każdy ma swój gust, mi jakoś bardziej fotki z 45tki podchodziły. Ale jakbym miał powiedzieć co mi w tych przykładowych zdjęciach z Optycznych przeszkadza to chyba bym nie umiał tego nazwać.
każdy ma swój gust, mi jakoś bardziej fotki z 45tki podchodziły. Ale jakbym miał powiedzieć co mi w tych przykładowych zdjęciach z Optycznych przeszkadza to chyba bym nie umiał tego nazwać.
test na stronach http://www.optyczne.pl/5259-nowo%C5%..._f_1.8_ED.html
E-M5 | 12-40 | 75
"Nie waham się napisać, że testowanie takich obiektywów to czysta przyjemność" - czyli zgodnie z przewidywaniami
Kolejne szkiełko do kolekcji.
EDIT:
3,5k zł. Może kiedyś do kolekcji.
Ostatnio edytowane przez LuiN ; 1.10.12 o 14:04
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8
do ideału brakuje tylko światła 1,4. Wtedy to i cena nie byłaby taka "strasząca"
Może ono poprawiłoby przy okazji trochę bokeh, bo coś mi w nim nie gra. Kółeczka z 45-tki bardziej trafią w mój gust.
Ostatnio edytowane przez LuiN ; 1.10.12 o 14:34
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8
LuiN: przecież to jest zupełnie inny kadr, przy zupełnie innym świetle...
Fragment, który powinno się przyspawać w wątku EPL1 jako post#0!
Testowany obiektyw jest wyposażony w bardzo sprawny mechanizm ustawiania ostrości wykonany w technologii MSC (Movie and Still Compatible). Jego pracy trudno cokolwiek zarzucić. Nawet na starszym modelu jakim jest E-PL1 pracuje cicho i na tyle sprawnie, że ustawianie ostrości rzadko zajmuje więcej niż 0.5 sekundy.
Świetna jest także celność autofokusa. W warunkach studyjnych obiektyw nie odnotował żadnej wpadki! Co więcej, nawet gdy zaostrzymy definicję błędu i zmienimy limit z 20% do 10% odchyłki (tradycyjnie za błąd autofokusa uznajemy pomiar, który odstaje o ponad 20% od maksymalnego uzyskanego dla danej przysłony), nadal nie będzie żadnej wpadki!
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Szczerze, gdybym nie widział podpisanych fot, to był postawił, że jednak obrazek z 45 bardziej mi się podoba. I nie tylko na powyższym przykładzie. Poza tym cena. Wolałbym dołożyć i kupić jakiś zoom 2.8 jak stałke za 3,500.