Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 107

Wątek: Czysta potrzeb redukcja czyli z 25-tką po Pradze

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odp: Czysta potrzeb redukcja czyli z 25-tką po Pradze

No i zrobiłeś najlepszą rzecz jaką mogłeś - zabrałeś aparat a zostawiłeś w domu zastanawianie się czym robić i po co . Człowie nabierze sprzętu i potem zamiast być na wycieczce to jest tragarzem i nic z tego nie ma.
    Nie znam się na sprzęcie i omijam te tematy ale dochodzę do wniosku, że jak jedzie się na wycieczkę to warto mieć coś takiego lekkiego jak PEN i dwa obiektywy pod postacią jakieś jasnej stałki do wnętrz i drugi pod postacią podpiętego na stałe uniwersalnego zooma o rozsądnych wymiarach i miarę jak największym zakresie ogniskowych. Wycieczki często odbywają się w biegu więc przepinanie obiektywów też może być trudne z racji biegu i wtedy wydaje się, że dobrze byłoby mieć dwa lekkie aparaty typu jakiś niezły kompakt z zoomen i drugi przykładowo PEN z jasny oczkiem.

Nie powiem fajny ten filtr
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

CzaRny dobrze radzisz

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    ... dochodzę do wniosku, że jak jedzie się na wycieczkę to warto mieć coś takiego lekkiego jak PEN i dwa obiektywy pod postacią jakieś jasnej stałki do wnętrz i drugi pod postacią podpiętego na stałe uniwersalnego zooma o rozsądnych wymiarach i miarę jak największym zakresie ogniskowych.....
    Jest jeszcze jeden sposób, który wszakże jest trochę politycznie niepoprawny - czyli jakieś tzw. FuFu i 24-70/2,8. Z jednej strony zoom o wygodnym zakresie, z drugiej matryca która pozwala bezkarnie podnieść ISO przynajmniej o 1 - 2 działki eV w stosunku do m4/3.

Do wad - bez wątpienia brak odchylanego wyświetlacza - to naprawdę przydatny gadżet. No i kwestia wagi, mnie ona nie przeszkadza ale często słychać głosy że całodzienne bieganie z pełnoklatkową lustrzanką grozi ciężkimi schorzeniami kręgosłupa
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Przyjemnie się z Tobą zwiedza Pragę Mnie tylko trochę te ramki przeszkadzają ale to nie Twoja ale moja wina

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Obejrzałem, poczytałem - ładne zdjęcie i ciekawe opisy. pozdrówka
    XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    278
    Moja galeria

W porównaniu z Tobą, to moja dwudniowa wizyta przejazdem była straconym czasem.....
    Wniosek--> pojechać jeszcze raz ! Piękne fotki !!
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

W górę i w dół

Dziękując za miłe słowa wrzucam kolejny odcinek, dzisiaj zmieniam emploi i będzie dygresyjnie.

Zwiedzając z aparatem różne zakamarki naszej pięknej Ziemi zazwyczaj rozglądamy się wokoło dostrzegając pomniki i monumenty,

30)
    Nazwa:  P4200132-gimp.jpg
Wyświetleń: 111
Rozmiar:  215,0 KB

31)
    Nazwa:  P4200172-gimp.jpg
Wyświetleń: 108
Rozmiar:  128,6 KB

czasem dostrzeżemy jakąś lokalną ciekawostkę. Żołnierzy wracających po zmianie warty honorowej...

32)
    Nazwa:  P4200173-gimp.jpg
Wyświetleń: 106
Rozmiar:  324,3 KB

...czy inną wesołą gromadkę.

33)
    Nazwa:  P4200176-gimp.jpg
Wyświetleń: 124
Rozmiar:  281,5 KB

Często podnosimy oko obiektywu w górę by uchwycić w kadrze polichromie na sklepieniu...

34)
    Nazwa:  P4200286-gimp.jpg
Wyświetleń: 122
Rozmiar:  377,0 KB

...ale czy komuś przychodzi do głowy by sfotografować to co pod nogami? A spójrzcie, jak pięknie w proporcje 4/3 wpisuje się posadzka w katedrze św. Wita.

35)
    Nazwa:  P4200221-gimp.jpg
Wyświetleń: 106
Rozmiar:  301,4 KB
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Jest jeszcze jeden sposób,
    Jesli glownym celem jest wycieczka,a pstryki przy okazji,to telefon w zupelnosci wystarczy.Bo albo sie zwiedza i przy okazji pstryka,albo sie fotografuje i przy okazji patrzy na to co poza kadrem.Dwie pieczenie na jednym ogniu nigdy podniebienia nia pociesza.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

A co do posadzki, to pierwszy z zamku w Bytowie wrzucałem
    Fajne foty

---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post był o 21:33 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jesli glownym celem jest wycieczka,a pstryki przy okazji,to telefon w zupelnosci wystarczy.Bo albo sie zwiedza i przy okazji pstryka,albo sie fotografuje i przy okazji patrzy na to co poza kadrem.Dwie pieczenie na jednym ogniu nigdy podniebienia nia pociesza.
    Ja to mam dobrze, Marysia słucha przewodnika, ja robię zdjęcia. Potem siadamy. Ona mi opowiada, ja jej pokazuję szczegóły. Fajnie na tym wychodzimy, ot katedra w Oliwie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Gdyby w 31 wyrzucić budynek i zastąpić go niebem dodatkowo trochę pokręcić tą fotką to wyszedł by niezły odlot

Ja czasami foce to co mam pod nogami - swój cień, panoramę chodnika i inne pierdoły hehe
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ