Strona 53 z 72 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 718

Wątek: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    Szczerze, gdybym nie widział podpisanych fot, to był postawił, że jednak obrazek z 45 bardziej mi się podoba. I nie tylko na powyższym przykładzie. Poza tym cena. Wolałbym dołożyć i kupić jakiś zoom 2.8 jak stałke za 3,500.
    Niby tak, ale zdaje się, że obserwujący, którzy co recenzja zamieniają się w ekspertów (btw, nic osobistego) optyki zapominają o najważniejszym: w mikro jest taki wybór optyki, że - mówiąc po krakowsku - szok pyty!
    Piszesz zum 2.8, ok a co z 12-35/2.8 i 75/1.8 - imho też super. Miliony kombinacji a przed nami wraz z japońskim rokiem fiskalnym 2013 uderzenia z obozów Sigmy i Tamrona.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    przecież to jest zupełnie inny kadr, przy zupełnie innym świetle...
    Nie mówię, że nie, ale podejrzewam, że po ujednoliceniu warunków, rozmycia tła niewiele różniłyby się od tych wyżej załączonych.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

za 3,000 ? ZAwsze COŚ
    Odpowiedzieć niestety nie mogę choć mnie świerzbi
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Gdyby nie 85 1.4* z najlepszej serii, to moze bym sie skusil na Olka

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    Nie mówię, że nie, ale podejrzewam, że po ujednoliceniu warunków, rozmycia tła niewiele różniłyby się od tych wyżej załączonych.
    Jak takie coś byś widział? Fotki tego samego obiektu z minimalnej odległości ostrzenia (różnej dla obu szkieł) czy to samo w ramce/kadrze? Pytam bo mam oba tylko jak wewnątrz zakręcę 75 "to widzę tylko nos"...
    BTW. Mnie bokeh 45 też rozwala, ciekawe jak to będzie wyglądać na tle 43/1.2OIS?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak takie coś byś widział? Fotki tego samego obiektu z minimalnej odległości ostrzenia (różnej dla obu szkieł) czy to samo w ramce/kadrze? Pytam bo mam oba tylko jak wewnątrz zakręcę 75 "to widzę tylko nos"...
    Wydaje mi się, że najsensowniej byłoby złapać tę samą ramkę.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Wolałbym dołożyć i kupić jakiś zoom 2.8 jak stałke za 3,500.
    A ja wolałbym trochę popracować na forum i kupić przez OJ, nie za 3,500.
    Równie dobrze można złapać jakąś fuchę i wieczorami dorobić różnicę pomiędzy OJ a sklepami.. Chyba nie w tym rzecz,

Raczej w tym, że niniejszy obiektyw, jakkolwiek świetny, przegrywa ceną za funkcjonalność z każdym pełnoklatkowym zoomem klasy 70-200/2,8. Jakość zdjęć - sprawa indywidualna co się komu podoba. Raczej nie widzę żeby zoomy FF odstawały jakoś bardzo na niekorzyść względem GO i bokeh (przeglądam właśnie zdjęcia ww głowy z Optycznych na innych obiektywach). Rozdzielczość? 70 lpmm na m4/3 to i tak mniej niż 40 lpmm na FF. Więc chyba rozumiem co chreasy miał na myśli. Chyba wydatek 4,5 koła na zooma FF będzie bardziej racjonalny niż 3,5 tys. na tę stałkę. Owszem - nawet bieda FF kosztuje prawie drugie tyle co OMD ale znów - jeśli patrzeć na funkcjonalność to eFeFowy 70-200/2,8 trzeba by zastępować w m4/3 przynajmniej dwoma - trzema szkłami a to różnicę w cenie korpusów spokojnie pokryje.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Równie dobrze można złapać jakąś fuchę i wieczorami dorobić różnicę pomiędzy OJ a sklepami.. Chyba nie w tym rzecz,

Raczej w tym, że niniejszy obiektyw, jakkolwiek świetny, przegrywa ceną za funkcjonalność z każdym pełnoklatkowym zoomem klasy 70-200/2,8. Jakość zdjęć - sprawa indywidualna co się komu podoba. Raczej nie widzę żeby zoomy FF odstawały jakoś bardzo na niekorzyść względem GO i bokeh (przeglądam właśnie zdjęcia ww głowy z Optycznych na innych obiektywach). Rozdzielczość? 70 lpmm na m4/3 to i tak mniej niż 40 lpmm na FF. Więc chyba rozumiem co chreasy miał na myśli. Chyba wydatek 4,5 koła na zooma FF będzie bardziej racjonalny niż 3,5 tys. na tę stałkę. Owszem - nawet bieda FF kosztuje prawie drugie tyle co OMD ale znów - jeśli patrzeć na funkcjonalność to eFeFowy 70-200/2,8 trzeba by zastępować w m4/3 przynajmniej dwoma - trzema szkłami a to różnicę w cenie korpusów spokojnie pokryje.
    I ja i chreasy pisaliśmy o m4/3 a Ty? Co mnie obchodzi jakieś FuFu skoro wybrałem mikro? Wybrałem świadomie i pod swoje upodobania/potrzeby/widzimisie
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

ok, spoko, to nie do końca złapałem ideę chreasy

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ja wciaz nie rozumiem, dlaczego ten obiektyw kosztuje 3500. pelnoklatkowy 85mm 1.4 kosztuje jedynie kilkaset zlotych wiecej.