Strona 294 z 475 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344394 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.931 do 2.940 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Fakt, jeszcze nie wiem. Ale nie kupię dopóki się nie przekonam i nie poznam wszystkich zad i waletów obu korpusów i systemów. Taki już jestem. Dlatego nie oburzajcie się, bo ten test faktycznie niewiele wnosi jak porównujemy szkiełko kitowe za 800zł które jeszcze jest akurat nie za bardzo udane ze szkłem Oly za prawie 3k.. Czy nie mam racji?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Trochę mnie zaskoczył wynik testu bo Olympusy mają dobrą stabilizację
    Nie mają, w każdym razie nie Peny. Dobrą stabilizację ma omd albo xz1/2. Przy penach i czasach rzędu 1/100 i niżej praktycznie zawsze robię 2-3 ujęcia i praktycznie zawsze widać między nimi różnice (czasem drobną, ale zauważalną). Tak już jest i pozostaje się cieszyć z dobrej wysokiej czułości nowych penów.
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Na trzeciej tabeli E-PM2 bez IBIS-a jest ostrzejsze od E-M5.
    Tak dla mnie, to nie jest test, tylko latająca ręka operatora.
    A jak chciałeś, ze statywu? Dobra stabilizacja (choćby tak nielubiany kit Canona) właśnie w takich wypadkach obroniłaby się.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez frytek1986 Zobacz posta
    Fakt, jeszcze nie wiem. Ale nie kupię dopóki się nie przekonam i nie poznam wszystkich zad i waletów obu korpusów i systemów. Taki już jestem.
    Skoro piszesz o cenie to odgrywa kluczową rolę dla ciebie, więc:
    1. załóż sobie budżet
    2. napisz ołówkiem na kartce ogniskowe/światłosiłę, które lubisz
    3. odpal firefoxa i sprawdź co ile kosztuje i czy dany producent w ogóle to ma w ofercie.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez frytek1986 Zobacz posta
    Fakt, jeszcze nie wiem. Ale nie kupię dopóki się nie przekonam i nie poznam wszystkich zad i waletów obu korpusów i systemów. Taki już jestem. Dlatego nie oburzajcie się, bo ten test faktycznie niewiele wnosi jak porównujemy szkiełko kitowe za 800zł które jeszcze jest akurat nie za bardzo udane ze szkłem Oly za prawie 3k.. Czy nie mam racji?
    Nie masz.Poznasz wszystkie wady i zalety uzywajac dany korpus.Nigdy tego nie dokonasz czytajac opinie w necie.Kupno aparatu,samochodu,roweru to nie jest inwestycja zycia.Aparat z taka dzisiejsza elektronika dzis bedzie wiodacym na rynku a za dwa lata nikt nie bedzie chcial go miec,bo beda lepsze.A czytajac opinie sprzedajacych bedziesz zawsze myslec,ze kupujesz cos najlepszego na rynku.

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Też czasem myśle o NEXie ale ten system skreśla dla mnie brak szkieł. Sony wyrzuca kolejne korpusy, a optyke traktują po macoszemu. Może celują w segment klientów szukających nowości, z którymi można się pokazać, a szkło wystarczy im kitowe bo skoro wydali X tysięcy na aparat to robi przecież sam świetne zdjęcia
    Można używać starych szkieł ale nie po to kupuje nowoczesnego bezlusterkowca żeby manualnie ustawiać ostrość za każdym razem gdy chce mieć jakość zdjęcia lepszą niż z kitowego szkła...
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Też czasem myśle o NEXie ale ten system skreśla dla mnie brak szkieł. Sony wyrzuca kolejne korpusy, a optyke traktują po macoszemu. Może celują w segment klientów szukających nowości, z którymi można się pokazać, a szkło wystarczy im kitowe bo skoro wydali X tysięcy na aparat to robi przecież sam świetne zdjęcia
    Dokładnie tak jest. Olek poszedł jeszcze dalej - nie damy wam dobrego zooma, kupujcie nasze świetne stałki (i płaćcie kupę kasy).

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Kupno aparatu,samochodu,roweru to nie jest inwestycja zycia.Aparat z taka dzisiejsza elektronika dzis bedzie wiodacym na rynku a za dwa lata nikt nie bedzie chcial go miec,bo beda lepsze.A czytajac opinie sprzedajacych bedziesz zawsze myslec,ze kupujesz cos najlepszego na rynku.
    Tylko dlaczego wybór samochodu czy roweru zajął mi maksymalnie miesiąc a z aparatem bujam się już trzeci

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Dokładnie tak jest. Olek poszedł jeszcze dalej - nie damy wam dobrego zooma, kupujcie nasze świetne stałki (i płaćcie kupę kasy).
    Tak, dla mnie to spory problem. OMD jest świetny prawie pod każdym względem ale kupując go skazuję się na przynajmniej 3 szkła juz na początku. Tu nawet nie chodzi o cenę ale właśnie o tą ilość.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Tylko dlaczego wybór samochodu czy roweru zajął mi maksymalnie miesiąc a z aparatem bujam się już trzeci

Bo wmawiasz sobie,ze na aparatach znasz sie trzy razy wiecej jak na rowerze czy samochodzie.

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Tak, dla mnie to spory problem. OMD jest świetny prawie pod każdym względem ale kupując go skazuję się na przynajmniej 3 szkła juz na początku. Tu nawet nie chodzi o cenę ale właśnie o tą ilość.
    Okej, a jakie szkła założysz na NEXa? W m4/3 jest w czym wybierać, a jasne zoomy wypuścił właśnie Panasonic.
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Mirek +1 )
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Uprawnienia umieszczania postów