Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Czysta potrzeb redukcja czyli z 25-tką po Pradze

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: Czysta potrzeb redukcja czyli z 25-tką po Pradze

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jesli glownym celem jest wycieczka,a pstryki przy okazji,to telefon w zupelnosci wystarczy.Bo albo sie zwiedza i przy okazji pstryka,albo sie fotografuje i przy okazji patrzy na to co poza kadrem.Dwie pieczenie na jednym ogniu nigdy podniebienia nia pociesza.
    Mirek - trafiłeś w sedno, dla mnie ważniejsze było szukanie kadrów niż słuchanie przewodniczki. Dopiero teraz, oglądając zdjęcia doczytuję co widziałem .
    Z drugiej strony - chciałem zachować pewien dystans, żeby móc spojrzeć na miasto inaczej niż tylko przez wizjer aparatu. Stąd idea ograniczenia sprzętu, potraktowana jako wyzwanie i próba - czy mając jeden obiektyw zamiast hiperzoomów i kolekcji stałek w plecaku da się przywieźć fajne zdjęcia którymi uda się oglądających (w tym gronie również Forumowiczów Olympusclub'u) zaciekawić.

---------- Post dodany o 21:52 ---------- Poprzedni post był o 21:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Gdyby w 31 wyrzucić budynek i zastąpić go niebem dodatkowo trochę pokręcić tą fotką to wyszedł by niezły odlot
    podaj mi meila na PW to prześlę Ci fotę w pełnej rozdzielczości, albo RAWa jak chcesz i kręć i kombinuj dowoli

Tylko że znając Twoje talenty to boję się że przerobisz ją na rakietę dla św. Jerzego

Ja czasami foce to co mam pod nogami - swój cień, panoramę chodnika i inne pierdoły hehe
    Fakt. zapomniałem. Panorama chodnika to było dzieło przełomowe

------
    Bodzip - Twojej podłogi z Bytowa chyba nie widziałem
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 3.05.13 o 22:00
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Poszło a w analogu wstawiłem coś z Zenita 12 XP jeżeli chodzi o focenie tego co mamy pod nogami

A generalnie to chodzi mi po głowie z tego co mamy pod nogami jakaś np. makro panorama źdźbła trawy
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 3.05.13 o 21:57
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Bodzip - Twojej podłogi z Bytowa chyba nie widziałem
    Twój wątek, więc nie zaśmiecam - gdzieś w wątku o zamkach Krzyżackich było:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9031995ol.jpg
Wyświetleń:	281
Rozmiar:	479,6 KB
ID:	87470Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9031996ol.jpg
Wyświetleń:	284
Rozmiar:	468,0 KB
ID:	87471Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9032001ol.jpg
Wyświetleń:	288
Rozmiar:	483,8 KB
ID:	87472
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Bodzip w miniaturach wygląda normalnie jak zdjęcia lub próbki w sklepie z płytkami . Po powiększeniu już widać, że schodzone nie jedną stopą
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Gdzie bieda stała się bogactwem (turystycznym)

Złota Uliczka - to tak naprawdę ciąg domków przyklejonych do murów obronnych hradczańskiego zamku. Bardzo ciasnych domków powiedzmy sobie szczerze. Zresztą, uliczka też jest ciasna - w sobotni ranek ilość zwiedzających była taka że dramat...

...ycznej tonacji postanowiłem do zdjęć użyć Mam nadzieję, że nawet najzagorzalsi przeciwnicy tego filtru mi wybaczą

36)
    Nazwa:  P4200311-gimp.jpg
Wyświetleń: 337
Rozmiar:  251,9 KB

37)
    Nazwa:  P4200021-gimp.jpg
Wyświetleń: 348
Rozmiar:  86,2 KB

Tradycja mówi że owe domki były niegdyś zajmowane przez złotników ale faktycznie mieszkali tam także przedstawiciele innych zawodów - zamkowa służba, strażnicy... Obecnie uliczka służy głównie do zarabiania pieniędzy. Część domków jest zajęta przez sklepiki (poniżej na zdjęciu sklepik fundacji założonej przez panią Havlową). Sam też wstęp na uliczkę, kiedyś podobno bezpłatny, obecnie jest biletowany - na szczęście podstawowy bilet na zamek otwiera bramkę. Bez wątpienia jednak nie warto koron żałować. W domkach których nie zajęła komercja urządzone są bardzo ciekawe ekspozycje - ale to może temat na kolejną opowieść

38 )
    Nazwa:  P4200155-gimp.jpg
Wyświetleń: 342
Rozmiar:  278,3 KB

39)
    Nazwa:  P4200018-gimp.jpg
Wyświetleń: 350
Rozmiar:  323,5 KB
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Gdzie bieda stała się bogactwem (turystycznym)

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Złota Uliczka ...
    Sam też wstęp na uliczkę, kiedyś podobno bezpłatny, obecnie jest biletowany - na szczęście podstawowy bilet na zamek otwiera bramkę. Bez wątpienia jednak nie warto koron żałować.
    A to mnie zaskoczyłeś teraz. Szkoda Cóż komercja
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Jak ja tam łaziłem, to bramek nie było. Nigdy się nie zastanawiałem - czy tam ktoś mieszka naprawdę ? Jeśli tak, to "jak żyć"
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    ...Nigdy się nie zastanawiałem - czy tam ktoś mieszka naprawdę ? Jeśli tak, to "jak żyć"
    Jak podaje Wikipedia ostatnich mieszkańców Złotej Uliczki wysiedlono w latach 50-tych XX wieku.
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Drama jest fajna ja ją lubię. Fajnie wyszła w niej latarnia

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Drama jest fajna ja ją lubię. Fajnie wyszła w niej latarnia
    też lubię drame, fajnie że jest dostępna w taki bezobsługowy i niepochłaniający sposób

Praga niezła.
    e-pl3