Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 126

Wątek: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Peny używamy bo małe , tablet , smartfon jest be, bo za mało ma możliwośći?
    Akurat MZ, nietrafione porównanie.
    Peny mają takie same matryce jak E- XXX. Gdyby tablet miał ekran przynajmniej 17 cali

PS
    Może kiedyś, bezlusterkowce dorobią się oprogramowania pozwalającego obrabiać zdjęcia już w aparacie? Pewnie znajdą się tacy, którym to wystarczy
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

I tak zdania nie zmienię, to tylko gadżety... Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...
    Na wywczasy nie ciągnę komputera ani radia, tylko podłączam mały głośniczek do telefonu i mam muzykę, wiadomości...a i TV jak chcę...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Peny mają takie same matryce jak E- XXX.
    Peny mają matryce jak E-System, po prostu.

Gdyby tablet miał ekran przynajmniej 17 cali
    Nie wywołuj wilka z lasu: http://pclab.pl/news52118.html . Może nie jest poręczny i ultra mobilny, ale to zupełnie inna klasa zastosowań. W tej konstrukcji, jak podejrzewam nie do końca chodzi o mobilność, a raczej przenośność stanowiska pracy i bardziej naturalną pracę z grafiką niekoniecznie przy biurku. Na czymś takim widzę sens używania aplikacji do tej pory wykorzystywanych na komputerach stacjonarnych.

Może niewystarczająco to zaakcentowałem, ale w całej tej polemice chodzi o to, że powinniśmy rozdzielić poważną obróbkę, której celem jest komercyjne wykorzystanie fotografii od przetwarzania zdjęć do celów hobbystycznych, domowych. Domowe zastosowania nie muszą oznaczać obniżenia standardów. Obecnie na tabletach brakuje aplikacji tej klasy jak na komputerach stacjonarnych (są jednak inne mniej zaawansowane technicznie, ale z bardzo dobrym interfejsem dla ekranów dotykowych). Tymczasowy pokazał, że można odpalić LR 4 na małym tablecie. Ale wiedziony doświadczeniami z tak małymi ekranami nie jestem entuzjastą zmniejszonych rozmiarów aplikacji. Dalej jestem zdania, że rozmiar 10 cali wymaga dopasowanej aplikacji.

Może kiedyś, bezlusterkowce dorobią się oprogramowania pozwalającego obrabiać zdjęcia już w aparacie? Pewnie znajdą się tacy, którym to wystarczy
    A nie ma? Przecież są tryby artystyczne.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Hobbyści często poważniej traktują obróbkę niż zawodowcy
    Pomijając system, 7-10" to za mało na poważniejszą obróbkę. Jak się pojawią większe tablety, np 13" to pewnie będzie można całkiem sporo zrobić. Pytanie tylko po co się męczyć i kombinować na siłę?
    Pewnie jest kilka osób, którym przyda się możliwość zabrania małego, ale mocnego sprzętu ze sobą na zlecenie, ale do tego wystarczy kupić jakiegoś wypasionego, ale niedużego laptopa. Wtedy będzie dużo RAMu, HDD itp i to bez dodatkowych kabelków.
    Prostą i wygodną obsługę do podstawowej edycji zdjęć już mamy (np. Snapseed) a do poważniejszej obróbki i tak potrzeba więcej pamięci.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grzyboo Zobacz posta
    Pytanie tylko po co się męczyć i kombinować na siłę?
    Otóż właśnie. Dla mnie to że coś da się zrobić nie oznacza że koniecznie trzeba to robić, a juz na pewno udowadniać całemu światu że to teraz jedyna słuszna metoda. Przesiadałem się w Pentium D 2x1.8GHz na i7 8x3.7GHz w dużej mierze ze względu na LR4. To on przelał czarę Na 10" tablecie w mobilnie oglądam www, czytam pocztę, zajmuję się zawodowo sieciami bezprzewodowymi. Na i7 i 22" dłubie przy fotkach. Na smartfonie NIGDY nie próbowałem używać przeglądarki www. Jeżeli nie muszę się mordować to tego nie robię.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Dziś właśnie zaczęli reklamować Samsung Galaxy S4 z 5'' ekranem. Oj będzie udowodniania że się da.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Be_Beata
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Uważnie przyglądam się waszej dyskusji... i prawdę mówiąc trudno jest mi się do tego odnieść... w tym wątku nie chodziło mi o to czy słuszne czy też nie jest używanie tabletu do obróbki zdjęć... Niestety jestem w takiej sytuacji że nie mam możliwości korzystania z innego komputera. Znalazłam tu kilka pomocnych rad i mam zamiar dalej tego szukać w waszych wypowiedziach.
    Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady
    OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    A nie ma? Przecież są tryby artystyczne.
    Myślałem o obróbce, na którą mam wpływ a nie o filtrach, na które, jedyny wpływ jaki mam to włączyć lub wyłączyć.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Be_Beata Zobacz posta
    Uważnie przyglądam się waszej dyskusji... i prawdę mówiąc trudno jest mi się do tego odnieść... w tym wątku nie chodziło mi o to czy słuszne czy też nie jest używanie tabletu do obróbki zdjęć... Niestety jestem w takiej sytuacji że nie mam możliwości korzystania z innego komputera. Znalazłam tu kilka pomocnych rad i mam zamiar dalej tego szukać w waszych wypowiedziach.
    I za to masz plusika. Grzecznie acz stanowczo powiedziałaś nam, że zeszliśmy z kursu
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Do tego jeszcze dziewczyna wytrzymuje z nami na dwóch wątkach...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA