Strona 293 z 475 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.921 do 2.930 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    w E-M5 przyjemnie się puszcza serię do wypełnienia bufora.
    To on ma swoj bufor,czy wynajmuje pojemnosc karty i krzyczy,ze to jego bufor??

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tego nie wiem , ale w zależności od jakości karty i jej producenta zapisuje rożne ilości zdjęć w serii, kiedyś Romek to liczył dla rożnych kart, w czeluściach tego watka jest zapewne.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A to chytrus, cudze wynajmuje i udaje, że to jego własne!
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Dziwny ten wynik. Po pierwsze przy E-PM2 dla czasów 1/100 i 1/50 wynik przy IBIS gorszy niż bez.
    To znany problem stabilizacji w penach, która czasem bzikuje przy czasach 1/50-1/200. Zauważalnie lepiej jest ją wyłączać. I mam wrażenie, że w nowych penach (z wyj. omd) nadal jest jak było, tylko tu mamy dla większości scen 3EV szumów mniej (tzn. 800iso w pełni użyteczne).
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Po drugie - właśnie wziąłem OM-D ustawiłem 75mm w m.ZD 14-150 (fajnie, że OM-D wyświetla ogniskową) i dla czasu 1/8s. na 5 zdjęć jedno jest troszkę dygnięte, 4 ostre jak żyletka. Jak oni to testowali? Jadąc wozem po kostce brukowej ?
    Testowali tak, żeby warunki były trudne i dobrze, bo dzięki temu widać bzik stabilizacji na czasach 1/100.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Trochę mnie zaskoczył wynik testu bo Olympusy mają dobrą stabilizację ale cos w tym jest... im dłużej fotografuje tym mniej polegam na stabilizacji ze strony puszki- wole ja wyłączyć.
    Waga sprzętu ma oczywiscie znaczenie-stabilniejsza jest większą puszka z ciężkim obiektywem.

Mobile
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Na trzeciej tabeli E-PM2 bez IBIS-a jest ostrzejsze od E-M5.
    Tak dla mnie, to nie jest test, tylko latająca ręka operatora.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Mnie zdziwił, że stabilzacja tak rozmywa przy szybszych czasach. W Nikonoa na VR efekt nie był, aż tak widoczny. Z ciekawmości misze sprawdzić jak to wygląda ze stabilozacją optyczną w moim Panasonicu
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 5.11.12 o 08:50
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

"Obydwa aparaty testowałem na stałoogniskowych obiektywach o ekwiwalencie 24 mm dla pełnej klatki. Przysłona była przymknięta o jedną działkę od pełnego otworu. A właśnie drugim mocnym punktem Olka jest optyka. M.Zuiko 12/2.0 to bardzo jasna stałka o profesjonalnych parametrach. Nex E 16/2.8 jest obiektywem amatorskim. Korpus jest plastikowy i ogólnie parametrami może co najwyżej konkurować z pionierską 17-stką Olympusa."

Trzeba by jeszcze cenę porównać:
    Olympus M. Zuiko Digital 12 f/2.0 - 2900zł
    Sony E 16 mm f/2.8 - 800zł osobno (w zestawie pewnie jeszcze taniej)

Heh, szczerze mówiąc właśnie takiego porównania szukam tzn NEX6 z OM-D bo nad tymi aparatami się zastanawiam. Tylko, że niestety ten test akurat nic nie wnosi.. Trochę bardziej sprawiedliwie byłoby zapiąć do NEXa CZ 24mm choć wtedy cena znowu w drugą stronę by poszła a i ogniskowe inne. Niestety dalej nie wiem jaki sobie prezent na gwiazdę sprawić.. OM-D czy właśnie wyśmiewanego Nexa..

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez frytek1986 Zobacz posta
    "Obydwa aparaty testowałem na stałoogniskowych obiektywach o ekwiwalencie 24 mm dla pełnej klatki. Przysłona była przymknięta o jedną działkę od pełnego otworu. A właśnie drugim mocnym punktem Olka jest optyka. M.Zuiko 12/2.0 to bardzo jasna stałka o profesjonalnych parametrach. Nex E 16/2.8 jest obiektywem amatorskim. Korpus jest plastikowy i ogólnie parametrami może co najwyżej konkurować z pionierską 17-stką Olympusa."

Trzeba by jeszcze cenę porównać:
    Olympus M. Zuiko Digital 12 f/2.0 - 2900zł
    Sony E 16 mm f/2.8 - 800zł osobno (w zestawie pewnie jeszcze taniej)

Heh, szczerze mówiąc właśnie takiego porównania szukam tzn NEX6 z OM-D bo nad tymi aparatami się zastanawiam. Tylko, że niestety ten test akurat nic nie wnosi.. Trochę bardziej sprawiedliwie byłoby zapiąć do NEXa CZ 24mm choć wtedy cena znowu w drugą stronę by poszła a i ogniskowe inne. Niestety dalej nie wiem jaki sobie prezent na gwiazdę sprawić.. OM-D czy właśnie wyśmiewanego Nexa..
    Wybór należy do Ciebie, jak nie wiesz, wyjdziesz pewnie ze sklepu z NEX-em, taki jest ten świat...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów