Masz rację![]()
Masz rację![]()
Ostatnio edytowane przez fret ; 17.02.12 o 11:56
Po co 16/2.8DX? Po to, że nie każdemu z D4 po drodze (to tylko kwestia czasu) a i nie każdy lubi chodzić z szafą szkieł. DX dzisiaj jest takie super (D5100), że nie wiem po co, ktoś kto nie zarabia na fotkach miałby "wdepnąć w duże". Ja od czasu do czasu lubię sobie pstryknąć D5100 i nawet z omletem (18-105VR) wieczorkiem, bez lampy jest OK, co dopiero dwie (słownie: dwie) stałki: 16 i 50, gdzie "obstrykasz wszystko" (dla Iwo: prawie wszystko) i pomimo to jeszcze jesteś lekki gość.
OK, z mojej strony /eot.
Powracając do tematu: 12/2.0 nie przestaje mnie zadziwiać, oczywiście na 2.0; niestety fotki rodzinne i jest mocny zakaz, ale liczę na Bodzip, którego widoczy miażdżą![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Idealny kompan mZD 12/2.0
Jedna fotka a mówi więcej niż wirtualny symulator.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Fajna fotka (druga) z mZD12, podobnąpopełniłem kiedyś Na Wyspie. Wklejam licząc na kontrę Bodzip z kapliczek
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=40777292
Parę widoczków z:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41026170
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
pierwsze z ogromną wypaloną dziurą...
reszta odrealniona i nieprzyjemna w odbiorze przez nieumiejętną obróbkę...
koloru prawie brak -wszystkie giną za brudno-buro-brunatną mgłą, artefakty wyostrzania na krawędziach, szaro, smutno, cyfrowo...
Nie byłoby tego na najtańszym filmie światłoczułym z dowolnej drogerii > ewolucja cyfrowej rejestracji obrazu zjada własny ogon. Jest gorzej niż było kiedykolwiek -tyle.
A przecież "suwaczkami" można sobie wszystko zrobić (?).
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 26.03.12 o 15:50
milczenie jest złotem
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb