Strona 3 z 30 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 292

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GH3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix DMC-GH3

Dobra cena. Aparat większy to i cena musi być odpowiednio wyższa

dzarro
    Gość

Panas na ogół nie sprzedaje samego body(co też jest bez sensu) - więc to może być cena z 12-35/2.8. Ale i tak cena korpusu będzie wysoka.

| OlyJedi Awatar skrzynka97
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

premiera 17 września wraz z 35-100mm f/2.8 X, może ta cena dotyczy tego zestawu? 1400 body + 1400 obiektyw? (12-35 kosztuje 1100 euro)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

A jeśli to ma "sensor z EM5" plus know how video Panasa i w perspektywie 12 miesięcy od pojawienia się w sklepach 4K@30 i 1080@120 "w haku"?To fajna cena na wejściu i raczej dotyczy zestawu z 35-100X a to że nie każdy ją kupi, GH2 naprawdę przerasta większość z nas - można dwójkę zamalować i korektorem wysmarować GH3.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A jeśli to ma "sensor z EM5" plus know how video Panasa
    Bardzo wątpię żeby Panasonic zrezygnował z matrycy własnej produkcji.
    Przecież byłby to cios w własną markę, to tak jakby głośno powiedzieli, że nie umieją robić matryc tak dobrych jak konkurencja.
    Nie widzę sensu w zamazaniu oznaczeń swojego aparatu i udawaniu, że ma się coś innego
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Bardzo wątpię żeby Panasonic zrezygnował z matrycy własnej produkcji.
    Przecież byłby to cios w własną markę, to tak jakby głośno powiedzieli, że nie umieją robić matryc tak dobrych jak konkurencja.
    EM5, potem LX7 a przede wszystkim sojusz gigantów (Sony z Panasem) mający na celu zminimalizowanie strat w działach TV czytaj: walkę z Samsungiem. Cholera wie jak się dogadali, wzorem Olka wcale nie muszą potwierdzać od kogo kupili sensor. Jest jeszcze jeden myk: na 43R (FT5) admin przepisał CMOS sensor, do tej pory były LiveMOS.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    , GH2 naprawdę przerasta większość z nas
    A konkretnie? Pisze eseje o twórczości Edwarda Westona w kontekście eposu o Gilgameszu? A może tworzy subtelne kompozycje na fortepian preparowany głos solowy i taśmę? O może jest o krok od wynalezienia lekarstwa na AIDS albo raka? Czyżby GH2 był faktycznym projektantem Stadionu Narodowego i łazika Curiosity? Powiedz proszę(bardzo proszę!) w czym jeszcze GH2 nas przerasta - bo ja uwielbiam genialnie uzdolnione osobowości.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Może z tym przerastaniem chodzi o to, że praktycznie nikt nie wykorzysta wszystkich funkcji tego aparatu? Z tym bym się zgodził. Z G1 miałem to samo. Kiedyś kumpel (mało zaawansowany amator) pokazał mi w mojej G1 jakieś tryby sceny, o których nawet nie wiedziałem, że tam są Ja używam praktycznie tylko trybów A i M i nie wnikam jakie wodotryski tam jeszcze są. Jak daję żonie aparat to ręki to ustawiam tryb AutoWszystko i działa to zaskakująco dobrze. Więc można przyjąć, że aparat mnie mocno przerasta, bo nawet nie wiem co tam za bajery siędzą.
    Za to znalazłoby się parę miejsc, które wymagają poprawy i pewnie GH3 będzie je miał nieco poprawione, ale wątpię, żeby poprawa była jakaś kosmiczna aby uzasadnić przesiadkę w sytuacji, kiedy musiałbym się wyraźnie napiąć finansowo.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez grzyboo Zobacz posta
    Może z tym przerastaniem chodzi o to, że praktycznie nikt nie wykorzysta wszystkich funkcji tego aparatu?
    Ale to dotyczy dowolnego aparatu, smartfona - a wielu przypadkach również pralki lub piekarnika. Myślę, że aparatu fotograficznego nie kupuje się po to, żeby wykorzystać jego potencjał, lecz po to - żeby wykorzystać swój potencjał.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Myślę, że aparatu fotograficznego nie kupuje się po to, żeby wykorzystać jego potencjał, lecz po to - żeby wykorzystać swój potencjał.
    Tak.Tylko 85-90% siega po aparat ,ktory umozliwia bardzo duza roznice potencjalu.Wtedy tworza sie na forach rozne watki z bardzo duzym napieciem.ale to normalka wszak napiecie to roznica potencjalu.