Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
I tak zdania nie zmienię, to tylko gadżety... Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...![]()
Na wywczasy nie ciągnę komputera ani radia, tylko podłączam mały głośniczek do telefonu i mam muzykę, wiadomości...a i TV jak chcę...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Peny mają matryce jak E-System, po prostu.
Nie wywołuj wilka z lasu: http://pclab.pl/news52118.html. Może nie jest poręczny i ultra mobilny, ale to zupełnie inna klasa zastosowań. W tej konstrukcji, jak podejrzewam nie do końca chodzi o mobilność, a raczej przenośność stanowiska pracy i bardziej naturalną pracę z grafiką niekoniecznie przy biurku. Na czymś takim widzę sens używania aplikacji do tej pory wykorzystywanych na komputerach stacjonarnych.
Może niewystarczająco to zaakcentowałem, ale w całej tej polemice chodzi o to, że powinniśmy rozdzielić poważną obróbkę, której celem jest komercyjne wykorzystanie fotografii od przetwarzania zdjęć do celów hobbystycznych, domowych. Domowe zastosowania nie muszą oznaczać obniżenia standardów. Obecnie na tabletach brakuje aplikacji tej klasy jak na komputerach stacjonarnych (są jednak inne mniej zaawansowane technicznie, ale z bardzo dobrym interfejsem dla ekranów dotykowych). Tymczasowy pokazał, że można odpalić LR 4 na małym tablecie. Ale wiedziony doświadczeniami z tak małymi ekranami nie jestem entuzjastą zmniejszonych rozmiarów aplikacji. Dalej jestem zdania, że rozmiar 10 cali wymaga dopasowanej aplikacji.
A nie ma? Przecież są tryby artystyczne.
Hobbyści często poważniej traktują obróbkę niż zawodowcy
Pomijając system, 7-10" to za mało na poważniejszą obróbkę. Jak się pojawią większe tablety, np 13" to pewnie będzie można całkiem sporo zrobić. Pytanie tylko po co się męczyć i kombinować na siłę?
Pewnie jest kilka osób, którym przyda się możliwość zabrania małego, ale mocnego sprzętu ze sobą na zlecenie, ale do tego wystarczy kupić jakiegoś wypasionego, ale niedużego laptopa. Wtedy będzie dużo RAMu, HDD itp i to bez dodatkowych kabelków.
Prostą i wygodną obsługę do podstawowej edycji zdjęć już mamy (np. Snapseed) a do poważniejszej obróbki i tak potrzeba więcej pamięci.
Otóż właśnie. Dla mnie to że coś da się zrobić nie oznacza że koniecznie trzeba to robić, a juz na pewno udowadniać całemu światu że to teraz jedyna słuszna metoda. Przesiadałem się w Pentium D 2x1.8GHz na i7 8x3.7GHz w dużej mierze ze względu na LR4. To on przelał czaręNa 10" tablecie w mobilnie oglądam www, czytam pocztę, zajmuję się zawodowo sieciami bezprzewodowymi. Na i7 i 22" dłubie przy fotkach. Na smartfonie NIGDY nie próbowałem używać przeglądarki www. Jeżeli nie muszę się mordować to tego nie robię.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Dziś właśnie zaczęli reklamować Samsung Galaxy S4 z 5'' ekranem. Oj będzie udowodniania że się da.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Uważnie przyglądam się waszej dyskusji... i prawdę mówiąc trudno jest mi się do tego odnieść... w tym wątku nie chodziło mi o to czy słuszne czy też nie jest używanie tabletu do obróbki zdjęć... Niestety jestem w takiej sytuacji że nie mam możliwości korzystania z innego komputera. Znalazłam tu kilka pomocnych rad i mam zamiar dalej tego szukać w waszych wypowiedziach.
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Do tego jeszcze dziewczyna wytrzymuje z nami na dwóch wątkach...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()