Strona 179 z 448 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.781 do 1.790 z 4477

Wątek: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

A tak Pentax sam sobie ustawił czas na statywie z barierki balkonowej. Tak się rozpędziłem z tym Solutionem 200, że zapomniałem iż te obecne foty z Pentaxa są na Fuji Superia XTRA 400. Więc z tego miejsca przepraszam Fuji za wpadkę hihi

Powiedzcie mi jedno bo takie coś zauważyłem z Pentaxem i z Oli OM30 (OM10 już nie) albo mi się tylko coś wydaje a mianowicie najmniejszy czas na manualu to 1s a kiedy ustawię auto w nocy to mam wrażenie, że czasy dobiera dłuższe sam z siebie i jeden i drugi. Czy mogą tak mieć czy mnie się tylko coś wydaje?

Pentax + Fuji XTRA400
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	28.jpg
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	428,8 KB
ID:	91986  
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Co do tych rys na filmach, to właśnie przeczytałem na forum pentaxa, że ktoś odebrał 3 filmy wołane w rosmanie i wszystkie trzy maja rysy przez środek filmów. Filmy robione w różnych aparatach. Więc to raczej nie powinna być wina aparatu.

Acros 100, HC-110

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Oklice Bielska-Białej - pipidówa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

CzarMaX, skopiowałem to zdjęcie z rysami na dysk, powiększyłem to tak by było bardzo duże zbliżenie skadrowałem, i oto co zobaczyłem:

Chyba znamy już przyczynę

PS. U mnie lipnie z analogowymi obrazkami. jestem dopiero w połowie T-maxa a w archiwum już nic ciekawego nie ma

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

U mnie jeszcze cos sie znajdzie ... a za chwile kolejne filmy lądują w koreksie

Acros 100, HC-110

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Chciałbym mieć taki "przerób" jak Ty

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

chcieć to móc ... móc to chcieć ... jakoś tak to było ... a ja muszę

Acros 100, HC-110

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fura Zobacz posta
    CzarMaX, skopiowałem to zdjęcie z rysami na dysk, powiększyłem to tak by było bardzo duże zbliżenie skadrowałem, i oto co zobaczyłem:
    Chyba znamy już przyczynę
    PS. U mnie lipnie z analogowymi obrazkami. jestem dopiero w połowie T-maxa a w archiwum już nic ciekawego nie ma
    Fura powiem, że dowcip Ci się udał. Jest przedni, super i bardzo mi się spodobał

Wuzet dobrze Ci napisał - chcieć to móc . Zacznij o analogu myśleć jak o cyfrówce i zapominaj brać ze sobą cyfrówki. Mnie już udało się cyknąć jedną kliszę jednego dnia a wczoraj pobiłem swój rekord do strzeliłem 1,5 kliszy na OM30, pół kliszy na Pentaxie SF7 i z 10 klatek na OM10, pojechałem na działkę i generalnie miałem ze sobą 6 aparatów haha bo jeszcze był Lomo (ono na stałe jeździ w samochodzie), średniak Moskwa (bo zapomniałem go wyjąć z samochodu) i PEN E-PL2 no i można też jeszcze policzyć aparaty w dwóch telefonach .
    Samochód mam spory więc wszystko się zmieściło a u mnie na działce fajnie robi się zdjęcia i miałem jeden podstawowy powód. Ostatnio odzyskał żywot mój OM30 a, że za tydzień wyjeżdżam na wakacje to chce zabrać oprócz E-PL2 jakiegoś analoga i chce właśnie wziąć OM30 ale muszę go przetestować czy działa i czy poprawnie zdjęcia robi więc musiałem wycykać całą jedną kliszę no i trochę nadwyżki się zdarzyło

A teraz "RETKINIA-STORY" c.d.

Dzisiaj będzie trochę o sympatiach piłkarskich w Łodzi. Jak ktoś nie wie to informuję, że Łódź dzieli się na tych za Widzewem i za ŁKS'em i na tych co już rzygają naszą piłką (to ja i nie śpiewam "Polacy nic sie nie stało" bo ile można) . Nie licząc pierwszych kilku lat kiedy mieszkałem w śródmieściu Łodzi to pozostałą część dzieciństwo, młodość i część dorosłego życia spędziłem na Radogoszu a Radogosz to Widzew więc i moje sympatie tez takie są. Los trzy lata temu rzucił mnie na Retkinię a Retkinia to taki matecznik ŁKS'iaków i generalnie Retkinia graniczy ze stadionem ŁKS'u

Można się o tym już przekonać wychodząc z mojej klatki (a mieszkam w szczytowej) . [Oli TRIP 35 + Kodak 200]

Po wyjściu z klatki patrząc w prawo stoi sobie taki cokół z którego złomiarze zakorbili tablicę (pewnie była tam jakaś pochwała PRL'u i nikt za nią nie płacze) ale zastąpił tą tablice wielki znak kto rządzi na tym osiedlu . [Zenit 12XP + Solution 200]

W bloku na przeciwko od strony mojej klatki można dojrzeć taki oto napis miłosny . [Zenit 12XP + Solution 200]

Wiadomo, że pełno jest wulgarnych wpisów na temat przeciwników ale mi udało się znaleźć kadr gdzie widać kogo w mieście nie lubimy w sposób kulturalny a z kim w Polsce trzymamy sztamę [Zenit 12XP + Solution 200]

No to na zakończenie takie dwa osiedlowe NORMALNE I CODZIENNE widoczki.

Ludziska - ci do 67' roku wracają po pracy o ile ją mają. [Oli OM10 + Solution 200]

A starsi ludzie ci po 67 roku życia o ile dożyli odpoczywają na ławeczce dogrzewając stare spracowane kości. Brak zadowolenia na twarzach to chyba wynik głodowej emerytury, dostarczonej przed chwilą przez listonosza. [Oli OM10 + Solution 200]

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	F.jpg
Wyświetleń:	105
Rozmiar:	609,8 KB
ID:	92056   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	E.jpg
Wyświetleń:	117
Rozmiar:	576,3 KB
ID:	92055   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	D.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	561,1 KB
ID:	92054   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C.jpg
Wyświetleń:	113
Rozmiar:	457,0 KB
ID:	92053  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	B.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	539,1 KB
ID:	92052   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	A.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	511,3 KB
ID:	92051  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 30.06.13 o 01:30
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

to jeszcze deser przed snem

HP5+, DD-X

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wuzet Zobacz posta
    to jeszcze deser przed snem
    Ok, mogę się załapać na taki deser

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Czasami możliwości finansowe studenta są nie do przeskoczenia. Ale po wakacjach myślę nad zakupem koreksu, chemii i skanera, a wtedy to zobaczymy