Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 155

Wątek: Samsung NX20

Jd
    Gość

Odp: Samsung NX20

Przecież pisałem o cenach i dostepnosci X200 za południową miedzą w poscie #24. A tak wogóle to znabyłem sobie wczoraj Nikona P7100 w Fotojoker za 1.600 zł i w duecie z Fuji X10 załatwi mi wszystkie wycieczki i inne wypady. Nikoś wszelkie plenery, a Fufek wnetrza gdzie trzeba wiecej swiatła. I na tym koniec. Do zadań specjalnych pozostanie D90. A drugiego systemu juz nie będę tworzył.

dzarro
    Gość

http://www.dpreview.com/articles/4755461255/samsung-nx20-first-impressions

---------- Post dodany o 12:46 ---------- Poprzedni post był o 12:19 ----------

Wg. Świata obrazu cena ma być na poziomie 1099 euro za zestaw kitowy. Wychodzi na to, że OM-D E5 to taniocha, a Sony SLT-A57 to murowany faworyt w kategorii "pierwszy aparat dla przedszkolaka".

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

I skończyła się promocja na Samsunga... Jak był tani, to był ciekawy system, a teraz jest bardzo przeciętny.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Skończyła się promocja na wszystko. Jeszcze tylko Sony ma relatywnie niegłupie ceny (np. 6,5 tys. za A-77 z 12-50/2.) ale to może być wyprzedaż przed nową serią albo wręcz - biorąc pod uwagę kłopoty finansowe - "wyprzedaż po pożarze". No i Pentax jest tani, ale i on ma przecież po wielokroć przestrzelone stopy .

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

epicure,

Dlaczego sie skonczyla? uwazam, ze system sie rozwija, stalem z boku i czekalem na to co nadejdzie i nadchodzi konkurent np takiego OMD.
    Jesli tylko poprawia oprogramowanie matrycy, to moze byc ciekawa alternatywa, jest swietne 85 i 60 macro i tanie jasne stalki, dobry wizier, krecony lcd, 1/8000!, zapowiada sie fajnie za kwote 4,5k oficialnie (penwie bedzie taniej), to ciekawa alternatywa i oto chodzi, na bogato, kazdy ma wybor

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie skończył się system, tylko promocja. Puszki za 999 zł z kitem już nie wrócą.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Sam ma tę przewagę nad Panasem czy Sony (Oly czy nawet Nikon się nie liczą się w takiej globalnej konkurencji ), że nie ma problemów finansowych i lepiej wyczuwa ogólne tendencje na rynku elektroniki użytkowej ( jednoczesna współpraca i ostra konkurencja z Apple robi swoje). Fajnie by było jakby te tendencje przejął też dział foto. Przy zaletach, które wymienił Janeczkek, powinni jednak przejść do pozycji agresora, nie nieśmiałego ucznia - czyli próbować kreować trendy, a nie tylko nadążać za nimi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Może i nie ma problemów finansowych ale traktuje system NX jak kwiatek do kożucha, albo ewentualnie nasz kraj traktuje jak czarną dziurę.

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Może i nie ma problemów finansowych ale traktuje system NX jak kwiatek do kożucha, albo ewentualnie nasz kraj traktuje jak czarną dziurę.
    Moze nasi "decydenci" za dużo chcieli. Odbiorniki RTV czy monitory tez produkuje za południową granicą a nawet w Rumunii. U Czechów czy Słowaków nie ma też problemów z kupnem aparatów Samsunga tak jak u nas.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

No niech produkują sobie sprzęt gdzie chcą ale jako konsument ze sporego kraju chciał bym:
    - aby ktoś ruszył 4 litery i zaktualizował polską stronę Samsunga bo w tej chwili są tam produkty sprzed 2 lat (aparaty NX-5, NX-10, NX-11, NX-100 i pięć obiektywów 20mm, 30mm, 18-55, 20-50 i 50-200) a nie ma nawet słowa o NX-200 i obiektywach które miały premierę już w zeszłym roku
    - aby ktoś z łaski swojej poinformował publicznie w języku polskim o premierze nowych aparatów systemu NX która miała miejsce dzisiaj
    - aby ktoś dał kopa w 4 litery osobie odpowiedzialnej za dystrybucje sprzętu tak aby Samsung z łaski swojej zaczął wreszcie sprzedawać w Polsce to co już od dawna ma w swojej ofercie
    Ostatnio edytowane przez sando ; 19.04.12 o 20:28