Strona 100 z 282 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1.000 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

Dlatego pisałem o tym. Kiedyś, w zamierzchłych czasach mojej przygody z wyścigami płaskimi mogłem pojeździć pucharowymi samochodami. Zawsze z kierowcą.
    Raz poprosiłem, bym mógł poprowadzić. Co to wielkiego, wszyscy potrafią szybko jeździć. Phi, tor, samochód, pełny sandał. Po moich okrążeniach prawda spadła na mnie jak kowadło na łeb. Miałem wrażenie że jadę jak szalony. Pomiary czasu pokazały, ze jechałem na "pół gwizdka", dojechałem z wychłodzonymi oponami, bez przyczepności, driftem w każdym zakręcie... Każdy potrafi szybko jeździć...już wiem, ze ja nie

---------- Post dodany o 16:43 ---------- Poprzedni post był o 16:42 ----------

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Ggolus a tak wracając do Twojego awatara to:
    Che bella macchina! Un cinqecento Lounge. Grazie, mille grazie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Raz poprosiłem, bym mógł poprowadzić. Co to wielkiego, wszyscy potrafią szybko jeździć. Phi, tor, samochód, pełny sandał. Po moich okrążeniach prawda spadła na mnie jak kowadło na łeb. Miałem wrażenie że jadę jak szalony. Pomiary czasu pokazały, ze jechałem na "pół gwizdka", dojechałem z wychłodzonymi oponami, bez przyczepności, driftem w każdym zakręcie... Każdy potrafi szybko jeździć...już wiem, ze ja nie
    Ggolus masz złe podejście. Co do jazdy sportowej samochodem to można mieć do tego dryg lub go nie mieć, mieć zdolności lub nie ale czego Ty się spodziewałeś po przejechaniu jednego okrążenia czy nawet kilku? Że pobijesz ludzi, którzy robią to zawodowo od lat? Tak się dzieje tylko w filmach bo w prawdziwym życiu jest inaczej. Fakt, trzeba mieć do tego jakieś powołanie a cała reszta to doświadczenie. Pojeździłbyś tak z kilka dni, miesięcy i wtedy zobaczyłbyś dopiero efekty swojej jazdy i mógłbyś dopiero wtedy stwierdzić czy się do tego nadajesz czy nie
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

Wrażenia z jazdy takim cackiem, muszą być niesamowite.
    Szczęściarz z Ciebie- moje gratulacje.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Widzę, że strasznie się denerwujesz, że w galerii ludzie (w tym ja) nie oceniają zdjęcia tego Ferrari tylko fakt, że nim jeździłeś. Nie będę tam zaśmiecał ale popatrz na sprawę chłodno. Nawet w tym wątku dałeś lepsze (ciekawsze) zdjęcie tego Ferrari - mnie podoba się ostatnie z serii a najmniej właśnie pierwsze. Po drugie przyzwyczaiłeś już nas do zdjęć świetnych, przemyślanych, po prostu innych a tu nagle wstawiłeś coś co trudno do takich zaliczyć.

Piszesz, że ludzie chwalą się egzotycznymi wyjazdami i że większość nie będzie na nie stać. Nie do końca to jest prawda - pewnie gdyby zrobić ankietę to okazałoby się, że większość była gdzieś poza Europą. Nie dopuszczasz możliwości, że to zdjęcie jest po prostu takie sobie, tylko od razu zakładasz zazdrość czy inne niskie pobudki.

Tym, że napisałeś, że nim jeździłeś sprowokowałeś jakąś dyskusję. Gdybyś tego nie napisał to komentarzy mogłoby być po prostu mniej. Ja Ci nie zazdroszczę tylko się cieszę, że sobie poszalałeś i dobrze się bawiłeś. I z chęcią zobaczę inne fotki tych samochodów w twoim wykonaniu z dodatkowymi opisami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Na ulicy gdzie mam biuro, gość ma pomarańczowe Camaro, ot milioner na niego gadają. I jakiś miesiąc temu przyjechał do mnie klient... czerwonym Camaro
    Gdy tamten to zobaczył, to zaraz te swoje cztery kółka z garażu wytoczył i żeśmy się nabijali, że na wiejskiej drodze dwa Camaro się spotkały
    Ale racja, człowiek się bardzo szybko do takich wynalazków przyzwyczaja. Pierwsze 2 tygodnie, no może miesiąc, to jest och i ech, a potem to się wsiada i jedzie.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Ale racja, człowiek się bardzo szybko do takich wynalazków przyzwyczaja. Pierwsze 2 tygodnie, no może miesiąc, to jest och i ech, a potem to się wsiada i jedzie.
    Mnie ten wynalazek cieszył jak dzieciaka w sensie jazdy i tak to traktowałem ale lansu nie da się uniknąć i nie ważne jakbyś się starał, ponieważ widziałem reakcję ludzi, gdyż po prostu stereotypy, marka, legenda, pożądanie a także cena i dostępność robią swoje
    Dosyć zabawna sytuacja była z tym, że co pewien czas ktoś na mnie trąbił i z początku myślałem, że robię coś nie tak czyli jadę za szybko/coś mam włączone lub wyłączone i nerwowo patrzyłem na wszystkie kontrolki ale to była jedynie reakcja przejeżdżających z przeciwka kierowców na widok Ferrari
    Fakt, jazda czymś takim bardzo cieszy ale drugiego dnia już to lekko spowszedniało i bardziej skupiłem się na "szybkim" zwiedzaniu okolicy, chociaż jest też druga strona medalu, że ludzie oczekują od ciebie czegoś więcej gdyż jest to po nich widać, więc ku ich uciesze wciskałeś na maksa gaz aby silnik zaczął ryczeć jak dzika bestia
    Kolejna sprawa to taka, że pierwszego dnia jeździłem z żoną więc kobiety jakoś jej obecność hamowała w zachowaniach ale drugiego dnia jeździłem sam i widziałem sporo dziwnych gestów wykonywanych pod moim adresem przez płeć piękną hehe . Podsumowując to jazda tym czerwonym bolidem dostarczyłam mi oprócz wrażeń typowych z jazdy dodatkowych wrażeń na temat zachowań ludzkich

Najgorsze jest to, że teraz jak wsiadłem do mojej Cytryny to się zastanawiam czemu ona tak nie przyśpiesza
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 17.07.13 o 12:58
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Moi koledzy kiedyś przerobili trabanta na kabrio - jakbyś widział jakie branie mieli i też wszyscy się za nimi oglądali

Takim Ferrari to na pewno fajnie się przejechać - super byłoby wziąć taki samochodzik na jakiś tor wyścigowy i poszaleć na maksa. Ciekawe jak takim autem jeździ się na co dzień - miałeś problemy z niskim zawieszeniem na naszych drogach?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Co do Trabanta to miałem kiedyś przez kilka lat takiego błękitnego szerszenia i gdzieś chyba mam jego fotki ale musiałbym poszukać i je zeskanować bo to lata 90'te były . Boże ile ja mam fajnych wspomnie związanych z Trabantem. Psuł się dosyć często ale był też bardzo intensywnie używany lecz zawieszenie to miał iście terenowe. Pamiętam jak kiedyś Policja za mną jeździła Poldkiem po piaskowych drogach i ja im odjeżdżałem po czym zwalniałem i czekałem aby mnie dogonili. Nie dawali żadnych znaków świetlnych więc miałem zabawę przez grubo ponad 5 km. W końcu jak mnie dogonili na asfalcie i zatrzymali to byli wściekli jak osy ale nie mieli się do czego przyczepić a bardzo chcieli hehe

Co do zawieszenie Ferrari to byłem nim bardzo mile zaskoczony. Po tak niskim spodziewałem się czegoś na zasadzie samochodów kilku moich znajomych co poobniżali sobie zawieszenie i na torach kolejowych czy tramwajowych wybijają sobie zęby hehe . A tutaj nic z tego bo jest na prawdę bardzo komfortowe i jedzie się prawie jak zwykłą osobówką, tylko fakt, że trzeba uważać na "śpiących policjantów" i na krawężniki.

472. No to jeszcze kilka bardziej przyziemnych fot czarnego konika

473. I jeszcze Aston Martin dla tych co bardziej jego wolą

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	18.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	408,0 KB
ID:	93141   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	19.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	428,3 KB
ID:	93142   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	409,2 KB
ID:	93143   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	21.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	486,5 KB
ID:	93144  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	22.jpg
Rozmiar:	388,2 KB
ID:	93145   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	23.jpg
Wyświetleń:	93
Rozmiar:	379,8 KB
ID:	93146   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	24.jpg
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	457,4 KB
ID:	93147   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	25.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	619,6 KB
ID:	93148  

Nazwa:	26.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	343,5 KB
ID:	93149   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	27.jpg
Wyświetleń:	95
Rozmiar:	325,3 KB
ID:	93150  

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Różne dziwaczne pomniki widziałem w życiu ale ten pomnik poniżej należy do jednych z dziwniejszych i z lekka mnie rozbawił a szczególnie kiedy wszedłem do środka bo tam siedzą pod łódką dwa golasy i oglądają sobie kiełbasy Ten wynalazek mieści się na północy Włoch w miejscowości Verbenia nad jeziorem Maggiore.

474. Ciekawe kiedy dojadą z tą łódką na brzeg bo daleko nie mają

A. Z daleka

B. Z bliska

C. Z bardzo bliskiego boku

Wypolerowany jest na glanc co widać poniżej, że całą okolicę skupia w jednym miejscu

D.

E.

F.

A w środku siedzą golasy, siedzą i patrzą sobie na kiełbasy

G.

H. A teraz w trójkę oglądamy sobie kiełbasy trzymając się za rączki czyli z rączki do rączki hehe

I. Będzie ciemnica teraz

J. No i nawet można sobie siłt focie w nim strzelać no i z góry przepraszam za brak dzióbka

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1A.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	300,9 KB
ID:	93203   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	540,1 KB
ID:	93204   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Rozmiar:	348,4 KB
ID:	93205   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	421,9 KB
ID:	93206  

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	447,0 KB
ID:	93207   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	431,0 KB
ID:	93208   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	317,0 KB
ID:	93209   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	302,4 KB
ID:	93210  

Nazwa:	7a.jpg
Wyświetleń:	100
Rozmiar:	435,0 KB
ID:	93211   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	405,7 KB
ID:	93212  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 18.07.13 o 23:49

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Nie powiem ciekawy pomnik ale mam wątpliwości czy dodaje uroku okolicy czy wręcz przeciwnie. Bardziej podoba mi się od środka, zwłaszcza jak podkręci się kontrast