Nooo... ocenianie nie zawsze ma sens. Pisaliśmy o tym wielokrotnie.
Temat stary jak fora, co jakiś czas takie animozje wychodzą... Jako można by rzec nowy forumowicz przyznaję, że głosy jakoby na tym forum, nowych brało się na celownik i jechało po ich zdjęciach są mocno niesprawiedliwe i nieprawdziwe. Faktem jest że często słabsze foty "starych" forumowiczów są komentowane " in plus "
Tylko czy jest to powodem do rwania włosów, świętego oburzenia itp...
Pewne układy powstawały, powstają i będą powstawały. Ludzie poznają się osobiście, zaczynają mieć zupełnie inny stosunek do siebie nawzajem a co za tym idzie do zdjęć jakie prezentują.
Osobiście odwiedzam sporo wątków na forum, większość nie ma wiele wspólnego z tym co ja lubię focić. Mało jest takich jak np
https://forum.olympusclub.pl/threads...Górnej-Wisły.
https://forum.olympusclub.pl/threads...czy?highlight=
do których zaglądam jak tylko coś się tam pojawi (subskrypcje)
Fakt, ja swoją przygodę z OC zacząłem od
"Zdjęcia początkujących Stawiasz pierwsze kroki w fotograficznym świecie i chcesz pokazać zdjęcia ? To miejsce dla Ciebie."
i to Ci "ŹLI STARZY" forumowicze po jakimś czasie przenieśli mój wątek do Oceny Zdjęć.
Kolega Tomasz_St moim zdaniem przesadza, Sam byłem jednym z pierwszych którzy jego debiut na forum skomentowali na plus. Fakt, Może gdyby kolega odwiedził wątki osób którzy skomentowali jego foty, zobaczyłby kto może znać się na tego typie zdjęć, dla mnie większość miejskich krajobrazów jeśli nie jest naprawdę do d...py jest dobra. Tyle, że ja nie napiszę konkretnego komentu. Konkrety napiszą inni, Ci którzy siedzą w miejskim klimacie ( i napisali). Wstawiając foty w wątku OCENA ZDJĘĆ to chyba nie możemy liczyć na taryfę ulgową. I to jest słuszne.
Ech...
Całkowicie popieram - należy założyć, że wstawiając zdjęcie w tej części forum "prowokujemy" innych uczestników do ewentualnej krytyki. Ja tylko dodam, że oceniając zdjęcie, nawet jeśli ocena nie jest pochlebna, zawsze staram się dodać "moim zdaniem" lub coś w tym rodzaju.
Mam wrażenie, że oceniany nie odbiera wtedy krytyki jako autorytarnego stwierdzenia, ale jako subiektywną ocenę piszącego.
Pozdr
Odnoszę nieodparte wrażenie, że TU się dzieli włos na czworo, za chwilę zaczniecie przepraszać , że ktokolwiek z nas napisał coś w tamtym wątku pod fotą.
A autor w ciszy domowych pieleszy delektuje sie Waszą przemianą.
A prawda , moja prawda jest taka, że autor rzeczonych zdjęć nie chciał z nami o nich rozmawiać ,a na koniec zadał pytanie typu "po co żyć Panie Premierze..."
Też zaczynałem na tym forum, też miałem trochę krytyki, wiele życzliwości i pomocy. Ale ja umiem zapytać i posłuchać innych.
I w tym miejscu moim zdaniem "pies jest pogrzebany...."
Dajcie może już spokój z tym samobiczowaniem
AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Czytam, czytam i w końcu dobrnąłem do ostatniej strony. W międzyczasie 12 razy maliny na Smerfach pozbierałem, bo zdążyły wyrosnąć.
W sumie to wszyscy macie rację, tylko nadajecie na innych falach... sorry na moment, maliny trza pozbierać...
Ok. Niby staż na forum mam długi, ale trafiłem tu przez przypadek. Założyłem konto i wchodziłem może raz na 2-3 miesiące. Wrzuciłem jakieś zdjęcia, myślałem, że wypasione są, że ho ho. Zjechali mnie równo, że hej. No nic, wrzuciłem inne i znów krytyka, z jakimiś radami, sugestiami. Pojechałem na zlot. Trochę dziwnie było, bo praktycznie wszyscy się znali, a ja tu ni z tego, ni z owego - nowy. Poznałem ludzi osobiście i trochę mi się zmienił stosunek do ocen jakie się pojawiają. To że niektórzy panowie (nie będę pisał którzy) napiszą czasem prosto z mostu co o fotce myślą nie wynika z faktu, że ktoś jest nowy czy stary, czy biały, czy czarny. Piszą tak, bo tak samo toczyłaby się rozmowa przy stole, gdyby siedzieli twarzą w twarz. Niestety, tu wychodzi to że znają się od X czasu. Nowe osoby zrażają się takimi uwagami, bo niestety nie znają "starego" z forum i nie wiedzą, że taki ma styl i czasem trzeba sobie tą pseudozłośliwość podzielić na pół, bo w sumie to spoko gość jest, tylko nie umie napisać, że kochaW mordę, znowu maliny urosły. Idę pozbierać.
The question is, who cares?
Ahutta, a to znasz?
http://www.agkidzone.com/strawberry-shortcake/games#top
To są dopiero emocje, jak wejdą Ci te jeżyny i wałki do ciasta...
EDIT: Ważne! Musisz wybrać grę Fruit-Filled Fun!
Aga, odłóż już ten alkohol bo bredzisz![]()
Muszę mojej Adze pokazać, bo tak po prawdzie to są jej smerfy, ja tylko podkradam jak tableta odłoży
PS.
Dla zachowania równowagi posadziłem chmiel teraz![]()
The question is, who cares?