Nie jest problemem zmniejszenie zdjęcia... tylko że kiedy to robię dostępnymi mi programami tracą na jakości... i to bardzo...
Nie jest problemem zmniejszenie zdjęcia... tylko że kiedy to robię dostępnymi mi programami tracą na jakości... i to bardzo...
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Kiedyś dawno temu kiedy nie znałem PS używałem czegoś takiego jak XnView. Prosty, skalujesz jak chcesz, zapisujesz w jakości jakiej chcesz i wszystko z jakością było gitara![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 30.05.13 o 02:57
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
na tablecie?
Co do tabletów to nie wiem ale poszukaj tutaj Janeczka bo ten "leniwiec" wszystko na tabletach jechał to może coś Ci doradzi![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
z tego pakietu 1 i 2 bardzo mi podchodzą..
Wywolany Przez Czarusia do tablicy (nie lubie Lodzi, jeny jakie dziury), dziele siem:
ios - platny filterstorm, rawy na nim robilem w pelni profi narzedzie chyba najlepszy na male systemy
android - snapspeed, aviary, picsart, picshop, pixlrexpress choc ostatnio zaczalem zabawe ps touch na galaxy note 2 10.1 malzowiny
win - acdsee pro, przede wszystkim za swiatla/cienie i ogolna szybkosc dzialania, program niedoceniany w dobie lr acr i innych
ubuntu - darktable, rawtherapia i kiedys bibbla uzywalem, niezly byl
przenosne urzadzenia, niestety przy iosie androidowe apki to takie troche zabawki do fejsa
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
<OT> Janeczku drogi
Ostatnio wracając z Pruszcza do domciu, Hołek kierował nas prosto w dziurawą Óć. Objechaliśmy miasto od wschodniej strony od ronda w Strykowie przez Koluszki do Piotrkowa. Droga genialna, ruchu zero, tylko dwie paskudy typu fotoradar. Polecam. Bez jaj</OT>
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Janeczku dziękuję za podpowiedź... korzystam obecnie z programu snapseed...
---------- Post dodany o 15:07 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Mam pytanie, czy ktoś z was zna jakieś cudowne sposoby na fotografię mgły??? Kiedy ustawiałam dłuższy czas naświetlania mgła była zupełnie niewidoczna, niebo przepalone i generalnie nic ciekawego nie było widać! Patrząc na zdjęcia które załączyłam do tego wątku stwierdzam że są stanowczo za ciemne! Może jakieś wskazówki?
Nie da się ukryć, jakość po zmniejszeniu jest tragiczna. Zbieraj czym prędzej na ten "normalny" (komp stacjonarny+monitor) sprzęt do obróbki zdjęć. Jak na razie tablet z tym androidem nie umożliwia tego (patrząc na jakość zdjęć) nawet w stopniu podstawowym.
Co do zdjęć mgły nie mam jakichś specjalnych ustawień. Najczęściej robię w trybie preselekcji przysłony, a czas aparat sam dobiera.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg