460 - Loch Ness - super.![]()
460 - Loch Ness - super.![]()
461. ZAGADKA. Co przedstawią zdjęcia poniżej (chodzi mi ogólnie o cały widok i co na nim jest, poszczególne elementy ale bez wymieniania trawy i takich tam pierdół) i jak powstało. Dodam, że nic nie było mieszane w PS'ie oprócz zamiany kolorów
A.
B. Mała pomoc - może się przyda
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 6.08.13 o 22:07
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Znów poczarowałeś... Ja poza śniegiem nic nie widzę.![]()
Znając twój humorek to myślę że dół fotografii to dach samochodu , który ma niby wyglądać na jakiś zbiornik wody, np.staw. Drzewa odbijają się w lakierze dachu autka .
Zgadłem ?
No kurde zgadłeś ale widzę, że widziałeś wcześniejszą fotę z ratownictwem morskim. Ale efekt według mnie fajnie wychodzi - dzisiaj tak przypadkiem go odkryłem bo chciałem sprawdzić z kolei coś innego
. Ciekawe jak inny kolor lakieru wpłynąłby na efekt bo moja Xsara jest granatowa
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ale szczerze się przyznam że ja bym na taki pomysł jak Czarmax nie wpadł.![]()
Czymś muszę nadrobić brak umiejętności robienia zdjęć i nawet brak chęci czytania czegokolwiek o fotografii więc kombinuje jak koń pod górę
A teraz mała rada jak nieco poprawić niebo w PS'ie dla tych co chcą się bawić w niskobudżetowy zestaw IR czyli tak jak ja: PEN+KIT lub ANALOG+ tani filtr IR. Często irytowało mnie niebo i jego kaszencja lub przebarwienia od jasnego do ciemnego. Jako, że nie chce mi się niczego czytać i szukać więc doszedłem do tego sam ale może jest łatwiejszy i bardziej efektowny sposób. Dotyczy to nieba, z kadrów, które jest proste do wycięcia no chyba, że ktoś lubi się bawić w dłubaninę ale w przeważającej części niebo w IR'enkach raczej ma proste linie brzegowe łącząc się z czymś tam oraz nieba gdzie brak chmur lub jest ich niedużo. Wrzucamy w PS'a zdjęcie i je powielamy. Z powielonej warstwy najprostszą różdżką wycinamy niebo i tworzymy z niego nową warstwę (dla dłubaczy bardziej skomplikowane wycinanki). Następnie przenosimy ją poniżej warstwy z której wycinaliśmy ale aby była nad warstwą bazową. Bierzemy rozmycie gusowskie i rozmywamy tą warstwę na maksa. Już efekt nieba jest o wiele lepszy ale aby był jeszcze lepszy to tą warstwę rozciągamy w kierunkach jak nam wygodnie aby kolorystyka była jak najlepsza na oko i w miarę naturalna![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 7.08.13 o 00:50
461. Dzisiaj trochę na okrągło i wesoło
A. Okrąglaczek jeden czyli wszystkie drogi prowadzą do środka kółeczka
B. Śnieżynka - ten sam kadr co powyżej miałem w IR'ence
C. No i ja jako kółko graniaste czworokanciaste haha
![]()