Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 414

Wątek: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

oj krótko, używam jeszcze obiektywów z epoki F4, i to moich obiektywów, którymi wtedy robiłem, a musisz mi uwierzyć na słowo, że wiele robię, do tej pory zajechałem już ich kilka , właśnie zoomów, jakoś stałek mi się nie udało , dlatego piszę, że krótko jest na rynku
    wielosystemowy

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Jeżeli wierzysz, ze współczesne stalki wytrzymają tyle ile analogowe to na pewno się prze-liczysz

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

no nie do końca 50/1,8 działa - 35/1,8 też, a to są nowsze wypusty (choć 50 to też już stare czasy i nawiązanie do serii E, 18-200 już niestety mechanika słabiutka (mimo słusznej ceny)
    wielosystemowy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

W kwestii wytrzymałości zoomów. Mój ZD14-54 ma ponad 7 lat, przejechał niejedną pustynię (przypięty do E1, cały czas na karku, jedynie zabezpieczony UV), zaliczył tropikalną wilgotność, 20 st. mrozy oraz upadek z 2 metrów soczewką prosto w skały (błogosłwieństwo, że miałem założony polar). Działa bez najmniejszego problemu, w środku nie ma ani jednego pyłku, choć guma do zmiany ostrości się trochę wykruszyła, a uszczelka wewnątrz dziwnie przeskakuje przy zoomowaniu. Piszę to ponieważ wiem, że gdybym chciał go sprzedać, może dostałbym za niego z 500 zł w takim stanie, dlatego postanowiłem, że ma z E1 u mnie dożywocie, bo wiem, że jeszcze długo da radę.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Odpowiem Ci inaczej.Sztanga fajek kosztuje 50€.Jak palilem to 5-6 sztang miesiecznie to nie byl dla mnie zaden problem.W dwa miesiace przepalalem taki obiektyw.Czesto bylo tak,ze kupowalem dwie trzy sztangi,zeby nie zabraklo o 2-giej w nocy na dymka.Teraz nie pale.Obiektyw ten nie jest mi do niczego potrzebny,jednak gdybym go potrzebowal to bym go kupil.Kupil tak jak kupowalem te sztangi fajek,i nie myslalem wtedy,ze sa drogie.Teraz nie dam za paczke 5€.szkoda kasy i zdrowia.Czy mam pisac ze fajki maja cene z kosmosu,bo nie pale.
    Tak, fajki maja cenę z kosmosu. Jak paliłeś, to byłeś po prostu za bardzo ogłupiony dymkiem, żeby to zauważyć

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Mam ten obiektyw od kilku dni. Niestety nie było czasu, aby go dokładnie przetestować, ale muszę napisać o nim kilka słów. Cena to jedno. Zawsze będzie za drogo. Jeśli zaś chodzi o jakość wykonania to muszę przyznać, że robi wrażenie. Co do jakości optyczno-mechanicznych: ostry i szybki. Tak jak tego oczekiwałem. Napisać o nim 'Kawał dobrego szkła' to zabrzmi ironicznie, bo jest to niewielki kawałek dobrego szkła mały, cichy i dyskretny.

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Mam ten obiektyw od kilku dni. Niestety nie było czasu, aby go dokładnie przetestować, ale muszę napisać o nim kilka słów. Cena to jedno. Zawsze będzie za drogo. Jeśli zaś chodzi o jakość wykonania to muszę przyznać, że robi wrażenie. Co do jakości optyczno-mechanicznych: ostry i szybki. Tak jak tego oczekiwałem. Napisać o nim 'Kawał dobrego szkła' to zabrzmi ironicznie, bo jest to niewielki kawałek dobrego szkła mały, cichy i dyskretny.
    Jak nie było czasu na testy to po co się wypowiadać?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Chłopak chciał się tylko pochwalić, że se kupił...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Napisałem o swoim pierwszym wrażeniu, ot tyle. Popracuję tym obiektywem to zrecenzuję pewnie coś więcej. Sam wiele razy szukałem opini zwykłych użytkowników, testy na blogach, portalach generalnie nie różnią się od siebie za wiele; Suche informacje nt budowy, ostrości podanej w liczbach itp. To wazne, ale wg mnie ważniejsze są opinie ogółu.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Chłopak chciał się tylko pochwalić, że se kupił...
    Nie potrzebuję się chwalić, aby zaspokoić swoją próżność
    Ostatnio edytowane przez lookee ; 30.12.12 o 23:17

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Przeglądnij moje wątki, tam jest dużo zdjęć z 12-ki.
    Fajny, dobry sprzęt. Lekki, jasny i ostry od 2,0 Bardzo ładne rozmycie, szybkie ostrzenie. Niestety korekcja beczki tylko softem, szkoda.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||