Na fotopolis podali ceny: „Lumix GH3 z obiektywem 12-35mm 2200 euro, zestaw Lumix GH3 z obiektywem 14-140mm - 1800 Euro.”
Na fotopolis podali ceny: „Lumix GH3 z obiektywem 12-35mm 2200 euro, zestaw Lumix GH3 z obiektywem 14-140mm - 1800 Euro.”
FYI: konferencja
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
GH3, tak jak G5, ma sensor mar, tylko, że zablokowany. Dodatkowo ludzie Panasa i Za Wodą i w Europie potwierdzają, że focus peaking+zebra możemy dostać w aktualizacji oprogramowania. Wymaga to jednak środków jakich firma nie ma. Ciekawe kto zdecydował o zablokowaniu tego nawet w serii GH?
Czyli focus peaking/zebrę oraz mar sensory( G5 aka GH2.5 i GH3) zostawili dla VK.
Ciekawe co jeszcze tam jest/zablokowali?
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.09.12 o 14:25
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Całkiem zgrabnie aparat się w rękach tej pani prezentuje. Jak gripa podłączyć to no no noLUBIĘ!
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Duży dziad. Wolę idee om-d.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Dali w końcu bezprzewodowe sterowania lampami?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Thomasso, dzięki. Kilka fajnych informacji. W sumie to szkoda, że 12-35-100X nie są PZ. Byłoby to spełnienie marzeń mojego kumpla, piszę o tej bezprzewodowej kontroli via ipad czy inny droid. Rewelacja.
Póki co tylko tak mogę: +1.
Gdybym nie filmował, brałbym om-d. Ale wydaje mi się, że gh3 to jednak głównie pod kątem filmowania powstaje. Bardziej fotografujący mogą zawsze wybrać coś innego.
Chciałem wesprzeć Oly, ale:
- CV 25/.95 = brak stabilizacji
- te mikro przyciski (prawa góra; lewy <->) już w eplu mi nie pomagają; gdyby chociaż były - tak jak pozostałe - "twarde"
- brak 25p
Czekam na raport ile em5 jest w epm2 i Choinkowo-Jedi'owy zawrót głowy. A po cenie GH3 spokojnie można poczekać na anons/szkic strategii "pro".