cenie..... ale pełzaczy?
Zarobi to raczej sprzątaczka :)
Słyszałem że guano "netoperków" jest w cenie..... ale pełzaczy?
Zarobi to raczej sprzątaczka :)
żona ? ... bidula :mrgreen:
Wygraj kiedyś poprawkę i wrzuć ptaka do konkursu :)
A nie lepsze było by foto "dobrze widzącej" blondynki? :)
Wreszcie Abir otrzepał kukiełki z kurzu i ładnie je zaprezentował. :mrgreen:
Ładne ci one. :roll:
Czekam na następne. :mrgreen: