Strona 18 z 21 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 202

Wątek: e-system reaktywacja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: e-system reaktywacja

Trafiłem przed chwilą na film promujący Leikę S:

Pojawiają się w nim zdjęcia z tego aparatu wykonane przez jakiegoś profesjonalistę, światowej klasy zapewne. Przyjrzyjcie się tym zdjęciom i powiedzcie, których z nich nie udałoby się zrobić przy pomocy E-3 lub OM-D I przy okazji zwróćcie uwagę na karykaturalne sceny, w których gość wisi na skale i zmienia obiektywy albo próbuje podczołgać się z tym klocem bliżej krawędzi wodospadu. Przezabawne...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Trafiłem przed chwilą na film promujący Leikę ...
    aparaty z czerwoną kropka... to całkiem inna historia...

szczególnie porównanie ceny do... sam nie wiem czego

PS.

najlepsze w tych aparatach są... ceny dodatkowych akcesoriów

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomP24 Zobacz posta
    Teraz to i ja jestem taki mądry jak wybierałem E-30 do wyboru był C 50D i N 90, no i Pentax K-7, ale sentyment do Olka wygrał. Ja też się staram nie przekraczać ISO 800, ale problemy z ciemnymi partiami obrazu i tak występują.
    Witam !

Wybrales system z najmniejszym DR-em i najwiekszymi szumami, wiec masz takie
    a nie inne problemy z tym zwiazane.

Na drugi raz staraj sie sentymenty odrzucac na bok i skupic sie na twardych
    parametrach sprzetu, ktory chcesz przeznaczyc do konkretnego zastosowania.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Qbic
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Kowalski
    Powiało starymi userami .
    Nie chcę być adwokatem diabła, niezręcznie też wchodzić w "polemikę" z kimś, kto u nas już nie pisuje, nadmienię tylko, że zdjęcia Qbica to również HDRy, a więc specyficzna obróbka, nakładanie zdjęć..., a tam "płacząca matryca" (banding) praktycznie dyskwalifikuje sprzęt, w każdym razie lepiej nie mieć takich "gratisów". Poza tym - każdy fotografuje tym czym lubi.

BTW - niedawno jako backup i pomoc dla dużego aparatu zabrałem na ślub E-PL1 wraz z 20/1.7, 45/1.8 i 7,5/3.5. Nie zrobiłem tym wielu zdjęć - kilka w kościele i trochę podczas pleneru. Młodym właśnie one się spodobały najbardziej bo te w pierwszej kolejności wskazali do albumu.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Wybrales system z najmniejszym DR-em i najwiekszymi szumami, wiec masz takie
    a nie inne problemy z tym zwiazane.

Na drugi raz staraj sie sentymenty odrzucac na bok i skupic sie na twardych
    parametrach sprzetu, ktory chcesz przeznaczyc do konkretnego zastosowania.

Pozdrawiam
    Niestety, E-5 i Peny jeśli idzie o jakość obrazka E-30 zdystansowały już dawno temu ( od jakichś 3 lat)
    Od pen-ów trzecich także zbliżyły się doń funkcjonalnie. A od EM-5 rozmowa o najmniejszym DR jest co najmniej niestosowna. Ten aparat ma inne wady i zalety, ale małego DR nie sposób mu zarzucić.
    Jeszcze czekam na większą puszkę z tymi bebechami i z moimi szkłami będę miał świetną zabawę.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 22.09.12 o 22:58
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    każdy fotografuje tym czym lubi.
    Cały czas podkreślam to samo, Każdy ma prawo robić tym co chce lubi itp itd.

Gorzej jeśli w parze z tym idzie nawracanie innych "że tylko to co mam ja jest najlepsze"
    I oczywiście być może komuś do HDRów będzie lepiej spisywał się taki a nie inny aparat
    Ale może ktoś inny nie będzie robił HDRów. Być może do fotografowania trznadli w locie najlepszy będzie jakiś
    ale może ktoś inny nie wie co to trznadel. Być może do landszaftów najlepszy będzie jakiś inny aparat ale może ktoś inny rzyga widoczkami itp itd.. Wg mnie nie ma uniwersalnego sprzętu a wiele z aparatów nie spełniających stawianym ich wymogów w jednej kategorii w innej może z powodzeniem wymiatać...

Nigdy nie wytykam nikomu, że używa 1dmk4 obojętnie czy wykorzystuje ten sprzęt czy ma go na wyrost..
    Natomiast gotuje się we mnie jak zaczynam czytać wypowiedzi w rodzaju, że tylko taki aparat bo innym to się nie da.
    ten jest nowy a inne przestarzałe więc nie zrobisz większości zdjęć itp itd
    Tylko nigdy jakoś nie pada czego dokładnie się nie da i do czego się nada TYLKO taki aparat to tak w skrócie

Coś jak z wyznaniem - każdy ma święte prawo mieć swoje dowolne gorzej jak zaczyna nawracać innych i przekonywać, że tylko jego jest jedyne słuszne

---------- Post dodany o 23:02 ---------- Poprzedni post był o 22:54 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Trafiłem przed chwilą na film promujący Leikę S:
    I tak najlepsze ujęcia na filmie są z GOPRO

A jak już jesteśmy przy kajakowych zdjęciach to mi sie przypomniało :

http://www.redbullillume.com/stories/featured-stories/article/making-of-video-kayak-photo-shooting.html

Z
    nów wygrywa pomysł i wszystko dookoła : lampy, wyzwalacze, motyw, świeżość ujęcia
    A aparat... która z lustrzanek będzie w tym worku ma już nie tak kolosalne znaczenie...

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Gdy kupowalem swoja pierwsza lustrzanke ponad 4 lata temu, jeden z tutejszych dyskutantow (na innym forum) zdecydowanie odradzal mi wybor Olympusa. Wtedy jeszcze nie rozumialem jak bardzo wazna dla swiata jest mala GO oraz ze obiektyw za 2000zl to "bardzo drogo". Uzytkownik ten pisal (i pisze) cale elaboraty na temat sprzetu, bral bardzo aktywny udzial we wszystkich sprzetowych dyskusjach, niestety, nie chcial pokazac nikomu swoich zdjec. Wlasciwie to mial galerie, ale nie wiedzialem nawet czy traktowac to na powaznie, czy jako jakas ironie, bo przy tym calym gadaniu o pelnej klatce prezentowal zdjecia, ktore latwo mozna bylo ocenic jako zdjecia z komorki (wedlug obecnych czasow, wtedy moze bardziej - z kompaktu za 300zl). Teraz, 4 lata pozniej, mamy galerie w tym samym serwisie i nadal nie potrafie zrozumiec, w czym prezentowane przez niego zdjecia robione fullfrejmem sa lepsze od moich pstrykow E-520 czy E-1 czy E-30. Nie jest to argument za tym, ze 4/3 robi lepsze zdjecia niz pelna klatka, tylko, ze osoby dyskutujace wylacznie o sprzecie zazwyczaj kompletnie nie interesuja sie fotografia.
    o wlasnie, bo niektorzy interesuja sie aparatami, a nie fotografia. W sumie to mam wrazenie, ze wiekszosc osob siedzacych na forach internetowych poswieconych *fotografii*.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    o wlasnie, bo niektorzy interesuja sie aparatami, a nie fotografia. W sumie to mam wrazenie, ze wiekszosc osob siedzacych na forach internetowych poswieconych *fotografii*.
    Bo kazdy czlowiek jest inny.
    Sa tutaj tez ludzie ktozy z jakis przypadkowych zdjec twoza swietne grafiki, interesuja sie oprogramowaniem i tez nie nazwalbys ich fotografami.
    Ja sam odkad pamietam to zawsze interesowalem sie budowa aparatow- czasem troche pogrzebie ale tylko w starociach bo boje sie uszkodzic sprzet ale lubie poczytac o nowych technologiach i gadzetach. Przy okazji troche fotografuje
    Forum jest dla kazdego i po to sa rozne watki, problemem za to jest narzucanie innym wlasnego zdania. Co chwila ktos probuje innym cos udowadniac i tworza sie male wojenki...

Mobi
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 23.09.12 o 07:06
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

... piszecie, ze kazdy fotografuje tym czym lubi a to nie jest prawda, dotyczyc to moze jedynie tych ktorych stac na kazdy sprzet ktory chca, reszta zawsze bedzie musiala wybrac kompromis.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Buzz Zobacz posta
    ... piszecie, ze kazdy fotografuje tym czym lubi a to nie jest prawda, dotyczyc to moze jedynie tych ktorych stac na kazdy sprzet ktory chca, reszta zawsze bedzie musiala wybrac kompromis.
    Nie że każdy fotografuje tym czym lubi, tylko że każdy ma prawo fotografować tym czym lubi.