Co tam słychać w biebrzańskiej krainie, jak się mają łosie i inne skrzydlate?
Pozdrawiam.
Co tam słychać w biebrzańskiej krainie, jak się mają łosie i inne skrzydlate?
Pozdrawiam.
Też jestem ciekawy bo za kilka dni ruszam w tamte strony bikiem.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Hej.
Ot, co tu pisać...Brak czasu jak nigdy dotąd. Cytując - ,,to za dużo jak na jeden człowiek, w jeden dzień.." W ptasim świecie już cisza się robi. Część ptaków odleciała, reszta karmi młode, albo już opiekuje się nimi po wylocie. Już czaple białe i siwe opuściły w większości kolonię pod Okrasinem. Żurawie krzyczą na rżyskach - jesień idzie. Fotografia leży i kwiczy...Jedynie raz w tygodniu wpadnę do bocianów czarnych. Para w połowie kwietnia zaczęła budowę gniazda i cały rozród ma około miesiąca później niż inne. Młode ,,marabuty" posiedzą jeszcze ze dwa - trzy tygodnie zanim opuszczą domowe pielesze. Ale dzielnie dorosłe czwórkę karmią. W linku próbka filmu z PENa
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Witaj moose
widzę, że wchodzisz do branży filmowejBardzo fajny filmik, poproszę o więcej. Nie chcę nawet myśleć ile tam teraz u Ciebie komarów
![]()
Oj wyskoczyło by się znów na łosie, może jesienią się uda.
Film jest ciekawy, ale musiałbym kręcić tylko nieme kino. Mikrofon w PENie jest słaby, a zewnętrznego nie mam. Komarów nie ma zbyt wiele, natomiast gzy okrutnie dokuczają.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Witaj moose, fajnie że fajnie nadajesz![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Wspaniałe te młode "marabuty", brakuje tylko odrobiny dzwięku. Zazdroszczę tak bliskiego spotkania z tym gatunkiem. Czekam z niecierpliwością na kolejne relacje z terenu. Pozdrawiam
Okazało się, że film z ujęciami znad Biebrzy jest już dawno gotowy i był nadawany na początku lipca :
http://programm.ard.de/TV/arte/wilde...t=main&first=1
Bukowisko się zaczyna rozkręcać. Może będzie tak przyjemnie jak rok temu, gdy byki podchodziły do samej szosy na Bagnie Ławki?
Jelenie zajmują stałe miejsca rykowiskowe, ale jeszcze cisza.