PDA

Zobacz pełną wersję : ABIR - zdjęcia wszelakie

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14

yamada
17.06.14, 22:01
może nie zjadł, tylko trzyma w zanadrzu ;)

abir
2.07.14, 17:45
Fajne te ostetnie kadry. Wyróżnie 261. i 163 (tak na marginesie zjadłeś 100 numerów zdjeć ;-))

może nie zjadł, tylko trzyma w zanadrzu ;)
no cóż pomyłka, wracam do dobrej numeracji. dzięki za czujność chłopaki

yamada
2.07.14, 17:57
Nie dziękuj tylko dawaj zdjęcia :)

abir
2.07.14, 17:58
przy pomocy zdjęć, jak zwykle trochę z humorem, przedstawię wam mój ostatni łykend.

264. przed imprezką - nienaganne uczesanie:grin:
123062

265. tańce na imprezce:cool:
123061

266. ciężki późny powrót do domku:roll:
123060

267. na drugi dzień kilka godzin na baczność przed generałową i karny jeżyk:mrgreen:
123063

yamada
2.07.14, 18:03
kurde, super, nie dość że foty extra to jeszcze dobra opowiastka do tego, taki weekend to do pozazdroszczenia :)

lisiajamka1
2.07.14, 18:22
Impreza z czaplą jak widzę bardzo udana, zastanawiająca jest tylko tak wczesna godzina jej rozpoczęcia :grin:

aga_piet
2.07.14, 19:29
Najdłuższe noce w roku - nad ranem się kończy, a nie zaczyna :D
Abir, a Ty jakieś zdjęcia na urlopie robiłeś? Nowe miejsca, nowe widoki... Masz coś dla nas?

alnico
2.07.14, 19:33
Po prostu piękna wrzuta :grin:

Bodzip
2.07.14, 20:04
Białe czaple są białe i .... nie przepalone. Fantastycznie zrobione :)

Muminek
2.07.14, 20:32
Kadry bardzo udane, modelka przepiękna, przyjemne tło i światło widać dopisało, też muszę się w końcu za nie zabrać.
Mam tylko jedną uwagę, jeżeli można oczywiście, czapla mogłaby mieć troszeczkę więcej przestrzeni przed sobą.
Czekam na kolejne łowy z utęsknieniem.
Pozdrawiam

gulasz
3.07.14, 01:14
pozazdrościć partnera do tańca :)
super ostatni wsad wątkowy :)

Farensbach
3.07.14, 01:16
Ładna seria z białą czaplą.

grisza34
3.07.14, 01:36
Piekne białe czaple !
dałbym ale musze porozdawać :/

abir
3.07.14, 08:34
kurde, super, nie dość że foty extra to jeszcze dobra opowiastka do tego, taki weekend to do pozazdroszczenia :)
było fajnie, to prawda.
jak śpiewał franek kimono "tankowanie nocą trochę przed północą....":mrgreen:

Najdłuższe noce w roku - nad ranem się kończy, a nie zaczyna :D
Abir, a Ty jakieś zdjęcia na urlopie robiłeś? Nowe miejsca, nowe widoki... Masz coś dla nas?
trafiłaś w słaby mój punkt:cry:. w zeszłym roku pokazałem wam wąwóz i wodospady. tym razem byłem na urlopie u faraona, a te "widoki", kultura mnie nie pociągają szczególnie. nie miałem weny przed wyjazdem poszukać fajnych miejsc do fotografowania w okolicy mojego pobytu. na urlopie skupiłem się na dobrej książce, spędzaniu czasu z dziećmi i zbieraniu parasolek z drinków:mrgreen:. a zdjęciami basenowymi nie będę was katował:shock:
aaa, przypomniało mi się - mam jakiegoś samolota wojskowego, ale pójdzie do wątku miłośników tych maszyn

Kadry bardzo udane, modelka przepiękna, przyjemne tło i światło widać dopisało, też muszę się w końcu za nie zabrać.
Mam tylko jedną uwagę, jeżeli można oczywiście, czapla mogłaby mieć troszeczkę więcej przestrzeni przed sobą.
Czekam na kolejne łowy z utęsknieniem.
Pozdrawiam
od uwag proszę zaczynać. masz słuszność muminku.
jestem na pourlopowym głodzie. zamierzam się wybrać, tylko tak mi pozarastało wszystko i nie wiem co teraz zlatuje na moje błotko. dziś i jutro mam dużo roboty z wyrywaniem. jak zdążę to w łykend mam randewu

---------- Post dodany o 08:34 ---------- Poprzedni post był o 08:24 ----------

chłopaki i dziewczyny
dzięki za odwiedziny

pozazdrościć partnera do tańca :)
:oops:...yyy, znaczy się 50-200:grin:.
ja to tylko tańczę 2 na 1. były kiedyś takie kroki w tańcu:mrgreen:

Bodzip
3.07.14, 08:56
ja to tylko tańczę 2 na 1. były kiedyś takie kroki w tańcu:mrgreen:
Taaa, a dzisiaj ... "wyginam śmiało ciało" :mrgreen:

witia
3.07.14, 09:43
Piękna czapla.
Świetne foto.
Pozdrawiam.

Lolita
3.07.14, 13:50
Cześć tańczący z czaplami :mrgreen: Ostatnia seria jak zwykle mniut :grin:

ahutta
3.07.14, 18:02
Czaple miodzio :)

apz
3.07.14, 18:34
Czaple miodzio :) Czaplowa seria interesująca, chociaż nie wybitna, masz jeszcze jakieś foty z tej sesji?

abir
9.07.14, 13:53
Czaplowa seria interesująca, chociaż nie wybitna, masz jeszcze jakieś foty z tej sesji?
pełna racja apz-cie, to są zdjęcia z zeszłego roku, te najciekawsze pokazywałem w wątku w tamtym czasie.
kilka jeszcze nadaje się do pokazania, ale jak już gdzieś wspomniałem popsuł mi się komputer i muszę czekać

kolba
9.07.14, 17:33
Przednie kadry pierwsze zdjęcie czapli z ostatniej wrzuty najładniejsze.

waruga
9.07.14, 18:10
Piekne czaple ustrzeliles.

abir
17.07.14, 22:13
dawno tu nie byłem. jest tu jakiś gospodarz???? wszystko kurzem zaszło:roll:

odzyskałem w końcu komputer. Zauważyłem, że bociany teraz w modzie, to taka mała zajawka, później będzie tego więcej.
od razu przyjmuję baty za światło, ale żabojad nie miał wyczucia czasu i przyleciał 4.30. nie muszę wspominać że odleciał gdy zaczynało smyrać słoneczko. taki psikus z jego strony
z czym walczył pod wodą i co upolował dowiecie się niedługo

268.
124389

269.
124390

270.
124391

gulasz
17.07.14, 22:32
ZARĄBISTE najdelikatniej mówiąc
idę patrzeć dalej bo nie wiem które najlepsze

---------- Post dodany o 22:32 ---------- Poprzedni post był o 22:31 ----------

chyba 268 dzięki odbiciu najwięcej zyskuje w mych oczach :)

cudo Panie abir - CUDO :!: :!:

ahutta
17.07.14, 22:39
No rzeczywiście, światełko takie sobie, ale bociek fajny. Czekam by zobaczyć, co upolował :)

grisza34
17.07.14, 22:40
każde jedno piekne i doskonałe :)

petreq
17.07.14, 22:41
Abir - kapitalne!

Zauważyłem, że bociany teraz w modzie, to taka mała zajawka, później będzie tego więcej.

A że tak się zapytam co to ma oznaczać? :mrgreen:

aga_piet
17.07.14, 22:57
Też o tym pomyślałam :mrgreen:
Boćków nie da się nie lubić. Fajoskie Twoje kadry. Pierwszy chyba naj.

helmuth
17.07.14, 22:59
... z czym walczył pod wodą i co upolował dowiecie się niedługo ...Aleś mnie zaciekawił :D

abir
18.07.14, 07:07
bardzo cieszę się, że się spodobało, uuff:grin:
długo nic nie fociłem, więc potrzebuję rozgrzewki

No rzeczywiście, światełko takie sobie, ale bociek fajny. Czekam by zobaczyć, co upolował :)
to potrwa trochę...

Abir - kapitalne!

A że tak się zapytam co to ma oznaczać? :mrgreen:
że na forum są w modzie klekoty, i że będzie u mnie więcej zdjęć bocianów. to jest taki prolog. nic więcej...:grin:
jak będę chciał przekazać Wam wiekopomną chwiłę to zamieszczę zdjęcie kapusty - wszyscy o tym wiedzą:mrgreen:

Aleś mnie zaciekawił :D
to dobrze, za jakiś czas się okaże, ale szału nie będzie:grin:

realnasty
18.07.14, 10:37
Kto by się tam światłem przejmował, jak takiego okazałego boćka widzi! Przepięknie ochwycony, i jeszcze w akcji do tego!

CzaRmaX
18.07.14, 11:48
Fajnie wyszedł na 268 ten bocian z odbiciem - szkoda że to zielone z otoczenia musiało się wkraść na odbicie :)

kolba
18.07.14, 12:27
Wrzuta ostatnia z bocianem jest miodzio.

lisiajamka1
18.07.14, 12:30
Przyłączam się do chóru wielbicieli zdjęć bociana :)

Bodzip
18.07.14, 12:44
Przyłączam się do chóru wielbicieli zdjęć bociana :)
To nasz ptak narodowy. A mówią o jakimś orle czy orliki :p

ravbog
18.07.14, 13:02
Kolor z 269 a temat z 270 - nieźle szarpie :wink:

Seba
18.07.14, 13:18
Fajny bociek, też jestem ciekawy co upolował :)

abir
18.07.14, 22:11
zaskoczyły mnie wasze dobre opinie. ale do brzegu, jak to mówią...
zdjęcia miały pojawić się może w niedzielę (z braku czasu), ale nie chcę wystawiać Waszej cierpliwości na tak dużą próbę. więc bociek upolował to. ..
od razu przepraszam za ilość zdjęć większą od 3, ale tak mi pasowało do pokazania historii
kto wie, co to za ryba?? jeśli Krakman tu wejdzie - nie bierze udziału w konkursie:-P

271. zanim wyciągnął rybę kilka razy dziobem walił w nią jak harpunem
124444

272. ryba kilkukrotnie mu wypadała z dzioba, lecz się nie poddawał
124445

273. w końcu udało się
124446

274. z czasem zleciało się towarzystwo
124447

275. a wiadomo, że przy stole dwóch to już tłok, więc bociek poszedł sobie gdzie indziej
124448

petreq
18.07.14, 22:16
abir - nic mi nie przychodzi do głowy poza jednym słowem... ZAJE... po prostu!

Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty abir. :twisted:

fazi75
18.07.14, 22:16
ŁaŁ! Moje gratulacje. Piękna seria!

Muminek
18.07.14, 22:17
Pięknie to pokazałeś, gratulacje!

Bodzip
18.07.14, 22:19
Coś pięknego :)

koronax
18.07.14, 22:22
Cudo zdjęcia. Wspaniałe.

nyny
18.07.14, 22:22
Ladny Lin na zdjeciach ;)
Bociek zreszta tez:)

pozdro

ahutta
18.07.14, 22:28
W szoku jestem. Taką serię upolować :D Zarąbiste Panie, zarąbiste :D

abir
18.07.14, 22:29
Ladny Lin na zdjeciach ;)
Bociek zreszta tez:)

pozdro
brawo, fanfary dla nynego:mrgreen::mrgreen:

Jan_S
18.07.14, 22:32
no bomba, ale jak bociek zje taką wielką rybę? (chyba mało w życiu widziałem)

helmuth
18.07.14, 22:33
Ladny Lin na zdjeciach ;)pozdroJesteś pewny?
Też myślałem, o linie ale pojawiła się myśl, że to karp. :roll:
Spora sztuka. Nie myślałem, że boćki łapią ryby. Szczególnie tak duże ryby :)
Zdjęcia super.

nyny
18.07.14, 23:07
Jesteś pewny?
Też myślałem, o linie ale pojawiła się myśl, że to karp. :roll:
Spora sztuka. Nie myślałem, że boćki łapią ryby. Szczególnie tak duże ryby :)
Zdjęcia super.

Tak jestem pewny, to nie karp :)

Bociek to taki ptaszek co i zabka i rybka, a i myszka nie pogardzi ;)

pozdro

helmuth
18.07.14, 23:27
Tak jestem pewny, to nie karp :)

Bociek to taki ptaszek co i zabka i rybka, a i myszka nie pogardzi ;)

pozdroOK, jak to mówią, pierwsza myśl najlepsza :D
Co do boćka, to tak samo mnie zaskoczył z tą rybą (to, że taka wielka to już zupełny szok :roll:), jak czapla ,którą widziałem jak z nory wyciągała mysz :D

grisza34
18.07.14, 23:51
przepiękna wrzuta !!! co tu dużo gadać- Kunszt w każdym calu :) przy najbliższej okazji dorzucę bo nie moge chwilowo. tak poza tym robione z łódki, czaty pływającej czy trzcinowiska? ostatnio rozmawiałem z właścicielem posesji gdzie lubie popstrykać i nie zgodził się na fotografię z łódki czy też zamaskowanego pontonu :( pozostają mi trzcinowiska. ale i to dobre :) pozdr

BIKER
19.07.14, 09:43
Czapka z głowy Panie abir, cudne foty z bocianem.:grin:

witia
19.07.14, 10:36
Super kadry i ujęcia "bocianie".
Gratuluję i pozdrawiam.

Planistigmat
19.07.14, 10:55
Zdjecia z bocianem i ryba sa naprawde super. !!

Czy ostatecznie bocian pożarł całą rybę, czy jednak mu sie nie zmiesciła do "paszczy" ?

Strzelec
19.07.14, 11:01
Gratuluję, Abir, serii z bocianem, a szczególnie z bocianem i rybą w dziobie :)
Piękną sztukę złowił :mrgreen:

realnasty
19.07.14, 11:35
Odebrało mi mowę. Niesamowite.

piaseczek
19.07.14, 14:29
Mega bociek a fotki piękne:)

lisiajamka1
19.07.14, 15:19
Ja Cię kręcę :shock: super!

witwicky
19.07.14, 16:41
Koncertowa seria z rybą. Myślałem ze bociek tylko żaby wsuwa. A tu rybą nie wzgardzil i to jaką wielką!
Tak z ciekawości, całą zjadł?

Ola_Olga
19.07.14, 18:08
Bociek z rybą po prostu niesamowity. Podobno oprócz talentu (masz go niewątpliwie), potrzeba czasem trochę szczęścia. Myślę, że powinieneś grać w Lotto:)

A system dalej swoje....

W pamięci wielki plus.

abir
19.07.14, 18:22
dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze, które bardzo cieszą:grin:

nie widziałem jak pochłaniał całą rybę bo odszedł z nią w dziobie za trzciny. Ale widziałem jak ją sobie ustawiał do połknięcia i miał już w gardle dużą jej część to jestem w stanie uwierzyć że ją połknął całą

przepiękna wrzuta !!! co tu dużo gadać- Kunszt w każdym calu :) przy najbliższej okazji dorzucę bo nie moge chwilowo. tak poza tym robione z łódki, czaty pływającej czy trzcinowiska? ostatnio rozmawiałem z właścicielem posesji gdzie lubie popstrykać i nie zgodził się na fotografię z łódki czy też zamaskowanego pontonu :( pozostają mi trzcinowiska. ale i to dobre :) pozdr
robione z materaca i siatka maskująca na takim podmokłym terenie, na skraju trzcin. mam ułożone stare drzwi od piwnicy, które rewelacyjnie nadają się na podkład w takie mokre i grząskie miejsce, na to materacyk. drzwi przenoszę sobie zawsze 2 -3 dni przed leżeniem w miejsce, które będzie mi odpowiadało. jeśli planuję duże ptaki odsuwam trochę je w głąb trzcin. jeśli mam w planie małe brodzące ustawiam się bliżej brzegu. nie zawsze wszystko idzie idealnie, wystarczą 2 duże ulewy i jest tak grząsko i mulisto że czasem rezygnuję. a ptaki dopisują wiadomo, jak chcą, nie ma reguły

Lolita
19.07.14, 18:34
Piekne te bociany! Moze mnie odwiedza... Zawsze chcialam miec syna B-)

abir
19.07.14, 18:42
Bociek z rybą po prostu niesamowity. Podobno oprócz talentu (masz go niewątpliwie), potrzeba czasem trochę szczęścia...
dzięki za nad wyraz miłe słowa, ale w totka nie zagram, bo ja już co miałem wygrać to wygrałem

jeśli chodzi o istniejące we mnie ilości talentu i szczęścia pisałem o tym jakiś czas temu:

...dzięki, ale większość moich zdjęć łączy przypadek i szczęście bumelanta...

a jak to nazwiesz:
idę na błotniaka - wychodzi trzciniak
idę na czajki - wychodzi łabędź
idę na czaple - są czajki
idę na myszaki - jest lis
siedzę z piwem nad stawem bez celu - jest perkoz
idę na żurawie - nie mam nic
idę na brodzące - to pliszki mnie masują
ni ładu i składu w tych moich wyprawach, więc to musi być przypadek:mrgreen:

---------- Post dodany o 18:42 ---------- Poprzedni post był o 18:37 ----------

nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem:mrgreen:
musiałby się jakiś ornitolog wypowiedzieć czy boćki są odpowiedzialne za synów:-P

realnasty
19.07.14, 19:25
jeśli chodzi o istniejące we mnie ilości talentu i szczęścia pisałem o tym jakiś czas temu:

Niepotrzebna kokieteria ;)

Seba
19.07.14, 19:34
Takiego Lina łupnąć no, no. Gratuluję zdjęć. :)

abir
19.07.14, 19:36
teraz mnie coś tknęło:idea:
a czy nie było ogłoszenia, że sekretariat zamknięty będzie bo renament, albo jakie wczasy pod gruszą. ??? :mrgreen:
więc kto do roboty przyłazi jak wniosek urlopowy prezes podisał przecież, bo podpisał no nie??:roll:

Niepotrzebna kokieteria ;)
nikt mi nie wierzy:|

gulasz
19.07.14, 23:34
to jeszcze ja ...
nie wyłamię się - kapitalna seria - nie ma co przepraszać za ilość
dwa razy tyle też byśmy "znieśli jakoś" :P

a co do światła - nie sztuka focić przy ładnym świetle ;)

także jak 3 pierwsze mnie urzekły - tak te zwaliły mnie z nóg - dobrze że siedzę - są PRZEPIĘKNE !!!

gratuluję spotkania

jeśli chodzi o to że idziesz na jedno a przynosisz drugie - hu kers - wychodzi Ci to doskonale ;)
no i przynajmniej nie powinno Ci się łątwo znudzić

bo tak iść na kaczki i przynieść kaczki itp... nudą wieje ;)

póki co dobrnoc

Lolita
20.07.14, 01:16
teraz mnie coś tknęło:idea:
a czy nie było ogłoszenia, że sekretariat zamknięty będzie bo renament, albo jakie wczasy pod gruszą. ??? :mrgreen:
więc kto do roboty przyłazi jak wniosek urlopowy prezes podisał przecież, bo podpisał no nie??:roll:

nikt mi nie wierzy:|To się więciej nie odzywam...

abir
20.07.14, 20:40
to jeszcze ja ...
jeśli chodzi o to że idziesz na jedno a przynosisz drugie - hu kers - wychodzi Ci to doskonale ;)
no i przynajmniej nie powinno Ci się łątwo znudzić

bo tak iść na kaczki i przynieść kaczki itp... nudą wieje ;)
to trzyma się kupy

żeby nie było monotonnie, dziś coś małego. szczerze mówiąc szukałem w atlasie i necie, ale pewności nie mam co to. na pewno jakiś rodzaj łęczaka lub brodźca. myślę że ktoś rozpozna te dwa gatunki, będę wdzięczny

276.
124547

277.
124548

278.
124546

gulasz
20.07.14, 23:18
ja tradycyjnie nie rozpoznaje - bom analfabeta totalny jeśli o gatunki czegokolwiek się rozchodzi ;)
ale niezmiennie się mocno podoba :)

petreq
20.07.14, 23:21
Mnie również się podoba, chociaż abirze bocianem podniosłeś poprzeczkę bardzo wysoko...

abir
21.07.14, 07:10
Mnie również się podoba, chociaż abirze bocianem podniosłeś poprzeczkę bardzo wysoko...
bociek to taki mały wybryk. teraz będzie trochę z górki i wrócimy do normalności:wink:

Bodzip
21.07.14, 07:59
Bociek boćkiem, ale te maluchy biegające są zarąbiste :D

piasbog
21.07.14, 10:49
Na drugim zdjęciu jest Łęczak, na pierwszym nie wiem, budowa ciała łęczaka, ale dziób trochę długi, może inni pomogą rozpoznać tego brodźca.
Świetne zdjęcia bociana - rybaka. Na wiosnę dużo młodych zajęcy pada łupem bocianów, wbrew pozorom niezły z niego morderca.
pozdrawiam

grisza34
21.07.14, 11:05
dzięki za wskazówki Abir. co do następnej wrzuty to brodzące są bardzo dobre. czym Ty je karmisz że tak blisko podchodzą :D pozdr

abir
21.07.14, 11:27
Na drugim zdjęciu jest Łęczak, na pierwszym nie wiem, budowa ciała łęczaka, ale dziób trochę długi, może inni pomogą rozpoznać tego brodźca.
Świetne zdjęcia bociana - rybaka. Na wiosnę dużo młodych zajęcy pada łupem bocianów, wbrew pozorom niezły z niego morderca.
pozdrawiam
dzięki piasbog za pomoc:)

---------- Post dodany o 11:27 ---------- Poprzedni post był o 11:06 ----------

dzięki za wskazówki Abir. co do następnej wrzuty to brodzące są bardzo dobre. czym Ty je karmisz że tak blisko podchodzą :D pozdr
no właśnie niczym, leżę zdrętwiały i liczę na "palec boży":wink:
albo ciągnie swój do swego:roll:
2 tygodnie temu wśród mew była jedna z chorą nogą, miała duże trudności w poruszaniu się. przykuśtykała do mnie, usiadła 30 cm od materaca, mógłbym ją złapać za pióra. wiedziała, że coś się dzieje pod siatką bo robiąc zdjęcia człowiek trochę się rusza i słychać aparat, co jakiś czas zerkała na mnie, ale siedziała dalej. jak wróciłem po tygodniu leżała już martwa. później tak sobie myślałem, czy ona nie wykombinowała, że przy mnie będzie bezpieczniejsza bo żadne zwierze nie podejdzie do materaca. ale to chyba nie możliwe. mam w telefonie fotkę to zaraz pokarzę

abir
21.07.14, 11:40
124576

dziwne to było doświadczenie

abir
21.07.14, 21:12
była zajawka bociana, który kilka razy jeszcze tu na pewno zagości, dziś zajawka czapli, która będzie chyba najczęstszym bywalcem tego wątku. jest to jeden z moich ulubionych ptaków, czekam na białe czaple - na razie siwe
przepraszam, że tylko jedno zdjęcie i bez większej selekcji - z całkowitego braku czasu

279. przetrzepać komuś pióra??:mrgreen:

124618

Bodzip
21.07.14, 21:17
Boskien:D

---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:16 ----------

Boskien:D
Tfu, bez n :)

fazi75
21.07.14, 21:42
124576

Parę lat temu zimową porą zięba prawie mi wlazła pod nogi. Początkowo byłem bardzo zdziwiony, ale to co się stało po chwili wszystko wyjaśniło. Otóż w pewnej chwili z gęstwiny drzew pojawił się gołębiarz i w mgnieniu oka zabrał spod moich nóg piszczącego kolorowego ptaszka. Musiało upłynąć kilkanaście sekund zanim zorientowałem się co się stało.
279-znakomite

petreq
21.07.14, 21:55
była zajawka bociana, który kilka razy jeszcze tu na pewno zagości, dziś zajawka czapli, która będzie chyba najczęstszym bywalcem tego wątku. jest to jeden z moich ulubionych ptaków, czekam na białe czaple - na razie siwe
przepraszam, że tylko jedno zdjęcie i bez większej selekcji - z całkowitego braku czasu

279. przetrzepać komuś pióra??:mrgreen:

abir - już nie marudzę. Czapla świetna! Chcę więcej!

grisza34
21.07.14, 23:20
niestety. natura nie jest zawsze piękna i urocza. naturalna selekcja robi swoje. rzeczywiście blisko podeszła. miałeś jak operować obiektywem? :)
zapomniałem o tej pięknej czapli. chyba za dużo alkoholu mój organizm przyjął dzisiaj :) jak takie zdjęcia dodajesz bez selekcji to ja nie wiem co masz u siebie na kompie? jak dwie czy trzy w pokera grają :) pozdr

romek1967
21.07.14, 23:29
Ślicznota

alnico
22.07.14, 00:11
Czapla super :grin:

Lolita
22.07.14, 00:33
Człowieku z lasu... Tarzanie :-D Chciał byś teraz być ze mną w Bułgarskch górach... Jakie tu są czaple....
Nie zdążyłam przed wyjazdem zakupić 50-200 :(

ahutta
22.07.14, 00:40
Jakie tu są czaple....

Takie wielkie? :shock:

Lolita
22.07.14, 00:45
Nie
Takie wielkie? :shock:Nie! Kolorowe... Jak flamingi

Bodzip
22.07.14, 07:21
Parę lat temu zimową porą zięba prawie mi wlazła pod nogi. Początkowo byłem bardzo zdziwiony, ale to co się stało po chwili wszystko wyjaśniło. Otóż w pewnej chwili z gęstwiny drzew pojawił się gołębiarz i w mgnieniu oka zabrał spod moich nóg piszczącego kolorowego ptaszka. Musiało upłynąć kilkanaście sekund zanim zorientowałem się co się stało.
279-znakomite
Mimo pewnie, że Ci żal było, to gołębiarz też chciał jeść.

abir
22.07.14, 07:45
dzięki za odwiedziny:grin:

279-znakomite
czasem właśnie jest tak trochę brutalnie, słaby nie ma szans

niestety. natura nie jest zawsze piękna i urocza. naturalna selekcja robi swoje. rzeczywiście blisko podeszła. miałeś jak operować obiektywem? :)
zapomniałem o tej pięknej czapli. chyba za dużo alkoholu mój organizm przyjął dzisiaj :) jak takie zdjęcia dodajesz bez selekcji to ja nie wiem co masz u siebie na kompie? jak dwie czy trzy w pokera grają :) pozdr
nigdy nie jest za dużo, nigdy..:roll::mrgreen:
może w pokera nie grają:mrgreen:, ale liczę że przypadną wam do gustu

Człowieku z lasu... Tarzanie :-D Chciał byś teraz być ze mną w Bułgarskch górach... Jakie tu są czaple....
Nie zdążyłam przed wyjazdem zakupić 50-200 :(
marzy się taki wyjazd na ptaki w inne kraje, marzy.... ale nie dla psa kiełbasa. z drugiej strony mamy tyle pięknych ptaków
nie masz 50-200??? ja mam, na zlocie bierz jak swoje:mrgreen:, znaczy pożyczaj:roll: w domu muszę rozliczyć obiegówkę:-P

yamada
22.07.14, 08:59
Zdjęcia super, bociek wymiata po prostu, a ostatnia czapla urocza jest
pozdrawiam :)

Lolita
22.07.14, 16:51
nie masz 50-200??? ja mam, na zlocie bierz jak swoje:mrgreen:, znaczy pożyczaj:roll: Jak tak chętnie dajesz to bierę ;)

osiem1984
23.07.14, 09:00
Zdjęcia boćków są GENIALNE w Twoim wykonaniu.

abir
25.07.14, 22:08
słowo się rzekło, więc małe czaplowe intro

280,
125011

281,
125012

282,
125013

petreq
25.07.14, 22:11
281 i 282!!! Yes, yes, yes... :)

alnico
25.07.14, 22:30
Super są te czaple w Twoim wykonaniu :grin:

kris70
25.07.14, 23:02
Poza tej Czapli nieziemska:grin:. Brodziec na 276,278 to Kwokacz.
Pozdr. kris.

Careme
25.07.14, 23:18
282 podoba mi się. Styl czapli Shaolin :wink:

grisza34
26.07.14, 00:27
człowieku ! jak TY TO robisz :) przepiękne !!! 282- nie bedę pisał bo ... już nie wiem jak pisać :) gratki za to 282 !!!

gulasz
26.07.14, 01:42
człowieku ! jak TY TO robisz :)

jak to jak - czai się w czatowni, a jak ptaszyna jest blisko wychodzi z krzaczorów i robi "ŁAAAAAAAAAA"albo "BUUUU"
ptak niemal schodzi na zawał rozdziawiając przy tym skrzydła i niejednokrotnie także dziób

druga wersja (jaką odkryliśmy w Wysowej na Zlocie Bodzipowym) mówi że to są tylko plastikowe figurki
ale dobrego dostawcę kolega ma dlatego takie giętkie - może je wykrzywiać dowoli i wyglądają totalnie naturalnie

ale nie chciał zdradzić nazwiska ;)

ABIR MISTRZU PTASZORÓW - ŚWIETNE tą ostatnią ptaszynę wyzginałeś - mniód :)

Muminek
26.07.14, 08:33
282. podoba się najbardziej, brawo!
Pozdrawiam

witia
26.07.14, 08:48
Super te Twoje foto.
277; 279 i 282 - znakomite.
Gratuluję i pozdrawiam.

kolba
26.07.14, 10:35
Parę dni nie zaglądałem do Twojego wątku a tu takie fajne zdjęcia. Bocian i czapla rewelka.

jaclas
26.07.14, 10:54
słowo się rzekło, więc małe czaplowe intro
282,
125013
Świetna ta stylizacja na naszego orła:)

abir
26.07.14, 16:59
Poza tej Czapli nieziemska:grin:. Brodziec na 276,278 to Kwokacz.
Pozdr. kris.
dzięki za pomoc kris70

człowieku ! jak TY TO robisz :) ...
właśnie tak jak mówi gulasz:grin:. wygadałem się na zlocie - teraz wszyscy wiedzą:wink:

...(jaką odkryliśmy w Wysowej na Zlocie Bodzipowym) mówi że to są tylko plastikowe figurki
ale dobrego dostawcę kolega ma dlatego takie giętkie - może je wykrzywiać dowoli i wyglądają totalnie naturalnie ...

lisiajamka1
26.07.14, 18:39
Czapla pręży się jak na zawołanie :grin: Super.

CzaRmaX
26.07.14, 19:43
Nie należę do zagorzałych fanów ptaków ale jak coś jest nietypowe to i owszem coś nasmaruje :). 281 jest dobre przez układ ptaka i to odbicie w wodzie, tylko szkoda, że te krzaczory musiały się wbić w kadr po prawej. No ale wiem inaczej się nie dało - moment to moment i bardzo fajny moment trafiłeś :)

abir
28.07.14, 19:41
dziękuję wszystkim za komentarze

dziś takie experymenty z czasami migawki i mojej celności z af. temat zajęć z "plastikowymi figurkami" był taki: osiągnąć ostry łeb i dynamicznie rozmyte skrzydła. efekty są trochę po japońsku, trzeba próbować:mrgreen:

283.
125232

284.
125233

285.
125234

kris70
28.07.14, 19:46
Rewelacyjne strzały, gratuluję.

hadan
28.07.14, 20:01
Jestem urzeczony tymi zdjęciami. Masz to wyczucie i oko.
Szczere gratulacje.

Pozdrawiam

Bodzip
28.07.14, 20:10
O kurde berecik, zarąbiste

Ola_Olga
28.07.14, 20:12
Po prostu rewelacja! Swoje umiejętności i talent rozwijasz w zawrotnym tempie, szczere gratulacje, to sama przyjemność oglądać to na własne oczy.

ahutta
28.07.14, 20:17
Nie wiem jak to jest po japońsku, ale mi się podoba :mrgreen:

helmuth
28.07.14, 20:21
279. przetrzepać komuś pióra??:mrgreen: ...Toż to jakiś ekshibicjonista! :mrgreen:
Czaple rewelacyjne!

abir
28.07.14, 20:38
Nie wiem jak to jest po japońsku, ale mi się podoba :mrgreen:
po japońsku to - jako tako

petreq
28.07.14, 20:40
Re-we-la-cja!

tadzik1231
28.07.14, 20:47
Wpisałem w Google tłumaczu "mi się podoba" i wyskoczyło cóś takiego - 私はこれが好き :roll:. Nie wiem czy kogoś nie obrażam ale mi też się podoba :)

Seba
28.07.14, 21:06
Ano najprawdziwsza prawda, rewelacja! Jest co podziwiać. Piękne czaple. :grin:

petreq
28.07.14, 21:12
Wpisałem w Google tłumaczu "mi się podoba" i wyskoczyło cóś takiego - 私はこれが好き :roll:. Nie wiem czy kogoś nie obrażam ale mi też się podoba :)
A mnie takie krzaczki kojarzą się z "sajgonkami" (będący w temacie wiedzą co mam na myśli) :grin:

Tadeusz Jankowski
28.07.14, 21:35
Nie będę się rozpisywał. Fotki świetne pod każdym względem, technicznie - rewelka.
Pierwsze zdjęcie (start z wodnej tafli, zagarnianie powietrza, ostatni plusk nogami i w górze) największe wrażenie robi.
Drugie, to lądowanie wprost na światło, wszystkie mięśnie naprężone, pięknie rozpostarte skrzydła, uważne spojrzenie, paluszki już już macają wodę.
Trzecie też niezgorsze, tzn. świetne. Piękny tryptyk.

Rzeczywiście fotki przypominają szkice japońskie lub chińskie hafty ale kudy tam haftom do tych igraszek malowanych światłem. Blask rzeczywistości, precyzyjne, wyrzeźbione, z grą światła, bardzo oszczędnie i wymownie podane sceny. Kropelki, to Chopin.

Obiektyw się pięknie sprawił. Sensor również.
Pzdr, TJ

jaclas
28.07.14, 21:46
Napiszę krótko: Świetne!

yac
28.07.14, 22:52
284 z ostatniej serii - cudne światło i obrazek. O reszcie się nie wypowiadam,bo słabych zdjęć już daaaawno nie robisz.

W zacytowanym poniżej Twoim poście znalazłem przyczynę swej porażki w ptasich fotach;
Zawsze jak jestem na Kaszubach to idę focić żurawie :mrgreen:

"https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez abir https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/buttons/viewpost-right.png (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=1092694#post1092694)

a jak to nazwiesz:
idę na błotniaka - wychodzi trzciniak
idę na czajki - wychodzi łabędź
idę na czaple - są czajki
idę na myszaki - jest lis
siedzę z piwem nad stawem bez celu - jest perkoz
idę na brodzące - to pliszki mnie masują
ni ładu i składu w tych moich wyprawach, więc to musi być przypadek:mrgreen:"

gulasz
29.07.14, 00:35
W zacytowanym poniżej Twoim poście znalazłem przyczynę swej porażki w ptasich fotach;

mam podobnie :mrgreen:

abir - to już jest nudne - ale na pewno nie wyszło Ci to po japońsku tylko wyszło cudnie :!:

Muminek
29.07.14, 06:54
Ślicznie zapozowały, czaple to wdzięczne modelki. Właśnie takie zdjęcia, pokazujące ich piękno w ruchu lubię najbardziej. Brawo!

abir
29.07.14, 07:35
dziękuję za miłe słowa i komentarze wszystkim forumowiczom

284 z ostatniej serii - cudne światło i obrazek. O reszcie się nie wypowiadam,bo słabych zdjęć już daaaawno nie robisz.

"https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez abir https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/buttons/viewpost-right.png (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=1092694#post1092694)

....idę na żurawie - nie mam nic...

Jacek, chyba nie można z założenia chodzić na żurawie, to przynosi pecha. kilka dni temu pojechałem niby na te ptaki, wszystko sprawdzone i oblukane. pewniak po prostu. i co? i żurawie postanowiły pochodzić sobie gdzie indziej. mogę zmodyfikować mój zapis na:
...idę na żurawie - jest zając:grin:
po cichu powiem ci, że mam już zamówione 3 figurki tych ptaków, to pewna metoda na udane zdjęcia:mrgreen:

alnico
29.07.14, 07:41
Rewelacja !!! :grin:
Ja na co bym nie poszedł - nie ma nic, co najwyżej czasem jakiś robal się znajdzie :roll:

ahutta
29.07.14, 08:43
po cichu powiem ci, że mam już zamówione 3 figurki tych ptaków, to pewna metoda na udane zdjęcia:mrgreen:

Figurki będziesz focił :shock::shock::shock:

witia
29.07.14, 08:59
Piękne te "czaplowe" ujęcia i kadry super.
Gratuluję i pozdrawiam.

abir
29.07.14, 10:46
na bezrybiu ....:grin:

Piękne te "czaplowe" ujęcia i kadry super.
Gratuluję i pozdrawiam.
podziekował

Lolita
29.07.14, 16:39
O w morde! Czlowieku z lasu :shock: Rewelacja :roll:

gulasz
29.07.14, 18:13

gdzis Ty był jak Cie nie było a temat słynnych abirowskich figurek w Wysowej był poruszany ?

Bodzip
29.07.14, 18:36
gdzis Ty był jak Cie nie było a temat słynnych abirowskich figurek w Wysowej był poruszany ?
Przy mnie nie. Mnie było już zimno :roll:

ahutta
29.07.14, 19:09

Prawdopodobnie ogrzewałem żonę :D

Bodzip
29.07.14, 19:40
Prawdopodobnie ogrzewałem żonę :D
No właśnie, u mnie odwrotnie - mnie ogrzewała żona :D

ahutta
29.07.14, 19:51
Moja mówi, że jest lodówa.

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------

Szit, zaś się wygadałem :oops:

gulasz
29.07.14, 20:55
Moja mówi, że jest lodówa.

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------

Szit, zaś się wygadałem :oops:

ze masz zimną żonę nie sądzę., więc pewnie chodzi Ci o to żeś zimny drań :p

ahutta
29.07.14, 21:09
Sama tak mówi, ja tylko cytuję.

Lolita
30.07.14, 00:30
Glupki, to mnie bylo zimno ;)

abir
30.07.14, 17:37
w zeszłym roku nie widziałem tych ptaków na moim stawie. trochę mnie zaskoczyły bo przyleciały ze 3 razy tylko na jedną chwilkę i koniec.
prawdopodobnie bataliony, ale zakładać się nie będę

286.
125393

287.
125394

koronax
30.07.14, 17:49
Ładne. Nie tylko zresztą tę. Wcześniejsze również. :grin:

Muminek
30.07.14, 19:52
Piękne bataliony, ładnie ubarwione. Zresztą wszystkie wersje kolorystyczne są cudne i niepowtarzalne.
Pozdrawiam

abir
30.07.14, 20:55
Piękne bataliony, ładnie ubarwione. Zresztą wszystkie wersje kolorystyczne są cudne i niepowtarzalne.
Pozdrawiam
no właśnie niepowtarzalne. podobno nie ma 2 identycznych batalionów, czy to prawda?

ahutta
30.07.14, 22:45
no właśnie niepowtarzalne. podobno nie ma 2 identycznych batalionów, czy to prawda?

Nie ma szans, żeby były dwa identyczne bataliony. W każdym są inni żołnierze. Poza tym batalion to kilkaset chłopa jest, a tu kilka ptaszków pokazałeś ;)
Nie zmienia to faktu, że ptaszki bardzo ładnie uchwycone :)

kolba
31.07.14, 07:22
Zdjęcia super a szczególnie 283. Woda ociekająca z nóg przy starcie - rewelacja.

abir
31.07.14, 09:57
Nie ma szans, żeby były dwa identyczne bataliony. W każdym są inni żołnierze. Poza tym batalion to kilkaset chłopa jest, a tu kilka ptaszków pokazałeś ;)...
WKU dała mi "D", więc mogłem nie wiedzieć:wink:

grisza34
31.07.14, 10:08
oj dawno mnie tutaj nie było. gulasz się wygadał ale o namiar dostawcy tych plastikowych figurek raczej sie nie doproszę :) Czaple eksprymentalne migawkowo-rewelacyjne 284 mi się najbardziej podoba :) Bataliony tez piękne- a co do batalionów to też nie należałem do żadnego bo chyba zgubili moje dokumenty - A bez paragrafów a czekam do tej pory ;) żartuje- za stary juz jestem. pozdr

Bodzip
31.07.14, 11:32
Poza tym batalion to kilkaset chłopa jest, a tu kilka ptaszków pokazałeś ;)
Nie zmienia to faktu, że ptaszki bardzo ładnie uchwycone :)
Ty męski szowinisto :mrgreen: pamiętasz "panny z poligonu" ? :mrgreen:
Dziś Baby żondzom :roll:

ahutta
31.07.14, 12:34
Ty męski szowinisto :mrgreen: pamiętasz "panny z poligonu" ? :mrgreen:

Nie, ale "Panny z Wilka" tak ;) :mrgreen:

Dziś Baby żondzom :roll:

Lepiej Baby niż "ministry" :p:mrgreen:

abir
2.08.14, 17:31
dziś "śmieszka" wrzutka

288. młody osobnik
125638

289. troszkę starsze, przeżyły już może 2 zimy
125639

290. no i stary koń....
125636

291. ...znaczy dorosły osobnik
125637

lisiajamka1
2.08.14, 17:40
Stary koń a drze dziób jak małolat :grin:
Jak zwykle zdjęcia super.

Bodzip
2.08.14, 17:44
No super panie, doskonałe :D

Lolita
2.08.14, 17:47
Rewelacja! Mnie się naj bardziej 289. Takie jeste... Hmmmm... Ciepłe ;)

aga_piet
2.08.14, 18:00
Bataliony świetne - kumpele idą na podryw :D Ostatnia rozwrzeszczana mewa też urocza. Pierwsze z tej ostatniej wrzutki trochę zepsute przez "przeszkadzacze" w tle.

alnico
2.08.14, 19:42
Szalejesz Panie z tymi ptakami :grin:. Drugie i ostatnie najfajniejsze, wrzutka super, jak zwykle w twoim przypadku :grin:

abir
2.08.14, 20:40
dobrze że taka zwykła mewka też się Wam podoba:)

Bataliony świetne - kumpele idą na podryw :D Ostatnia rozwrzeszczana mewa też urocza. Pierwsze z tej ostatniej wrzutki trochę zepsute przez "przeszkadzacze" w tle.
to prawda, trudno. wołałem żeby się odsunęły, że kadr mi psują, bez skutku...:wink:

abir
2.08.14, 20:53
Szalejesz Panie z tymi ptakami :grin:....
oszalałem do reszty:roll: dzięki
dla bywalców w moim wątku - na wieczór jeszcze jedno zdjęcie

292. uuuwaga,.....nadlatuję....:shock:
125648

lisiajamka1
2.08.14, 21:02
Szarżujący bocian :shock: Doskonałe.

witia
2.08.14, 21:07
290 i 291 - znakomite.
Bociek pięknie "przyłapany".
Pozdrawiam.

gulasz
2.08.14, 21:19
chyba muszę odkopać słownik wyrazów bliskoznacznych coby się nie powtarzać..
no piękności - daleko byłeś od tego gamonia - bo ja bym się bała jego dzioba ;)
a nie chce nic mówić ale ten bociek leci na Ciebie :P

alnico
2.08.14, 21:29
no to będą dzieci :mrgreen:

ahutta
2.08.14, 21:34
dobrze że taka zwykła mewka też się Wam podoba:)

Mewki są fajne ;) :D

Bodzip
2.08.14, 21:41
Mewki są fajne ;) :D
Ty, bo powiem Adze :p

gulasz
2.08.14, 21:53
tak kolegę wsypiesz :?: :roll:

kolega... :roll:
:mrgreen:

Bodzip
2.08.14, 21:57
tak kolegę wsypiesz :?: :roll:

kolega... :roll:
:mrgreen:
No co chcesz, ptok to ptok :D

aga_piet
2.08.14, 22:10
Abirze - dźgnął Cię?

abir
2.08.14, 22:17
...no piękności - daleko byłeś od tego gamonia - bo ja bym się bała jego dzioba ;)...
to zdjęcie myślę że trochę ponad 20m, patrzyłem na niego przez wizjer i mówiłem po cichu ląduj, ląduj diable...:mrgreen: jak lądował było z 5m mniej, może koło 17-18

---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post był o 22:14 ----------

Abirze - dźgnął Cię?
nie, gdzie tam. przecież mnie nie widział

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post był o 22:15 ----------

no to będą dzieci :mrgreen:
lepiej nie:roll:

ahutta
2.08.14, 22:23
Ty, bo powiem Adze :p

Jeden załapał :D

lcf
2.08.14, 22:37
292 kapitalne :).

Lolita
3.08.14, 09:03
Może mu zimno było :lol::lol::lol:

no to będą dzieci :mrgreen:Oplułam monitor :mrgreen:

abir
3.08.14, 19:59
Może mu zimno było https://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_lol.gifhttps://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_lol.gifhttps://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_lol.gifhttps://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_mrgreen.gif
co ja piec martenowski jestem?:-P

Wróciłam z urlopu :grin: Chyba głupia jestem ale się cieszę :mrgreen:

ptaki o tym wrzeszczą od 2 dni...:mrgreen:

293.
125714

Bodzip
3.08.14, 20:17

293.
125714
Doskonałe :mrgreen:
Muszę rozdać ...

waruga
3.08.14, 20:25
co ja piec martenowski jestem?:-P

293.
125714

Doskonale, poprzednie rowniez.

grisza34
3.08.14, 20:48
wrzuta z mewami jest świetna :) ta rozdarta wymiata :) bociek frontalnie nietuzinkowo złapany a Czapla chyba musiała się wygadać :) piękne zdjęcia !

barmichal76
4.08.14, 12:56

Obejrzałem sobie kilka stron zaległych. Na 286 jeden batalion wygląda jakby się w lustrze oglądał :)

Mewę z 288 skadrowałbym w pionie, żeby usunąć przeszkadzajkę z lewej strony. Przeszkadzajka nad głową mewy jest jak pióropusz, korona. Pewnie odzwierciedla marzenia ptaka ;)

Pozdr

abir
4.08.14, 13:21
Obejrzałem sobie kilka stron zaległych. Na 286 jeden batalion wygląda jakby się w lustrze oglądał :)

Mewę z 288 skadrowałbym w pionie, żeby usunąć przeszkadzajkę z lewej strony. Przeszkadzajka nad głową mewy jest jak pióropusz, korona. Pewnie odzwierciedla marzenia ptaka ;)

Pozdr
cenna uwaga, rzeczywiście takie kadrowanie wyeliminowałoby jedną przeszkadzajkę. będę musiał zawsze pomyśleć przed kadrowaniem

jaclas
4.08.14, 18:42
Wszedłem na chwilę na forum(wyjazd) i? 292, 293- pięknie!

abir
5.08.14, 20:21
a tu niespodzianka, nie ma skrzydeł i dzioba:shock:

294.
125870

295.
125869

alnico
5.08.14, 20:23
294.
295.

i d...y ten z drugiego zdjęcia :mrgreen:

Ola_Olga
5.08.14, 20:26
Kurczę, Tobie wszystko samo w kadr włazi, czy co...?
Fajne z tak bliskiej odległości, nawet obcięty tyłek na 295 mi nie przeszkadza. No dobra, kawałek tyłka..:)

koronax
5.08.14, 20:28
Kurcze. Ale że nie uciekł :roll:
Tylko sobie tak wodę spokojnie pije Hmmm.

Bodzip
5.08.14, 20:29
Zaje... znaczy zarąbiste :mrgreen:
Czesałeś go ? :-P

Muminek
5.08.14, 20:50
Przepiękne, zwłaszcza 294. to było przypadkowe spotkanie?

Saboor
5.08.14, 20:51
294. 295.

Pierwsze miodek!

witia
5.08.14, 20:54
"Sklonuj" z pierwszego "ogonek" i będzie świetne.
Pozdrawiam.

abir
5.08.14, 21:11
i d...y ten z drugiego zdjęcia :mrgreen:
wiem, zaskoczył mnie. później pokręciłem ogniskową

Kurczę, Tobie wszystko samo w kadr włazi, czy co...?
Fajne z tak bliskiej odległości, nawet obcięty tyłek na 294 mi nie przeszkadza. No dobra, kawałek tyłka..:)
może ja łażę tam gdzie coś zawsze jest

Kurcze. Ale że nie uciekł :roll:
Tylko sobie tak wodę spokojnie pije Hmmm.
uciekł, jak 3 razy mój olek strzelił lustrem

---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post był o 21:05 ----------

Zaje... znaczy zarąbiste :mrgreen:
Czesałeś go ? :-P
deszczyk padał, może to taka mokra włoszka u nich:grin:

Przepiękne, zwłaszcza 294. to było przypadkowe spotkanie?
to dłuższa historia, ale z nim tak to przypadek. generalnie wybrałem się na żurawie w miejsce ich nocowania. żurawie na mój pech spłoszył chyba lis przed 5 rano i tyle je widziałem. więc fociłem co popadło. wpadła młoda czapla i urządziła sobie fajny taniec w deszczu. nagle w kadr coś mi wchodzi i pije wodę. był bardzo blisko, spłoszyła go migawka. później kręcił się po drugiej stronie stawu - miał koleżankę

"Sklonuj" z pierwszego "ogonek" i będzie świetne.
Pozdrawiam.
zabrakło miejsca:grin:

Strzelec
5.08.14, 21:13
294. - świetny moment i piękne zdjęcie.Spojrzenie prosto w obiektyw. Piękny kozioł. :)

Szkoda tylko, że obciąłeś mu ogonek na 295.

alnico
5.08.14, 21:13
wiem, zaskoczył mnie. później p:grin:okręciłem ogniskową

Nie dziwię się, taką sztukę z bliska trafić to rzadkość, a i bez d...py piękny jest :grin:

ahutta
5.08.14, 22:31
Fajniste :D
Tylko drugie trochę zmaściłeś, ale pierwsze klasa :D

Lolita
6.08.14, 15:19
Cześć Tarzanie :mrgreen: Tobie się zawsze coś pięknego trafi ;) Masz chłopie fart :-P

abir
6.08.14, 15:46
no dobra, żeby nie było że nie widziałem jak tyłek urywam koziołkowi. widziałem i poprawiłem strzał. lecz wydaje mi się że pierwsze jest ostrzejsze, dlatego poszło na pierwszy ogień
wersja z całym tyłkiem:lol:

296.
125934

abir
6.08.14, 15:48
Fajniste :D
Tylko drugie trochę zmaściłeś, ale pierwsze klasa :D
co to jest zmaściłeś?

Cześć Tarzanie :mrgreen: Tobie się zawsze coś pięknego trafi ;) Masz chłopie fart :-P
bujam się na lianach w krzakach, nawołuję i czasem coś tam się ustrzeli obiektywem:wink:

Saboor
6.08.14, 15:51
no dobra, żeby nie było że nie widziałem jak tyłek urywam koziołkowi. widziałem i poprawiłem strzał. lecz wydaje mi się że pierwsze jest ostrzejsze, dlatego poszło na pierwszy ogień
296.

Całozadny lepiej się prezentuje.

aga_piet
6.08.14, 16:25
293. - przezabawne ujęcie :) Koziełek zdecydowanie ten ostatni - lepiej usadowiony w kadrze. Ta górka w tle to gdzieś Śliwiny-Rokitki? Chociaż wiem, że Ty bardziej w okolicach Lubiszewa buszujesz ;)

abir
6.08.14, 16:45
Całozadny lepiej się prezentuje.
wy to musicie zawsze całe pupy mieć na zdjęciu, nie można sobie wyobrazić brakującej reszty:roll::mrgreen:

293. - przezabawne ujęcie :) Koziełek zdecydowanie ten ostatni - lepiej usadowiony w kadrze. Ta górka w tle to gdzieś Śliwiny-Rokitki? Chociaż wiem, że Ty bardziej w okolicach Lubiszewa buszujesz ;)
strzał w 10. tajne miejsce w Małżewku

Bodzip
6.08.14, 16:52
wy to musicie zawsze całe pupy mieć na zdjęciu, nie można sobie wyobrazić brakującej reszty:roll::mrgreen:

Zad to zad, nie musisz skąpić :D
Maryś się zachwyciła koziołkiem :mrgreen:

Careme
6.08.14, 17:08
IMHO z zadem zdecydowanie lepiej wygląda :)

abir
6.08.14, 21:44
Zad to zad, nie musisz skąpić :D
Maryś się zachwyciła koziołkiem :mrgreen:
pozdrowienia dla Pani kierowniczki:)

IMHO z zadem zdecydowanie lepiej wygląda :)
no dzięki że wpadłeś i wyraziłeś opinię:)

alnico
6.08.14, 21:55
drugi lepszy, zawsze to lepiej mieć rzić niż jej nie mieć :grin:

Lolita
6.08.14, 22:04
No zada nie widzieli???? Zboki :lol:

abir
6.08.14, 22:09
czepiają się tych kilku włosków na tyłku,:mrgreen:
mnie wystarczy jeden półdupek, a widzę całość:-P

ahutta
6.08.14, 22:13
co to jest zmaściłeś?

W wolnym tłumaczeniu "popsułeś" :)
O ten tyłek chodzi :)

abir
6.08.14, 22:18
W wolnym tłumaczeniu "popsułeś" :)
O ten tyłek chodzi :)
no tak, wszyscy już mi to powiedzieli. dzięki Arku

ahutta
6.08.14, 22:23
no tak, wszyscy już mi to powiedzieli. dzięki Arku

Przepraszam. Na następnym zlocie stawiam Ci piwo jako rekompensatę za poniesione szkody moralne :D

abir
7.08.14, 07:50
Przepraszam. Na następnym zlocie stawiam Ci piwo jako rekompensatę za poniesione szkody moralne :D
ee tam, nie bądźmy drobiazgowi. to moja funkcja:grin:

ahutta
7.08.14, 09:36
ee tam, nie bądźmy drobiazgowi. to moja funkcja:grin:

OK. to wypiję w ramach przeprosin :D

Lolita
7.08.14, 11:19
OK. to wypiję w ramach przeprosin :DPozwolisz, że dołączę :mrgreen:

ahutta
7.08.14, 11:45
Pozwolisz, że dołączę :mrgreen:

Czuj się jak u siebie w domu :D

Saboor
7.08.14, 12:02
Czesanego abirem? Nie.

Careme
7.08.14, 17:27
@ Lolita: takiego nie :)
Podejrzewam, że rabanu takiego by nie było, gdyby głowa w całości się nie zmieściła w kadrze :D

grisza34
8.08.14, 01:12

296.
125934 masakra :) no nieocenione bo dla mnie to kunszt na maksa ! dawaj takich ile masz !

kolba
8.08.14, 06:13
Koziołek piękny lecz mnie jeszcze bardziej podoba się lecący bocian.

abir
8.08.14, 08:09
Podejrzewam, że rabanu takiego by nie było, gdyby głowa w całości się nie zmieściła w kadrze :D
też mam takie wrażenie, d**a jest najważniejsza:mrgreen:

masakra :) no nieocenione bo dla mnie to kunszt na maksa ! dawaj takich ile masz !
już nie mam. samo wlazło przed obiektyw i polazło.
To zdjęcie to moja kolejna porażka - miały być żurawie, a tu kozioł:mrgreen:

Koziołek piękny lecz mnie jeszcze bardziej podoba się lecący bocian.
a ten skubaniec niedługo wyląduje:wink:

abir
10.08.14, 21:33
dziś żurawiowe wariacje. wariacje bo wszystkie zdjęcia mają od 1/30 do 1/50 sek. więc jakość nie powala. jest to nocna melina żurawii. włażą do wody jak jest ciemno, a odlatują kilka minut po 5 rano. czasem jakiś zostanie dłużej, zrobi się widniej i można coś tam pstryknąć

pierwsze (297) to śpiące żurawie - naświetlanie 30 sek. o 1.30 w nocy, ostrość manualnie na czuja bo nie widziałem nawet guzików w aparacie
297.
126360

298.
126361

299.
126362

300.
126364

301.
126363

Rysiek_O
10.08.14, 21:38
W Twoim wątku zawsze czymś ciekawym zaskoczysz. Gratuluję fotek i wytrwałości. Pozdrawiam

alnico
10.08.14, 21:38
Pięknie Mistrzu :grin:

fazi75
10.08.14, 21:40
Gratuluje wspaniałych zdjęć. Cóż więcej napisać. Jest pięknie. Poświęcenie się opłaca. Oj się opłaca!

kris70
10.08.14, 21:50
Całkiem fajne te twoje nocne wariacje.:smile: Też z Muminkiem przeżywaliśmy jak tuż przed wschodem kiedy zaczynało właśnie fajnie świecić. Jeden z nich tylko dwa razy zatrąbił i stadko poleciało zostawiając nas po uszy w błocie ze zwieszonymi minami.

Ola_Olga
10.08.14, 21:55
...odlatują kilka minut po 5 rano. czasem jakiś zostanie dłużej, zrobi się widniej i można coś tam pstryknąć o 1.30 w nocy

Ty masz zdrowie....:roll: Ale jak zwykle piękne! Najbardziej 299.

ahutta
10.08.14, 21:56
Ja to się tylko zastanawiam, gdzie Ty te wszystkie gatunki ptaków focisz? Bo np. u mnie to połowy tego nie ma. No chyba, ze ja nie wiem gdzie ich szukać i one są, tylko ja ich nie widzę :D

Bodzip
10.08.14, 22:04
Ja to się tylko zastanawiam, gdzie Ty te wszystkie gatunki ptaków focisz? Bo np. u mnie to połowy tego nie ma. No chyba, ze ja nie wiem gdzie ich szukać i one są, tylko ja ich nie widzę :D
Chyba obaj nie wiem, bo ronin wypatrzył czaple w miejscu obok którego dziesiątki razy przejeżdżałem. :roll:
Gratuluję żurawi :)

abir
10.08.14, 22:08
dzięki za opinie

Całkiem fajne te twoje nocne wariacje.:smile: Też z Muminkiem przeżywaliśmy jak tuż przed wschodem kiedy zaczynało właśnie fajnie świecić. Jeden z nich tylko dwa razy zatrąbił i stadko poleciało zostawiając nas po uszy w błocie ze zwieszonymi minami.
to boli:???:

wiesz Arek. to jest identycznie jak z żoną w ciąży, dopóki nie spodziewacie się dziecka to nie widzisz innych pań w tym stanie.
jak nie fociłem ptaków to ich nie widziałem, jak zacząłem się interesować ptakami okazało się że miejsc gdzie są ciekawe gatunki jest w mojej okolicy kilka

alnico
10.08.14, 22:09
Chyba obaj nie wiem, bo ronin wypatrzył czaple w miejscu obok którego dziesiątki razy przejeżdżałem. :roll:
Gratuluję żurawi :)
Trzeba być czujnym :grin: Ja wczoraj trafiłam na czaple na stawie, koło którego przejeżdżam na rowerze od kilkunastu lat a do tej pory widywałem tylko kaczki, łabędzie i jakieś kuraki.

kolba
11.08.14, 06:19
Piękne zdjęcia, gratuluję wytrwałości.

Lolita
11.08.14, 09:13
I znowu ładna seria. 299 naj :grin:

abir
11.08.14, 21:23
jak żurawie przypadły Wam do gustu to jest git:grin:
dziś wraca czapla z tematem przewodnim "od tyłu":roll: (możecie mieć skojarzenia:mrgreen:). zdjęcia z kilku różnych ustawek
łączy je jeszcze pogoda pod psem. choć muszę przyznać, że polubiłem zdjęcia w deszczu

302.
126442

303.
126444

304.
126441

305.
126443

Bodzip
11.08.14, 21:27
Coś cudownego, ale piękna dυpa :mrgreen:
Nie mogłeś zawołać aby się odwróciła... wstydliwa jakaś cy cóś :roll: :mrgreen:
...
Acha, nr 303 na prezydenta

yamada
11.08.14, 21:38
ale czad :mrgreen:

romek1967
11.08.14, 21:38
Abir, żeby nie było że mnie tu nie ma. Jestem, oglondam, pilnuję. Jak coś skopcisz to dam znać ;)

abir
11.08.14, 22:17
Abir, żeby nie było że mnie tu nie ma. Jestem, oglondam, pilnuję. Jak coś skopcisz to dam znać ;)
wiem, że jesteś. czuję twój oddech na plecach mówiąc po kolarsku:grin:

helmuth
11.08.14, 22:19
Ciekaw jestem 305, co ona sobie tam ogląda? :roll:

aga_piet
11.08.14, 22:59
Gdy spotkałeś te żurawie, to jakie ptaszory szedłeś (bo już nie pamiętam tych zależności)? :D

piasbog
11.08.14, 23:13
Świetne żurawie i czapela też super. Pozdro

abir
12.08.14, 08:10
Ciekaw jestem 305, co ona sobie tam ogląda? :roll:
kto to wie...

Gdy spotkałeś te żurawie, to jakie ptaszory szedłeś (bo już nie pamiętam tych zależności)? :D
teraz szedłem na żurawie i były w końcu żurawie, wcześniej szedłem na żurawie i był tylko zając (jeszcze tu go nie ma), innym razem gdy szedłem na żurawie był koziołek:grin:

Careme
12.08.14, 08:26
teraz szedłem na żurawie i były w końcu żurawie, wcześniej szedłem na żurawie i był tylko zając (jeszcze tu go nie ma), innym razem gdy szedłem na żurawie był koziołek:grin:
Wniosek: nie ma co się nastawiać, że dany model przyjdzie ;)

alnico
12.08.14, 08:29
Lepszy rydz niż nic, przynajmniej zawsze coś było :grin:

Lolita
12.08.14, 08:31
Lepszy rydz niż nic, przynajmniej zawsze coś było :grin:A nawet jak nie to zawsze zostaje impreza w szałasie ;)

abir
12.08.14, 08:33
Wniosek: nie ma co się nastawiać, że dany model przyjdzie ;)

z jakimś nastawieniem trzeba iść bo miejsce jest wcześniej zinwigilowane. tylko raz żurawie wylądowały za górką, innym razem spłoszyły się zanim wstało słońce, itd, itp... przyczyn porażki może być wiele i nie muszą one zależeć od ciebie.
kris70 pisał, że leżeli z Muminkiem w wodzie, czekali na promień światła, a żurawie chwilę wcześniej sobie odleciały i mogli tylko pogwizdać na trawie:mrgreen: cały plan w bagno
ale to są uroki tej fotografii

witia
12.08.14, 08:36

296.
125934

No!!!
Tyłek - ważna rzecz przecie :)
Pozdrawiam.

---------- Post dodany o 06:36 ---------- Poprzedni post był o 06:35 ----------

304 - świetne.
Pozdrawiam i gratuluję refleksu.

gulasz
13.08.14, 00:33
ten ptaszor wygląda jakby się uczył chodzić po wodzie !!!

choć nie ukrywam że wolę te osobniki z przodu i z du** strony ;) to i tak są kapitalne

Muminek
13.08.14, 07:44
Żurawie ładnie się prezentują, interesujący ten kadr z długim czasem, trzeba będzie podobnie poeksperymentować.
Czaple jak zwykle piękne, najbardziej podoba mi się 303. to ułożenie skrzydeł.
Gratki, pozdrawiam.

PS.
Zapomniałem napisać o deszczu, mgły i deszcz to najpiękniejsze chwile do obserwacji ptaków.

abir
13.08.14, 22:14
PS.
Zapomniałem napisać o deszczu, mgły i deszcz to najpiękniejsze chwile do obserwacji ptaków.
po kilku mokrych zasiadkach też tak uważam. już nie szukam z niecierpliwością w prognozach wspaniałej pogody na świt

---------- Post dodany o 22:14 ---------- Poprzedni post był o 22:13 ----------

....choć nie ukrywam że wolę te osobniki z przodu i z du** strony ;) to i tak są kapitalne
dzięki za wyrozumiałość:wink: takie męskie żarty

Farensbach
17.08.14, 22:22
Czadeeskie te zdjecia z żurawiami, a to pierwsze nocne - super sytuacja. Z serii z czaplą 304 najbardziej wpadło mi w oko. Fajnie że nie boisz sie zdjęć w deszczową aurę :-)

salvadhor
17.08.14, 22:33
Żurawie jak orły...

waruga
17.08.14, 22:35
Pozazdroszcze takich kadrow.

abir
19.08.14, 20:39
dzięki wszystkim za odwiedziny
dziś prezentacja mniejszego ptaka - brodziec samotnik. Podobny do swojego kuzyna brodźca piskliwego, którego pięknie pokazał kris70 i muminek.

306.
127212

307.
127213

308.
127214

Rysiek_O
19.08.14, 20:43
Brodziec fajnie uchwycony i wcale nie taki samotny, bo wciąż go oglądamy :-)

Bodzip
19.08.14, 20:56
Piękne zdjęcia, bardzo

alnico
19.08.14, 21:25
Piękna ptaszyna :grin:

ahutta
19.08.14, 21:32
307 i 308 mi się najbardziej widzą.

kon
19.08.14, 21:41
Dzieki za lekcje orintologii gratis.

Muminek
19.08.14, 21:50
Piękny gatunek, pierwszy i ostatni kadr bardzo mi się podoba, brawo!
Ostatnio w naszych stronach dosyć często go spotykam.
Pozdrawiam