Tia, biorac pod uwage cene i popularnosc NXa to bedzie 5 NXow i 5 smartphonow wiecej![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Kolega interesujący się nowymi technologiami powiedział mi, że Android zaczyna już być wykorzystywany(lub będzie wykorzystywany niebawem) w pralkach, lodówkach i mikrofalach, nie wykluczone więc, że będzie to standard w kolejnej generacji aparatów dowolnego rodzaju.
Ironia chyba nie na miejscu, jeśli zważyć że wszystkie systemy bezlusterkowcowe, przynajmniej w Polsce, to nisza. Bardzo - Mała - Nisza. Ostatnio z pewną ciekawością przyglądam się czym ludzie zdjęcia robią - królują kompakty a potem idą tanie lustrzanki. Zobaczyć coś "bez lustra" to naprawdę rzadkość - i chyba jeszcze najłatwiej natknąć się na coś NEXowego (niestety, bo wolałbym żeby to było coś z rodziny m4/3).
Samsung robi swoje, może nie jest liderem, ale daje solidny towar w rozsądnej cenie... Myślę że sprzeda więcej niż 5 sztuk. No może nie w Polsce bo faktycznie ten rynek mocno jest przezeń zaniedbany
Dzisiaj oglądałem sobie u szwagra nx10 z 20mm. Bardzo fajny aparacik , poręczny i z niezłą ergonomią. Jakby to miało napis np Canon myślę żeby się lepiej sprzedawało.
Wysłane z telefonu
Lubię sobie popstrykać.
Sek w tym, ze Samsung kompletnie nie ma pomyslu na promocje swojego systemu. Np. na polskiej stronie poza NX20 nie ma innych korpusow, nowych szkiel tez tam nie ma, mimo ze od kilku miesiecy mozna kupic...
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
a wystarczyło by takie "Samsung-Jedi"![]()
(W Niemczech to chociaż "smark-fona dajom")
Oni juz w pewnym sensie maja tekie Sam-JediNowe 85/1.4 mozna kupic za 2100 zl, 60/2.8 macro za 1500, 30/2 za 400 zl... Ale jak widac to nie wszystko
![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert