Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 162

Wątek: O ocenach jeszcze raz...

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: O ocenach jeszcze raz...

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Mój wątek to w pewien sposób banita na który sobie sam zasłużyłem ale wiem, że jest pewna grupa osób, która lubi tam zaglądać bo walę powalone opisy do jeszcze bardziej powalonych dziwadeł ale nie pisze tam bo nie wypada
    Pogratulować dobrego samopoczucia

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Ja chcę sie cieszyć fotografią, nie interesują mnie konflikty.
    Bo fotografujesz dla siebie, swojej przyjemności a skoro fotki pokazujesz na forum fotograficznym a nie na NK, to liczysz się z krytyką.
    Ot i cała filozofia.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Że ich nie przekraczasz. Zapytałeś o swoją osobę więc się ustosunkowałam.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

No to będziesz prymusem w Szkole forumowej tolerancji.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Pogratulować dobrego samopoczucia
    Raz na rok nie mam
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Że ich nie przekraczasz. Zapytałeś o swoją osobę więc się ustosunkowałam.
    Zabrzmiało dwuznacznie, coś jak "ukradłeś jabłko, ale je zjadłeś więc nie mam dowodów..." więc wolałem dopytać

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Argument "nie prosiłem o komentarze czy krytykę" jest rozbrajający... Popieram radę o wyłączaniu komentarzy i (lub) ocen w opcjach.
    Można też o to poprosić pod zdjęciem... Ja taką prośbę napisałem pod jednym zdjęciem i nikt mi nie dawał ocen "na złość" . Kultura zawsze się spotka z kulturą . Jest akcja i reakcja... coś o tym wiem

| OlyJedi Awatar MeWash
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor
    Znaczy, stary pierdziel i zrzęda jestem?
    Czemu zaraz stary?
    Młody pierdziel? Młody zrzęda? Jakoś mi nie pasuje
    Czyli po prostu pierdziel i zrzęda

Ps. przepraszam, nie mogłem się powstrzymać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Pisaliście o ocenianiu nicków. Coś w tym jest Od pewnego czasu przeprowadzam ciekawy eksperyment.
    Od kilku lat publikuję zdjęcia również na jednym z portali foto. Wrzucałam tam dość mocno wyselekcjonowane zdjęcia, siłą rzeczy - dość rzadko, raz na kilka tygodni. W związku z tym mój nick był mało rozpoznawalny, zwłaszcza że nie brałam udziału w dyskusjach na forum. Oceny zbierałam dużo niższe niż tu, komentarze były surowsze. Pozwalało mi to uzyskać jakąś równowagę - na Oly pochwały, tam raczej chłód.
    W pewnym momencie zaczęłam wrzucać tam zdjęcia częściej, również częściej komentowałam zdjęcia innych. No i średnia ocen szybko podskoczyła, ilość przychylnych komentarzy również. Czy dlatego że zaczęłam robić lepsze zdjęcia? Skąd!
    Kilka tygodni temu postanowiłam skorzystać z istniejącej tam opcji publikowania jako anonim. Przez 72 godz. nie widać kto jest autorem zdjęcia. I wiecie co? Ilość komentarzy spadła o jakieś 70% Śmieszne, nie?
    Fajna opcja, szkoda że trudno wykonalna tutaj.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Dałbym Ci Bufetowa plusa za taką wyważoną ocenę pewnych zachowań i to pokazaną na własnym przykładzie ale mam pozakładane bany hihi . No to zaoczny plus - chyba, że ktoś da za mnie
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Nie musi wyłączać. Ludzie szybko się uczą w które wątki nie wchodzić, bo autor nie lubi krytyki. Albo że nijako = nieciekawie i nie ma czego szukać. Po co go jednak poniżać?
    #69, 70 Mirek, Saboor i dalej w wątku ich posty.
    (mówię oczywiście o wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...awa-moim-okiem). Ty akurat zręcznie trzymasz się granic :P
    Sorry Aga, ale Przesadziłaś.
    Gdzie ja tu Tomasz_St poniżam??

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St
    /.../
    Saboor - nie chcę porad kadrowania, bo kadry są poprawne. Takie lubię i przy takich zostanę.
    Co do kompozycji to już inna bajka.
    Szafujesz pojęciami: przedplan, sztafaż
    A nie rozumiesz co to analiza kadru? Jeszcze raz: analiz ka-dru, czyli zawartości(treści) fotografii, którą Prezentujesz, nie kadrowania.
    Przykład: załóżmy że kadrowanie jest poprawne, fota 3 i 6 skoro w trójce budynek się wali(nie dopuszczalne!) a w szóstce jest również zniekształcony i psuje odbiór?
    W pierwszym poście Piszesz:
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St
    na początek nieśmiało.
    Proszę o konstruktywną krytykę.
    A po tem ową zlewasz???

I Powiedz proszę, po analizie wątku, czy to aby nie jest tak:
    Autor całkowicie zlewa, wszelkie uwagi i wskazówki, które mogą choć ociupinę deprecjonować, wartość artystyczną jego fot,
    i jak niedaj Bóg, ktoś się odezwie i nie chwali pod niebiosa jego prac, to wróg numer jeden.

---------- Post dodany o 11:24 ---------- Poprzedni post był o 11:19 ----------

Pisaliście o ocenianiu nicków. Coś w tym jest Od pewnego czasu przeprowadzam ciekawy eksperyment.
    Od kilku lat publikuję zdjęcia również na jednym z portali foto. Wrzucałam tam dość mocno wyselekcjonowane zdjęcia, siłą rzeczy - dość rzadko, raz na kilka tygodni. W związku z tym mój nick był mało rozpoznawalny, zwłaszcza że nie brałam udziału w dyskusjach na forum. Oceny zbierałam dużo niższe niż tu, komentarze były surowsze. Pozwalało mi to uzyskać jakąś równowagę - na Oly pochwały, tam raczej chłód.
    W pewnym momencie zaczęłam wrzucać tam zdjęcia częściej, również częściej komentowałam zdjęcia innych. No i średnia ocen szybko podskoczyła, ilość przychylnych komentarzy również. Czy dlatego że zaczęłam robić lepsze zdjęcia? Skąd!
    Kilka tygodni temu postanowiłam skorzystać z istniejącej tam opcji publikowania jako anonim. Przez 72 godz. nie widać kto jest autorem zdjęcia. I wiecie co? Ilość komentarzy spadła o jakieś 70% Śmieszne, nie?
    Fajna opcja, szkoda że trudno wykonalna tutaj.
    Czy mi się zdaje czy to właśnie Ty Byłaś orędowniczką, motta: O gustach się nie dyskutuje?
    Wyraziłem swoją opinię na temat Twoich prac, bo mi się podobały konkretne foty, a nie bo bufetowa(taki sam user jak ja) je zrobiła i tak robię ze wszystkimi ocenami(biorąc pod uwagę możliwości twórcy).
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL