Strona 13 z 30 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 292

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GH3

dzarro
    Gość

Odp: Panasonic Lumix DMC-GH3

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Serio tylko 3 z 8? Nie widzisz absurdalności tego porównania, biorąc pod uwagę jaki kawałek tortu posiada sam N i C? Tak jakby pisać, ze na rynku wyszukiwarek coś jest przeżytkiem bo tylko Google, Bing i Baidu stosują to rozwiązanie.
    A czym był Google 15 lat temu? Czym był Apple 15 lat temu? W foto jest zupełnie inna sytuacja - dominacja C i N jest tak samo niekwestionowana jak i ich zachowawczość i oba te fakty mogą mieć bardzo różne konsekwencje. C i N jest mniej więcej w tym samym miejscu co 4-5 lat temu. Jaką robotę wykonali w tym czasie Sony, Panas czy inni? Kto dyktuje trendy na rynku konsumenckim, a kto się tylko do nich tylko dostosowuje?

Jaki aparat byś wybrał - OM-D czy Canona 7D? Ja długi czas myślałem, że samo porównanie jest bez sensu i nadal tak uważam, tylko ostatnio perspektywa mi się odwróciła.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta

Jaki aparat byś wybrał - OM-D czy Canona 7D? Ja długi czas myślałem, że samo porównanie jest bez sensu i nadal tak uważam, tylko ostatnio perspektywa mi się odwróciła.
    Ja bym kupil taki jaki mi jest potrzebny.Moge nawet i Canona.Zonie bym kupil dwa OM-D bo mniejsze.Jeden niech w torebce lezy caly czas.
    A czy kupno aparatu to inwestycja zycia??Toz to tylko narzedzie do zapisywania sitasnych fotecek z urlopu.Jest to tez narzedzie pracy,ale ten co ma wiercic 200 otworow dziennie w betonie to nie kupi Black Deckera tylko Hilti i nie ma co sie nad tym dlugo zastanawiac.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

off-topic się robi a off-topicowanie z moderatorem może być niebezpieczne

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

C i N jest mniej więcej w tym samym miejscu co 4-5 lat temu.
    No dokładnie, mają w garści jakieś 80% rynku. Widocznie ich strategia stania w miejscu sprawdza się znakomicie, przynajmniej na razie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No dokładnie, mają w garści jakieś 80% rynku. Widocznie ich strategia stania w miejscu sprawdza się znakomicie, przynajmniej na razie.
    Taaaaa... Wygooglowałem sobie dane za rok 2010. Oczywiście Canon jest na czele, ale żadnym hegemonem nie jest. Nikon już wtedy był za Sony. Canon i Nikon meli razem niecałe 32% rynku, Sony i Samsung... 29%. To rzeczywiście są miażdżące różnice, które pozwalają zadzierać nosa do góry bez ryzyka potknięcia się na byle g...

http://fotoblogia.pl/2011/04/19/sony-i-nikon-doganiaja-canona-na-rynku-fotograficznym

Jak widać branża foto nie jest aż tak skomplikowana, żeby firmy z dużym potencjałem technologicznym nie mogły góra w ciągu dekady dogonić zaspanych liderów, którzy nie mają ciekawych pomysłów na to jak dalej pchać swój wózek.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Taaaaa... Wygooglowałem sobie dane za rok 2010. Oczywiście Canon jest na czele, ale żadnym hegemonem nie jest. Nikon już wtedy był za Sony. Canon i Nikon meli razem niecałe 32% rynku...
    32% rynku czego? Bo chyba nie aparatów z wymienną optyką ani obiektywów. Tutaj rozmawiamy o aparatach systemowych, a nie kompaktach. Jeszcze jakby doliczyć aparaty w komórkach, to okazałoby się, że fotograficzną potęgą jest Samsung.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Przy takiej ilości smarfonów z Andkiem Samsung na pewno jest potęgą fotograficzną [eot]
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    32% rynku czego? Bo chyba nie aparatów z wymienną optyką ani obiektywów. Tutaj rozmawiamy o aparatach systemowych, a nie kompaktach. Jeszcze jakby doliczyć aparaty w komórkach, to okazałoby się, że fotograficzną potęgą jest Samsung.
    Taaaa.... Była kiedyś(a może i jest) taka firma Olivetti - fajne maszyny do pisania robiła...

---------- Post dodany o 15:13 ---------- Poprzedni post był o 15:01 ----------

... a w schyłkowej fazie ery telewizorów kineskopowych światowym liderem był Thomson - z Samsunga podśmiewano się jeszcze bardziej niż dziś.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.09.12 o 23:50
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Wstępnie, to całkiem ładnie to wygląda. Poziom OM-D i mi to wystarczy. Używalne ISO3200, a nawet 6400 nie tak źle - OK.
    Wreszcie poziom stosowanych przez Panasa/Olka matryc osiągnął zadowalający (mnie) pułap poza, którym już nic nie potrzebuję.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.