Kit do GH3 też jest nie najgorszy i dość jasny
Nie ma problemu z jasnym kitem, ale to musi kosztować.
Kiedyś kupiłem Minoltę D7D z kitem 28-75/2.8, więc nic niezwykłego w jasnych kitach i Fuji tutaj pionierem nie jest.
Kit do GH3 też jest nie najgorszy i dość jasny
Nie ma problemu z jasnym kitem, ale to musi kosztować.
Kiedyś kupiłem Minoltę D7D z kitem 28-75/2.8, więc nic niezwykłego w jasnych kitach i Fuji tutaj pionierem nie jest.
"Kit" do GH3 w zestawie chyba nie wychodzi taniej. Wielką zaletą Fuji jest to, że w zestawie dostajemy dobrej jakości zoom za jakieś 1200 zetów (zakładając cenę za zestaw 5200 zł). Trzeba pamiętać, że na stracie w zestawie OM-D za podobną cenę dostawaliśmy obiektyw, który luzem był o połowę tańszy niż zoom Fuji.
Macie macanko:
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Fajny kurdupel![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Test/recenzja na http://www.ephotozine.com/article/pa...s-review-21563
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
na quesabesde.com sa zdjecia i porownanie do starepo kita.
Teraz jest sens kupowania zestawu kitowego np. przyszłego G-6(o ile to będzie standard) nawet dla posiadaczy lepszej optyki. Taki maluch może mieć walory użytkowe w niektórych sytuacjach.
Zastanawiam się czy da radę podpiąć do tego obiektywu za pomocą redukcji polara o rozmiarze filtra 49.
Obiektyw ma średnicę filtra 52 ale sama soczewka sporo mniejsza.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wygląda to dobrze a sam filtr wchodzi na styk do w pierścień mocowania 52. Nie widzę nawet winiety ale redukcja trochę wypchnie filtr do przodu...
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)