Ktory wybrac i dlaczego?
Oba z takim samym zestawem dwoch kitowych obiektywow (17-45 i 40-150).
Jesli E-1 to dlaczego?
Jesli E-500 to dlaczego?
Krotko proszeW tym tygodniu jeszcze chcialbym zamowic aparat
![]()
Ktory wybrac i dlaczego?
Oba z takim samym zestawem dwoch kitowych obiektywow (17-45 i 40-150).
Jesli E-1 to dlaczego?
Jesli E-500 to dlaczego?
Krotko proszeW tym tygodniu jeszcze chcialbym zamowic aparat
![]()
Pzdr.
gajos
*E-500 + 2 kity + 2x Pretec Cheetah 1GB*
17-45 to sobie daruj chłopie![]()
Lustrzanka jest tyle warta co obiektyw do niej przykręcony.
E-1 wcześniej występował głównie w parze z 14-54 i głównie dla tego obiektywu go kupowano. Teraz widzę pojawiają się jakieś dziwne konfiruracje.
A przedewszystim jaki rodzaj fotografi kolega zamierza uprafać nowo zakupionym sprzętem![]()
Osobiście, wziąłbym oba. Świetnie się uzupełniają. Jeden jest lekki i poręczny, drugi wodoszczelny i ma większy wizjer.Zamieszczone przez gajos
Jak używana puszka E-1 będzie dostępna za 1 tys to chyba sobie go kupię.
b.
No bez jaj. Zabrzmialo to jakby ten obiektyw byl tandetny... (jest tandetny??????)
Co zamierzam focic? W sumie co popadnie, jako ze jestem laik to trudno mi teraz okreslic. Wiem ze aparat na pewno pojedzie na wakacje. Beda plaze, beda zaspane miesciny, gory w przelocie autem. Ale pojawia sie tez pewnie imieniny cioci Krysi i jakies chrzciny i cholera wie co jeszcze...
Mysle kupic fajny dobry aparat, na ktorym naucze sie robic zdjecia (nie w trybie malpy), na chwile obecna moja mauzowina tez wykazuje zainteresowanie. Ale nie chce inwestowac w kompakt, bo w razie potrzeby wymiany aparatu strace na kasie.
Acha - sprawdzalem specyfikacje E-1... Odpada ze wzgledu na brak flasha... Nie zamierzam kupowac na dzien dobry lampy.
To jak - E-500 czy cos innego jak dla mnie?![]()
Pzdr.
gajos
*E-500 + 2 kity + 2x Pretec Cheetah 1GB*
Ale lepiej z 14-45.
Tu możesz sobie sprawdzić gdzie go kupisz najtaniej (czasem się może trafić gdzieś taniej, bo nie wszytskie sklepy są ujęte, ale to rzadkość - jak ktoś ma dobrą cenę to dba, aby inni o tym wiedzieli)
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/69240
na www.fotozakupy.pl za 2998 zł, a to sprawdzony sklep.
Mój znajomy tam kupował, a poleciłem mu właśnie przez dobre uwagi o tym sklepie z tego forum.
E-30 14-54, E-500 14-45 i 40-150 + 50_f1:8 manual + FL-36R + SanDisk Extreme 8GB + B&W UV MRC
kup sobie e-500. jest naprawde dobry. 14-45 nie jest taki zly jak o nim pisza. do nauki w sam raz. moze sie okazac, ze w ogole nie zauwazysz jego wadAle 17-45 to omijaj szerokim lukiem.
Ja swoj kupowalem w fotoklik.pl. Nie wiem czy najtanszy ale z obslugi jestem wiecej niz zadowolony.