Strona 1 z 17 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 162

Wątek: O ocenach jeszcze raz...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

O ocenach jeszcze raz...

Moja teoria jest taka dla tych co zmienili telefon na coś więcej - robimy foty temu co nam się podoba i jak nam się podoba a jak coś nas najdzie aby się tym chwalić to zaczynamy pokazywać zdjęcia rodzinie i znajomym. Jeżeli co najmniej 50% zaczyna mówić o tym pozytywnie to znaczy, że idziemy w dobrym kierunku. Broń Boże nie umieszczamy zdjęć na takich forach jak to lub podobnych bo nas zjadą albo postarają się przekabacić na swoja wiarę a kościołów jest co najmniej kilkadziesiąt (a takie coś może skutecznie zniechęcić jak ma się płaczliwą naturę). Przy okazji coś tam możemy sobie przeczytać i oglądamy rożne zdjęcia z przeróżnych dziedzin i wyciągamy z tego wszystkiego jakieś przydatne dla siebie szczegóły
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

dzarro
    Gość

Odp: Dopiero kompozycja nieidealna jest dobra - artykuł sprzed lat

Całkiem niegłupia metoda...

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

I tu się z Tobą zgadzam. To takie "po nitce do kłębka" z elementem własnego rozumu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

....a co z takimi co zmienili telefon na cos wiecej ,bo tak wypada w ich kregu,maja 100% w swoim srodowisku,na zewnatrz kazdy tylko glowa kiwa,a na forach tylko znajomi chwala.Na biezaco teraz po kilku ochach tylko sesje i prywatni modele,niedostepni dla innych(tak twierdza)
    Maja dalej pisac i robic kiczowate banialuki,czy mowic im,ze co robia to tylko w ich kregu jest sliczne,czy nie przebijac tego balonika w ktorym sie umiescili.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Moim zdaniem teza zawarta w tytule nie do końca jest prawdziwa. Kompozycja idealna zazwyczaj bedzie dobra ale nieidealna może być doskonała. Podobnie zresztą jest ze wszystkim, często to co idealne się szybko nudzi i potrzebujemy jakiegoś kontrastu, na przykład jakiejś drobnej skazy na twarzy modelki.

Wracając do wątku pobocznego zgadzam sie z CzaRmaX, najwazniejsze abysmy mieli frajdę z robienia zdjęć i jeżeli już jako poczatkujący decydujemy się tu coś pokazać to powinniśmy mieć twardą skórę i spory dystans do opinii tutaj wyrażanych i do samych siebie.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

@Mirek54 ja mówię o normalnym podejściu do sprawy i tak jej traktowaniu a nie o ekstremach i mani posiadania lustrzanki
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Moim zdaniem teza zawarta w tytule nie do końca jest prawdziwa. Kompozycja idealna zazwyczaj bedzie dobra ale nieidealna może być doskonała. Podobnie zresztą jest ze wszystkim, często to co idealne się szybko nudzi i potrzebujemy jakiegoś kontrastu, na przykład jakiejś drobnej skazy na twarzy modelki.

Wracając do wątku pobocznego zgadzam sie z CzaRmaX, najwazniejsze abysmy mieli frajdę z robienia zdjęć i jeżeli już jako poczatkujący decydujemy się tu coś pokazać to powinniśmy mieć twardą skórę i spory dystans do opinii tutaj wyrażanych i do samych siebie.
    ---------
    Najważniejszy jest dystans do samego siebie... Jeśli ktoś nie zważa na opinie innych to wpada w kanał samouwielbienia... Mądre korzystanie z porad na tym forum jest podstawą rozwoju i sukcesu ... Sam (jako rzemiocha) wiele skorzystałem z obecności na OC, ale nie z powodu piątek w ocenach, ale ze względu na uwagi krytyczne inteligentnych klubowiczów...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 20.12.12 o 13:13

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    @Mirek54 ja mówię o normalnym podejściu do sprawy i tak jej traktowaniu a nie o ekstremach i mani posiadania lustrzanki
    Czyli omijac szerokim lukiem.Nie probowac ,nie leczyc,nie przebijac balonika,bo jak pizgnie wypelniony ekstremami......

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Gorzej gdy to przebijanie balonika dotyczy tylko nowych, którzy odwazyli się publikowac w watku "ocena zdjęć", a juz nie dotyczy tak zwanych "starych wyjadaczy", którzy tez czasami wstawią delikatnie pisząc niezbyt ciekawe zdjęcia ale krytykujacych i przebijajacych balonik juz jakby mniej

irek50 - dokładnie to miałem na mysli - dystans dotyczacy opinii wyrazanych na forum oznacza dla mnie jedynie to, że nie powinismy ich traktowac personalnie. One (zazwyczaj) dotyczą zdjęć a nie nas samych.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Gorzej gdy to przebijanie balonika dotyczy tylko nowych, którzy odwazyli się publikowac w watku "ocena zdjęć", a juz nie dotyczy tak zwanych "starych wyjadaczy", którzy tez czasami wstawią delikatnie pisząc niezbyt ciekawe zdjęcia ale krytykujacych i przebijajacych balonik juz jakby mniej
    Wiesz,moze to na zasadzie,ze i tak nie ma sensu,albo znana jest odpowiedz,ze tak wlasnie chcialem(am)Albo statystycznie stali goscie juz z ochami i achami wyskoczyli.Wiec po co wdeptywac,lepiej ominac.