Strona 30 z 69 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Na 62 świetni Ci skiby na oraninie wyszły, no i mgiełka na 64 miodzio
    ... daj 62 i 64 w kolorze, ciekaw jestem różnicy. Nie bój się koloru
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Na 62 świetni Ci skiby na oraninie wyszły, no i mgiełka na 64 miodzio
    ... daj 62 i 64 w kolorze, ciekaw jestem różnicy. Nie bój się koloru
    Nie boję się koloru Na następny raz przygotuję

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

62 zepsute jest strasznie, popatrz dokładnie na drzewo, 63 nic ciekawego nie ma w kadrze gdyby choć kolory złotej godziny były to można by uznać zdjęcie za ciekawe, 64 jest fajne tylko góra nic nie wnosi do zdjęcia.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    62 zepsute jest strasznie, popatrz dokładnie na drzewo, 63 nic ciekawego nie ma w kadrze gdyby choć kolory złotej godziny były to można by uznać zdjęcie za ciekawe, 64 jest fajne tylko góra nic nie wnosi do zdjęcia.
    Zlotej godziny być nie mogło, bo bladym świtem robione . Dzięki za uwagi; zawsze mogę popróbować opracować na nowo.

dzarro
    Gość

A mi się 63 najbardziej podoba a 64 najmniej.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Dla mnie zdecydowanie 62 najlepsze. 64 zupełnie mi się nie podoba. Czyli patrząc na wpisy poprzedników co osoba to inny odbiór zdjęć

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

...Idealne światło do fotografii krajobrazowej mamy zaś dwa razy dziennie, w czasie tzw. złotej godziny (ang. golden hour). Termin ten, znany także jako magiczna ...
    Pojęcie to odnosi się do czasu w okolicy wschodu i zachodu słońca. Więc świt jest tu jak najbardziej złotą godziną. Nie wszystko szare jest fajne a jeśli już to trzeba się do tego przyłożyć o wiele staranniej niż do koloru. Łatwo jest zepsuć fajne zdjęcia podając je właśnie w taki sposób.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

To może odpowiem łącznie? Dobrze, że różne są gusty i upodobania i że można znaleźć sobie coś, co odpowiada .

@yamada - znam zalety złotych godzin, nie zawsze jednak będąc na wyjeździe, można sobie aurę zamówić Ja wówczas trafiłam tyleż mglisty, co bezsłoneczny ranek; a z tak zwanych powodów niezależnych drugiej szansy nie było. Przyznaję, że mam pewien sentyment do tych zdjęć i miejsca, ale com ewentualnie wówczas popsuła, naprawić się już nie da....

Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

e tam bezwzględnie 63 najlepsze - jest szeroki przestrzenny kadr, ukryte zabudowania w oddali, dużo odcieni szarości, trochę mistycyzmu : )
    wcale złota godzina - o ile takowa w sensie 3600sekund istnieje - nie decyduje o atrakcyjności zdjęcia krajobrazowego !
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Napisałaś że o świcie robione i nie może przez to być mowy o złotej godzinie, aura nie ma tu nic do rzeczy. Bo po przerobieniu fotek do szarej szarości nie wiadomo jakie światło dokładnie było.
    63 skadrowane pół na pół w horyzoncie, niebo aż tak rewelacyjne nie jest by mu tyle miejsca poświęcić, dół też nie, owszem w oddali jest ciekawiej ale tu ta dal została dość mocno przytłumiona przez mało ciekawe chaszcze na 1 planie.
    Nie wypowiadam się o większości Twoich zdjęć, nie moje bajki, krajobraz i owszem lubię, robię i jeśli gdzieś się pojawia komentuję. Rozumiem sentyment do niektórych zdjęć, każdy amator go ma. Będąc naocznym świadkiem i obserwatorem miejsca które fotografujemy widzimy i pamiętamy o wiele więcej niż fotka jaką robimy. Aparat najczęściej a przaktycznie nigdy nie odda nam tego samego co wtedy rejestrujemy okiem i w mózgu. Możemy się za to postarać by zdjęcia jak najlepiej oddały to co widzieliśmy. 62 jeśli uczciwie nad nim usiądziesz będzie super, póki co jakieś szarości zlewają się na gałęziach, od razu rzuca się nienaturalność koloru roślinności na polu. Oczywiście możemy sobie pisać ochy i achy tylko co z tego?

Uprawnienia umieszczania postów