Strona 344 z 475 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354394444 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.431 do 3.440 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    to miał być FotoJoker czy Foto Joke?
    dobre
    ...zwłaszcza, że 50 metrów obok w Saturnie był za 4999 z 45tką.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    ech życie..do d...y taka promocja...za to ze dałem zarobić Olkowi i kupiłem w lipcu, jestem ukarany..bo muszę wydać 1000 za ten obiektyw
    A widzisz, a mogłeś zaczekać dziesięć lat i dostałbyś pewno ten aparat za stówkę
    A to takie proste: miałeś sprzęt już w lipcu i to kosztowało różnicę ceny.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    ech życie..do d...y taka promocja...za to ze dałem zarobić Olkowi i kupiłem w lipcu, jestem ukarany..bo muszę wydać 1000 za ten obiektyw
    Za to ze kupiles w lipcu masz frajde z uzywania go od lipca - gdyby obnizyli cene to spodziewalbys sie ze dosla ci roznice??

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    gratulacje... co zadecydowało akurat o takim wyborze? Te aparaty, choć różne, to są dla siebie godnymi konkurentami, ciekawi mnie które konkretnie niuanse przesądziły na rzecz Olympusa?
    Przepraszam, że zajeło i to tyle czasu, ale obowiązki nie pozwoliły mi odpowiedzieć wcześniej.
    Odpwoeioadjąc Przepraszam, że zajęło mi to tyle czasu, ale obowiązki nie pozwoliły mi odpowiedzieć wcześniej.
    Odpowiadając na pytanie – cóż jak to w życiu bywa trudno wskazać na jeden decydujący czynnik.
    W moim przypadku sądzę, że były trzy powody:
    1. Mam już m4/3 – od trzech lat użytkuję E-P1, z dwoma pierwszymi obiektywami i do którego dokupiłem 20-kę Panasonika oraz Takumara 50 1.4 i Jupitera 135 mm. W efekcie, zakup X-E1 oznaczałby zmianę systemu, a wiec dodatkowe koszty na zakup choćby obiektywów (z czym u Fuji nie jest jeszcze najlepiej) lub, w przypadków obiektywów na gwint nowej przejściówki (nie jest to jednak duży wydatek).
    2. Nie licząc dodatkowych wydatków o których wspomniałem powyżej OM-D w aktualnej cenie (4,99k PLN) wraz z obiektywem 45 mm jest zdecydowanie tańszy od X-E1.
    3. Zdjęcia z X-E1 podobają mi się bardziej – a w zasadzie dotyczy to zdjęć, które były dostępne w sieci krótko po pojawieniu się tego aparatu – głównie, jak rozumiem zdjęcia profesjonalistów promujące aparat. Teraz, gdy można znaleźć coraz więcej zdjęć robionych przez zwykłych użytkowników tego aparatu a nie przez profesjonalistów moim zdaniem ten „czar” osłabł – różnica pomiędzy OM-D a X-E1 nie wydaje mi się już tak duża.
    Biorąc pod uwagę powyższe tj. znajomość systemu, posiadany sprzęt dodatkowy, „wiek dojrzewania” X-E1 (w sensie dopracowania), porównywalną jakość zdjęć doszedłem do wniosku, że nie ma powodu płacić więcej za sprzęt, którego będę używania będę się musiał ponownie uczyć.
    Z przyjemnością odpowiem na dalsze pytania jeśli będzie taka potrzeba.

---------- Post dodany o 18:56 ---------- Poprzedni post był o 18:55 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    @krzjak i @Malikus witamy w zespole.

Dzisiaj 14 grudnia - ciekawe czy plotki się sprawdzą i będzie nowy soft?
    http://www.43rumors.com/ft2-olympus-...sed-on-friday/
    http://www.optyczne.pl/5417-nowość-O..._tygodnia.html
    Dziękuję za powitanie

Awatar Malikus
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Po paru dniach zabawy z Oleslawem moge sie podzielic wrazeniami Przesiadka byla znaczaca, gdyz wczesniej pracowalem na systemie Nikona, a dokladniej mowiac D700/D800. Jednakze noszenie 13kg plecaka "troche" ostudzilo moj zapal do FF i takiego sprzetu.

Wiele godzin w necie spedzonych na przegladaniu zdjec, testow, opinii zaowocowalo decyzja kupna OMD. Nie ukrywam ze rowniez rozwazalem puszki z obozu Fuji, ale problemy z AF i ogolnie wolnym dzialalniem, skreslio ten produkt z mojej listy.

Wrazenia...

- solidnie wykonany, co czuje sie od razu
    - szybkosc, szybkosc. AF dziala porownywalnie do D700 ( bez gripa )
    - jakosc zdjecie, jak dla mnie rewelacja. Jestem mile zaskoczony
    - lekki
    - mega duzy wybor szkiel
    - prosty w obsludze

Jedyny minus jaki sie dopatrzylem to przycisk podgladu i fn1. Ciezko go nacisnac przy duzej dloni. Ale sadze ze to problem indywidualny

Ogolnie... mega fajna maszyna. Ktora swoim wygladem i rozmiarami moze zmylic co do swoich mozliwosci.
    OMD-EM5|HLD-6|7.5|12|12-50|25|45|75

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Tka czytam, czytam forum i wydaje mi się że najwięcej osób przechodzi z Nikona na OM-D Jakiś nowy trend
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Pomaga w tym obsługa dwóch kółek .

Wysyłane z telefonu.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Bacio
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    - mega duzy wybor szkiel
    Jest wybór, ale czy "mega duży"? Chyba, że wliczasz szkła z innych systemów podpięte przez przejściówki.

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    - prosty w obsludze
    Nie dotyczy obsługi menu
    -- Bacio -- Olympus XA | 35RC | OM-D
    Posiadacz Karty Stałego Malkontenta

Awatar Malikus
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dokladnie, mialem na mysli wszystkie sloiki. Co do menu, nie jest tak zle. Da sie spokojnie to opanowac
    OMD-EM5|HLD-6|7.5|12|12-50|25|45|75

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Canonierzy też się przesiadają

Uprawnienia umieszczania postów