Orientuje się ktoś może, czy można i jak tak, to gdzie uzyskać dofinansowanie (unijne, z urzędu pracy itp.) na otwarcie własnej działalności (np. fotograficznej) ale dla osoby pracującej. Może ktoś z Was skorzystał z tego typu pozyskania pieniędzy?
Orientuje się ktoś może, czy można i jak tak, to gdzie uzyskać dofinansowanie (unijne, z urzędu pracy itp.) na otwarcie własnej działalności (np. fotograficznej) ale dla osoby pracującej. Może ktoś z Was skorzystał z tego typu pozyskania pieniędzy?
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
Pytaj w swoim UP, czy są jakieś konkursy z POKL 6.2 Ja to już przerabiałem, mam nawet gotowy biznesplan, który zajął 3 miejsce w konkursie, gdzie był oceniany przez fachowców, no i co z tego, jak nie jestem bezrobotnym (choć dochodów nie posiadam - doktorat), mam ponad 25 lat, nie jestem kobietą, nie mam orzeczonej niepełnosprawności itd. Krótko, w moim powiecie nie mam najmniejszych szans na dotację z UE. Teraz to już nie te czasy, co kilka lat temu, jak dodatcje dawali komu popadnie, teraz unia ćiśnie (vide doatacja na drogi).
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
Nie, Poczytaj gama funduszy jest b.szeroka, mój syn jako student otwiera firmę: data recovery
i właśnie z gamy funduszy: "Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki " będzie korzystał.
---------- Post dodany o 13:29 ---------- Poprzedni post był o 13:28 ----------
Ciotka z kolei, rozbudowuje swoją firmę z funduszy UE Gminy.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Masz, chociaż to już kawałek czasu minął.
https://forum.olympusclub.pl/threads...ek-w-odcinkach
Witam serdecznie.
Kiedy rok temu próbowałem to już na etapie składania wniosku przez interaktywny formularz w sieci, było jasne, że nie ma szans.
Punktowane jest zatrudnianie ludzi, zakup: "patentów" i działalność produkcyjna.
W przypadku usług i handlu, przy działalności jednoosobowej właściwie nie ma szans.
Pozdrawiam.