Strona 20 z 30 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 292

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GH3

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix DMC-GH3

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Dlaczego miałbym kupić aparat który nie jest dopracowany?
    Niestety, ale uważam, że takie "wybrakowane" produkty nie powinny być wypuszczane.
    Zobacz jak wybrakowane softwareowo są dslr Nikona. Np brak pomiaru światła w starych szkłach na niższych seriach puszek lub również brak obsługi systemu bezprzewodowego sterowania lampami... To jest masakra, a nie to że Panas poprawił DR o czułość matrycy ale zabrał jej MAR. W każdym razie popieram tezę, że powinniśmy dostawać aparat z którego soft wyciska jak najwięcwj
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Zobacz jak wybrakowane softwareowo są dslr Nikona. Np brak pomiaru światła w starych szkłach na niższych seriach puszek lub również brak obsługi systemu bezprzewodowego sterowania lampami...
    No ale to "wybrakowanie" nie wynika akurat z pośpiechu, czy innego błędu, tylko jest świadomą decyzją producenta. To akurat dwie różne sprawy.
    Jeżeli już wspominamy słowa "wybrakowany/niedopracowany" to można opisać kilka innych spraw np. to, że gumy w D800 zrobione są z nowego materiału, niestety o wiele bardziej podatnego na ścieranie (guma "pod kciukiem" w moim 4 miesięcznym D800 wygląda jak ta z ponad 4 letniego D3 ).

W każdym razie popieram tezę, że powinniśmy dostawać aparat z którego soft wyciska jak najwięcwj
    Też bym tak chciał Niestety to niemożliwe w obecnych czasach, bo producentowi się nie opłaca.

Sony już idzie krok dalej -dodatkowe "wodotryski" jeśli chodzi o oprogramowanie aparatu (dostępne funkcje) można po prostu dokupić. Myślę, że z czasem zaczną co raz bardziej ograniczać podstawową funkcjonalność, skupiając się na dodatkowym źródle zarobku, jaką będą dodatkowe, płatne funkcje.

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Fatmanie wiem że w Nikonie to nie z pośpiechu. Jakoś muszą zróżnicować serie jak chvą ich mieć 4 w DX i 3 w FX. Wolałbym żeby jednak różniły się tylko specyfikacją techniczną taką jak matryca, AF, a nie dodatkowo ograniczeniami softu. No cóż, marzenie ściętej głowy
    A o Sony to musze poczutać, bo mnie zaintrygowało co napisałeś

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

A o Sony to musze poczutać, bo mnie zaintrygowało co napisałeś
    Philip Bloom, Sony, upgrade, 4K.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Philip Bloom, Sony, upgrade, 4K.
    Aż strach się bać... Pytanie, czy kolejnym krokiem będą opłaty od wykonanego aparatem zdjęcia pobierane w momencie kopiowania na komputer?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Aż strach się bać... Pytanie, czy kolejnym krokiem będą opłaty od wykonanego aparatem zdjęcia pobierane w momencie kopiowania na komputer?
    Fatman podał przykład z innej, WYŻSZEJ półki, gdzie ta cena to koszt brany pod uwagę zapewne już podczas zakupu, jednak patrząc przez pryzmat licencji softu, gdzie obecnie króluje formuła rocznego abonamentu, to wkrótce pewnie będzie tak samo i w kamerach z niższej półki.
    Panas czy Oly jeszcze muszą walczyć o klienta stąd te aktualizację jeszcze w ogóle są, nie patrząc już na to czy płatne czy nie.

Odnośnie twojego pomysłu: patrz Apple; wlutowałbym scalaka/pamięć półprzewodnikową i od tego momentu każde wpięcie kabla usb, tb czy innego, to o 1 zł, $, czy inne euro mniej na pejpalu.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

No, akurat chodziło mi o nowe NEXy dla ludu i funkcję za pomocą której wykonywało się szybką serię zdjęć, następnie składanych w jedno z uśrednieniem szumu. W NEX-5N było to dostępne w menu aparatu, w NEX-6 (i 5R chyba też) można to sobie dokupić za jedyne 5$ (z ograniczeniami, bo ta przyjemność jest niedostępna w naszym kraju).

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No, akurat chodziło mi o nowe NEXy dla ludu i funkcję za pomocą której wykonywało się szybką serię zdjęć, następnie składanych w jedno z uśrednieniem szumu. W NEX-5N było to dostępne w menu aparatu, w NEX-6 (i 5R chyba też) można to sobie dokupić za jedyne 5$ (z ograniczeniami, bo ta przyjemność jest niedostępna w naszym kraju).
    A to przepraszam, widocznie palą tą samą trawę co dział marketingu Canona odpowiedzialny za cenę 24-70/4IS
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Teraz mamy okres przejściowy. Za jakiś czas aparaty będą działały na Androidzie i nie powinno być problemu z brakiem aplikacji. Jak api będzie jakieś rozsądne to będzie można sobie cuda z aparatem zrobić
    Wystarczy, że producent pozwoli ustawić za pomocą API dowolny parametr, wyzwolić migawkę i da dostęp do zarejestrowanych danych.
    Już widać początki, gdzie w ograniczonym zakresie możemy sterować np. GH3 zdalnie przez wi-fi.

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1