Ponieważ nie chce mi się pisać, a forum jest fotograficzne (i nieco tomaszowe) więc wkleję trzy obrazki.
LR4 (64 bit) na tablecie
LR4 na tablecie i notebooku
Monitor podłączony pod tableta
Użyłem Tablet W8 z najsłabszym procesorem na rynku (dwurdzeniowy odpowiednik Intel Atom) i 2GB pamięci (też minimum na rynku).
LR4 działa wystarczająco płynnie.
Mysz na BT całkowicie wystarcza do komfortowej obsługi.
Kiedy coś takiego dostaniemy na Android lub iOS?
PS
dobas, odniosę się do kilku punktów Twojej wypowiedzi.
Co z tego, że wydam 800zł na hiper komputer do obróbki fotek, jak bedę musiał zatrudnić pięciu ruskich do jego przenoszenia.
Poza tym nie lubię zagracać chałupy, więc od ponad 10 lat stacjonarne poszły na wysypisko.
Moc obliczeniowa w Tablecie - można mieć i7 jak jest taka potrzeba. Mi wystarczy i3 1,33GHz (tyle mam teraz w notebooku i styka), a na W8 wszystko przyspiesza.
Pamięci potrzeba mi tyle aby mieć trochę miejsca na bieżące pliki, oceniam że 128GB mi styknie, reszta w chmurce i domowym serwerku WiFi. Myślę nawet, ze od biedy 64 GB SSD wystarczy i 32 GB na SD. Teraz mam 32 GB W8 64bit, MS Office 2013, LR4 i trochę inne drobnicy ... i jest ok.
Jak mi 10" będzie za mało to podłączę zewnętrzny monitor.
I żeby było jasne, nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że to najlepszy sprzęt do obróbki fotek. Odezwałem się w wątku, bo chciałem powiedzieć, że już teraz na tablecie można zrobić dokładnie to samo co na notebooku, tyle, ze to musi być tablet z W8.

Odpowiedz z cytatem