Jeśli poprawią jakość optyczną to świetnie, tylko się cieszyć.
Jednak jeśli tylko go zmniejszą, to po prostu kolejny obiektyw którego nie warto kupować.
Jeśli poprawią jakość optyczną to świetnie, tylko się cieszyć.
Jednak jeśli tylko go zmniejszą, to po prostu kolejny obiektyw którego nie warto kupować.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Wszystko zależy od tego jak nad tym pomyśleli. Nie zawsze więcej = lepiej.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale w Fuji kit nie kosztuje 500-800zł
I ciężko równać małe 3.5-5.6 z metalowym i ciężkim 2.8-4.0.
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Ale kit to kit![]()
No to najlepsze kity są do Leici.
Być może najlepsze, a na pewno najdroższe. O ile Leica w ogóle sprzedaje aparaty w kitach.
Jeżeli w ogóle pojawi się lepszy kit, to będzie to przy okazji "Pena Pro", cokolwiek to znaczy.
Nie wiem, czy na podstawie sprzedaży 14-54 czy 12-60, Olympus nie chce wypuścić takiego zooma, czy chce najpierw posprzedawać stałki.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra